Förra veckan

Vi inledde veckan lugnt jag och barnen och höll oss hemma.

Ute yrde snön och det blåste iskallt. Men Albin ville gärna ut iallafall så vi gick en sväng till brevlådan innan lunch. Men vi var snabba hem igen, ingen av oss ville vara ute i onödan i isblåsten

Vi sysselsatte oss inne resten av dagen istället. Pysselböcker, målar och ritblock används flitigt av båda barnen förtillfället.

Senare på eftermiddagen lurade jag in farfar som barnvakt så jag kunde åka iväg till jobb redan innan Peter kom hem. 


Tisdagen bestod av jobb och dagis. Elsa var frisk igen och kunde gå igen.
Jag hade bokat möte med yrkes och studievägledaren på Arbetsförmedligen efter jobbet. Jag blev väl inte så mycket klokare där tyvärr.
Sedan var det stressigt att hinna ut till dagis  till innan 12. 

Onsdagen var som vanligt också. Men efter dagis hade Elsa tid hos tandläkaren för första kollen (fast hon var ju där för över 1,5 år sedan efter att hon slog av ena framtanden här hemma i klätterställningen), så vi åkte direkt in till staden efter hämtningen. 
Vi hade lite tid att slå ihjäl så vi gick in på leksaksaffären. Mycket duktiga barn faktiskt! Inget tjat om köp eller ha. Och när det var dags att gå så följde de med så snällt ❤️

Hos tandläkaren gick det galant! Förutom att stolen slutade fungera när jag och Elsa satt i den 😉

Elsa gapade duktigt och de kunde räkna till 19 fina tänder och den 20.de och sista (vänster nere) var klar att kika fram närsomhelst den också. 
De frågade hur det låg till med nappanvändadet när de såg henne överbett. Den gjorde hon sig av med innan jul berättade jag och visade dem mitt överbett. Då förstod de att överbettet inte orsakats av napp utan istället är ett arv 😉
Albin satt som ett tänt ljus på en stol i rummet och iakttog och lyssnade mycket koncentrerat ❤️
En tatuering, ballong, reflex, pysselbok, tandborste och tandkräm fick Elsa med sig därifrån. Lycklig och stolt tjej ❤️

Albin bestämde att vi skulle gå och fika innan vi åkte hem. Så det gjorde vi. 

Elsa somnade i bilen på hemvägen ❤️ 

På kvällen åkte jag iväg på yoga. Det var flera veckor sedan sist så det var skönt och efterlängtat! Tyvärr har jag inte kostat på mig att gå denna termin. 


Torsdagen blev ju inte alls som planerat gällande något. Bilen strejkande efter besiktningen och jag hämtade hem barnen över en timme tidigare än vanligt. Men det gick bra det med.

Elsa plockade fram pysselboken hon fick från tandläkaren. Hon imponerade med att visa att hon behärskar labyrinter! 😊

Fredagen var en vanlig fredag för mamman i huset med jobb på morgonen. Men för övrig familj var det annorlunda. De skulle nämligen iväg på teater med dagis på förmiddagen. Mycket spännande! Pappan skjutsade och följde med. Och innan hann de med ett besök till tandläkaren igen! Fast denna gång var det Albins tur för 5 års koll. 

(Tandläkaren ringde mig på torsdagen och undrade om vi hade tid att komma. De försökte fylla avbokade tider.) 
Även Albins tänder var superfina! Och han gapade duktig och satt själv i stolen. Men han tyckte att lampan lyste för stark i hans ögon ❤️
Teatern hade också varit bra. De var Babblarna som spelades. Eller "blabblarna" som Elsa säger ❤️
Vi har aldrig direkt tittat på Babblarna här hemma men nere på Elsas avdelning på dagis håller de på med ett Babblarnatema så hon har full koll 😊 Hon sjöng och dansade med under föreställningen.

Teatern var slut lagom när jag var färdigjobbad så då åkte jag och mötte upp dem och bytte av Peter. Han åkte vidare till jobbet och jag och barnen åkte hem.

Efter lunchen slog Elsa på stort och somnade faktiskt! Hon ligger nästan varje dag och vilar middag men det blir mer och mer sällsynt att hon somnar, men denna dag slog hon på stort. Jag lät henne sova men när klockan hunnit bli 16 fick jag faktiskt väcka henne ❤️
Fredagskvällen ägnades åt att äta fredagsgott och spela tv-spel. Mycket uppskattat av båda barnen. Och pappan 😉 De höll på ända till 19.30 och det är ju så spännande att få vara uppe sent! 😉❤️ 


I lördags hade jag och Peter planerat utflykt/överraskning på eftermiddagen, så vi tog det lugnt här hemma på förmiddagen. 

Vi var ute och njöt en stund. Grabbarna körde in ved, Elsa lekte och jag och jycken tog en långpromenad ❤️ och efter lunchen åkte vi in till staden för ett besök på badhuset. Mycket efterlängtat! 


Vi hade det jättebra och roligt. Barnen är verkligen som fiskar i vattnet och modiga som attan. Vi var ju i simhallen nere i Linköping vid nyår så lite vattenvana hade de kvar 😊

Denna gång vågade Albin äntligen testa stora vattenrutschkanan! Han har varit väldigt sugen de andra gångerna vi varit där men inte vågat. Men nu så! Och tom. Elsa vågade! Modig tjej ibland! ❤️ Vi åkte, åkte och åkte. Det är en sådan där lite större tunnelrutschbana som man får åka två åt gången i, antingen på rumpan eller i en stor badring. Vi testade bägge. Många gånger 😉 
När Elsa och jag åkte för typ femte gången eller nått så ser jag att hon sitter och åker med händerna för ögonen. Haha! Lilla tokfian ❤️ Kul men ändå lite läskigt med andra ord. 
Vi var där typ 3 timmar med en kort men obligatorisk glasspaus. 
På hemvägen köpte vi med oss kebab till middag. Elsa hann somna i bilen hem.
Vi var alla vråååål hungriga! Fan så gott det var! Barnen delade på en storkebab med bröd och båda åt och åt och tallriken blev tom hos de båda. Att bada är bra för aptiten.
Vi alla var riktigt slöa resten av kvällen så vi tog det enbart lugnt och låg mest på soffan.
Det blev ingen sen kväll för de små med andra ord 😊


Söndagen innebar jobb för pappan 😔 Han åkte direkt efter frukosten.
Ute sken solen och himlen var blå så vi begav oss ut så fort vi kunde. Det blev dock en besvikelse när vi insåg att de blåste kallt 😔 Men vi trotsade det och försökte njuta ändå. Vi tog en promenad med traktor och dockvagn och trädgårdsfixade lite när vi kom tillbaka ❤️

Jag fick bra hjälp med att lasta och köra bort visset! 

Och vet ni! Jag hittade spår av yrvaken löjtnanshjärta i rabatten! Fantastiskt! ❤️
Och lagom till lunchen kom pappan hem igen ❤️
Jag bäddade ner Elsa i vagnen efter vi ätit och tog en långpromenad. Hon somnade som en stock och sov vidare här hemma. Framåt 15-tiden fick vi gå ut och väcka henne.

Far och son slöade i soffan och tittade på svenskarallyt på datorn.


Efter en tacomiddag åkte Peter iväg på ytterligare jobb och kom hem framåt 20 igen. 
Jag och barnen hade det lugnt och skönt i soffan med lite tv och sedan bok och sängen ❤️

Ytterligare en vecka var förbi. En vecka med en hel del annat än vanligtvis. Både roligt och mindre roligt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0