Semesterresan 2019 dag 13

(Fredag)
Ännu en sovmorgon! Ungarna har verkligen kommit in i sommarlovslunk. De har sovit som stockar om nätterna. Förutom Elsa som hade några riktigt jobbiga och kliiga nätter efter alla knottbett i Dorotea. Och några enstaka myggbett efter det. 
Att ligga bredvid någon som håller på att klia sönder sin hud är hemskt! 

Hur som helst! Vi åt sen frukost och packade sedan lite fika och promenerade ut på udden. Ett naturreservat på en smal udde. Ca. 2,5 km enkel väg. Vi gick där för två år sedan när vi var uppe där. 
Man får väldigt mycket ölandskänsla på stenstranden ❤️ 

Vi balanserade runt bland stenarna och hitta fina stenar, stenar med fossiler i, stenar i olika färger och kasta mackavänliga stenar. 
Tur det är naturreservat! Annars hade vi fyllt hela husvagnen med fina stenar att ta med hem 😉

Det blåste endel så vågorna skvalpade in mot oss. Såååå harmoniskt! Albin satt lääääänge och blickade ut på havet och lyssnade på vågorna. Vilken ro i sinnet trots blåsten i ansiktet ❤️
(null)
Och Elsa har blivit expert på att hitta nyckelpigor under denna resa. Var vi än varit så har hon hittat dom. Tom. uppe i kalla Klimpfjäll! Och här på stranden hittade hon tre stycken tror jag. 

Vi fikade vår matsäck och började gå tillbaka. Motvilligt. Man skulle kunna sitta på en sten där hela dagen. 
(null)Tillbaka på campingen fixade vi lunch och packade ihop (för sista gången) och gjorde oss redo för hemfärd. 
Ungarna ville gärna stanna en natt till! Men nu var det Peter som fått hemlängtan 😉 Och det är han som kör så det var bäst vi lät han bestämma. 

Lite innan 15 checkade vi ut och rullade hemåt. 
Ca. 1,5 timmes resa. Plättlätt! Om man jämför med alla restimmar vi har avverkat. 
Det rullade på bra! Ungarna insåg rätt snart att det ändå skulle bli skönt att komma hem och de började smida planer på vad de skulle hitta på väl hemma. 
Knappt en kvart hemifrån blir Elsa akut kissnödig och bajsnödig. 
Vi stannar vid en nedlagd mack. Den platsen bär en förbannelse över oss, varje gång vi åker förbi där med husvagn så måste vi stanna.... 

När vi kört in på uppfarten här hemma och kliver ur bilen ser vi att kofferten fram på husvagnen har öppnats! När åkte den upp? Har något trillat ur?
Nej, inget saknas. Eller jo! Nätpåsen med alla sandleksaker! Attans!
Aja, vi nämner inget för ungarna och hoppas de inte kommer sakna grejerna.... (vi orkade inte trassla iväg och leta längs vägen)

Ungarna piper iväg som kanonkulor så fort de lämnade bilen. Direkt bort till lekstugorna och deras odlingar. De inspekterar och inser att det växt som attans. Kul! Och sedan härjar de loss i stugorna och bland alla sina saker ute.

Jag och Peter börjar packa ur vagnen. 
Eller först går jag en snabb inspektionsrunda även jag i trädgården. Allt ser bra ut och mitt har växt som tusan också!
Vi packar ur, bär och kånkar hela kvällen kändes det som. 
Närmare 1 ton tvätt hade vi med oss hem.... Jag hann köra en maskin redan samma kväll. Då kändes det lite bättre i själen 😅

Efter en stund kommer ungarna nedrusande från backen med hinkar och grejer i händerna! De har hittar påsen med sandleksakerna på vägen uppe på åsen. Helt otroligt! Haha! Och vilken tur! Ingen skada skedd. 

Sedan orkade vi inte mer. Vi tog fram dynorna till hammocken och satte oss där en stund. 
Kul att vara borta och skönt att komma hem ❤️ 
(null)
Och vi kom hem till sol och värme! Det har vi inte varit bortskämda med den sista veckan borta 🤣


Kommentarer
Postat av: Mamma

Vilken resa ni har gjort❣

2019-07-03 @ 20:11:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0