Harmoniskt och kreativt just nu

Vi har det faktiskt ganska lugnt här hemma nu. Albin verkar ha lagt undan stridsyxan ett tag och är inte överallt och ingenstans konstant. Han är istället riktigt skärpt och harmoniskt mestadels ❤️
Just nu är det bygga och konstruera gäller. Allt i från bil och tågbana till lego och egena hittepå.
Det sist nämnda är ofta väldigt kreativt men inte så genomtänkt... Härom dagen var det dags för disco igen (det är disco minst en gång om dagen hos oss) och vanligtvis utspelas det i vardagsrummet men denna gång skulle de hålla till själva inne på Albins rum. De stängde in sig och skruvade upp musiken och släppte loss. När pappan kikar in efter en liten stund ser han Albin stå och balansera på en papplåda uppe på hans fotölj i fullfärd med att försöka sätta upp sin nyinköpta bordsgran i taklampan!!! Varför?
Jo det skulle bli en provisorisk discolampa.
Ja, mycket kreativt men farligt! Tur att jag inte såg det 😊

Och igår kom pappan på honom med att stå och balansera på en legolåda uppe på Elsas fotölj för att nå upp till hennes cd-spelare. Lika ostabilt det!
Att be om hjälp existerar knappt längre i hans värld.
Gårdagens händelse slutade istället illa för Elsa då legolådan tappades och landade på hennes lilla stortå. AJ! Hon jämrade sig för sin onda tå resten av kvällen ❤️ Nagelbandet sprack lite så lite blod tittade fram. Blir nog en tjusig blånagel ❤️ Men idag var den bara lite öm.

Det är så fantastiskt att se och höra dem leka tillsammans ❤️ Hur det resonerar om saker och ting. Albin är återigen (ofta) väldigt omhändertagande och vänlig mot sin lillasyster och använder en speciell röst och tonläge mot henne ❤️
Elsa älskar såklart brorsans uppmärksamhet och studerar noga hans lek och hakar sedan på.
Men hon har alltid många järn i elden och har flera lekar på gång samtidigt. Idag tex. när Albin byggde bilbana inne på sitt rum så var hon med där samtidigt som hon parallellt lekte med sin docka/bäbis. Medan bäbisen sov körde hon bilbana och när bäbisen vaknade och ropade "mamma" släppte hon bilen och rusade in på sitt rum till bäbisen. Eller också fick bäbisen vara med och köra bil.
Albin var fullkomligt uppslukad av sitt bilbanebygge och satte ihop två olika banor inbyggda i varandra och under sängen! Mycket skickligt! Sedan låg han länge på golvet och beskådade bilarna när de åkte runt, runt och runt 😊

Dockintresset kvarstår hos Elsa och just nu är det typ det enda leker med. Hon matar, nattar och klär sina dockor och nallar hela tiden.

Igår fick hon för sig att öppna legolådorna som står under sängen och i dem låg alla dockkläder och massa annat. Hon hade glömt bort dem och blev helt salig. Nu behövde ju inte bäbisarna frysa längre! 😊
Men klä på är fortfarande lite svårt. Klä av är mycket lättare! Men tålamod har hon och envis som synden är hon också 😉


Kommentarer
Postat av: Farmor

De blir nog duktiga senare också på vad de än blir intresserade av. Roligt att se och höra hur snabbt de utvecklas. Farmors "stjärnor" :-)

2016-11-26 @ 15:15:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0