Helgresa utomlands

Vilken bra helg vi hade! ❤️


Jag kom hem från jobbet vid 11 i fredags, vi åt lunch, packade vagnen och rullade hemifrån typ vid 15. Förväntans fulla barn! 
Målet var en camping i Kapellskär. Cirka 40 minuter senare var vi framme. Lagom restid 😉 Redan efter 15 minuter gnällde Elsa och undrade om vi var framme snart.... 

Vi ställde oss i ordning på vår plats, lätt och smidigt och tog därefter en liten inspektionsrunda av campingen. Kolla in lekparken var såklart prio ett! 
En liten och enkel camping med nästan enbart säsongsliggare i övre pensionsåldern. Vi sänkte medelåldern rejält denna helg alltså 😉

Vi grillade hamburgare till middag och gick ner till kiosken och köpte glass till efterrätt. 

En kvällspromenad runt naturreservatet Riddersholm hann vi också med. Jättefin runda på cirka 3 km längs havskanten och genom grönlummig skog med massor blommande blommor ❤️ 

Elsa har ju ett välkänt humör och det humöret blir ju inte bättre framåt kvällen när hon är trött efter en hel dags håll i gång... Det gnälldes och knorrades om både det ena och det andra men när hon satt i vagnen var hon helt tillfreds. 

Hon lyckades få syn på ett "ekorrskal" i farten och skulle prompt vända om och leta upp det. Då gick det minsann bra att gå själv! Men oj vad upprörd hon var innan hon hittade tillbaka till "ekorrskalet" på grusstigen. Och eftersom vi inte visste hur ett "ekorrskal" såg ut så var det lite svårt för oss att hjälpa till och leta. Men tack och lov fann hon sitt "ekorrskal" tillslut och allt var frid och fröjd ett par minuter igen 😉

Ekorrskal= ett halvt ekollonskal, enligt Elsa. 


Vi tog medvetet inte med oss ståbrädan till vagnen eftersom vi visste att det var grusväg, så Albin hann knorra en hel del även han. Han var trött i benen och helt slut. 
Men tillbaka till campingen kom vi! Härligt med en rejäl promenad och rasta hela familjen. Och ganska urblåsta var vi också 😊 

Det var ju fredag så lite ostbågar framför tvn var ju ett måste! 
Men så mycket tv blev det inte. Pappan hade glömt ta med sladden att koppla mellan tvn och boxern.... 
Turligt nog låg det kvar ett par dvd-filmer i skåpet från förra året. Kvällen var räddad för de små! 

De satt inte uppe så länge då de var rejält trötta. Och förväntansfulla inför kommande dag! Märkligt nog somnade dom ganska omgående. Och sov som stockar hela natten ❤️ 

Och faktiskt att även jag sov som en stock hela natten, trots den jäkligt hårda sängen. Helt plötsligt var klockan 06.30 och klockan ringde. Gäsp!

Båten skulle gå 09.00 och senast 08.30 skulle vi vara incheckade på plats. Camping låg knappt 5 minuter med bil från hamnen så det var jättenära och bra.

Ungarna studsade upp ur sina sängar och tjafs och sura miner lyste med sin frånvaro ❤️ De hann tom. fortsätta se lite på filmen de började se kvällen innan. Skräll!

Vi var på plats på terminalen i gooood tid. Det hann bli långtråkigt innan vi äntligen såg båten glida in i hamn och lägga till.

Vi hade bokat in oss på Brunch direkt vid påstigning så vi gick till resturangen direkt. 
Vi åt och åt! 😉 En perfekt blandning av frukost och lunch. Och gott smakade det eftersom vi knappt ätit någon frukost. 
När vi ansåg oss mätta gick vi bort till barn och lekavdelningen. Där fastnade båda barnen vid tågbanan. Och där blev vi fast en bra stund. Efter ett bra tag och endel lirk kom vi därifrån och hann gå ut en snabbis på däck samt kolla taxfree butikerna innan vi la till på Åland. 
Vädret var med oss! Det var precis lagom. Varken för varmt eller för kallt. Och inget regn! 

Vi promenerade upp till centrum och gick längs shoppinggatan. Kollade ett par affärer och åt glass såklart. Vi gick vidare ner till småbåtshamnen och ut på Holmen där det fanns lekpark och burar med kaniner och fåglar. Och ett par sköldpaddor.


Supersöta kaninungar ❤️ 

Inne i fågelhuset tyckte Elsa det var alldeles för skränigt och ville helst ut igen 😊

Vi gick vidare längs småbåtshamnen och hamnade i ännu en lekpark.  Nöjda barn med andra ord 😉 Pappans mage började kurra efter mat så vi gick en runda och letade upp ett mathak. 
Det blev resturangen med äventyrsminigolf så vi hade underhållning under måltiden 

Albin satt och hejade på första parkett ❤️

Vi satt och åt i godan ro och funderade över vad vi skulle göra resterande timmar innan båten hem skulle avgå. 
18.30 skulle båten gå så det var cirka två timmar kvar.
Vi bestämde att sakta börja gå tillbaka mot hamnen och kolla oss runt lite på den sidan också. 
Barnen började bli rejält slitna nu och vi vuxna var ganska möra också. 
Jag hoppades Elsa skulle slumra en liten stund i vagnen men så blev det inte.
Vi gick i sakta mak genom bostadsområden och kollade in hus och trädgårdar. 

När vi närmade oss terminalen ser vi att det redan ligger en båt inne i hamn, men vi tänker att det inte är vår. Men Peter fick en känsla och ville för säkerhetsskull gå in och stämma av klockan, eftersom Finland ligger en timme före oss. 
Vi hade ju inte brytt oss om klocka och tid på hela dagen eftersom vi inte hade någon tid att passa förän när båten skulle gå. Och dessutom var vi stensäkra på att telefonerna ställt om tiden automatiskt eftersom vi även välkomnats till det finskanätet. 
Men det var tur att vi lyssnade på hans magkänsla! För inne på terminalen ser vi att klockan är en timme mer än vi trott och båten avgår om 20 minuter! Haha! Vilken tur vi hade 😊

Väl ombord gick vi raka vägen till barnavdelningen igen. Denna gång hittade barnen bollhavet och blev lyriska.
Tyvärr blev det snabbt väldigt rörigt med alla trötta barn och lite för stora barn som började härja runt och sätta skräck i de mindre 😔
Vi gick istället vidare till taxfreen och köpte det utlovade lördagsgodiset. Tjoho! Men oj vad svårt de hade att välja något bland allt 😉

Vi gick tillbaka upp och hade turen att det var helt tomt i "biohörnan", så vi intog varsin fåtölj och började snaska godis.

Det var skönt att sitta och ta igen sig lite efter en hel dag på vandring.
Sedan fortsatte leken och det var återigen lite lugnare i bollhavet.

När vi gick på båten stod Ville Viking och välkomnade alla barnen. Alla som ville hälsa fick en godis.
Varken Albin eller Elsa ville/vågade hälsa. Elsa blev så blyg att hon helst ville sjunka genom golvet. 
Likadant på hemresan. Elsa försökte gå en omväg och Albin hade inget intresse att hälsa. Men helt plötsligt stegar han fram mot Ville Viking, hälsar och norpar åt sig en dumlekola ur hinken! Modig grabb 😊

På ditresta fick Albin syn på att det såldes lego i ena butiken. Han gick fram och tillbaka längs hyllan och suktade. Vi förklarade att vi inte skulle köpa något då eftersom vi skulle vara tvungna att bära på det hela dagen isåfall. Han godtog det och kom själv på att han kunde köpa det hemma i en leksaksaffär istället ❤️
På hemresan nämnde han inte ett ord om att gå och kolla på legot men vi erbjöd honom att få gå och köpa ett för hans egna pengar. Han blev helt paff och nästan stum ❤️ Oj så svårt han hade att välja. Han fick välja vilket han ville förutom de dyraste som kostade över 400 kr. 
- Ta den tid du behöver att välja, jag väntar på dig. Sa jag till honom. 
Vilken beslutsångest han hade! 😉 Men tillslut valde han en låda med ett flygplan. Och det var typ det näst billigaste 😉 Han var såååå nöjd och längtade hem så han kunde öppna och börja bygga!

19.45 var vi åter i Kapellskär och strax efter 20 var vi tillbaka i husvagnen. Ungarna svirade om till pyjamas, borstade tänderna och kröp i säng. Jag tror de sov innan klockan hunnit bli 20.30!
Och då tog även min ork fullständigt slut. Hela kroppen kolappsade kändes det som. Både jag och Peter låg nerbäddad även vi innan klockan var 22. 

Det var tur att vi la oss så pass tidigt för vid midnatt väcktes vi av att regnet dånade på taket. Det ösregnade! Och på håll hörde vi åskan mullra. 
Barnen låg kvar i sina sängar så vi antog att de sov som grisar. Men när åskan kom närmre och regnet tilltog ännu mer smög Peter bort och tittade till dom. Elsa låg vaken och hade dragit täcket över huvudet ❤️ Även Albin hade vaknat men låg coollugn kvar.
Elsa följde med bort till vår säng och någon minut senare anslöt även Albin ❤️ Vi låg och lyssnade på regnet och åskmullret som dånade ut över havet. Ganska mysigt så länge det håller sig lite på avstånd. 
Framåt 01 tror jag vi alla lyckades somna om igen. Trångt men mysigt. 

Vid 07.00 gjorde barnen morgon....
Det var en solig söndag vi vaknade upp till. 
Elsas humör var dock väldigt svajigt pga. alldeles för lite sömn.
Jag råkade vika hennes frukostmacka på mitten så det blev en dubbelmacka (som jag typ alltid gör) men det var helt fel!!! Hela campingen fick höra det innan klockan hunnit slå 09.... Några minuter senare var allt frid och fröjd igen. Snacka om temperament!

Vi började packa ihop oss. Barnen tillbringade en stund i lekparken medan jag diskade. 
Peter glömde en tvsladd och jag glömde både diskmedel och diskborste!!! Haha! Det löste sig ändå. Diskmedel fanns att låna och likaså diskborste. Vilken tur att det var tidigt på säsongen innan folk hunnit solka ner borstarna 😉

Vid 10-tiden rullade vi ut från campingen. Åkte ett par hundra meter, parkerade i vägkanten och gick bort till Estonias minnes kors ❤️

En liten fika tog vi också innan vi hoppade in i bilen och åkte hem.

Albin längtade hem redan i fredagskväll.... 😉
Elsa somnade efter 3 minuter och sov hela vägen hem. 

Hemma rusade Albin in med sitt nya lego i högsta hugg men jag hann hejda honom och låta oss äta lunch innan han spred lego över hela köksbordet ❤️

Givetvis fick han "expert" hjälp av Elsa 😉

Jag och Peter packade ur och grejade ute så faktiskt att han byggde allt helt själv. Så jäkla duktig!
Han tog ett break mitt i bygget och följde med Peter in till Norrtälje en snabbis. Så fort de var hemma igen så rusade han tillbaka in till bygget och slutförde det. Bra jobbat! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0