I lördags- hamnkalas

I lördags åkte vi in till Norrtälje på förmiddagen, det var nämligen det årliga hamnkalaset nere i parken. Vi har aldrig varit in på det tidigare så vi tänkte det var på tiden.

Påvägen in dit åkte vi och lämnade tillbaka Vera. Hon var måttligt road av att behöva åka hem igen 😉❤️

Nere i hamnen var det fullt ös! Kalaset är riktat till barn så det var ju ungar överallt. 
Det fanns massa olika aktiviteter att prova på. Bla. flera olika hoppborgar, Segway, ponnyridning, vattenskotrar och mycket annat.
Hoppborgarna var gratis och inte uppstrukturerat alls så där var det ju bara kaos. Våra ungar var inte alls sugna på att tränga sig in där med alla andra. Så vi tittade mest bara. Brandkåren var där och visade upp en brandbil, så den var de upp i och provsatt en snabbis.
Elsa ville rida ponny så hon och jag stod i kö i säkert 40 minuter innan hon fick hoppa upp på hästen och rida i typ 3 minuter. Men hon var så nöjd ❤️ Hästen var en tålmodig ridskolehäst och hette Präktig.
Tjejen som ledde hästen frågade Elsa vad hon hette och faktiskt att Elsa tyst mumlade fram sitt namn helt själv! Imponerande 😉
Albin var in en kortis i en av hoppborgarna medan Elsa köade till hästen och sedan gick de och köpte munkar som vi kalasade på innan vi gick tillbaka till bilen.

Vi åkte förbi Ica och handlade lite innan vi åkte hem igen. Vi väntade ju gäster vid 15. 

Farbror "Anus" hade ju bjudit in sig själv på försenat tårtkalas, eftersom vi var bortresta när Peter fyllde.
Elsa somnade i bilen hem och vaknade upp heeeelt på fel sida. Hon låg inne på badrumsmattan och illvrålade medan vi andra satt ute och fikade. Anledning var att jag inte hjälpte henne att klä på sig trosor och byxor efter hon varit på toa. Men jag var in flera gånger och erbjöd min hjälp men då hon inte tänkte stå upp så var det lite svårt att kunna hjälpa. Och både pappan, farfar, "Anus" och Lukas var in och erbjöd hjälp men inget dög. 
Den damen får mig att explodera minst en gång om dagen..... 
Lagom när vi hade fikat färdigt fick hon nog på sitt egna humör och kom ut till oss. 


Framåt kvällen drog pappan och Albin bort till Erken och tog en fisketur. 
En gädda på 3,5 kg fick de upp! Den tog de hem och gav till grannarna. De har tidigare bett om att få gädda om det skulle nappa.
Både pappan och Albin var nöjda när de kom hem framåt 21.

Elsa blev väl lite sur när inte hon fick följa med men det gick fort över. 
Vi var ute hela kvällen och grejade. Sedan gick hon in till farfar och tittade på tv med honom, knaprandes på en besk och träig rädisa 😉 
En riktig liten skitgris var vad hon va när det var läggdags ❤️ 

Med rädisa i mungipan 😉 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0