Lämnar all skit och siktar uppåt

Denna vecka har ju varit katastrof!!! 

Veckan börjar med att vi får svar på våra vattenprover. 
Det resulterar i att vi behöver införskaffa ett reningsfilter för troligtvis en bra bit över 20.000kr.

I tisdags när jag lagade middag märkte jag att det var blött i sopskåpet. Aja, inte hela världen tänkte jag. Men när jag vänder mig om och går mot skafferiet ser jag hur det rinner ut vatten under sockeln på köksskåpen ett par meter ifrån sopskåpet. Helvette! Mitt i matlagningen.  Steker biffar och är helt köttfärskladdig om händerna. 
Ringer Peter för att försäkra mig om att han snart är hemma och förvarnar honom om att han kommer komma hem till ett blött kök...
Men jag är smart och ber farfar komma in medan vi väntar. Han bryter loss socklarna och torkar upp vattnet. Medan jag brassar biffar. 
Efter maten meckar Peter vidare. Inget läckage tack och lov utan bara jävligt stopp pga. av gammalt fett som klumpat ihop sig längre ut i röret. Vilket han vetat finns där men inte lyckats komma åt trots otaliga försök med högtrycken genom åren. 
Men nu så! Denna gång fick kan loss den. Sågade sönder väggen lite nere i matkällaren bara för att komma åt 😉 Och lite nya vattenläkage fläckar på taket och väggen nere i källaren, nedanför köket. 
Ett par dagar senare sågar han upp sopskåpet och golvet för att se om och hur förstört och fuktigt det är under golvet. Men där var det hur fint som helst! Vattnet hade bara runnit rakt igenom. Tack och lov! 
(Fan vad tacksam jag är att min karl är så händig. Och att han kan det här huset utan och innan ❤️) 
(null)
Och i torsdags "kraschade" min bil. Jag var påväg mellan två jobb och helt plötsligt rasslar det lite märkligt i motorn, displayen säger "elfel. Service genast!". Batterilampan lyser och när jag svänger funkar inte servon. 
Turligt nog var jag mitt i ett bostadsområde och åkte supersakta. Hade bara några minuter innan svängt av motorvägen.... 
Jag och mecka bil går ju inte alls ihop men återigen är jag otroligt tacksam att jag har min handyman ❤️ Jag ringde Peter och sa att min bil troligtvis är väldigt paj. Jag hörde hans lite besvärande suck. Haha! Återigen turligt nog var han alldeles i krokarna och kunde komma dit bara på några minuter. 
Och som jag misstänkte kom även han fram till att bilen inte är körbar till verkstan. Troligtvis generatorn som pajjat. 
Jag ringer bärgningsbil. Alltså assistansförsäkring är ju bästa uppfinningen ever!!! (Andra gången jag ser till att vi får nyttja den 😂) 
Peter åker tillbaka till jobbet och jag väntar på bärgningsbilen. Och inom en timme var bilen och jag bärgad till vetkstad. Fantastiskt! 
Jag tömmer min bil och plockar ut en lånebil. (Kostnadsfritt i tre dygn med assistansförsäkringen. Återigen superbra!) 
Därefter är jag helt jävla slut och ashungrig. Bestämde mig för att avsluta dagen. Hämtade Elsa och åkte hem. Värmde min efterlängtade matlåda och andades ut en stund. Sedan åkte jag och hämtade Albin på fritids. (Orkade inte mecka loss elsas stol ur min bil så hade bara en barnstol i lånebilen.) 
Min bil konstaterades med trasig generator under eftermiddagen och jag höll både tummar och tår för att de skulle hinna laga den innan helgen. Skulle bli så jävla krångligt allt annars.
(null)
Köpte mig två trisslotter ihop om lite tur mitt i all otur. Men det var dessvärre nitlotter. 

Fredagen lunkar på och jag väntar otåligt på att verkstan ska ringa. Det blir lunch och eftermiddag. Nästan vid klockan 15 meddelar dem att bilen är redo att hämtas. Jippie! 
Jag åkte in på studs! Albin hängde med och Elsa var kvar hemma med farfar. 
7500kr fattigare. Jäkla bil alltså! 

Peter kommer hem strax efter oss. Han har med sig våra nya fönster. 7 veckors leveranstid visade sig bara bli typ 3. Otroligt! 
Och där blev vi ytterligare över 20.000kr fattigare. 

Och kvällen avslutas med att Albin tempar över 38 grader. Tjoho!!!
Men där hade vi lite tur äntligen, för på lördagen vaknar han feberfri och förblir så resten av helgen. Fantastiskt! 


Hur blir kommande vecka?

Jag har en överfull vecka med jobb. Blir riktigt trixigt att få ihop den, så hoppas hoppas allt bara flyter på som det ska. 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja, det var en tuff vecka för er! Nu håller vi tummarna att det blir lugnt och ni får hålla i plånboken ✊💰

2019-09-16 @ 18:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0