Väckarklockor, usla morgonhumör och framsteg

Dagismornarna här hos oss under hösten var oftast väldigt kaosartade. Minst en unge vaknade/väcktes på fel sida varje morgon vilket resulterade i ofta väldigt högljudda och livliga diskussioner. Eller så mycket diskussion var det aldrig utan mer bara härj åt alla håll och kanter.
Antingen ville man inte vakna och gå upp, eller också så ville man inte ha de framlagda kläderna, eller inte borsta tänderna eller klä på sig rätt skor för dagens väder.
Det var minst sagt ett j*vla liv innan pappan och barnen kommit ut bilen och kunnat åka iväg.
Delvis är det vårt eget fel, vi har lika svårt vi att komma upp ur sängen. Våra klockor ringer ca. 05.40 men vi kommer aldrig upp tidigare än 06.00. Och alltför ofta hinner den tom. ticka iväg till 06.10.
Med andra ord blir det alltid lite stressigt också för 06.30 bör pappan och barnen sitta i bilen och rulla iväg. Och märkligt nog klarar dom det typ jämt! TACK OCH LOV ATT DE ÄTER FRUKOST PÅ DAGIS ALLTSÅ!!! Hur hade vi klarat det annars liksom?
Jag borde egentligen också åka hemifrån 06.30, iallafall på tisdagar och fredagar men jag hjälper ju såklart till att klä och göra iordning barnen först och får för det mesta fixa iordning mig själv snabbt efter att de andra åkt och oftast sätter jag mig i bilen 06.40.
Ganska bra jobbat av oss ändå och hinna med allt morgonjock med hela familjen på långt under en timme 😉
Men jag ser alltid till att ha förberett kläder och sånt redan kvällen innan. Det sparar tid!

Hur som helst så lessnade pappan på dessa stökiga mornar och köpte varsin väckarklocka till barnen, i hopp om att de skulle väckas av dem och vakna till själva. Det har gått lite sisådär...
Albin kom in i period där han kom in till oss och la sig VARJE natt. Våra väckarklockor regerar han oftast inte på men när hans ringde inne på hans rum vaknade han oftast till och gick upp och stängde av den. Jätteduktigt! MEN, tyvärr gick han ju tillbaka och la sig igen när han stängt av klockan...
Oftast gick han tom. upp och stängde av Elsas klocka när den ringde för hon brydde sig inte om den, men han gick och la sig igen efter det. Haha!


Han började även under hösten att vakna ca. 06.00 på mornarna när han INTE behövde vakna och gå upp så tidigt. Och istället för att försöka somna om så gick han direkt upp och in till oss (om han inte redan låg inne hos oss). Där låg han sedan och snurrade och höll på så vi som ville sova blev tokiga! Då lärde han sig att sätta igång tvn själv och bläddrar fram till Barnkanalen. Sedan kunde han sitta själv ute i soffan i flera timmar utan att lessna.

Vi började lite smått lära honom klockan och säga att på helgen när vi inte måste gå upp så ligger vi kvar i sängen till minst 08.00. Och om man vaknar på natten eller tidigt på morgonen så drar man på sig täcket och försöker somna om, istället för att studsa ur sängen direkt. Men det gick inget vidare....

Men! Plötsligt händer det vet ni! 😊
En natt förra veckan vaknade jag av att Albin tassade ut på toan. Jag låg och väntade på att han skulle komma in till oss när han var färdig men istället gick han tillbaka in på sitt rum. Och somnade om! Snacka om att jag blev både paff och stolt! Men samtidigt kände jag mig jätte elak och tänkte att han inte vågade komma in till oss fast han ville, bara för vi tjatat om att han ska ligga kvar i sin egen säng...
Och en morgon nu i helgen vaknade jag av ljud inifrån hans rum redan innan 06. Han hade vaknat och satt igång sin ljudbok själv och låg kvar i sängen. Så duktig ❤️ Det blev tyst där inne så jag trodde han somnade om, men efter ytterligare en stund hörde jag honom plocka med sitt lego. Men duktigt ändå av honom att stanna kvar inne hos sig och greja och inte väcka oss andra klockan 06 en lördags morgon.


Imorse briljerade han ännu en gång!
Vårt tjat om klockan på morgonen har inte gett så mycket resultat och givetvis begär vi inte heller att vår 4 åring ska lära sig klockan, men imorse kom han instormandes till mig här i sovrummet med sin väckarklocka i högsta hugg och vrålade: Mamma vakna! Kom upp nu! Klockan är faktiskt åtta!"
Och han hade rätt. Såklart! Den var 08.10. Ha!
Fast han hade redan varit uppe i över en timme förvisso, men han lät bli att väcka mig ❤️ (fast jag var ju lite halvt vaken sedan 07, men ändå 😊)


Och Elsa då?
Jodå, hon har också haft en period under hösten och vintern då hon vääääldigt ofta vaknade om nätterna och absolut inte skulle sova vidare i sin säng. Hon har ju fortfarande sin spjälsäng som hon trivs i.
Mornarna innan dagis kan hon ha ett jäkla humör när det är dags att gå upp.
Och när vi inte måste gå upp har hon oftast alltid vaknat i samma veva som Albin. Dom är så ofattbart cynkade ibland alltså!
Men faktiskt att hon nästan knappt alls pillar örat på en längre när man sover tillsammans. Litegrann ibland men inte alls som förut då hon nästan var besatt.
Faktiskt att man ändå saknar det lite nu ❤️


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0