Åter i vardagen

Så ja, nu är vardagen igång på riktigt. 
I onsdags började skola och fritids för Albin och Elsa var åter på dagis. Och Peters långa jullov är över. Det var på tiden 😉

Skönt att mjukstarta lite med en kort vecka. Jag har hämtat ungarna innan mellis (14.00) både onsdag och torsdag. Skönt!
Igår torsdag var jag dessutom med Albin i skolan den första lektionen och rasten. Det var spännande. 

Idag har jag och Elsa haft ledig fredag i vanlig ordning.
Oj så slöa vi var på förmiddagen. Åt frukost i soffan och bara chillade ända till vi åkte och hämtade Albin i skolan 12.30. 

Nu är det helg och ledigt igen. Det känns skönt.


Det befarade snöovädret i tisdags blev aldrig så illa. Det kom "bara" ca. 10 cm blötsnö här hos oss.
Men på andra ställen blev ännu fler strömlösa.
När vi gick och la oss vid 22 blev mer eller mindre hela edsbro strömlöst, så vi låg och väntade på att det skulle bli svart även här hos oss. Men vi klarade oss!
På onsdags morgonen kunde vi på Facebook läsa oss till att det fortfarande var strömlöst i större delen av edsbro. Och så även i skolan. Och under natten hade flera ytterligare träd lagt sig över vägen. Men chansade och åkte iväg till jobb, dagis och skola. Och allt gick bra. Inga träd kvar på vägarna och i skolan lyste lamporna så fint.
Det jobbigaste var att få bort 1 dm frusen blötsnö från bilen.... 


Och mitt i allt elände den sista tiden så har vi börjat få ägg igen!!!! Fantastiskt!
När vi kom hem från Linköping förra veckan höll jag på att få en chock när jag råkade få syn på TRE ägg i ett rede i hönshuset.
Damerna har ju äggstrejkat sedan i somras. Jag hade börjat tappa hoppet om dem på riktigt nu. 
Men nu är de på G igen! Det är Silvia som börjat producera nästan 1 ägg om dagen nu igen och med en gång hakar även Gunde på och lägger 1 ägg varannan dag ungefär. 
Visst är dom fascinerat cynkade?! 😅
Och de är genast på bättre "humör" också. De sitter inte bara och ruggugglar längre utan går ut trots kyla, regn och snö. Snackar mer och mer matglada ❤️ 
(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0