Fredag

Och så kom den efterlängtade fredagen!
Veckan har rullat på fint. Barnen har återgått till dagis efter förra veckans snoreri här hemma. Albin höll ju på att klättra på väggarna hela förra veckan och vi kom i konflikt konstant, men denna vecka har han varit väldigt lugn och resonlig. Bevis på att timmarna på dagis ger honom välbehövlig stimulans.
En dag när vi kom hem från dagis gick han tom. och la sig och somnade middag. Den tuppluren har vi väntat på hela sommaren! Grabben skulle må gott av att ta sig en tupplur ibland på eftermiddagen för ofta ser man hur trött han är efter lunch och eftermiddagarna kan bli väldigt stökiga men han har blivit helt anti att vila. Han hinner inte. Han har så mycket idéer och projekt att syssla med att han inte har ro till att vara stilla någon längre stund. Han kan inte ens längre ligga stilla i soffan och se en film. Myrorna är för många i brallan.
Och trots att han är helt slutkörd vid läggdags är han inne i en period då han har jättesvårt att somna om kvällarna. Han har inte ro att blunda ens. Jisses alltså! Det är mycket som händer i den lilla kroppen nu med andra ord ❤️ Jag tror dessutom att han kommit in smygandes till oss och krupit ner varje natt i två veckor nu. Och härom natten väcktes både han och vi av hans första mardröm! Han drömde att vi åkte bil och däcken slutade ner i leta i diket.
Bilar, bilar och bilar. Alltid bilar i hans huvud 😉

För övrigt så har veckan bjudit på riktigt fint sommarväder ❤️ och än behöver vi inte lägga undan sommarkläderna ❤️ Vi har tillbringat eftermiddagarna ute och njutit.

Elsa och jag intog eftermiddags mellis ute i hammocken i torsdags.
Albin huserade givetvis i stugan, hans hus.


I onsdags kom Albin hem från dagis och visade upp en fin dinosaurie som han klippt och klistrat ihop. Han var så stolt och upprymd att han ivrigt ville fortsätta klippa och klistra även här hemma

Jätteduktig och fokuserad var han! Bemästrar en sax ypperligt.
Resultatet blev en tjusig drake som numer pryder hans dörr

Helt på egen hand har han gjort den!
Fast idag kom vi fram till att den mer ser ut som en krokodil. Han ska bara rita dit en mun också 😊


Elsa sysselsätter sig helst med sina dockor samt laga mat.
Såhär uppdukat och fint såg det ut i tisdags

Med duk på bordet tom! 😉

Idag möblerade hon om till lunchen och släpade in bordet till köket och dukade upp till sig och Albin. Där satt de båda sedan och åt blodpudding och bacon

Dockan är givetvis med på ett hörn.


När jag lagade middagen idag var Elsa med i köket och donade i sitt kök samtidigt.
Hon tog fram en gammal strösselflaska och berättade att hon hade köpt den och att det var "äkologisjkt"/ekologiskt. Haha! Hon lär sig 😉

Efter middagen gick vi ut igen. Vi tog en promenad och barnen cyklade. Alltså shit så skicklig Elsa är på cykeln! Hon cyklar helt själv. Tom. i lite uppförsbacke orkar hon trampa sig upp. Helt otroligt! Och nu har hon även mer koll på styrningen. Förut tittade hon mestadels åt ett annat håll än dit hon cyklade men nu är hon mer fokuserad även på den biten.
Albin lärde sig inte trampa själv förän han var 3 år. Elsa är ett helt år tidigare! Men det hade jag ju på känn redan i våras, hon är ju så fruktansvärt envis.... 😊 Och trots att hon välter och trillar av flera flera gånger så är hon uppe på cykeln igen och trampar så fort hon bara borstat bort grus och barr från knän och händer.
Albin den lilla mesen har ju vägrat cykla på flera veckor efter han gjort en liten vurpa 😉

Och ja, dockan var med ute och cyklade också! ❤️😊


Kommentarer
Postat av: Mormor

Härliga små barn. Vi längtar efter er <3

2016-09-09 @ 22:37:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0