Söndag med jobb, utbrott och stundande oväder

Ungarna är så himla duktiga på att sysselsätta sig tillsammans på mornarna så jag och Peter kan ligga kvar i sängen och dra oss ett bra tag till efter att de vaknat.
Elsa vaknar oftast runt 05-06 och kommer över till oss. Där ligger hon sedan tills Albin vaknar runt 07. Vissa mornar har han inte kommit in till oss direkt utan smugit ut och satt sig på soffan en stund. Så himla omtänksamt! ❤️ Vi har nämligen bett honom om att stanna kvar i sin säng och försöka somna om om han vaknar när det fortfarande är mörkt ute. Han fick ju nämligen som vana att så fort han vaknade, oavsett tid, gå upp och gå in till oss, men det har inte skett på hela veckan nu. Och när han sett att vi fortfarande sover när han vaknat på morgonen och det fortfarande är lite mörkt ute så har han väntat med att väcka oss ❤️
När Elsa sedan hört att Albin varit uppe har hon fått bråttom att se vad han pysslat med och sedan har de lekt för fullt och med jämna mellanrum kikat in hos oss.
Imorse byggde dom tex. en kuddkoja bakom ena fåtöljen.


Pappan och barnen skulle gå ut efter frukosten och jag skulle stanna inne och städa undan julen.
Elsa fick världens utbrott när hon inte själv fick bestämma vad hon skulle klä på sig och i vilken ordning. Hon slet av sig sockorna och halsduken om och om igen som jag kämpade med att få på den argsinta ålen. Men hur som helst så ville hon ut.
Vi sa att om hon inte lugnade ner sig fick hon stanna inne istället och gå in på sitt rum. Utbrottet stegrade ytterligare.
Efter mycket om och men gick hon självmant in på sitt rum och stängde dörren om sig. Pappan gick snopet ut själv till Albin som väntade utanför.
Efter en liten stund kommer Elsa ut ut sitt rum och börjar självmant klä på sig allt det som jag försökte klä på henne bara några minuter innan men som hon totalvägrade då.
Hon hade helt enkelt samlat sig lite inne på sitt rum och lugnat ner sig. Påklädningen gick sedan galant och hon anslöt till pappan och Albin ute.
Jag plockade undan nästan all jul innan jag åkte iväg på jobb.

Jobbet gick bra och jag kom hem precis lagom till middagen. 
Jag skulle lugnt kunna vänja mig vid att komma hem till färdiglagad middag varje dag! 😊

Resten av kvällen ägnades åt disco, bad och bompa.
Vi slängde i någon sorts badbomb i badvattnet som de fått av moster i julklapp. 
Ja ni ser själva! Ser ut som blodbad ungefär. Ingen jättehit. Förra gången tog vi en gul och då såg badvattnet ut som kiss..... 

Albin tvärslocknade efter en bok men Elsa trilskades som vanligt. Jag satt och höll handen med henne tillslut. 

Under kvällen har blåsten tilltagit här och det väntas komma en decimeter blötsnö. Spännande att se vad vi vaknar upp till imorgon. Pappan börjar jobba igen, efter vad jag tycker ett evighetslångt jullov för hans del. 
Jag blev erbjuden ett extrapass imorgon och eftersom farmor planerat att komma hit så funkar det ju att jag drar iväg på jobb.

Shit vad klockan blev mycket! Godnatt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0