Helgcamping

I fredags packade vi husvagnen och drog iväg på en helgtripp. 
Vi åkte några mil norrut mot Tierp, till Berkingebadet. En liten enkel camping i skogen intill en sjö med vattenrutschbanor och fiske. Stooora platser och lite vagnar. Och det bästa av allt! Skugga och svalkande vind! Perfekt i hettan.

Vi kom upp på eftermiddagen så vi ställde iordning vagnen, fixade lite käk och gick sedan och köpte glass och kollade in badet.
Satte upp förtältet, tog oss ett dopp och efter det fiskade pappan och Albin lite. Enbart en liiiten abborre nappade.
Albin är galet duktig på att kasta! Och vilket tålamod!!! Vi blev helt stumma! Han stod och kastade, vevade, kastade, vevade, kastade och vevade på ett och samma ställe i över en timme. Han som annars är otroligt rastlös och stressad mest hela tiden nuförtiden. Han riktigt kopplade av och vi fick tillslut be honom att sluta 😅 Det var knappt han brydde sig om snackspåsarna vi hade med oss. 
(null)
Elsa hade desto mer myror i brallan och hetsåt nävar med snacks. Haha!

Det blev sen läggning, typ vid 22 och ändå hade de svårt att somna. Elsa tuppade tillslut av men Albin låg fortfarande vaken när en blåblinkande ambulans plötsligt rullar in på campingen och stannar vid platsen mittemot oss. Hela stället bländas av blåblinket så vi låter Albin få komma upp och ut till oss i förtältet och se vad som händer. 
Dock vet vi inte vad som hände eller hur allvarligt det var. Vi märkte inte av något innan ambulansen anlände. 
Sedan fortsatte den stå där och blinka bra länge och Peter säger att det var tur det inte kom en ambulanshelikopter och landade här utanför. Jag och Albin höll med!
PRECIIIS bara några sekunder efter det hör vi en helikopter närmare sig. 
Den hovrar över campingen och försöker gå ner en liten bit bort från oss, vi ser dammet yra och den ångrar sig och stiger igen. Sedan stannar den och hovrar ovanför oss och tänker landa på lilla gräsplätten precis utanför vårt förtält... Tack och lov ångrar de sig och hittar en bättre lämpad plats just utanför campingen, bakom lite träd. 
Sedan dröjer det väldigt länge innan de lyfter igen. Ni kan ju tänka er nyfikenheten bland alla på campingen, folk gick man ur hus/tält för att se på uppståndelsen. Vi själva hade ju första parkett inifrån förtältet vare sig vi ville eller inte.
Hur det slutade för den sjuka/skadade vet vi inte? Men det var hela tiden lugnt så jag kan inte tänka mig det var något superakut eller allvarligt. Hoppas jag!
(null)
Elsa sov sig igenom allt oljud. Helt otroligt! 😅
Albin slocknade även han ganska omgående efter att helikoptern äntligen lyfte och gav sig iväg. 

Under natten vaknade jag av regn på taket som höll i sig ända till morgonen. Fantastiskt! Det enda jag låg och tänkte och hoppades på var att det skulle komma regn hemma hos oss också.

Regnet fortsatte hela förmiddagen på lördagen så vi kurade i förtältet i lugn och ro medan vi väntade på att småsysslingarna och deras mamma och pappa skulle anlända med deras husvagn.
Framåt lunch kom de och efter vi käkat lite och de ställt iordning sitt så drog vi iväg till Lövstabruk. Där besökte vi Barnensbruk. Det var lyckat! Ett gammalt litet kvarnhus som rymde väldigt mycket roligt och spännande för ungarna. Stället var byggt som en stor trädkoja typ, på höjden. Flera våningar högt med rutschkana, olika rum med bla skola och affär och olika märkliga uppfinningar här och var. Och allt var i storlek mindre fast vi vuxna också kunde klättra och ta oss runt överallt.
Nere i källaren var det mörkt och lite kusligt, så man fick låna med sig en ficklampa ner. Olika gångar att gå runt i och olika tittfönster med massa lustiga och roliga konstellationer. 
Det är Pettson och Findus gubben som inrett stället.
Det lilla kvarhuset rymde väldigt mycket med andra ord. Massa kuligheter och lärorikt. 
(null)
Ungarna ville ju inte gå därifrån! 
Utanför fanns det några små minigolfbanor så vi lyckades lura med dom ut dit en stund för att få lite luft och fikarast.
(null)
Elsa blev sådär jobbigt blyg och kinkig den första halvtimmen och vägrade släppa handen men sedan kom hon på att det var skoj.

Vi mammor passade på att smita ifrån efter nästan två timmar och gick en visning på brukets herrgård och fick veta typ allt om släkten de Geer i flera århundraden tillbaka. 
Papporna och ungarna var kvar och härjade i kvarnen. Alla fyra ungarna var helt genomsvettiga när vi efter flera timmar lyckades få ut dom därifrån. Stället stängde 17 så de hade inget val 😅
(null)
Lite senare på kvällen skulle de bli Allsång där i parken och när vi gick visningen inne på herrgården pågick genrepet för fullt så det dånade. Och vi hann se och höra både Nordman och Lasse Berghagen. 
Lassa traskade ovetandes rakt in i ett rum där vi guidades och ni kan ju förstå hur stort det var för de lite äldre i sällskapet 😉 Jag tyckte mest han såg riktigt gammal och kutryggig ut och ocool i shorts och stödstrumpor 😂

Tillbaka på campingen käkade vi tacos till middag och traskade sedan bort till en liten damm med regnbåge. Inte ett napp. Eller de påstod att det högg men jag tror mer det bara var sjögräs.
(null)

Blev en sen kväll återigen men vi var alla nöjda och glada. Och trötta.

På söndagen vaknade vi upp till en soligdag med hetta. Vilken tur att vi tänkte besöka campingens bad 😉 Ungarna var riktigt taggade för att åka rutschkana. De hade ju spanat in dom på andra sidan sjön ända sedan i fredags.
Och oj vad de åkte! Forsbanan med gummiring var bäst. Den åktes om och om och om igen.
Elsa var ju såklart riktigt spak till en början. Allt det tuffa med att åka kanorna var bortblåst. Hon var upp i de minsta men vände igen ner igen eftersom hon inte "vågade" gå igenom vattensprutet som höll kanan blöt. Suck! 
Efter mycket om och men lyckades pappan visa hur hon kunde sticka igenom huvudet vid utkanten och slippa få sprut på huvudet och efter det åkte hon om och om igen den allra minsta kanan som slutade i en liten balja på land. (De övriga 5 kanorna gick ut i sjön)
Albin var tuff från början. Bara han har badring, puffar eller flytväst så känner han sig säker. 
Och ja, även de vuxna åkte måååånga gånger. Förutom jag som höll mig på land pga. kvinnligåkomma. Varmt! 
(null)
Men en liten paus behövs ibland mitt i allt roligt. För lite frusen blir man av massvis bad ❤️
(null)     
Vid lunch gick vi hem till husvagnarna och fixade käk. Ungarna var riktigt loja och chillade. Vi föräldrar också 😅 
Sedan gick vi tillbaka och badade några timmar till.

När det närmade sig middagsdags åkte vi upp till Rullsand och dess camping. När vi hade typ 1 kilometer kvar däckade Elsa ❤️
Vi åt mat på resturangen och badade lite till i havet. Riktigt skönt! Och ungarna grävde i sanden. Ett jätte hål ända ner till Kina nästan 
(null)

Klockan hann bli närmare 22 innan vi var hemma på vår camping igen och ungarna trillat i säng. Denna gång somnade extra fort! 😅

Måndag innebar hemfärd. Åt frukost och packade ihop oss. 
Stannade i Forsmarks bruk på hemvägen och besökte en experimentverkstad för barn. Kul men varmt!
Vi åt lunch på värdshuset och rullade vidare hemåt. 

En mycket bra helg! Och barnen skötte sig EXEMPLARISKT!!! ❤️ De har inte varit såhär lugna, följsamma och fantastiska på hela sommaren hittills. Trots att de andra två vildarna var mer vilda mest hela tiden 😂 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0