IgÄr fredag. Plundring och tramp.

Det var en trasslig natt mellan torsdagen och fredagen đŸ˜©
Jag hade för det första svÄrt att somna och nÀr jag tillslut lyckades sÄ vÀcktes jag ganska snart av en knorrig Elsa. Jag försökte "övertala" henne till att försöka somna om i sin sÀng men hon tyckte inte alls lika. Det slutade med att hon följde med in till vÄr sÀng.
Bara att börja om och försöka somna. Elsa lyckades fortare Ă€n mig 😉 NĂ€r jag slutligen ocksĂ„ somnat om vĂ€cks jag snart Ă„terigen. Denna gĂ„ng av att Albin tassat in ljudlöst och klĂ€mmer in sig ute pĂ„ kanten pĂ„ min sida av sĂ€ngen. Helt ofattbart hur han lyckas eftersom jag redan ligger utprejad pĂ„ kanten av Elsa.
Jag ger upp och gĂ„r och lĂ€gger mig SJÄLV i Albins sĂ€ng! 😊 DĂ€r sover jag riktigt gott fram till 05 ungefĂ€r, dĂ„ vĂ€cks jag av en pappa vars tĂ„lamod Ă€r slut och en Elsa som protesterar HÖGT! nĂ€r hon lĂ€ggs tillbaka i sin sĂ€ng.
Hon har tydligen sovit oroligt och sparkat pappan i rygg och mage otaliga gÄnger.
Jag flyger upp ur sÀngen och rÀddar den lilla gaphalsen och bÀddar ner henne tillsammans med mig inne i Albins sÀng.
Sedan sover vi gott fram till 07 ungefÀr dÄ Albin kommer och försöker fÄ plats med mig och Elsa. Det gÄr sÄdÀr, Elsa vaknar och de bÄda gÄr upp och sÀtter sig framför tvn istÀllet.

Ute Àr det kallt denna fredag. Natten var runt -20 grader men ju lÀngre dagen gick desto "varmare" blev det. Men vi höll oss inne. Julen stÀdades ut. Granen klÀddes av och kastades ut och tomtar m.m. fick flytta ner i jullÄdorna igen och vila till nÀsta jul.
BÄde skönt och vemodigt att julgransplundra. Man undrar Äterigen var julen tog vÀgen?

Efter Elsas tupplur och eftermiddagsfika stod handling pÄ schemat. Tanken var att vi skulle Äka allihopa men barnen Ängrade sig och ville hellre stanna hemma med farfar.
De passade pÄ att gÄ ut en stund innan det blev mörkt och temperaturen hade kommit upp i hela -7 grader

SĂ„ Peter och jag Ă„kte och handlade i lugn och ro helt sjĂ€lva ❀

Sedan var det dags för middag och efter det fredagsgott. Invigning av popcornmaskinen Peter vann pĂ„ paketleken vid jul. Ingen jĂ€tte hit dock. Popcornen blir sĂ„ torra 😔

Medan övriga familjen snaskade popcorn i soffan gick jag ner och stĂ€llde mig pĂ„ Crosstrainern. Jag Ă€r ju ordinerad 10 min crosstrainer varje dag(!) av Naprapaten. Det har ju gĂ„tt siochsĂ„. Jag tycker ju det Ă€r aptrĂ„kigt att stĂ„ och trampa pĂ„ den dĂ€r manicken, sĂ„ jag har fuskat. Plus att vi inte varit hemma pĂ„ en vecka! Men trots mitt svajiga humör och noll motivation sĂ„ gick jag ner och började trampa. Jag pluggade in lurar i öronen och lyssnade pĂ„ ekonomipodd och trampade faktiskt hela 20 minuter istĂ€llet för 10! 😊 Och efter det gjorde jag mina andra knÀövningar. EfterĂ„t var jag svett vill jag lova. HĂ€rlig kĂ€nsla nĂ€r det Ă€r fĂ€rdigt! 😊

Klockan 19 var bĂ„da barnen nattade ❀

Jag och Peter kollade PÄ spÄret och sedan smet han ner och spelade tv-spel igen.


Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0