Sjukstugan

Sjukstugan fortsätter. De senaste dagarna har flutit ihop och jag har fått för mig att det är typ torsdag idag...
Känns inte som vi gjort annat än febertempat barn var och varannan timme både natt och dag. Vi är bortskämda med att våra barn faktiskt brukar sova väldigt bra även när de är sjuka, men denna gång har de brutit det mönstret. Båda två.

Albin har haft feber sedan i torsdags eftermiddag. Igår kväll (måndag) tempade han 38 grader. Förövrigt hyfsat pigg men lite snuvig och rosslig långt ner i bröstet. Och han är rastlös. Trilskas och krånglar med allt och alla.
Nu ikväll tempade han bara 37,5 så nu går det äntligen åt rätt håll för hans del!

Elsa har haft feber sedan natten till söndag och snittat på lite över 39 grader. 
Hon la sig med 38,5 igår kväll, fick alvedon i förhoppning om att hon skulle somna gott. Men det tog tid.... Omständiga damen! Framåt 21 sov hon äntligen.
Vid 04 inatt började bli orolig och var som en kamin. Då var febern uppe på 39,6 igen. Suck alltså! Efter en skvätt alvedon somnade hon om ganska omgående och sov som en stock till efter 08.00! 

Natten till idag var skitrörig! Båda ungarna sov oroligt och var uppe och gick flera gånger.
Varenda natt har jag legat helt ihop klämd mellan två små kaminer.... Inatt delade jag säng bara med Elsa, medan pappan och Albin trängdes inne på hans rum.
När Elsa vaknade vid 04 av att febern steg så låg även jag bredvid och huttrade. Två täcken hade jag på mig och en glödhet Elsa intill mig, men det hjälpte inte. 
När klockan ringde lite innan 06 så förstod jag inte alls hur jag skulle orka med dagen. Jag frös fortfarande, var öm i kroppen och hade huvudvärk. Tog två tabletter och chansade och åkte till jobbet 06.30.
Märkligt nog gick det hyfsat bra. Men framåt lunch när tabletterna började gå ur kroppen kom ömheten igen. 
Körde min vanliga tisdagsjobb till typ 11 och därefter åkte jag vidare och avverkade mitt ena måndagsjobb som jag inte hann med eftersom jag var hemma på förmiddagen.
Sedan mötte jag upp Peter och Albin på Donken och åt lunch och efter det åkte vi till Ica för att avklara julhandlingen.
Jag var gråtfärdig när vi kom dit. Jag ville bara hem och lägga mig. Och ingen inköpslista hade jag hunnit knåpa ihop heller och folk till förbannelse var det.
Men det gick bra. Vi får väl se vad vi får kompletteringshandla framöver....
Strax innan 15 var vi äntligen klara! Jag åkte hem och Peter och Albin åkte till farmor för att hämta Elsa.
Jag stupade i säng när jag kom hem och låg ett par timmar. Men med sura, gnälliga och rastlösa barn (och grinig pappa) under samma tak är det lite svårt.
Peter griljerade den nyinköpta julskinkan och äntligen fick vi oss varsin skinkmacka! Gott!
Fast ingen av ungarna påstods tycka om julskinka i år.... 

Elsas feber steg igen nu på kvällen och hade närmare 39 återigen. 

Jag är helt slut! Har frusit som en galning men bara haft ynka 37,4 i Temp. Nu har jag lagt mig och ska sova. Godnatt! 

Kommentarer
Postat av: Mamma/Mormor

Önskar att ni alla sover gott i natt, och att ni kryar på er. 💗

2017-12-19 @ 21:32:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0