❤️-dag och älgsafari

Vi startade denna vecka med besök av farmor i måndags morse. Hon hade nog lite abstinens eftersom vi inte behövde hennes hjälp förra fredagen pga. teaterbesöket 😉

När hon ändå var här så passade jag på att åka och köra av mitt jobbpass och slapp göra det på eftermiddagen/kvällen. Tackar!
Jag kom hem framåt 14 och jag möttes av ett hus som var halvt uppochner vänt kändes det som.... Det var kojor byggda, ringlande bilbanor i hela vardagsrummet, dockor/bäbisar som låg och sov på golven och massa annat. 
Hua! Det kröp i hela kroppen på mig när jag såg allt. Men efter lite (eller ganska mycket) tjat så städade de upp allt. Inklusive farmor 😉
Eftermiddagen hade vi lite lugnare och ägnade åt att måla. Barnen fick varsin trä figur att måla i julklapp av faster Ulla. Mycket populärt! De var såååå koncentrerade och fokuserade. Speciellt Elsa ❤️ Albin blev färdig först men Elsa satt kvar och målade i över en halvtimme. Varenda millimeter på elefanten var tvungen att täckas med färg.
Enligt henne målade hon massa gult men det fanns bara röd, grön och blå färg 😉

Tisdag inleddes med dagis och jobb.

Elsa vaknade på helt fel sida och var sååå arg! (Det märks tydligt att hon närmar sig 3 år 😉)
När jag hämtade henne på dagis berättade dom att hon varit väldigt trött på morgonen och helst bara ville sitta i knät, men framåt lunchen så piggade hon på sig och blev sig själv igen. 
Inte så konstigt om hon var slutkörd efter urladdningen hon hann med hemma på morgonen berättade jag för dem 😉
När vi kom hem la hon sig och somnade dessutom också! ❤️
Albin hade bråttom hem till farfar. De hade bestämt redan dagen innan att de skulle åka iväg med traktorn och hämta hem ett lass ved till. Så honom såg jag inte skymten av förän framåt 16-tiden.
Elsa sov och sov. Jag öppnade hennes dörr och började slamra i köket i hopp om att hon skulle vakna självmant men det hjälpte inte. Jag fick tillslut väcka henne.

Det var ju alla ❤️-dag och jag hade planerat lite godare middag för att "fira". 
Ugnsgratinerad rödbeta med fetaost, rotfruktsgratäng, ugnsstekt revbensspjäll och chokladpudding med persikohalvor till efterrätt. Gott!  
Vi hann även klä upp oss lite innan pappan kom hem.

- Mamma! Ta ett kort på mig och den här corvetten! 

Snäknäppt skjorta har han också och hans "snyggjeans" har blivit urväxta ser jag nu. Haha! 

Pappan kom hem med en bukett med röda rosor modell större ❤️ En chokladask och varsin pixibok till barnen ❤️

Efter middagen stoppade vi ner pappan i ett varmt bad. Till sällskap fick han sig en öl 😊


Natten till onsdagen, vid 04 väcktes jag av en hund som tassade oroligt omkring. Han var dålig i magen igen. Han var ut en gång och sedan fick vi sova till klockan ringde 06.
Han hade lite bråttom ut sedan när Peter och barnen åkt så jag släppte ut honom i linan. Men han tvärstannade ute på trappan och bara stirrade på mig. Konstigt tyckte jag! Men när jag tittar upp och ut över åkern så ser jag 4 älgar stå och glo på oss. Haha! Coolt! Dom struntade ju i oss men antagligen kände väl jycken lukten av dem och blev lite spak. Han gick in igen och väntade med att gå ut till de lunkat bort en bit på åkern 

Efter middagen klädde vi på oss och gick ut på en promenad tillsammans allihopa. Helt underbart med ljuset som kommit tillbaka! Man mår så himla mycket bättre.

Torsdagen/igår var det inget speciellt med.

Albin var med farfar från att vi kom hem och ända fram till middagen. 
Elsa hade också bråttom ner dit efter hon vilat upp sig en stund. 
Jag blev med andra ord ensam en stund och passade på att plocka fram dammsugaren och påbörja torsdagsstädningen. Hann göra färdigt hälften innan middagen. Skönt! 


Idag var det en vanlig fredag igen. Farmor och farfar höll ställningen här hemma med barnen.
Jag kom hem framåt 12 och hann luncha med dom här hemma.
Elsa la sig sedan och farmor och Albin stängde in sig på hans rum och byggde bilbana. Jag la mig på soffan och vårdade min huvudvärk.
När farmor åkte fick jag Albin till att lägga sig en stund och gosa lite ❤️

Elsa somnade aldrig, vi åt mellis och gick ut istället.

Jisses vilket humör den där damen har. Fan vad hon kan skrika! Hon blir så arg så tårarna sprutar. Det behövs inte mycket för att hon ska tända till. Det räcker att hon körde på en sten med bilen och det tog stopp, eller att jag gick lite för långt före henne. Herregud alltså. 
Sedan upptäckte hon att sandlådan börjat tina och då blev hon fast där. Där sysselsatte sig båda barnen en lång stund och allt var frid och fröjd. Jag smet tom. in och började fixa middagen. 
Efter maten var det dags för det numer obligatoriska fredagsmystillställningen- tv-spel och snacks. 
Medan de körde rally hann jag stå på crosstrainern, göra knäövningar samt lägga mig i ett bad. Perfekt fredagskväll enligt mig 😊
Elsa stupade i säng framåt 19 medan Albin var uppe lite längre och kände sig sååå stor. Han och pappan smet ner och spelade lite mer rally och fyllde på snacksskålen. Vid 20.30 stupade han i säng ❤️

Och nu ska jag stupa i säng.
Vi går och lägger oss innan 22 varje kväll numer. Åldern gör sig påmind 😉


Kommentarer
Postat av: syrran/moster

Herregud vad Elsa är lik dig Jessica!

2017-02-18 @ 23:28:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0