Stockholm förra helgen

I fredagseftermiddag åkte ju jag in till Stockholm för att möta upp en kompis från Linköping. Vi skulle ha 24 timmar semester hemifrån 😊 Det har varit bestämt sedan länge. Ända sedan Mars förra året när vi gjorde likadant. 

Vi möttes upp på Centralen och gick sedan genom gamla stan bort mot hotellet på söder vid Katarinahissen. 
På hotellrummet korkade vi upp en flaska rosa bubbel som vi hällde i oss innan vi gick ut för att leta upp ett middagsställe. Vi hamnade på en tapas resturang i gamla stan. 
Vi gick därifrån mätta. Och jag hade druckit min första Sangria (inte så jättegott. Smakade typ jul...). 
Det var en underbar sommarkväll! Vi gick gamla stan runt och hamnade sedan på en bar nere vid vattnet och tog varsin öl. 
Vi fortsatte efter en stund tillbaka upp mot hotellet och tog oss upp på dess bar på taket och drack lite mer öl.
Sedan kände vi oss nöjda. Redan halv tio var vi tillbaka på hotellrummet. Haha!
Vi låg och tittade lite på tv innan vi somnade och sov som stockar till närmare nio morgonen efter. Såååå skönt! 😊

Vi åt frukost i godan ro och blev proppmätta igen. (Jag kunde inte motstå den färska ananasen och tog två små skivor. En halvtimme senare började sår i mungiporna smyga sig fram 😔).
Vi checkade ut vid halv tolv och gick mot slottet. Vi tänkte vara lite kulturella och se vaktbytet på slottet eftersom vi ändå gick förbi vid den tiden. Och jag har aldrig sett bytet så det var ju på tiden 😉
Dock inget märkvärdigt. Men mycket folk! 
Vi gick vidare in mot stan och kikade i affärer. Och shoppade! Jag köpte faktiskt både något till mig själv och barnen! 😊 Ett par väldigt mönstrade sommarbrallor, en T-shirt och en bh till mig själv. Barnen fick varsin T-shirt. 
Vid tvåtiden fick vi tvinga i oss lite lunch/fika. Vi var fortfarande mätta efter all frukost! Efter det började vi gå bort mot Centralen. 
Ännu en fantastisk sommardag var det och vi njöt fullt ut på alla vis! ❤️
Strax efter fyra sa vi hejdå och begav oss hemåt åt varsit håll. 

Vi har nästan bestämt att vi utökar denna mammasemester tradition till två gånger om året istället för en 😉 


Jag hade turen att bli hämtad av Peter och barnen i Danderyd. De hade varit ute i Jätfälla och tittat på en husvagn. Eller de skulle gjort det, när de kom fram visade sig att de stängt två timmar tidigare än vad som stod angivet. Snopet! De åkte istället till Donken och åt glass medan de väntade på mig.

På hemvägen stannade vi och köpte pizza till middag. Det var ju Peter som skulle stå för maten så han gjorde det enkelt för sig. 
Barnen åt nästan upp varsin halv pizza! 
Jag var fortfarande mätt och orkade knappt halva. Hade istället desto mer ont i fötterna efter allt vi gått! Inga bra promenad skor hade jag på mig... Blåsor och blodiga tår blev följden. 

Jag var bara tvungen att gå ut efter vi ätit. Jag hade varit borta 24 timmar och under den tiden hade äppelträden hunnit slå ut i fullblom! I år är det maaaaassor med blommor ❤️ Och syrenen hade också börjat slå ut
❤️ Så ljuvligt! ❤️


Borta bra men hemma bäst! 😊  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0