Lång och snöig hemresa

Borta bra men hemma bäst.

Vi kom hem framåt 16-tiden. Resan gick bra men vädermässigt och trafikmässigt var det ingen bra resdag. Vi matades konstant med trafiklägesrapporter på radion och läget i Stockholm blev bara värre och värre ju närmre vi kom fick vi höra. Tack och lov drabbades inte vi av massolyckorna uppe vid Uppsala på E4an.
Till en bit innan Nyköping var vägen torr och fin och himlen klarblå men sedan blev det bara sämre. Högra körfältet var isbelagt ända fram till Stockholm i stort sett och halkan och snöfallet tilltog mer och mer. Så det gick inte alltför fort.
Vi hade ändå lite tur, det rullade på i sakta mak genom Stockholm hela vägen faktiskt! Norr om släppte trafikproppen men snöfallet tilltog istället.

Här hemma var det riktig vinter. Nu ikväll har vi -17 grader!


Barnen tacklade den nästan 4 timmars långa bilresan bra och vi kunde köra nonstop.
Elsa somnade och sov nog en timme och vaknade när vi åkte genom Stockholm.
Albin var jätteduktig också men i Södertälje var han less och tyckte resten av resan var onödigt lång. Jag håller med!

Barnen hade bråttom in på sina rum när vi kom hem! Albin hade längtat efter sina legobyggen och Elsa gullade med sina dockor ❤️
Jag ställde mig i köket och drog igång middagslagningen.

I badrummet möttes vi av denna färdigkläckta dinosaurie

Elsa vägrar fortfarande gå in själv i badrummet 😉

Efter middagen och uppackning gick grabbarna ner och körde lite tröska och traktor på tv-spelet.
Elsa ville ha disco och jag fortsatte plocka med tvätt m.m.

Båda barnen var i säng lite innan 19.
Albin har varit skitjobbig på kvällarna nu när vi varit borta. Han har lagt sig utan trilsk och varit jättetrött men ändå inte somnat. Istället har han smugit upp ljudlöst och fånat sig. Bla. klättrade han i Elsas spjälsäng och trängde sig ner bredvid henne. Hon hade ju redan somnat och väcktes såklart av hans bök men somnade märkligt nog om med honom bredvid.
Det har tagit över 1,5 timme för Albin att somna varje kväll den gångna veckan tror jag. Men ikväll, här hemma, var han inte uppe en endaste gång efter nattningen! Tjoho!
Istället var det Elsa som tog lite tid på sig innan hon somnade 😉 Men nu sover de gott båda två sedan ett par timmar ❤️

Jag har börjat städa ut julen lite smått nu på kvällen. Imorgon åker nog granen ut. Den har inte fått påfyllning av vatten sedan vi tog in den så den är lite torr... Men barren sitter fortfarande kvar! Men kulorna börjar trilla av 😉


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0