Elsa 7 år

Vår lilla tjej är 7 år!
Hon den blyga och söta Lillstumpan som kunnats liknas som ett yrväder är nu en stor och förståndig tjej. 
Hon har snart gått sitt första år i skolan. Förskoleklassen är snart avklarad och efter sommaren blir hon en Etta. Hur är det möjligt?
Jag som var så orolig inför skolstarten i höstas, ny skola, nya kompisar och Corona på det så vi föräldrar inte fått sätta vår fot innanför dörren på vare sig skola eller fritids. Men det har ju gått hur bra som helst för den blyga lilla tjejen! Hon är inte så blyg längre! Hon har skaffat sig massa nya kompisar i skolan. Både jämnåriga och äldre. Och hon är en mycket omtyckt kompis. 

Skolarbetet går galant! Bara några månader efter skolstarten längtade hon redan efter att börja ettan, eftersom de håller på med så lätta saker i förskoleklassen. 
Hon kunde redan alla bokstäver och siffror innan skolstart. Och även nästan ljuda dem alla. Nu efter 1,5 terminen är hon sååååå nära att knäcka läskoden helt. Ord på två och tre bokstäver är inget svårt alls att läsa. Skriver gör nästan helt själv också. Många ord klarat hon helt själv och andra behöver hon ev. lite stöd att bokstavera. 
Dessutom har hon nu för några dagar sedan snöat in på att skriva skrivstil! Hur hon fått upp ögonen för det har jag ingen aning om men jag hjälper henne gärna! Tyvärr ingår inte skrivstil i läroplanen längre i skolan. Men vilken tur att jag fick lära mig det i skolan och faktiskt tyckte det var kul och blev rätt duktig och har det kvar i ryggmärgen! 
Räkna plus och minus klarat hon lätt också. 

I klassen är hon väldigt hjälpsam. Hon försöker pedagogiskt hjälpa de som behöver lite hjälp. Hon är koncentrerad och slutför alla uppgifter. 
Tyvärr har vi inte fått ha något riktigt utvecklingssamtal pga. Coronan, men hennes lärare skrev en liten sammanställning på mail. Kul att få lite inblick iallafall. 

Leka är hon duktig på. En riktig lekmaskin är hon. Både själv och med andra. Underbart! Och fantasin flödar. Just nu leks det endel med dockor men också skola. Ute grejar hon i lekstugan och lagat mat hejvilt. 
Rita, skriva och pyssla ägnar hon sig mycket åt. 
Och såklart sin "padda".... Kollar youtube, spelar minecraft, kör något lastbilsspel och håller på att färglägga olika saker. 
Hon gillar att skrota omkring här hemma. Och kommer oftast väldigt bra överrens med Albin och de sysselsätter sig tillsammans. 

Humöret är faktiskt rätt stabilt och har så varit länge. Sådana där hemska raseri och skrikutbrott var länge sedan hon fick. 
Visst kan hon sura endel men det går oftast att resonera och lirka lite med henne. 

Snacka är hon riktigt duktig på också! Truten kan tjattra konstant om allt och inget. 
Hon observerar och drar många rediga slutsatser. Funderar mycket och är vetgirig.
Och många roliga saker och uttal kan ploppa ur henne! Det senaste är "chilicen och cane". 
Vilket alltså är hennes verison av chiliconcarne. 
Sedan i höstas har hon spelat fotboll en gång i veckan och tycker det är kul. Men hon är riktigt sugen på att börja dansa igen också. 

Bästisarna M och E från dagis saknar hon jättemycket! Några kvällar har hon börjat gråta när hon råkat börja tänka på dem och sakna dem. Tyvärr har dom ju inte kunnat träffats så mycket för Coronan. Men jag hoppas innerligt att de kan hitta tillbaka sin fina vänskap igen när det är lättare att umgås ❤️

Härom veckan var hon hos skolsyster för den årliga kontrollen. Hörseln fungerade utmärkt men synen var det lite tveksammare med, så i slutet av april är hon kallad till extrakoll hos "ögondoktorn". (Vi har inte märkt av det innan och Elsa har inte heller reflekterat över synen.)
Hon är 128,7 cm lång och 25,8 kg tung. 
Kläder har hon 122/128 (och endel även 134) i och hon står stadigt på jorden med storlek 32/33 i skor. 

Kläder är viktigt och hon bestämmer gärna själv. Hemma svirar hon om till sommarkläder så fort hon bara kan. En liten kjol och någon tjusig blus är favoriter. Och gärna ett par pimpinetta sandaler att trippa omkring i också. Inne såklart 😆 
Hon är otålig inför sommaren!!! 

Och det viktigaste av allt!!!! Någon vecka innan födelsedagen fick hon ÄNTLIGEN sin första lösa tand!!! De två mittersta nere är lösa. (Dock är hon som sin bror, för bekväm att vicka så de nya tänderna hinner växa upp innanför och kila fast de gamla.... 🤯) 

Kort och gott, det är en fin och klok tjej den där Elsa. Oftast väldigt skötsam, ärlig och pålitlig ❤️ Full av kärlek 🥰 
(null)

Kommentarer
Postat av: Farmor

Det var roligt att läsa om Elsa. Hon är söt och duktig, läser och ritar, det blir bättre när vi kan träffas. Väntar på våren och sommaren - då kan vi ses. Kram från Farmor

2021-04-07 @ 12:35:33
Postat av: Mormor

Så fint skrivet om värdens finaste .ElsaHon har blivit en så stor och redig tjej. Älskade lilla gumman ❤

2021-04-07 @ 19:30:07
Postat av: Syrran/Moster

Älskade Elsa vad du kan mycket. Som mamma skriver är du väldigt fin och omtänksam och omtyckt inte minns från Edwin. Vi älskar dig och hoppas vi kan ses lite mer framöver. Mosters älskade tjej 💛💛

2021-04-08 @ 07:31:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0