Hönsrehab

Idag har ena hörnet i vårt kök förvandlats till hönsrehab. Det är lilla Agda som fått flytta in för observation ❤️ Hon har sedan mitten av förra veckan sett lite deppig och slö ut och bara stått uppburrad och inte brytt sig om något. De sista dagarna har hon inte ens bemödat sig att hoppa upp på en sittpinne.
Vanligtvis är det ju hon som är gängets boss och bitch så att hon inte mår bra är tydligt! 
Först tänkte jag att det var lite efterslänts ruggning eftersom tillståndet påminner om i höstas men hon tappar inte märkbart med fjädrar så den teorin håller inte längre.
Istället misstänker vi att förra veckans stränga kyla kanske tog lite för hårt på henne. Stundvis var det flera minus grader inne hos dem i hönshuset de kallaste dagarna. Vi bytte vatten inne hos dem minst tre gånger om dagen för det frös så fort! De har ju en värmelampa inne hos sig och under den var det ju såklart varmare. 

Idag fick hon komma in så jag har lite bättre koll på henne och så hon får jämnare temperatur. 
Hon både äter och dricker, inte med någon jätteaptit men hon petar i sig det godaste av det som serveras. Och hennes bajs ser helt normalt ut och kammen är röd och fin.
Nu är det bara att vänta och se. Och hoppas på att hon piggar på sig ❤️ 
(null)

Tidigare ikväll fick hon lite spabehandling. Vi tvättade och smörjde hennes ben och fötter.
Hon var så lugn och fin ❤️ och verkar trivas bra inne med oss 😊 Men allra helst vill vi ju såklart att hon piggar på sig och kan flytta ut till sina kompisar igen! 

Kommentarer
Postat av: Mormor

Krya på dig lilla Agda

2018-03-07 @ 06:34:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0