Liten semestertripp

Vi packade husvagnen när jag kom hem från jobbet i förmiddags och vid tvåtiden styrde vi norrut. 


Vi är hela 4 mil hemifrån! 😉 På en liiiiten camping uppe på Singö. Det är mest bara säsongsliggare här. Typ pensionärer.
Annars är det helt ok. Precis intill vattnet vid Singö sundet. Tyvärr ingen vidare badstrand och lekplatsen har sett sina bästa år. Men fungerande gungor fanns det! Till Elsas glädje. Och en glasskiosk! Till Albins förtjusning. 
Vi ska bara ligga här två nätter över helgen så det duger bra ändå. 

Vi kom hit lite efter tre. Lyckades strula till det och komma för nära en tall när vi insåg att vi åkt för långt och skulle vända. Som sagt, det är en liiiiten camping. Med mycket träd 😉 Det blev för snävt mellan vagnen och bilen och tallen så vi fick koppla av vagnen från bilen och skjuta/putta/dra den rätt. Över rötter och högar av tallbarr. Två hjälpsamma gubbar kom och erbjöd sin hjälp. Haha! Den klassiska nybörjartabben 😊
Vi ställde oss i ordning och fixade middag. 
Efter maten gick vi och kollade in badplatsen, gungorna och köpte glass. Sedan hem och barnen fick lite fredagsgott.
När Albin äter snacks räcker det i evigheter. Han har aldrig någon brådska.
I vanliga fall får de varsin skål men idag fick de en gemensam med lite ostbågar och saltapinnar. Det blev tjafsigt! Elsa hetsåt och höll stenhårt i skålen och delade knappt med sig till Albin. Och när hon tyckte han tog för många vrålade hon rakt ut. 
Tanken var att de skulle se lite bompa men det gick inte att få in några kanaler på tvn här. Och någon film hade vi inte någon tanke på att ta med oss. Albin som var riktigt sliten blev besviken och började gråta.

Båda barnen var trötta. Speciellt Albin och han klagade också på huvudvärk. 
Inte heller någon ljudbok fick vi igång till dem eftersom vi inte har mottagning på telefonerna inget tillgängligt offline. Ännu mer tårar från den trötta herrn. Och någon godnattsaga hade vi inte heller kommit ihåg att ta med oss. Det enda som fanns att läsa var en faktabarnbok om insekter. Det fick duga. Jag lärde mig massa nytt om maskar, tvestjärtarna och trollsländor 😉
De la sig vid 19 men det dröjde ända till efter 20 innan bägge somnade.
Elsa hann gå upp och kissa två gånger. Jätteduktigt att hon säger till!
Albin som haft svårt att somna ett par kvällar nu på raken hade lika svårt ikväll också. Han är helt slut och gäspar nästan käken ur led men ändå kan han inte somna. Det har tagit honom över en timme varje kväll nu ett par dagar. Jobbigt! Ikväll klagade han som sagt på huvudvärk också och halsont. Han började tom. gråta och gnällde att han inte mådde bra. 
Jag tyckte mig se att hans mun hängde snett! Han fick komma upp och sitta en stund och lugna ner sig. Efter mycket om och men fick vi honom att le och då hängde båda mungiporna med upp så jag inbillade mig nog bara. Men jag hann bli bra orolig! Och dessutom har vi knappt någon mottagningen på telefonerna här. 
Nu sover dom iallafall gott båda två i sina sängar ❤️ Peter gick ut och satte sig. Jag ligger kvar inne. Funderar på att borsta tänderna och krypa ner under täcket på riktigt, trots att klockan är knappt 21. 

Imorgon lördag har vi utflyktsplaner men vi får väl se hur alla i familjen mår. Hittills har ju inte våra husvagnsresor såhär långt blivit som vi tänkt. Sjukdom båda gångerna. Hoppas han mår bättre imorgon!
Men mina aningar om att denna vagn bär på otur kvarstår. 
Innan vi åkte hemifrån idag fick Peter åka och införskaffa ett nytt batteri. Det befintliga verkade inte ta emot laddning.
Lamporna utanpå vagnen levde sitt egna lilla liv även på denna resa.
Och kylskåpet tycks inte bli riktigt kallt nu heller. Suck!
Men nu är iallafall alla fönsterrutor säkrade och förhoppningsvis slipper vi tappa dem ute på vägarna.
Peter har skruvat ihop inner och ytterruta på alla 6 fönsterna. Men det fönstret som vi höll på att tappa när vi åkte ner till Kolmården är såpass illa däran att det måste bytas ut helt. 
Vi har iallafall lyckats luska reda på att det är ett tillverkningsfel på fönstrena. Limmet de använt att fästa ihop inner och ytterruta klarar inte UV-strålningen och nu efter 11 år är de så påverkade att alla fönstren var mer eller mindre lösa. 
1 av de 7 fönstren på vår vagn är utbytt sedan tidigare har vi kommit fram till. 
Vi (Peter) har lyckats hitta info om att tillverkaren erbjudit byte eller lagning av fönstren till rabatterat pris men det erbjudandet gällde bara till början av Juni och då hade ju inte vi upptäckt det här på vår vagn. 
Men det skulle ändå blivit en dyr historia.  
Jag känner mig faktiskt ganska lurad på vårt husvagnsköp.... 


Kommentarer
Postat av: Syrran/moster

Haha elsa är precis som sin moster, jag hettsäter också när de kommer fram och joel hinner knappt smaka 😜😉

2016-07-09 @ 18:50:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0