24 h i Stockholm

I fredags var det ju som sagt dags för min och Therese årliga Stockholms visit. För tredje året. En mycket bra tradition! Inga barn eller karlar är inblandade 😉


Vi möttes upp på centralen vid 15.30, promenerade bort till hotellet vid Upplandsgatan. Checkade in, installerade oss och korkade upp en flaska bubbel. Snicksnackade och delade på flaskan innan vi gick ut på stan. Vi tog Drottninggatan, kikade in i några affärer och shoppade lite. 
19.00 hade vi bord bokat på en mexikansk resturang på Kungsholmen så vi promenerade dit. Vi åt och drack varsin öl. Tyvärr så var det en väldigt liten och trång resturang och ljudvolymen väldigt hög, så det var svårt att ens prata med varandra. Redan vid typ 20 betalade vi och gick därifrån. Först tänkte vi leta upp ett annat lugnare ställe att sätta oss på och äta efterrätt och dricka något men vi "sprang" inte på något tilltalande ställe och så var det så jävla kallt ute så vi köpte bara med oss lite snacks och gick tillbaka till hotellet istället. Haha! Vilka tråkmånsar vi är! 😉 Men fan så skönt det var! Vi bäddade ner oss, åt choklad, satte på tvn och bara chillade. Exakt vad två småbarns mammor behöver 😊 
23.00 sov vi. 

Jag sov inget vidare. Vaknade typ 100 gånger. Kuddarna var för stora och för tunga.

08.00 kunde jag inte somna om mer. Therese vaknade strax efter och lite innan 09 var vi nere vid frukosten. Vi åt i godan ro, gick upp och gjorde oss i ordning det sista, packade ihop och checkade ut. 
Hela förmiddagen ägnade vi åt att gå i affärer och shoppa lite. Och ÄNTLIGEN besökte jag Kungsträdgården medan körsbärsträden blommade! Fantastiskt! ❤️

Vi gick vidare till Hallwynska palatset och gick en guidad visning 13.00. Vilket ställe! Och vad manisk den där Wilhelmina måtte varit 😉 Deras hus är bevarad som en orörd tidskapsel sedan de gick bort första halvan av 1900-talet. Hennes tanke var att bevara och visa framtiden/oss hur det var att leva då. 

Deras hus var tex. det första i Stockholm med indragen elektricitet. 
Wilhelmina skapade bildregister och bokförde allt som fanns i deras hus. Och dessutom samlade hon på sig stora samlingar av porslin och tavlor m.m. i syfte att visa upp för eftervärlden. 
Hela deras hem är som ett museum och man får gå runt i salongerna, deras sovrum och badrum tex. 
Rätt coolt faktiskt! 

Sedan gick vi och tog en fika/lunch. Kollade ytterligare i några affärer och rörde oss därefter ner mot centralen. 

16.20 gick Therese tåg hem och då tog jag tunnelbanan till Danderyds sjukhus där mamma och pappa pockade upp mig och så åkte vi hem.

Ett mycket bra, skönt och lugnt dygn i Stockholm! ❤️ 
Längtar redan till nästa år 😊  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0