Gardiner- helvetets påfund

Byta gardiner är något av det värsta jag vet! Därav hade vi ända fram till igår kvar både julbelysning och julgardiner i flera fönster här hemma.

Anledningen till mitt förakt är att det aldrig går smidigt. Det är ALLTID något som jävlas.
För det första ska man införskaffa gardiner, och jag är har jag upptäckt sjukt kräsen, jag hittar aldrig den perfekta gardinen. Dyrt är det också! Och därför vill jag väl just ha den där perfekta gardinen (som jag hittills inte hittat).
Men idag går det ju att fynda gardiner på "köp och sälj"! Mycket prisvärt! Jag har det senaste halvåret köpt säkert 5 par olika gardiner (längder) för mindre än 200kr sammanlagt. Och då gör det inte så mycket om man inte tycker att alls passar när man kommer hem 😊

Nästa problem med gardiner är att de ALDRIG har rätta måtten. Varken på långt eller bredd. Nu har ju jag egen symaskin så det kan ju ganska lätt fixas, men ibland är det svårt att få tummen ur och göra det. Eller få till den där perfekta spikraka sömmen man vill ha för att det ska se snyggt ut när de hänger på plats.

Och sådana här rollup-gardiner får man ju heller aldrig att hänga snyggt. I dom behövs ju en lagom lång pinne nertill att rulla upp dem på så de får lite styrsel för snyggthäng.

Ytterligare ett problem är att få gardiner släta. Att lyckas stryka vissa gardiner helt veckfria är helt OMÖJLIGT! Många panellängder är så. Bla. några av mina julgardiner. Det spelar liksom ingen roll om jag drar i dem och hänger på tork helt perfekt och sedan stryker dem innan de är helt torra. Vecken är liktförbannat ändå kvar!
Tunna skira gardiner eller i spets är perfekta gällande det. Men de är istället helt omöjliga att kunna sys upp snyggt och prydligt. Då får man sy för hand. Och hur ofta tar man sig tiden eller lusten att göra det?

Ett annat irritationsmoment är gardinstänger. De kan helt ärligt vara livsfarliga ju! Speciellt sådana där runda i stål. De glider isär superlätt och kan när som helst haka ur fästet när man trär eller "piffar" gardinen.
När jag bodde i min förra lägenhet så höll jag på att krossa fönstret med gardinstången vid ett gardinbyte. Fönstret var stort och gardinstången lång. Stången gled isär och rasade ner på fönstret när jag försökte haka upp den. Tack och lov höll rutan.
Här hemma har vi trästänger i köket. De är nog sedan 1986 misstänker jag och lagade och limmade på flera ställen.
Visst de fyller sin funktion men de är krångliga med sina knoppar och ringar. Jag har i ca. 4 år tänkt införskaffa nya men känt att jag hellre vill vänta med det till den dagen vi (förhoppningsvis) kan renovera köket. Så de har fått hänga kvar och igår när jag äntligen bet i det sura äpplet och plockade bort den sista julbelysningen och julgardinerna går givetvis den ena stången sönder. Ett sedan gammalt limmat fäste lossnade och rasade rakt ner på fönsterbrädan. Pangbom!
Jag blev såklart förbannad och svor 😉 I förbannelsen letade jag fram en tub hobbylim och hällde dit.
Vilket resulterade i att nu 24 timmar senare så fattas det fortfarande en gardin i ena köksfönstret. Limmet var ju tvunget att torka och där och då försvann all min tillfälliga entusiasm till att fixa gardiner.
Jag KANSKE fixar det sista i eftermiddag. Vi får se 😉


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0