Veckoresume

Jag har kommit av mig helt med bloggandet. Halkar alltid efter. Varken hinner eller orkar längre.
Det är synd! Jag vill ju egentligen. Har massor inlägg i huvudet som jag vill få nerskrivet. Men jag orkar inte ta tag i det. 
Slutar med att saker och händelser komma glömmas bort 😔

Ska nu försöka resumera senaste veckan iallafall!


I söndags drog hela familjen in mot Stockholm igen efter frukosten. Fast först fick vi sovmorgon! Halv åtta vaknade barnen. Det är mycket ovanligt nu för tiden.
Vårt mål med utflykten var att titta på husvagnen som Peter och barnen skulle tittat på dagen innan egentligen men när de kom dit hade dom ju redan stängt...
På söndagen skulle de öppna 10.00 och eftersom jag behövde vara hemma igen till 13.00 för att hinna till jobbet så åkte vi hemifrån strax efter 09. 
Påvägen dit går jag av en slump in och kollar deras öppettider och då hade de ändrat att de istället öppnade 11.00 på söndagar. Haha! Vi skulle alltså komma dit nästan en timme innan de öppnade... Vi åkte en rejäl sightseeingrunda istället och kom tillslut fram lagom till de öppnat. 
Husvagnen var delvis bättre än vi väntat oss men även sämre på några andra områden. Den var inte heller besiktigad och innan den blivit det ville vi varken säga bu eller bä.
Vi kom överrens om att de skulle besiktiga den kommande vecka och återkomma till oss.
Barnen älskade iallafall vagnen! Dom kunde flytta in på stört och ville helst ha med den hem genast! 😊

Vanligtvis så har jag alltid extraombyte nerpackat till båda barnen när vi åker någonstans och det är aldrig något mer än någon blöja till Elsa som används. Dock inte denna dag. Av någon anledning fanns inte ett enda klädesplagg i väskan denna gång och givetvis läckte Elsas blöja.... Det händer ALDRIG henne. Men denna dag gjorde det. Haha! Inget jätteproblem egentligen eftersom vi ändå bara hade ett ärende och hon kunde sitta utan byxa i bilen hem men ändå. Så typiskt 😊
Jag blev avsläppt hos min chef vid 13 och vi drog iväg på jobb och yoga. Sedan fick hon skjutsa hem mig, så Peter och barnen slapp ge sig iväg hemifrån mitt i läggningstid. 


Måndagen var ledig som vanligt och vädret var ju på topp! I stort sett den enda vettiga dagen vädermässigt denna vecka. Det är svårt att förstå att vi hade det såhär underbart då ❤️
Jag och barnen var ute typ hela dagen med undantag för Elsas middagsvila efter lunch. Jag och Albin slöade nog i soffan då tror jag.
Efter middagen tog vi oss en liten promenad allihopa ❤️


Tisdagen ägnades åt jobb och dagis. 
Jag hämtade två glada barn klockan 12.
Albin hängde ute med farfar när vi kom hem.  
Efter Elsas tupplur gick vi upp och lånade grannarnas studsmatta
Och den eftermiddagen sa sommaren hejdå för denna gång. 


Onsdagen inleddes också den med jobb och dagis.
Barnen är så trötta om morgnarna. Albin är värst! Honom får vi dra upp ur sängen och tjata oss blåa på innan de kommer iväg vid 06.30. 
Elsa är inte lika svår. Inte än.... Men man styr och ställer inte med henne hur som helst. Nästan varje dag anser hon att kläderna jag tagit fram år henne inte duger och hon hämtar något själv istället. Tofsar i håret total vägrar hon igen. Trots att luggen är lång och hänger i ögonen på henne. Valet av vilken mössa/hatt/keps hon ska ha på sig är väldigt viktigt 😉
Eftermiddagen spenderade vi inne tror jag men efter middagen gick vi ut och tittade på när de la ny beläggning på byvägen på andra sidan åsen här hos oss.


Torsdagen såg väl ungefär likadan ut med jobb och dagis. Hem och vilade och eftersom det var skitväder ute höll vi oss inne resten av dagen.
Jag stoppade barnen i badet redan innan middagen. Min plan var att vi skulle ägna oss åt städning senare. Så blev det också 😊


Fredagen innebar jobb för mamman och pappan. Barnen var hemma med farmor och farfar i vanlig ordning. 
Men det är vääääldigt märkligt att Albin ALLTID vaknar innan 06 de mornar han inte måste eller behöver vakna tidigt!

Jag körde några timmar extrajobb utöver mitt vanliga och kom hem vid 14.
Albin och farmor satt då vid köksbordet och lagade fruktgryta (av lera). Jättegott! 😉
Elsa fick också smaka när hon vaknade.
Och titta vilka fina och välgjorda blåbär Albin pillade ihop! 
Det var väldigt viktigt att alla hade ett litet blad på sig!

Efter middagen fick pappan och Albin rycka ut på jobb eftersom en läckagesensor pep på ett ställe.
Elsa tog tillfället i akt och lånade brorsans traktor och tank 😉
Det märks att hon iakttagit brorsan för hon har samma inlevelse när hon kör och pratar hela tiden ❤️
Kvällen avrundades med ostbågar och saltapinnar för de små.
Elsa hade svårt att somna och jag satte mig tillslut inne hos henne. Dröjde nog till framåt 20.30 innan hon sov. Det var den kvällen.... 


Idag lördag började dagen redan innan 06 enligt Albin. Han är galen! Vad hade man gjort utan tvn?! 😉
Efter frukosten gjorde vi oss iordning och lämnade barnen hos farmor medan jag och Peter jobbade. Vi körde mitt lilla fredagsjobb samt söndagensjobb.
Sedan en snabb sväng in till Norrtälje innan vi hämtade barnen vid 14.30. 
De var helt slut och upp i varv! 😉 Farmor också! Haha! Barnens minsta kusin var där också så hon hade fullt upp med tre barn. Men det hade gått bra. Och pannkakor till lunch hade dom fått.

Eftermiddagen sprack upp och blev jättefin! De blåste nästan storm när vi kom hem men det hann sluta medan vi var in och fikade. Resten av eftermiddagen var vi ute. Jag hann inte med så mycket annat än att jaga sniglar. Fan vad jobbiga dom är!!! 
Det blev sen middag och barnen fick hoppa i säng direkt efter. Elsa hade ju inte sovit någon middag så hon slocknade på stört.
Jag gick ut igen. Tanken var att jag skulle plantera ut två squashplantor lite snabbt men det slutade med att jag var ute i över 1,5 timme och nästan enbart plockade sniglar.... USCH!!! 😔

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0