Stora grabben ❤️

Denna grabb har byggt lego idag. En helikopter och en lastbil. Även fast byggsatsen rekommenderas från 6 år så klarade han det riktigt bra med liiiite hjälp av mig bitvis. Men tålamodet räckte inte riktigt till slutet 😉 Fast det förstår jag, det var många moment och massa delar.

Det har hänt så mycket med honom det senaste halvåret och man glömmer liksom bort att han faktiskt bara är 4 år. Han kan och vet så mycket så ibland tror man nästan att man pratar med en vuxen.

Intresset för att lära sig saker är stort!
Härom dagen hörde jag honom sitta på toan och räkna till 6 på engelska. Snacka om att jag blev paff! 😊 Han hade lärt sig det på dagis berättade han.
Klockan är också intressant och han vet hur visarna ska stå på kvällen klockan 18 då Bompan börjar. Lilla visaren ner och stora upp.
Bokstäver har han blivit duktigare på också. Han har full koll på vilka bokstäver som är "hans", i hans namn. Och även Elsas. Ljuda bokstäver gör han mycket också. "B B B B BMW" kan det låta tex.
Fantasin och kreativiteten är ostoppbar. Lekarna är oändliga och grannen och jobbarkompisen hänger fortfarande med.
Hans ena ute traktor är numera av märket "Hoppland", helt eget påkommet. Och hans bil är en Corvette 73 eller 74.a.
Lekstugan är hans borg och vi andra är fullständigt portade därifrån. Det är HANS hus. Han har noll förståelse över att lekstugan faktiskt är Elsas också och att hon har samma rätt att leka där som han. Det uppstår med andra ord ofta högljudda och vilda konfrontationer just där....
Relationen med Nico har utvecklats och han tar sig an honom på ett fint sätt (oftast). Han brukar se till att hunden får mat upplagt och ute vill han ofta hålla i kopplet. Inne kelar och pratar han gulligt med honom titt som tätt och brukar leka med nallarna tillsammans ❤️

Men, humöret hänger inte alltid med. Det är ofta tålamodet är knappt, vilket leder till utbrott med gap och skrik. Han vill så mycket men han orkar inte allt och blir då frustrerad. Men vi har kommit på ett knep för att förhindra ett utbrott eller mildra stoj och stök, det är att ge honom uppgifter. Tex. se till att ge hunden mat, duka bort från bordet eller duka innan maten eller hjälpa oss med div. saker. Det fungerar oftast väldigt bra.
Sitta stilla och ta det lite lugnt är svårt! Han är på språng konstant. Myror i brallan delux!


Kommentarer
Postat av: Mormor

Ja, det är en stor och duktig kille ni har. Håller med om att man glömmer att han bara är fyra år. Han vet så mycket. <3

2016-10-10 @ 19:19:55
Postat av: syrran/moster

Duktiga Albin.

2016-10-11 @ 17:44:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0