Äntligen den lediga måndagen

Jag och barnen hade äntligen vår lediga måndag tillsammans! ❤️ Känns som det var evigheter sedan vi hade det sist. Och det är faktiskt två veckor sedan sist!

Båda barnen slog faktiskt till med sovmorgon! Vanligtvis brukar ju båda vakna i samma veva som pappan går upp, runt 06, men denna dag struntade dom i det. 
Elsa tog dock inte jättelång sovmorgon utan vaknade lite efter 06.30 men jag hämtade in henne till mig så låg vi och gosade ❤️ Albin anslöt yrvaket vid 07.30 och så låg vi alla tre och mös och snicksnackade ❤️

Medan vi åt frukost föreslog jag att vi kunde åka in och handla. Båda barnen gick med på förslaget om vi besökte en leksaksaffär också 😉
De har ju knappt varit hemifrån på två veckor och knappt sett andra människor under den tiden så lite miljö ombyte tyckte jag kunde vara bra!
Det gick hyfsat smidigt att göra oss färdiga. Vissa dagar tar allt såååå lång tid och ingen vill samarbeta. Elsa är ju dessutom expert på att ställa till scener.
Albin står fortfarande fast vid att han inte kan ta på sig strumpor själv. Mycket märkligt tycker jag eftersom jag med egna ögon sett honom ta på sig strumpor helt själv förut. Och dessutom klarar tom. Elsa det själv och hon är ju nästan två år yngre! Denna morgon slutade med att Albin bad Elsa hjälpa honom med strumporna och omhändertagande som hon är så försökte hon såklart hjälpa honom ❤️
Stadsbesöket gick galant! 5 affärer hann vi besöka utan något större gnäll. Leksaksaffären blev dock en besvikelse. De hade utförsäljning pga. sortimentbyte och hyllorna var fyllda med skräp och prylar våra barn inte är intresserade av. Inte en endaste grej hittade dom som de ville ha! Typiskt då jag faktiskt lovat dem något litet om de skötte sig.
Vi kilade faktiskt in på både Kappahl och Lindex också och jag tyckte det var roligt när Albin, som har typ noll klädintresse, hittade en T-shirt som han blev kär i och ville köpa. Han fick den såklart! 😊 Det var såklart Blixten, några av hans polare och bäst av allt en av de trötta och gamla traktorerna på den! 
Elsa fick en tjusig ny vårmössa.

Vi tog en fika innan vi gav oss på handlingen
De skötte sig exemplariskt även inne på Ica. Albin satt och läste veckans reklamblad och talade om vad jag skulle köpa 😉

På hemvägen blir Albin akut kissnödig! Vi hade inte hunnit så långt så vi svängde förbi pappans jobb och lånade deras toa. Perfekt! 
Vi var hemma framåt 13-tiden och Elsa stupade i säng. 
Albin åt sin risifrutti som han själv valde i affären och stängde sedan in sig på sitt rum och lekte.
Jag la mig inne på hans säng och vilade lite. Mysigt ❤️

Senare gick han ner till farfar. Han tog med sig ett päron till mellis.
Efter en stund kommer han tillbaka och säger att han måste ut och jobba och måste ha på sig sina galonisar. Jag trodde farfar också skulle ut men så var det inte och att låta Albin vara själv ute känner jag mig inte helt bekväm med ännu. Jag hade en grinig och nyvaken Elsa hängande runt halsen och försökte istället förhandla med Albin om att stanna inne. Men det gick inte. Han var absolut tvungen att gå ut och jobba!
Han lovade att hålla sig på tomten och vara där jag kunde se honom från fönstret och om jag ropade på honom skulle han svara.
Som sagt, jag litar inte helt på honom ännu. Hade vi haft ett staket runt tomten hade det nog känts lite bättre men nu är det så lätt att han är helt uppslukad i sin lek och glömmer fullständigt både tid och rum. Jag är mest rädd för att han skulle råka gå ut på vår lilla grusväg här utanför och att grannens ungar kommer farande i sina bilar som galningar.
Det tog knappt fem minuter efter han gått ut själv tills dess att jag inte klarade av vetskapen om att han var ute själv. Trots att jag tittat till honom genom fönstret typ sju gånger samt pratat med honom från altandörren. Jag och Elsa klädde på oss för att göra honom sällskap ute istället. Det blev en rejäl brottningsmatch för Elsa ville inte alls klä på sig. Hon ville gå ut i tröja, strumpor, mössa och stövlar....
Ut kom vi tillslut och då blev vi alla lugna igen 😊
Barnen hittade en vattenpöl att lattja i. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0