Höstlovet

Bättre sent än aldrig med en liten resumé av lovet. 

Albin hade ju Halloweendisco på skolan på fredag kvällen så vi var inte framme i Linköping förän efter 22. Åt varsin nattmacka och stupade sedan i säng. 

Tidigt på lördagsmorgonen åkte morfar, pappan och Albin iväg på rally. Massa matsäck packad för att klara hela dagen ute i skogen i höstrusket. 
Jag, Elsa och mormorn åkte på loppis istället. Mötte upp en superförkyld liten Edwin och moster där. Följde sedan med hem till dom och fikade och lekte. 
(null)

På söndagen kom mormor Siv på besök. Elsa och hon spelade massa spel och finns i sjön. Och lekte med femlingarna som Elsa fyndade på loppisen. 
Albin spelade nog mest rallyspel på datorn med morfar och pappa. 

Vid 17 gick tåget hemåt för pappan. Jag och Elsa skjutsade in honom till tågstationen. På hemvägen stannade vi och köpte bebispresent. 

På måndag morgon vaknar Elsa med närmare 40 graders feber samt jätteont hals. Och det höll i sig hela dagen. 
Jag, Albin och morfar åkte och tvättade bilarna och efter lunchintag åkte vi ut till landet en kort sväng för att flytta upp båten till tomten. 
På vägen hem lämnade vi av Albin hos moster. Han ville ha lite lugn och ro från lillasyster påstod han. (Istället fick han sällskapa med en nattgrinig Edwin. Haha)
Rätt härlig dag med sol. 

På tisdagen var Elsas feber helt borta och hon mådde bra. Men istället började lite utslag träda fram på olika ställen på kroppen. 
Solen sken ute så hon och jag tog en promenad bort till en lekpark och njöt ett par timmar. 
(null)
Framåt middagstid kom Albin hem igen. Han och moster hade varit på yoump. De var helt slut efteråt. Albin var helnöjd! Han har snackat om det stället länge! 

På onsdagen var Elsa ytterligare mer prickig. Jag ringde 1177 och hon fick en tid till jourdoktorn senare på eftermiddagen. 
Det var en grå och tråkig dag. Depp! 
Albin hade fått två nya flygplan av onkel så vi var ut och kastade med dem på förmiddagen. 
(null)

Senare följde mormorn med oss till doktorn. Och Albin var kvar hemma med morfar och spelade rallyspel i lugn och ro. 
Doktorbesöket gick ju bra och resulterade i premiärpenecillinkuren för Elsa. 
Påvägen hem stannade vi på Ikea för lite inköp. Och såklart en fika för att Elsa var superduktig med stick i fingret och halsprov. 

På torsdagen bestämde vi oss för att åka ner till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld ihop med Edwin och moster. 
Vi klämde ihop oss i en bil och brummade iväg. 
Solsken, glada barn, matsäck, varm choklad, massa lek och brända mandlar. Mycket bra dag! 
Vi hann dock inte med riktigt allt men det gjorde inte så mycket. 
(null)
Det får helt enkelt bli en till tur dit. Kanske i sommar? Då har Pippis nya del öppnat också. 
(Vi har varit där en gång tidigare. Albin var två och Elsa en liten plutta bara. Stekhet sommardag.) 
Innan vi åkte hemåt åt vi mat. Ungarna åt kroppkakor och jag raggmunk. Gott!
(null)
Edwin var trött och grinig på hemvägen. Men det löstes ganska bra med Arne Alligator och lite youtube 😅
Vi var hemma vid 19-tiden. Helt slut! Jag hade bestämt träff med två kompisar så jag hann bara hem och vända i stort sett. 
Vi har fått som tradition att ses och gå ut och äta på höstlovet, men denna gång fick vi inte ihop det. Istället såg vi ett par timmar hemma hos den ena. Perfekt för mig som bara kunde hoppa upp på cykeln och trampa dit på några minuter. 

På fredagen var det återigen en grå tråkdag. Jag försökte få med mig ungarna ut men de ville inte. Albin racade rally och Elsa lekte med dockskåp. Men när jag istället föreslog att vi kunde cykla ner till Cloettafabriken fick de eld i baken! Haha!
Elsa cyklade, Albin hade punka på sin cykel och sparkcykel istället. Jag och mormor gick. Jätteduktiga var dom hela vägen dit. Och hem! 
Vi köpte en hel påse med godsaker och provsmakade såklart på hemvägen 🤪
(null)
På kvällen kom mormor Siv, Helen och Nichlas på middag. Elsa hade bestämt tacos. Gott! Och lite choklad till efterrätt såklart. 

På lördagen bestämde jag att det var dags för hemfärd. Vi packade ihop oss efter frukost. Vinkade hejdå och började rulla hemåt lite innan 11.
Resan gick bra! Lite trafik och det rullade på hela vägen. Vi körde nonstop. Nästan. 15 minuter hemifrån var Elsa akut kissnödig så vi fick stanna till i vägkanten. 
Vi var hemma vid 14. De längtade efter pappan. Och vi efter honom ❤️ 
Vi käkade lite och chillade och packade upp.
Albin längtade hem till att jobba ute och sätta upp snöpinnar men tyvärr var det pissregn ute så han kunde inte jobba av sig tyvärr. 
Lite senare åkte vi till kyrkogården och tände ljus. Det var ju allahelgonsdag. 
Och så smet vi in på Ica och köpte lite gott. Åkte hem, la oss på soffan och kollade Roy och Rogers mack. Ungarna älskade det! Såg fyra avsnitt i ett sträck. (Jag och peter somnade efter 1,5 typ 🙈) 
Sedan var det god natt. 
(null)

På söndagen vaknade Albin upp med närmare 40 graders feber. Huxflux. 
Hann var sänkt och låg till säng hela förmiddagen. Vi andra var ute och fixade en hel del. Bla. så tömde vi komposten helt. Vi har nämligen upptäckt att det huserat möss i den, så vi var tvungna att ta reda på hur de tagit sig in. Vi misstänkte att de gnagit sig in underifrån, men så var det inte. Komposten var helt intakt. Enda möjligheten där de kunnat ta sig in måste varit i en liten liten springa på baksidan vid öppningsluckan. Vi drog i fler skruvar där så nu är den inbrottssäker till 100%. 
Jag tömde dessutom växthuset. Nattfrosten som varit i veckan hade tagit det mesta av tomatplantorna som var kvar. Jag plockade av resterande tomater och tömde ut det som var kvar.

Superskönt att vara hemma och "jobba" och göra saker 😇


Det var ett bra lov, men det blev ju inte som planerat. Vi fick avstyra endel planer pga. att Elsa blev sjuk. Bla. så kunde vi inte träffa en nykläckt bebis. 
Jag tampades med rejäl tristess flera gånger under veckan och plöjde oroväckande många serier på Netflix. Haha! Men ungarna var i slutänden nöjda och det är huvudsaken. 
Albin spelade massa datarally och sov över hos Edwin. Samt besökte yoump. 
Och Elsa fick massa tid med mormor och spelade finns i sjön oräkneliga gånger. Samt fikade daimtårta på Ikea. ❤️
Bra betyg av lovet 👍 

Kommentarer
Postat av: Mormor

Mormor och morfar hade en fin vecka med barnen, trots sjukstugan. Mysigt💕

2019-11-10 @ 21:29:53
Postat av: Janina

Jobbigt med så mycket sjukdomar. Vilken nostalgi med femlingarna! Jag hade dom som liten, massa tillbehör med leksaker och gungor, gungbräda och små pillsaker i olika färger till varje docka. Älskade det 😍

2019-11-10 @ 22:09:39
Postat av: Syrran/Moster

Så mysigt att ha Albin här på övernattning trotts Edwins strulnatt.
Så mysigt att spendera höstlov med er.

2019-11-12 @ 20:09:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0