Höstterminen 2020 är igång

Förr förra måndagen 17/8 kickade vi igång vardagen och höstterminen på riktigt. Ungarna hade då haft 9 veckors sommarlov så lite mer rutin och disciplin satt på sin plats. 
Men lite trixigt att få ordning på sovtiderna igen. Tom. Albin hade ju mot slutet av lovet börjat kunna sova till framåt nio på morgonen. (Han som annars alltid vaknar vid sju.)

Det blev ändå en liten mjukstart. Fritids måndag och tisdag innan skolan började på onsdagen 19.e. 
Elsa var riktigt taggad och förväntansfull inför börja fritids och skola ❤️ Och lite orolig. Men mest längtan. Med lite fjärilar i magen på ditvägen. 

Måndag och tisdag lämnade jag dem klockan 9 på fritids. Ganska liten skara barn på plats. Men riktigt varmt och svettigt. 
10 minuter stannade jag kvar sedan var det okej för Elsa att jag åkte och jobbade. Hon kände sig trygg med att ha Albin där. Smidig inskolning! 
Och Albin Mr. Stoneface var likgiltigt till att återgå till vardagen. Men nog tyckte han allt det var skoj att träffa massa kompisar igen. Han har ju bara träffat några få av dem under det långa lovet. 

Jag åkte och jobbade men hämtade dom redan vid ca klockan 13 igen. 
Allt hade gått bra och ingen av dem hade direkt bråttom hem. 
(null)
Tummen upp från Elsa efter första dagen på fritids. 

På tisdagen körde vi likadant. Lämnade dom vid nio och hämtade innan 14. 
Även då hade de haft en bra och svettig dag och Elsa började få massa nya kompisar ❤️

På onsdagen var det dags för skola med samling 7.50 ute på skolgården. 
Rektorn höll ett litet tal och sedan delades alla in i sina klasser. 
Pga. skitCoronan så får vi föräldrar inte vistas inne på skolan. Såååå tråkigt! 
Albins första dag i förskoleklassen var jag med hela dagen och hade önskat få göra det även nu med Elsa. Ypperligt tillfälle att få se och träffa klasskompisarna och läraren och få lite överblick över klassen. Såååå himla tråkigt att inte få göra det nu. 
Men för Elsa gick det galant ändå. Inga problem alls. Jag var kvar ute på skolgården medan de var in en stund i klassrummet och kollade runt lite. Sedan hade de olika grupparbeten ute och vid 8.30 sa jag hejdå till Elsa och åkte och jobbade. 
(null)
Denna dag hämtade jag lite senare på fritids så de hann vara kvar och äta mellis. 

Torsdag och fredag hade de mest fixardagar ute på skolgården. De snickrade lite, fixade lite odlingar, målade saker på asfalten och lite sånt. Elsa fingervirkade endel och tyckte det var helt ok. Albin var med på snickeriet men tyckte dagarna var skittråkiga! För många barn och för få uppgifter så det blev mest bara långtråkigt. 

Elsa var helnöjd efter första veckan men tyckte det var tråkigt att de bara hann med tre skoldagar innan det blev helg. Bra betyg! 
Albin var helt slut på eftermiddagarna här hemma. Jag trodde han var sjuk flera gånger! Men det var bara sömnbrist. Fotboll två kvällar i veckan leder till ett par timmars missad sömn och det är han superkänslig för. Och ovan att gå upp tidigt nu igen. 


Och nu har även andra skolveckan passerat. 
Elsa är så nöjd med allt. Allt är kul och hon har fullt sjå att lära känna alla nio klasskamraterna. Samt många andra på skolan. 
Albin däremot har inte alls varit sig själv. Han har oftast mungiporna nere vid knäna numera  och vi har faktiskt blivit riktigt oroliga.  
Enligt honom är inget fel och ingen är dum, men vi märker att det inte är som det ska.  Och varje dag påstår han att han är själv på rasterna och även mestadels på fritids. Och fritids vill han helst inte höra talas om alls längre....
I torsdags lyckades jag prata med både läraren och fritidsfolket och även de hade lagt märket till att han inte helt är sig själv.  Och tillsammans kom vi faktiskt på lite olika eventuella anledningar till hans opeppade tillstånd. På kvällen försökte jag försiktigt luska lite i det med honom och det verkar som vi är något på spåren. 
Kort och gott, han har lite svårt att hitta sin plats i klassen och bland kompisarna igen efter lovet. 
Samt att de riktiga lektionerna inte helt kommit igång ännu och han behöver riktigt hjärnstimulans. Han är hungrig på att lära sig saker! 
Det känns iaf skönt nu när skolan och personalen är observanta och vi hjälps åt att få honom på rätt bana igen ❤️ 
Det gör så jävla ont i hjärtat att lämna honom på skolan varje morgon med vetskapen om att något är fel 💔 

Kommentarer
Postat av: Mormor

Men,älskade barn. Hoppas du hittar din plats igen. Och det gör du för du är den finaste killen som finns❣

2020-08-30 @ 09:30:52
Postat av: Syrran/Moster

Älskade ungar vad moster älskar er. Samtidigt som hjärtat blir alldeles varmt av att allt gått så bra för Elsa så gör det så ont att läsa om att det varit svårare för Albin. Älskadr systerbarn ❤

2020-08-31 @ 15:21:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0