Den bäste ❤️

Måste bara få skryta lite innan jag somnar 😊


Förra veckan när jag hämtade Albin på dagis pratade jag med en av pedagogerna, hon har inte varit så mycket nere på hans avdelning tidigare och har alltså inte lärt känna Albin så bra som nu.

- Jag måste bara få säga vilken fin och go pojke ni har! Han är så ordentlig, artig och trevlig. Han är jätteduktig att plocka ihop och städa när vi tycker att det är för rörigt med leksaker överallt och vi matbordet sitter han så lugnt och fint och uppför sig exemplariskt. 

Ni förstår! Jag höll ju på att gå i taket av stolthet och blev fruktansvärt mallig.
Men jag berättade också att han inte är lika väluppfostrad hemma och att vi har det väldigt kämpigt just nu. 

Det är ju bra att han kan uppföra sig bra när han inte är hemma iallafall 😉

❤️ Världens bästa Albin ❤️

Slappardag

Idag sov mina barn middag i TVÅ timmar! Samtidigt! 😊 Vilken lycka för oss alla. Haha! 
Jag ägnade tiden åt att föra över foton från telefonen till datorn och externaminnet, dricka kaffe, röja diskbänken och virka lite. 

Eftermiddagen spenderades ute och medan jag lagade middag röjde de båda runt nere hos farfar. Perfekt! 😉

Kvällen gick fort och nu försöker jag natta Elsa. 

Elsa plockade fram sina dockor imorse och satte sig med dem i soffan. Det är oerhört sällsynt. 


Albin fick syn på mina smutsiga fötter idag och konstaterade att de var spruckna under, precis som morfars 😊
(Helt omöjligt ju att hålla fötterna rena, fina och lena såhär års! 😞)



Liten tjuv

Haha! Jag tyckte jag kände något konstigt bak på rumpan på Elsa 😊

Hon har lyckats med att elkontakten till pappans laddarsladd fastnat i tejpen bak på blöjan. Haha! 😊

Söndag

I flera nätter har jag sovit som en kratta. Vaknar nästan en gång i timmen. Skitjobbigt! Beror nog på fullmånen troligtvis.
Inatt var samma visa och vid tre vaknar jag av Albin som nästan viskar "hjääälp" inifrån hans rum. Den första nattliga olyckan hade inträffat. Bra jobbat att det dröjde så länge! 😊
Han var halvt förkrossad när sängen var helt blöt och pyjamasen. Försökte förklara att det inte gör något, bara att bädda rent igen ju. Men nä, man ska inte bädda rent på natten tyckte han ❤️
Efter en dusch kröp vi ner i vår säng och lät hans säng stå obäddad 😊
Peter märkte inte ett smack av något. Albin somnade om rätt snabbt medan jag låg vaken. Det gick INTE att somna. Vid fyra började Elsa knorra och det eskalerade fort till illtjut. Hon fick komma över till vår säng efter att jag sparkat ut lättretliga pappan till soffan 😉
Där låg jag, Elsa och Albin ihop klämda på ena halvan av dubbelsängen medan andra halvan stod tom. Elsa klämde sig ner mellan mig och Albin och låg på halva brorsan men han sov så gott och märkte inte alls vilket oljud det var och hur trångt det blev. 
Och nu hade ju jag såklart ännu svårare att somna igen. Framåt sextiden tror jag det dröjde innan jag äntligen sov. Vaknade lite halvt när Albin vaknade och gick ut till pappan. Någon gång efter försvann också Elsa ut men det märkte jag inte. Hon kom istället in igen med jämna mellanrum och ville gosa eller visa någonting. 
Tillslut fick jag vara ifred och vaknade sedan vid niotiden, då hörde jag att farmor kommit och anslutit till frukostbordet. Sedan såg jag knappt skymten av barnen på hela förmiddagen 😊

Albin bjöd på sådär härligt trilskhumör på eftermiddagen idag igen. Han är helt hopplös. Jag bara tjatar och tjatar och gormar på honom. Fan vad tråkigt det är! 😞 

Förutom att härja på Albin hann jag med att greja massa ute idag också. Härligt!
Igår gjorde vi iordning rabatt runt lekstugan. Mestadels jordgubbar blir det och lite blommor. Såklart 😉 Blir fin fint! Albin är nöjd med jotdgubbsplantorna och längtar redan till nästa sommar så han kan plocka bär.

Elsa städade i lekstugan efter att brorsan varit där och slängt saker ut genom fönstrena

Efter middagen stoppade vi vilddjuren i badkaret, lite Bompa på det så somnade dom gott. 

En dag med massa humör

Jag vaknade upp med bultande huvudvärk och irriterad hals imorse. 
Elsa vaknade arg som ett bi imorse. Oj så sur hon var efter frukosten.
Hon sov knorrigt halva natten så det var nog därför.
När vi alla var klara drog vi iväg en snabbis in till staden för lite ärenden. När vi frågade Elsa om hon ville ha sin "fin"skor tystnade hon från allt gap och skrik och blev väldigt samarbetsvillig. Haha! 😊

Så fort vi lämnade bilen började Albin klagokonserten istället. Han var sååååå trött i benen och varken orkade eller kunde gå. Efter lite mutning med glass blev han jätteduktig. Märkligt det där 😉
Tre affärer tog vi oss igenom och belönade oss sedan med glass innan vi åkte hem igen.
Lunch och så la sig Elsa för vila.
Grabbarna lastade släpkärran med skrot och åkte iväg och slängde.
Elsa vaknade efter enbart en halvtimmes slummer. Hopplös period nu igen 😞
Albin var på sitt absolut sämsta och värsta humör hela eftermiddagen. Inget tålamod, ingen humor och bara gap och skrik. Jisses säger jag bara! Man hörde honom gorma och vråla HELA tiden. Och både pappan och Farfarn kan ju sådana j*vla retstickor och det gör inte saken bättre. 
Isak kom förbi för att leka men den stackarn fick också smaka på hur det är att umgås med en tre åring. Jisses!
Elsa fick nog och kröp upp i Albins säng, la sig till rätta och drog på sig täcket. Där låg hon sedan mös. Gullunge ❤️

Pappan stod för middagen idag. Pannkakor blev det. Gott!
Medan han kockade fixade jag massvis ute. Jag har fått massa saker som jag länge velat få gjort gjorda ute i trädgården idag. Skön känsla! 😊

Dessa solrosor har blivit gödda med Albins kiss. Inte konstigt att de blivit så stora! 😊
Vi använde dem som en "morot" i våras för att få honom att gå på pottan. Varje gång han kissat hällde vi det på solrosorna ute och det fungerade jättebra! Han var väldigt mån om solrosorna. Och nu är han blöjfri! 😊

Vi höll på ute och grejade ända till det var dags för sängen. 
Elsa stupade i säng innan sju men Albin fastnade framför tvn och kom inte i säng  förän efter halv åtta. Då somnade han så fort huvudet landade på kudden. 

Lång dag borta

Imorse när jag motvilligt lämnade sängen fem över sex låg de fyra andra och snarkade så gott. Halv åtta hade de börjat vakna till liv 😊

Jag tog bussen in till Stockholm direkt efter jobbet och överraskningsbesökte Jessica inne på KS. ❤️
Vi satt ute och åt glass och tittade på allt folk som kom och gick. Mycket roande 😊

På dit vägen i bussen fick jag se mig om lite i "mitt" kära Solna och efter besöket satte jag mig på bussen in till stan och tog en runda vid Odenplan. Kul att komma in lite till city!
Sedan gick jag vidare och hem till M&M för jag hade tiggt skjuts av dem hem. Jag visste att de skulle ut landet 😊 Skönt att slippa trängas på eftermiddagsbussen.

Klockan hann bli framåt halv sex innan jag var hemma hos mina kära ❤️ Albin ringde mig på hemvägen och sa att jag var tvungen köpa hem fredagsgott i form av ostbågar och chips. Vilket jag givetvis gjorde 😊
Hemma fick jag höra av Albin att han saknat mig! ❤️
Elsa tittade lite skeptiskt på mig när jag kom innanför tröskeln och jag bönade och bad om en kram och puss. Jag fick ingen 😞 Istället rotade hon runt i icapåsarna jag hade med mig.

Dom hade haft det bra här hemma och klarat sig fint utan morsan.
Dammsugit hade dom gjort bla. Men någon mat till mig när jag kom hem fanns det inte. Dom hade ätit upp allt 😞

Nu försöker jag natta Elsa. 
Albin sitter och äter ostbågar och dricker rabarbersaft efter eget önskemål.

Elsa den arga

Alltså fy bubblan vad sur Elsa var i eftermiddags när vi skulle försöka gå eftermiddagspinken med jycken.
Hon skulle INTE sitta i skrindan och hon skulle INTE gå. Hon skulle bäras. Dock räckte inte alla mina två armar till att dra skrindan med Albin i, hålla i hundkopplet och bära surpuppan. Dessutom är hon tung att bära omkring på längre stunder nu.
Tack och lov var Albin lugn som filbunke idag och konstaterade även han att Elsa var JÄTTEarg 😊
Hon stod och stampade, skrek, vrålade, och fräste. Hon slängde sig på backen och vrålade lite till. 
Försökte jag sätta henne i skrindan skrek hon än högre och spände kroppen allt vad hon kunde.
Tillslut bad jag Albin hålla fast henne så vi kunde låta jycken få gå och pinka lite grann iallafall men hon ålade ur hans grepp och klättrade ur.
Hon satt på backen och var skitarg! Vi träffade på gammelgrannarna (de hade hört Elsas skri lång väg) och började prata med dem och när ingen brydde sig om Elsa längre så tystnade hon. Istället hittade hon kottar på backen som hon plockade upp och efter ännu en liten stund lyckades Albin locka med henne bort till mig 😊 Sedan var det usla humöret glömt. 
Hon kan hon! 😉

Vädret var lömskt under eftermiddagen, grå himmel, blåst och kvavt. Vi gick in och jag satte ungarna framför en film medan jag kokade ihop middag.
Efter maten kom regnet! Visserligen inte många droppar men ändå ganska härligt 😊

Elsa somnade lätt ikväll faktiskt! Hon sov nämligen inte ens fyrtio minuter tidigare under dagen av någon anledning, så hon var trött.
Albin sov faktiskt en liten lur efter dagis idag så han var riktigt hanterbar hela eftermiddagen och kvällen. Somnade för natten gjorde han vid halv åtta.

Vi körde lite myshög efter vilorna ❤️
Albin skulle stundvis kunna äta upp sin lillasyster av kärlek ❤️
Och Elsa brukar klappa sin bror så gulligt på huvudet ❤️




Mammas knölfia.

Alltså denna lilla donna gör sin mamma frustrerad varje dag vid den här tiden.

Idag slet hon bort alla sängkläder istället för att vila huvudet på kudden.


Och när det inte fanns något mer att slita loss i sängen började hon pilla i skruvhålen....

Men nu sover hon äntligen. En timme tog det! Tippar på att nattningen ikväll blir lika långdragen eftersom klockan hunnit bli så mycket nu. 
Det är verkligen en dum tid vi måste åka fram och tillbaka till dagis 😞


Ingen belöning

Härom dagen fick jag min första lön på vääääääldigt länge. Ja på många år faktiskt! Och vilken känsla! 😊 Inte för att det var några stora summor det handlade om utan mest bara för att det faktiskt var MIN LÖN. 
Jag tänkte att jag skulle köpa mig något fint för att fira händelsen. Men vad händer?
Jo, när jag går in en snabbis både på Kappahl och Lindex stegar jag raka vägen bort till barnavdelningen utan att ens snegla lite på damkläderna. Galet! 😊 
Dock blev det inget inhandlat, förutom ett par leggins till Elsa med röd lapp på, samt ett packe skrivarpapper från Clas Olsson. Och en tub hudkräm från Apoteket. Som var till barnen 😉 Haha! 

Äggkärlek

Igår fick vi hem ett stort paket med ägg, direkt från hönsgården! Och visst blir man lycklig av att se alla dessa fina ägg? 😊 Inget är det andra likt vare sig i färg eller storlek
Jämför med tre vita uppe till höger som är från affären..... 
Stor och liten 😊

Fina ägg måste ju komma från lyckliga höns.

En dag vill jag ha egna höns som värper prickiga, gröna och bruna ägg åt oss 😊

Onsdag

Elsa och jag sparkade igång denna dag med att sälja iväg Albins gamla och gnagda spjälsäng. Det känns alltid lika bra att få tjäna några kronor på prylar som annars bara står och samlar damm här hemma 😊 
Sedan tog vi morgonrundan ner till M&M för att kolla till trädgården och vattna där det behövdes.
Tydligen kom det lite regn inatt för trappan var blöt imorse. Jag hörde dock inget, jag sov som en stock hela natten. Albin vaknade till vid tolvsnåret och kom in till oss, jag bar tillbaka honom in till hans rum och kröp ner bredvid. Vi båda somnade omgående och sov som stockar fram till tjugo i sju imorse när pappan stack in huvudet i rummet och talade om att de försovit sig och kommer komma försent till dagis 😊
Elsa sov äntligen bra hon också. Pappan tror att hon bara pep en gång under natten. Bra jobbat!

På Elsas schema för förmiddagen stod det tydligen toffeldiskning 😊

Hon var ordentligt trött, sliten och grinig. Det var såååå nära att hon somnade i vagnen under promenaden och det hade varit sååååå behövligt. Men istället blev det mest bara gnälligt och inget gjort innan det var dags för oss att åka till dagis. Hon lyckades somna de tre sista minutrarna på dit resan... 

På dagis fick vi höra att Albin ätit MASSOOOOOR med lunch, det var ju pannkakor! Och så hade han druckit dunderhonung i form av mjölk 😊
Den lille herrn gick faktiskt och la sig utan några större invändningar när vi kom hem och jag och Elsa åt lunch. 
Att få den lilla damen att sedan somna middag var en kamp men tillslut gav hon upp och även jag råkade ta en powernap upptäckte jag när jag vaknade tio minuter senare 😊
Albin kom ut från sitt rum då och hade vilar färdigt. I hans tycke. Han ville se film. Det är väl iallafall lite bättre vila än ingen alls och istället massa tjafs och bråk mellan honom om mig när vi båda är trötta och griniga.

Efter mellis gick vi ut och tog rundan förbi brevlådan. Idag satte jag båda ungarna i skrindan för att förhindra konflikter gällande att komma hem någon gång.
Sedan var det dags för middag och Albin fick för sig att han skulle vara med och knäcka ägg
och är han med ska ju också Elsa vara det såklart! Hon kan ju inte missa något 😉
Albin fick knäcka sitt ägg och ta hål på gulan. Ni må tro han var stolt att sedan äta sitt EGNA stekta ägg!

Efter middagen skrapade pappan två inbytta trisslotter och jag sa att vi kunde åka på en resa för vinstpengarna.
- Ja! Utbrast Albin. En cykelresa med cykelkärran! Haha! Han kräver inte så mycket än 😉
Hur som helst så blev det ingen vinst på lotterna men vi tog en cykeltur ändå. Ner till Isak och lånade hans stutsmatta 😊 Ganska snart insåg vi att det inte var någon jättebra idé att låta Elsa hoppa. Hon snubblade nästan omgående och slog hakan i fjäderskyddet! Tack och lov väldigt lindrigt. Vi är väldigt nervösa över att hon ska slå i sina tänder igen.
Vi åkte hemåt igen efter en liten stund och barnen tittade Bompa innan de la sig.
Albin slocknade så fort jag läst färdigt och lämnat hans rum.
Elsa däremot höll på att trilska fram till åtta. 

Just nu

Albin har "vilat" med en film efter dagis och Elsa har precis vaknat från sin vila och är lite gosnödig ❤️



Just nu

Oj vad jag älskar Elsas kladd vid matbordet.....

Jämt håller hon på och kladdar och grejar en massa istället för att äta. 

Tisdag

Imorse ringde klockorna halv sex för hela familjen. Elsa höll låda igårkväll igen så vi kände oss lite slitna. Hon sov jättebra till tiotiden, då vaknade hon och var ledsen och totalt omöjlig att söva om i sin säng. Hon fick ligga hos oss men hon for bara runt som en propeller och när hon bara försökte smita ur sängen för att gå upp la pappan över henne till sin säng igen. INTE populärt! Oj! Så ledsen och förbannad hon var. Helt förtvivlad. Tillslut kunde jag inte höra henne så längre så hon fick komma tillbaka till vår säng. Tror nog klockan var efter tolv när vi äntligen somnat ordentligt.
Att inte Albin vaknade av allt kaos och oljud är helt obegripligt!

Alla utom Elsa åkte hemifrån vid halv sju imorse.
Elsa och farfar satt vid frukostbordet och hade det gott.
Jobba gick bra som vanligt och här hemma hade det också gått bra. Samt för Albin på dagis.
Elsa var helt slutkörd när jag och Albin kom hem framåt halv ett. Hon och farfar hade varit ute hela förmiddagen och hon var skitig från topp till tå med snoret rinnande under näsan 😊 Ätit hade hon dock inte gjort. Varken frukost eller lunch. Hon fick en flaska välling av mig när jag la henne och den sög hon i sig nästan allt av. Somnade gjorde hon på fem minuter ❤️
Vinbär hade de plockat och ätit en massa och hon hade tom. rullat sig i dom. Det syns på knubblåret 😊
Hon sov så gott i nästan två timmar, jag och Albin slappade i soffan under tiden. 

Efter mellis gick vi ut och Elsa hade vaknat på helt fel sida. Inget var bra och hon var fortfarande trött och troligtvis lite förkylningshängig.
Humör har hon! ❤️

Vi tog en runda med hunden.
Albin skulle dra med sig sin bil. Att han sparkar sig fram på den är väldigt sällsynt.
Givetvis slutade även denna promenad i gräl mellan mamma och son.... Han ville inte gå den vägen, han ville inte gå upp för backen, han var trött i benen och han var tvungen att stanna mitt i vägen. Bland annat.
Tack och lov kom farfar med bilen när vi äntligen nådde grusvägen så jag föreslog att Albin skulle åka med de sista hundra metrarna. Det gick hem hos herrn! 😊 Och Elsa ville ju såklart också haka på. Och vi kom äntligen hem! 
Vanligtvis tar den rundan förbi brevlådan  bara några minuter i vanlig promenadtakt men idag med en omständigt treåring tog det cirka fyrtiofem minuter....

Efter middagen trampade vi ner till sjön för ett dopp. Det var härligt! Kanske sista badet för iår? 😞
Elsa skulle absolut ha sina stövlar på sig när vi åkte hemifrån och när hon badat färdigt gick hon upp och tog på sig dem igen och började gå hemåt. Med puffarna på armarna och helt näck. Gullunge! ❤️

En kort stund Bompa när vi kom hem och sedan sängen för båda. Sedan halv åtta har båda snarkat så sött 😊 
 *peppar peppar* så har Elsa inte vaknat upp ledsen ännu. Vi hoppas att förkylning nått sin topp nu så hon kan börja pigga på sig igen.
Munnen ser iallafall väldigt mycket bättre ut redan idag! Läppen är bara lite svullen och såret syns knappt. Men hur det ser ut på insidan har jag inte lyckats se efter ordentligt idag. Hon är så himla tapper och tuff! ❤️


Inatt sägs det att det ska regna. Jag nästan önskar jag vaknar inatt och hör regnet utanför 😊 Så mysigt! När regnade sist egentligen? 
Det är mååååånga veckor sedan!



Dagens outfit

Albin plockade själv fram "kläder" i eftermiddags när det smutsiga dagiskläderna åkte i tvättkorgen....
Vad ska man säga? 
Haha! Älskade unge ❤️

Tvätten

Jag har ingenting emot att sortera, plocka i och ur maskinen och torktumlaren, hänga och vika tvätten (kontrollbehovet) men sedan tar det stopp. Att få upp den rena och vikta tvätten och sortera in eländet på sina rätta platser i skåp och lådor är jag usel på! Såååå tråååååkig syssla! 

Såhär ser det ut nere i tvättstugan just nu:
MASSOR att ta hand om! 
Delar av högarna med mina och Peters kläder har nog legat där nere uppemot tre veckor säkerligen (börjar bli dags för omtvätt efter de legat och blivit dammiga 😉)! Barnens kläder är det mer rulians på, så de har nog hunnit tvättats och använts säkert tre gånger under den tiden 😊


För några dagar sedan var Albins shortslåda tom när pappan skulle klä honom. Det ligger rena nere i tvättstugan sa jag åt honom och han gick ner för att hämta. Och vad kom han upp med då? 
Jo ETT par rena shorts!!! 
Alltså passar man inte på att plocka upp något mer när man ändå är nere och berget är enormt? 
Det gör iallafall jag, men tydligen inte tillräckligt ändå eftersom berget inte krymper 😊

Skärpning!

Jag ser framemot när barnen är så pass stora att de själva klarar att gå ner och hämta upp sin rena tvätt själva! 😉 

Intensiv måndag

Prick klockan åtta ringde jag tandläkaren imorse och vi fick en tid 11.55 för att kolla Elsas mun. 

Albin tog sin traktor vid morgonpromenaden och äntligen har han börjat trampa även på den! 😊
Titt som tätt fick han dock motorstopp och var tvungen att meka under huven för att kunna åka vidare. 
Elsa var bra sliten från en natt med dålig sömn plus att en förkylning brutit ut.
Första halvan av rundan gick galant! Albin trampade på jätteduktig och jag hade gjort klart för honom innan vi gick hemifrån att om han ska ha med traktorn får han trampa eller dra den runt helt själv. Jag kan inte dra vagn, hålla hund och putta traktor. Han var helt införstådd.
Men sedan hände något, det blev väl jobbigt att trampa och han vrålade och vrålade. Och han blir så förbannad att tårarna tränger fram.
När vi äntligen var hemma igen tog jag honom under armen och bar in honom till sängen. Han hade ju varit vaken sedan fem imorse och likaså han lite snuvig.
Elsa fortsatte jag vagga i vagnen och efter säkert en halvtimme slöt hon äntligen ögonen. 
Albin somnade aldrig men låg iallafall och vilade och samlade sig lite. Han blev mycket trevligare efter det 😊
Elsa tupplurade inte mer än tjugo minuter och efter det tog vi varsin macka innan vi gjorde oss iordning och styrde in mot staden.

Vi kom in i god tid och hann med en runda inne på Kappahl.

Tandläkarbesöket gick jättebra. Elsa var verkligen superduktig där hon halvlåg i mitt knä i tandläkarstolen ❤️
Tandläkaren fick både titta och känna i munnen och kunde konstatera att strängen mellan framtänderna är avsliten, överläppen har en rejält spricka på insidan, högra framtanden saknar ena hörnet och vänstra framtanden är väldigt lös. Alltså lilla gumman! 😞❤️ 
Tanden som är trasig är ganska vass i nuläget och hon tandläkaren ville gärna försöka slipa den lite. Elsa var lite mer skeptisk till det dock. En liten liten dutt hann hon slipa till innan Elsa la tillbaka den lilla munspegeln som hon fått hålla i på bordet med alla andra instrument, knölade ihop servetten som låg på bröstet och försökte resa sig upp för att komma därifrån. Haha! Bestämd dam ❤️ Vi nöjde oss så och får hålla koll på att hennes tunga inte blir sårig innan tanden nötts ner av sig självt. Och annars ska vi vara försiktiga med den lösa tanden och hoppas på att den sätter sig mer fast igen.
Självklart fick hon titta i hemligalådan och hon valde en glittrig liten sköldpadda att ta med sig hem.
Albin som satt duktigt på stolen mittemot och tittade hela tiden tyckte att också han kunde få välja en sak, men nä, rätt ska vara rätt! Han fick en sak när han var där i våras.
Två nya återbesökstider fick vi, en nästa vecka och en två veckor efter det. Känns bra att de håller koll nu och ser vad som händer. Hoppashoppas hon får behålla den lösa tanden! 

Efteråt gick vi och tog en fika. Givetvis nöjde sig inte Albin med en kaka och Festis utan började gapa efter en glass också när vi skulle gå därifrån. Suck!!! 
Jag var bara trött och varm och ville hem. Så jäkla varmt idag! 

Ett snabbstopp på Ö&B fick det bli också och det gick förvånandssvärt smärtfritt! 😊 Båda barnen satt snällt och fint i kundvagnen.
En kik in i skoaffären bredvid blev det också, jag såg att de hade lagerutförsäljning. Elsa ville ha alla skor hon såg men vi kom ut därifrån tomhänta.

Båda somnade i bilen hem. Skönt för dom.

Resten av eftermiddagen var mest bara kaotisk. Stundvis ville jag inget hellre än att låsa in dom i varsit vadderat rum där dom varken kan bråka eller göra sig illa.
Elsa ska ju typ enbart åka rutschkana och klättra upp där hon ramlade igår. Jag är skitnojig nu efter det som hänt! Och den lilla damen kan ju inte gå! Hon springer ju bara överallt och har inte den bästa kontrollen över sina ben och fötter....

Albin fortsätter att vara "döv" och jag gör inget annat än härja på honom om ALLT och ge bannor. Vilket egentligen är helt lönlöst för han bryr sig ändå in. 

Pappan kom hem och vi åt mat. En stökig måltid idag igen tackvare den lille herrn i huset.
Vi var ute till det var dags att gå in. Dusch av barn, Bompa och sängen. Elsa somnade på tio minuter. 
Albin stökade endel hörde jag men nu har det varit tyst en bra stund.

Att få tiden att gå till läggdags

Dagen igår avrundades med poolbad. Som vanligt 😊 
Sedan insåg vi att klockan bara var lite efter fem! I våra huvuden var barnen redan nattade och sov. Haha! Vi tog en liten promenad för att få tiden att gå. Elsa blev skogstokig när vi inte gick den vägen hon tyckte. Det slutade med att hon satt på pappas axlar. Med hundkopplet i ett järngrepp 😊 
Albin cyklade på bra och klarar sig i stort sett helt själv numer.

Vi tog oss en närmare till på åkern nu när den är tröskad och Albin hittade havre som de missat! Han är väldigt intresserad av de olika sädesslagen och vad man använder dem till. När han åkte med i tröskan härom dagen var det maltkorn de tröskade och pappan lärde honom såklart att det blir öl 😉 

När vi kom hem var det dags för Bompa och nedvarvning.
Jag nattade Elsa, det gick faktiskt hysat snabbt och lätt och hon sov som en stock resten av kvällen (bortsett från två små uppvak) och vi såg film.
Men lagom till när vi gick och la oss vid elva vaknade hon upp och var ledsen. Vi förstod att det var lönlöst att försöka få henne somna om i sin säng igen så hon fick som omväxling komma upp till oss. Där låg hon sedan och snurrade i över en timme innan hon äntligen somnade.
Resten av natten har hon knorrat typ varje kvart. Hon hade väl troligen ont i munnen 😞
Vid fem kommer dessutom Albin in också och då ser jag att Peter gett upp hoppet om sömn i sängen och flyttat ut till soffan istället. Tydligen hade Albin anslutit till honom vid sex och ville titta på tv. Elsa vaknar innan sju och vill också titta på tv. Strax efter vurpar hon av hopphästen och slår upp läppen igen 😞 


Just nu

Nu är det helt tyst! Både i huset och i mitt huvud.
Peter och ungarna gick ut och jag tar lite "rast". 
Dagen har gått i ett och mina barn är väldigt duktiga på att driva mig till halvt vansinne. 
Jag har glömt bort, eller kanske snarare förträngt, hur det är att ha en 1 åring. Jisses! Hon är överallt och ingenstans och har NOLL kroppskontroll och ser inga risker med något.

Där tog tystnaden slut. Gräsklipparen drogs igång. 

Oturs gumman

Elsa startar dagen med att trilla av hopphästen och slå i sin redan svullna läpp i golvet.
Blodbad igen.... ❤️

Idyllen fick ett abrupt slut

Förmiddagen var riktigt bra! Dock åkte ju pappan iväg till jobbet vid halv tio men vi klarade oss fint själva 😊 Vi var ute och lekte i lekstugan och åkte massa rutschkana. Och faktiskt att Albin var på riktigt bra humör. De lekte jättebra ihop och det var bara någon enstaka gång jag fick rycka in och avleda bråk 😊
Men sen hände det....
Elsa snubblade och föll raklång med huvudet före rakt in i klätterställningen. Ajajaj!!! Det blev nästintill ett blodbad på henne och mig (och jag var glad över att det var jag som var ensam hemma och inte Peter, som har svårt för blod). Och hur lätt är det att lokalisera var allt blod kommer ifrån då?!
Tom. Albin blev skärrad när han såg allt blod och sa snabbt:
- Vi måste hämta is till Elsa!
Klok grabb ❤️
Väl inne i badrummet kunde jag konstatera att det var munnen som blödde och såg att överläppen var spräckt. Försökte kyla med is men det gick inget vidare. Tack och lov avtog blödning förvånadssvärt fort!
- Mamma! Du har massa blod på armen. Och på ditt linne! Utbrast Albin förskräckt. 
En medtagen och öm liten stumpa med fläskläpp en stund efter olyckan. 

Vi gick ut igen en stund men Elsa var så ledsen och samtidigt trött så vi gick in igen.
Jag värmde lunch till Albin och satte honom vid matbordet medan jag gjorde iordning en flaska välling till Elsa och stoppade henne i säng. Hon slurpade i sig den fort och somnade strax efter ❤️
Jag hade inte lyckats få titta ordentligt i munnen på henne så jag visste inte hur pass illa det såg ut 😞

Albin gick också och la sig efter lunchen. Helt frivilligt! Helt galet! 😊 Först låg han och läste två traktortidningar i nästan en timme och sedan somnade han. SÅÅÅ duktig! Inget bråk eller tjafs alls ❤️

Elsa sov som gris hon med. I två timmar sov hon utan ett endaste pip! 
När hon vaknade var fläskläppen tio gånger värre och liknade en misslyckad botox behandling
Lilla ❤️! 
Nu kunde jag ta en lite bättre titt och såg att ena framtanden var avslagen 😞 Ni ser på bilderna längst ner. 
Och läppen har en ordentlig spricka på insidan.

Jag ringde 1177 och fick rådet att uppsöka tandläkare och om hon skulle bli dålig kontakta dem igen. Precis som jag trodde 😊

Trots allt var hon den vanliga lilla solstrålen under eftermiddagen och härjade runt ute som vanligt. Bortsett från den enormt svullna överläppen då.
Vilken hårding hon är! ❤️


Just nu

Äntligen har pappan kommit hem från jobbet! ❤️



Knäppt 😊

Här sitter jag i stekheta solen och virkar ullsockor 😊



Just nu

Förtillfället leker det tillsammans utan att bråka ❤️



Varma lördag

Som sagt, imorse såg Albin till att vi vaknade med tuppen. Och inatt stökade han också. Tjugo över tolv vaknade han och vrålade, växtvärk i benen igen. Peter tog hand om honom medan jag höll hand med Elsa. Hon vaknade ju såklart av allt oljud. Och jag trodde klockan var framåt morgontimmen men det visade sig att jag knappt hunnit sova en timme.

Tröskandet fortsatte idag och vi satt på första parkett 😉
Albin var bra sugen på att åka med igen men tyckte att de kunde få tröska ifred idag och han nöjde sig med att sitta och titta på, samt köra med sin egna lilla tröska som är likadan som den stora 😊

Barnen humör var svajigt hela förmiddagen och vid elva fixade vi lunch för att sedan stoppa surbullarna i säng.
Elsa somna förvånandsvärt lätt men vaknade upp ett par gånger också därefter.
Albin höll på att stöka och ville inte alls vila. Han kom upp typ sju hundra gånger innan han tillslut gav upp och däckade och sov som en gris.

Vid halv två for pappan till jobbet. Tråkigt! 😞 
Jag hann hänga tvätt och starta en ny maskin innan Albin vaknade, tätt följt av Elsa.

Efter mellisintag packade jag in barn och badkläder i cykelkärran och trampade ner till Isak. Han hade en kompis med sig ut denna helg och båda barnen blev blyga. Albin vågade iallafall hoppa studsmatta med dem men Elsa klängde mest bara på mig. 
Vi bestämde att vi skulle gå ner och bada (själv går jag inte och badar i sjön med båda barnen. Omöjligt att hålla koll på dem båda) och när jag reser mig upp från gräsmattan ser jag att min fot är fullkomligt full med småsmåsmå fästingbebisar!!! Jag har alltså lyckats sätta mig i ett fästingbo!!! Fy så äckligt! Turligt nog låg vattenslangen precis intill så jag spolade av mig de små rackarna och ett bad i sjön skulle verkligen passa bra, men när båda barnen fått på sig sina badkläder inser jag att jag missade packa ner mina bikinibyxor! Gah!!! Och inga bra badtrosor hade typiskt nog inte på mig 😞 Så det blev inget helbad för mig. Men barnen badade och njöt 😊 Elsa vill helst mest bara ränna fram och tillbaka på bryggan... 
Albin följde med Isak upp till dom igen när vi badat färdigt och strax efter gick också jag och Elsa. Vi stannade kvar och lekte lite och fick lite fika innan Peter ringde och frågade vart vi var? Han hade redan kommit hem från jobbet igen. Vi cyklade hemåt och började grilla middag.
Idag åt Albin bra igen och vi belönade oss med glass till efterrätt. Elsa åt inget vidare, utan stökade mest bara men hon fick ändå glass 😉

Poolbad efter maten och sedan Bompa och en dag försent fredagsgott.
Ja Albin har väl inte skött sig exemplariskt idag heller men ett par gånger har vi iallafall lyckats avleda honom eller fått respons på uppmaningarna. (Han är verkligen hopplös just nu 😞)
Två nybadingar som värmer sig lite i sista kvällssolen ❤️

Ikväll fick Elsa alvedon i förebyggande syfte innan hon la sig och nattningen tog inte ens en timme för pappan!
Albin, som ju sovit middag, satt uppe lite längre och somnade utan problem efter en bok framåt åttatiden. Fantastiskt! 😊


Peter har varit en riktig handyman idag! 😉
I förmiddags efter att Elsa tappat ett glas i gruset preciiiis nedanför trappan satt han på huk och dammsög grusgången i jakt på alla yttepyttesmå glasskärvor
Och när vi inte hade tillräckligt med tändvätska kvar till att få ordentlig fjutt på grillen hämtade han varmluftpistolen och blåste igång en fin glödbädd.

Han är allt bra att ha ibland 😉❤️ 


Nu ska jag sova! 


Fredag

Jobbdag för mamman så klockan ringde tidigt. Jag vaknade upp inne hos Albin och han var pigg som en lärka när klockan ringde halv sex.... Han satte sig nöjt i soffan i sällskap med Barnkanalen när jag åkte. 

Jobbet gick bra och jag var hemma vid elva igen. Då satt de andra vid lunchbordet. 
Pappan var hemma men han och Albin for iväg på ett litet jobb på eftermiddagen och på hemvägen köpte de med sig varsin glass 😊

Elsas middagsvila var sådär, hon vaknade redan efter fyrtiominuter men jag fick henne att somna om igen.
Jag satt ute i solen och gottade mig lite. 

Albin den lyckosten hade turen att få åka med och tröska! 😊
Först vågade han inte men när de kom förbi på det tredje varvet hade han samlat mod till att åka med. Men bara om pappa hängde med 😉

Vi andra satt och tittade på. Elsa blev lite orolig när de åkte iväg.


Sedan badade vi i poolen och till middag grillade vi hamburgare och det satt fint i allas magar. 
Därefter blev allt bara kalabalik och ungarna åkte i säng utan mellanlandning i soffan och tv. INTE populärt! 
Albin slocknade hyfsat fort men Elsa somnade inte förän efter nio! Efter att hon fått komma upp en liten stund och fått en hutt alvedon. Vi misstänker att det är tänder som spökar och stör sömnen dag, kväll och natt. Hon somnade iallafall tillslut och sov som en gris 😊


En kvällsrunda hann vi med också allihopa ❤️




Just nu

Nu känner man sig ju ganska nöjd. Klockan är tio och jag har redan hunnit med alla morgonbestyr, städa halva övervåningen, fixa med tvätt och självklart tjafsat och bråkat med barnen. 
Jag kanske ska tacka Albin för att han såg till att hela familjen vaknade vid halv sju imorse.... 



Härlig kväll. Eller?

Idag åkte ungarna i säng redan strax efter 18. Utan vare sig Bompa eller fredagsgott. De var riktigt slitna och Albin gör oss tokiga! Han hör inget vi ber om eller säger till honom. Eller också gör han tvärtom. Resultatet= ingen Bompa och inget gott.
Jag läste inte ens bok för honom faktiskt. Han har varit vaken sedan innan sex imorse, plus inatt, så han kunde somna ändå tyckte jag.
Först satt han här i soffan och vrålade: --Jag älskar Bompa!!! När han insåg att vi menade allvar med att det inte blev någon tv. Och tårarna rann.
När jag sedan inte läste någon godnattbok låg han och vrålade:
- Mamma läser ingen bok för mig! INGEN vill läsa för mig!!! Och samtidigt sprutade tårarna. Men inom en kvart sov han. Helt slut ❤️

Elsa då?
Jo, hon la sig samtidigt men har inte somnat än. Två timmar senare! Hon är verkligen inne i en period med svårt att koppla av. Vi har bytt av varandra med att ligga inne hos henne och om hon blir ensam illtjuter hon så taket nästan lyfter. 

Torsdag med bra avslut

Elsa och jag chillade här hemma hela förmiddagen. Vi plockade vinbär till saftkokeriet bla. Jag plockade och la i bunken medan Elsa åt nävvis med bär ur bunken.... 
Bra kvinna reder sig själv! 

Vi hämtade hem Albin från dagis och efter det satte kaostimmen igång.
Elsa sov bara en halvtimme när hon väl behagade somna... 

Vi tog en promenad runt hästhagarna på eftermiddagen och även den slutade i kaos. Jag tyckte dom kunde gå en bit när det var tungt att dra dem i skrindan i gruset men det tyckte inte Albin. Han var trött i benen och gick bara och härjade. Och givetvis smittar sådant humör av sig på den minsta också
Runt kom vi tillslut och när vi kom hem satte vi igång vattenspridaren. Efter en liten stund sprang Albin omkring som en galning och hade jättekul!
Elsa också men hon höll sig en bit ifrån. 

För första gången på hela veckan fick vi en lugn och harmonisk middagsstund tillsammans med två barn som åt med god aptit. Fiskpinnar med potatismos var hemligheten 😉
Sådant beteende belönas, så vi cyklade bort till Drömkåken och åt glass och lekte
Sedan hem. Snabbduschar, lite Bompa och sedan sängen.

Peter gav sig iväg ut på sjön med sin ena kusin när barnen lagt sig och jag satte igång att koka rabarbersaft. Med vinbär och mynta i. Det gick bra och resultatet blev bra det med. Vinbärssaft är ju inte min grej men tyckte väl det smakade helt ok ändå 😊



Just nu

Elsa sover och grabbarna är iväg och jobbar.
Jag kan inte bestämma mig för om jag ska bläddra igenom Jotex och Ikea katalogen eller virka! Haha 😊 Man vet ju aldrig när den lilla damen får för sig att ha vilat färdigt



Igår

Vi tog en promenad och var ute hela förmiddagen.
Hämtade hem Albin från dagis och stoppade båda barnen i säng för vila. Albin slocknade omgående men Elsa höll på och tramsa sig.

Pappan kom hem tidigare för mamman skulle iväg på jobbintervju under eftermiddagen. Och den gick bra.

Kom hem lagom till middagen. Kaotisk middag som alla andra middagar denna vecka... 

Vi var ute och lekte fram till läggdags. En härlig kväll. 

Påväg till dagis för att hämta hem brorsan ❤️ 

Den kaotiska timmen

Känslan och lugnet som uppstår när båda barnen äntligen somnat efter den kaotiska stund som alltid uppstår när vi kommer hem från dagis är oslagbar.

För Elsas del är hämtningen av brorsan på dagis vid helt fel tidpunkt. Vi åker hemifrån mellan 11.15-11.30 och är tillbaka hemma cirka en timme senare, denna tid är typiskt nog Elsas mat och sovtid. Oftast är hon arg som ett bi i bilen både till och från dagis och vill inget hellre än sova och jag är så elak att jag hela tiden petar på henne och pratar just för att hon inte ska somna. Slumrar hon i bilen är det hopplöst att få henne somna om hemma sedan och försöka få henne sova middag innan vi åker till dagis, alltså innan klockan 11, känns inte som ett bra alternativ heller. Eftermiddagen blir väldigt lång för den lilla damen då och vi vet att hon sover bäst efter lunch. 

Albin är en solstråle när vi hämtar honom på dagis och hela vägen hem i bilen, men så fort jag parkerar här hemma och stänger av bilen blir han som förbytt. Han förvandlas till ett monster. Om han dessutom lyckats slumra till på hemvägen blir han ett ännu större monster när han sedan vaknar. 

Oftast har jag två ungar som gapar, skriker och vägrar gå de tio metrarna från bilen och in. Antingen får jag bära dem eller släpa in dom. Vissa gånger får jag tom. jaga runt halva tomten efter dom. Och ibland hinner den första som jag fångat in smita ut igen medan jag jagar efter den andra.

Elsa sätter jag vid matbordet direkt när vi kommer hem så hon får äta lunch.
Albin står oftast och vrålar på halltröskeln en stund, han brukar nämligen inte kunna ta av sig skorna. Märkligt nog är det alltid bara den ena skon han inte kan ta av sig... Honom tvångssätter jag sedan på toan innan det är för sent och samtidigt sitter Elsa ute i köket och vrålar ikapp. Äter gör hon knappt alls utan istället slänger hon runt maten och bjuder jycken. 

Albin som i stort sett slutat vila middag under sommaren har vi nu insett att efter dagis är en tupplur väldigt behövlig, annars är han en riktig odåga resten av eftermiddagen och kvällen. Han själv vill ju såklart inte vila och det är under vilda protester jag tvingar honom i säng. Oftast stannar han kvar i sängen och somnar inom kort.

När Elsa lekt färdigt med sin lunch stoppar jag henne i säng. Hon kan återigen inte somna själv. Antingen blir det ramaskri om man lämnar henne i sovrummet själv eller också sitter hon och pillar på allt hon kommer åt och somnar inte pga. det. Man får plocka bort allt från hennes säng, nallar, täcke och kudde för annars har hon inte tid att sova. Hon har bla. kommit på att hon kan stoppa in napparna i örngottet. Om och om igen.
Idag blev jag så frustrerad att jag röck loss spjälskyddet! När allt annat var borta ur sängen hittade hon istället snörena till skyddet och satt och pillade med det... 
Efter 40 minuter sov hon äntligen! Det är precis som att hon får ny energi av maten och orkar hålla igång lite till, trots att hon är hur trött som helst egentligen.

Efter all cirkus är det äntligen dags för mig att äta lite efterlängtad lunch och börja andas normalt.

Den där timmen efter att vi kommit hem från dagis är inte att leka med gott folk 😊

Snaaaaaark


❤️

Just nu

Fruktstund framför Bompan 



Kolla Elsas stil 😉

Sonens önskan= mammans lag

Albin har tjatat om att vi ska göra rabarbersaft halva sommaren. Fråga mig inte varför?
Jag är ju inget jättefan av att hålla på att safta, sylta, balta och kladda en massa i köket, men när min son önskar sig något så simpelt som saft så kan jag ju inte neka honom det.
Planen var förresten att göra flädersaft iår igen men från det att första blomklasen slog ut och till att busken var helt överblommad hann jag inte längre än att i enbart tanken köpa hem de ingredienser som behövdes. Så det blev ingen flädersaft iår. Synd! Fjolårets saft har nämligen gått åt som smör i solsken hos husets lille herre. 

Tillbaka till rabaersaften då!
Så sent som igår pratade Albin om rabarbersaft igen och jag slängde iväg ett tiggsms till de som jag vet har rabarber (vi har ju inga 😞). 
Idag när vi kom till dagis för att hämta Albin var det första han utbrast:
- Philips mamma har lagt MASSOR med rabarber på min hylla! 
Haha! Så nu finns ingen återvändo eller bortförklaring, nu måste jag koka ihop lite rabarbersaft till grabben ❤️


Förresten så älskar jag alla hans påhitt om ditt och datt ❤️ 

Vår trappa

Vad hade vi gjort utan vår trappa?
Det sitts på den typ jämt! Just nu sitter jag och Elsa här (i solen) och tittar ut på tröskan som jobbar sig fram ute på åkern
Ser ni vilket järngrepp hon har om stackars jycken. Haha!
Och ja, kexen är slut och därmed chillet i skuggan. 

Just nu

Det är varmt idag!
Enda chansen att få Elsa till att hålla sig i skuggan en stund är att muta med fika 😉

Så mysigt vi har det ❤️ I dånet av Bondens tröska.... 

Tisdag

Idag var det jobbdag för mamman igen. När klockan ringde imorse upptäckte jag att Albin låg bredvid mig.
Nästan varje natt har han börjat smyga in ljudlöst till oss och krypa ner ute på kanten hos mig under täcket. Oftast märker jag ingenting. Märkligt! Förut har jag liksom vaknat så fort han satt ner foten i golvet inne i sitt rum, eller iallafall när han stängt dörren om sig in till hans rum. Ja, alltid när han vaknar, natt som morgon, så stänger han ALLTID sin dörr efter sig. Och när han ska sova om kvällarna så MÅSTE dörren vara stängd "hårt", alltså helt stängd 😊 Nåja, tillbaka till idag!

Både Peters och min klocka ringde flera gånger imorse innan vi orkade masa oss ur sängen, men varken Albin eller Elsa vaknade av allt ringande.
Peter väckte Elsa och hon vaknade med ett leende ❤️
Albin vaknade på lite buttrare humör och när han sedan fick se att det var dimma ute blev han ännu surare. Fråga mig inte vad det spelade för roll egentligen.
Vem vill gå upp och åka till jobbet när man har det såhär mysigt på morgonen?! ❤️

Farfar kom in till Elsa när vi andra var redo att åka. 

Jobbet gick bra. Idag fick jag bekräftat av både chef och kund att de är väldigt nöjda med mitt jobb. Kul att höra! Och kul att känna man duger till något annat än bara vara hemma och ta hand om barn, sambo och hem. 

Hämtade Albin på hemvägen och här hemma väntade Elsa och farfar på oss med nygräddade pannkakor till lunch. Man tackar! Jag som knappt ätit någon frukost.
Albin hade ätit bra med lunch på dagis knappt en timme tidigare men tryckte ändå i sig fyra pannkakor! Och Elsa åt två. Jag åt tre. Hur många farfar åt räknade jag inte 😉

Elsa var bra sliten och jag stoppade henne i säng. Efter några taffliga försök till bök slocknade hon. 
Hon och farfar hade haft en bra förmiddag ute. Ingen rast och ingen ro. Smutsig från topp till tå var hon också 😊

Albin och jag parkerade oss i soffan idag igen och kollade film.
På dagis visade Albin mig en kompis ryggsäck med en smurf på och sa att vi var tvugna att se den filmen, för de hade sett den på IPaden på dagis. Jag hittade Smurfarna på Netflix och han blev nöjd 😊 Lite Shaun och Vännernas stad hann han med också innan Elsa vaknade efter knappt 1,5 timmes sovande.
-Du får lägga dig ner. Sa jag till Albin när han satt och gäspade och krängde sig i soffan. Vila middag har han blivit helt anti mot.

Sedan gick vi ut och, gick in och åt middag och så ut igen. 
Albin var ordentligt sliten och hade humör därefter. Och troligtvis var han fortfarande mätt efter den dubbla lunchen för någon middag åt han inte.
Pappan och barnen tog ett dopp i poolen innan det var bompadags och sängen
Gosisar ❤️❤️ 

Nu sover dom båda. Och jag med nästan. Nacke och skalle har värkt hela eftermiddagen och jag blir snart knäpp på eländet 😞 

Lugn start på veckan

Albin cyklade ner hela vägen till lekparken imorse. Eller iallafall nästan, han ledde cykeln i upp och nedförsbackarna men annars trampade han på så duktigt.
Vi gungade, grävde och åkte rutschkana ett par timmar. Rutschkanan var poppis hos båda ungarna. Elsa flög som en vante i sista guppet och flög runt till mage VARJE gång. Hon var lika glad ändå och åkte om och om igen.
Hon lyckades få till en fläskläpp också men det var väl inget att hänga läpp för tyckte hon 😊

Vi gick hem och fixade lunch. Albin smaskade i sig kantarellerna som farmor plockade härom dagen. Gott tyckte han.
Elsa somnade middag och jag och Albin parkerade oss i soffan framför en film.

Efter mellis gick vi en liten runda och sedan fortsatte leken ute till det var dags för middag. Och sedan ut igen.


Ibland undrar vi om Albin tappat bort sina öron, han hör inte ett ord av vad vi säger. Helt hopplös kan han vara. Man får nästan försöka fånga in honom och hålla fast honom för att få hans uppmärksamhet. Men inte heller det hjälper vissa gånger.
Den där treårstrotsen är inte rolig. Grabben har testat oss otaliga gånger under sommaren, men vi får väl vara tacksamma att han stundvis har jättegulliga och lugna stunder. Om än allt för sällan i vårt tycke 😉 


I förmiddags blev jag kallad son hustru till Roffe. 
Alltså hur gammalt och uråldrigt låter inte det då? 😊 Och hustru är jag ju inte heller för den delen... 

Just nu

Vi har gått ner till lekparken i byn

-Idag blir det gammal lera till middag. Berättar Albin. 
När jag vänder mig om ser jag Elsa stå och tugga på riktigt på middagen.... 


Just nu

Elsa och jag har förflyttat oss från sängen till soffan i sällskap med Barnkanalen.

Albin ligger fortfarande i sängen och sover! Snopet 😊 

Solig söndag med havsbris och glasskoma

Imorse bestämde vi oss för att utflykta ut till havet. Vi styrde upp till Sandvikens camping. 
Fin och barnvänlig sandstrand, lekpark och nästan ensamma. Perfekt! 😊
Barnen lekte i lekparken en stund innan vi åt upp matsäcken och sedan bytte om till badkläder.
Båda barnen var i början väldigt reserverade till det stora havet och vågorna som brusade upp på stranden men det släppte efter en stund och de började leka och plaska.
Men pappan var den enda som doppade sig på riktigt! 😊
Helt plötsligt får Elsa för sig att gå och hämta Albins handduk. Kanske den ordningsamma lilla damen tyckte han började bli kall? 😊
Sötfian! ❤️

Efter ett par timmar på stranden packade vi ihop oss och gick tillbaka till bilen. Albin härjade och höll på och orkade inte gå. Jisses vad han gormar ibland. Ingen på campingen undkom hans hetsiga humör.... 

Nästa stopp blev Bondens glasskalas. Vi åt glass till det sprutade ut ur öronen på oss! 😊
Elsa åt glass med pannkaka och jordgubbar och Albin fastnade för en glass med ihop snurrade godisremmar på i glassmenyn. 

När vi var mätta och smått illamående åkte vi vidare upp till gårdsmejeriet. Besöket där blev dock kort efter att familjens lille herre kissade på sig.... (nu när han i flera dagar varit jätteduktig och skött nummer två på toan och inte i byxorna, så har han istället kissat på sig typ åtta gånger på två dagar. V.A.R.F.Ö.R?!?! Han gör oss gråhåriga 😉) Vi hann iallafall se att de hade jättemånga tramptraktorer där! Kaniner, getter och en gris. Gårdsbutiken hann vi aldrig gå in i.

Albin somnade och snarkade på hemvägen medan Elsa höll låda hela resan.

Pappan och barnen slöade i soffan till en film när vi kom hem. Jag gick ut och grejade lite nere vid växthuset och plockade upp potatis till middagen.
Efter maten gick vi ut och eftersom det blåste plockades Draken fram.

Farmor kom och lämnade tillbaka jycken som varit på semester hos henne från igår eftermiddag.
När klockan närmade sig sju gick vi in och duschade barn och stoppade dem i säng. Två riktiga tröttisar. 


Senare kom det förbi en tjej och köpte paraplysulkyn som vi köpte begagnad till Albin innan sommaren. Vi använde den en gång när vi var på Öland. Lika bra att sälja bort den då istället 😊 

Igår lördag

Jag vaknade helt på fel sida och var sur som tio kilo citroner halva dagen. 
För övrigt var det en dag med strålande sol från början till slut och den spenderades ute såklart. 

Peter mekade Audi med hjälp av Albin efter frukosten. Han hade ombesiktning förra veckan efter ha fått anmärkning på en spindelled. Vid ombesiktningen visar det sig att han bytt fel spindelled (tydligen finns det två på var sida fram)! Haha 😉 Snopet! Besiktningsmannen var vänlig nog att bjussa honom på det besöket men en ytterligare ombesiktning kvarstår.
Farmor kom på förmiddagen för att få leka lite.
Elsa tuppade av efter lunch och sov över en timme. Albin och farmor var ute och cyklade bla. 

Efter en fika cyklade vi allihopa ner till badet för ett svalkande dopp.
Elsa njöt till fullo och hoppade (sittandes) från bryggan gång på gång 😊 Efter någon timme var det dags att trampa hemåt igen och fixa middag.

Efter maten gick vi ut en stund till, vinkade hejdå till farmor och sedan var ungarna redo för sängen. 

Fan vad gött det är med SOOOOOMMAR!!!!! Jag fasar inför den alldeles för fort kommande hösten 😞

Är det fler som har sådant här skokaos hemma?

Alltså denna skoröra!!!
Hur många personer ser det ut att bo här egentligen?!
Skohyllan i hallen ser ut såhär

och såhär års ser trappan ute ut såhär

Helt galet ju! 
Och ändå är jag i stort behov av nya skor.... Haha! 

Vi väntar fortfarande på att komma på den genialiska skoförvaringen, för denna röra är inte hållbar. Jag blir TOKIG! 
Dessvärre är vår hall i stort sett helt omöblerbar, så hur vi ska lyckas bring ordning i skokaoset är oklart. 

Just nu

Där nere leker pappan och barnen ❤️

Och här sitter jag och dricker kaffe 

Just nu

Solen skiner och himlen är blå.
Vi drar till havs! ❤️



Elsa 17 månader

Jag vet!!! Flera dagar försent men nu kommer inlägget iallafall.

Lillstumpan fortsätter charma oss med sin rynkade lilla näsa och leende men är samtidigt en väldigt bestämd dam med MYCKET humör.

Vi väntar otåligt på att hon ska börja prata! Men det är väldigt få ord hon använder.
Aj, nej, dää!, DAH! och hej är väl typ dom enda. 
"Wawa" brukar hon härja när hon ropar på någon av oss.
"Mama mama mama" gick hon runt och tjatade härom morgonen och jag blev varm i hjärtat av att höra det ❤️
Annars använder hon sig enbart av sin alldeles egna knäppning med tungan samtidigt som hon gör en snabb inandning. Svårt att förklara 😊
Vi har faktiskt börjat fundera i banorna att hon inte hör ordentligt men så lär det inte vara för hon förstår ju vad vi säger och tar instruktioner väldigt bra.
Ja hon förstår VÄLDIGT bra faktiskt och man kan be henne om mycket.

En ordningssam liten dam är det. Man kan inte gå ut utan skor och innan vi går ner för trappan ser hon till att även jag har skor på fötterna.
När brorsan vägrar klä på sig tar hon hans kläder och nästan jagar honom med dem. 
Hittar hon skräp på golvet eller river loss en flik ur en bok eller tidning så går hon raka vägen till sopskåpet för att slänga. Likaså slänger hon sina blöjor själv efter bytet.
På mornarna har hon fått dille på att hon ska sitta på pottan. Hon har ju sett och hört hur mycket vi tjatat på Albin om det de senaste månaderna. Dock sitter hon bara några få sekunder och hon vet nog inte riktigt varför hon gör det heller, men det är väldigt viktigt ändå.

Sova har hon det senaste dagarna börjat göra suveränt bra om nätterna! Hon ligger i sin säng från läggdags och fram till morgonen. Ett par knorrningar kan det bli vissa nätter men oftast räcker det att pappan säger: "lägg dig ner igen Elsa", så gör hon det och somnar om. Helt galet duktig nu ju! 😊 
På dagarna sover hon numer bara en gång och då helst efter lunch. 
Lägger sig för natten gör hon mellan sex och sju och somnar oftast väldig lätt och sover sedan pipfritt hela kvällen och halva natten ungefär.

Bada är fantastiskt kul och hon far runt som en liten fisk. 
Leka i lekstugan är också poppis samt rasta hund, antingen riktiga jycken eller en låtsas. 
Åka cykelkärra är också en favoritsyssla och hon går ofta bort till garaget, klättrar in i kärran och sätter sig där och drömmer sig bort till en cykeltur 😊

Allt brorsan gör ska också hon göra. Hon apar efter ALLT. 

Kramig är hon fortfarande och kramas nästan med vem som helst. 

Om Albin råkar sitta i mitt knä så är Elsa snart där och ska tränga sig in mellan. Avundssjuka damen 😊

Tandstatusen är oförändrad. 

Du finaste lilltjejja! ❤️ Du förgyller alla våra dagar. 

Min lilla fina

Alltså hur fulsöt kan man vara?!
Sötaste ❤️

Jobbdag, fika och bad

Jag har just gått och lagt mig. Peter ligger ute på soffan och snarkar. Trevlig fredagskväll 😉

Imorse var det dags för jobb för mig igen.
Jag hann träffa Albin innan jag åkte, han kom upp strax efter mig och ville titta på tv.
Att jobba gick bra. Jag måste dock hålla ganska högt tempo hela tiden för att hinna med allt. Men jag hoppas få bättre flyt så småningom, när jag jobbat in mig mer.
När jag åkte från jobbet får jag se världens rökmoln. Riktigt svart otäckt moln. Mitt i ett bostadsområde
Lite senare får jag höra att det varit väpnat rån i en guldbutik nere på stan på förmiddagen och en kvart efter det utbryter en bilbrand i en garagelänga en bit därifrån. Troligtvis var det flyktbilen de tuttade på.

Jag var hemma lite efter elva och då har dom just ätit lunch här hemma.
Peter har varit hemma idag och de hade klarat förmiddagen bra. Bortsett från att han klätt på Elsas T-shirt bakofram 😉
Barnens humör hade varit på topp men när jag kom hem bröt kaoset ut. Båda började stöka och härja. Elsa somnade middag nästan omgående efter att jag lagt ner henne i sängen. 
Albin var sliten han med men vägrade erkänna det, utan bara larvade sig istället. Tillslut fick vi honom till att ligga och läsa en bok en stund iallafall. 

Peter och Albin drog in till staden för lite ärenden. Albin fortsatte trilskas och lyckades givetvis väcka Elsa innan de kom iväg. Tack och lov kunde jag söva om henne och därefter sov hon som en stock i typ två timmar!
Jag hann ansa färdigt det tråkiga jordgubbslandet samt sitta en stund i solen och virka. Oj så tacksam jag är att vi kunnat njuta av dessa härliga dagar vi äntligen fått! Stackars alla som börjat jobba och sitter instängda hela dagarna.

Elsa och jag tog en fika när hon vaknade. Gott!
Jycken var också vääääldigt fikanödig 😊 Bilden uppe till vänster visar han konsten att kunna låta bli bullbiten som ligger på nosen 😊
En liten promenad tog vi också. Elsa skulle absolut ha med gräsklipparen i skrindan och hänga den runt halsen. Tokfia! ❤️

Grabbarna kom hem. Vi grillade till middag. Båda barnen åt mängder med grillade köttbullar. Härligt att se! Glass till efterrätt belönades vi alla med.
Ett bad hanns med också innan dusch, Bompa och fredagsgott.
Elsa låg på mage i badringen och flöt runt i poolen. Hon tyckte det var riktigt mysigt. Men kallt 😊

De båda somnade som små grisar direkt efter nattningen och inte ett ljud har någon av dem yppat sedan dess. 

Torsdagen

Elsa, jag och jycken startade även denna dag med en riktig morgonpromenad efter frukost. Skönt att röra på sig mer igen efter en slapp semester. 

Elsa envisades med att dra med sig Albins Hundis Hundis ut.
Han blev härligt dammig av att bli dragen ute på grusvägen....

Vi var ute hela förmiddagen innan vi styrde bilen mot dagis.

Just när vi ska lämna dagis upptäcker jag att Albin har något bak i byxan.
- Jag gjorde det innan vi gick in och åt mat. Säger han.
Morrr! Sa mamman! Och inte heller fick jag byta brallor på honom.
- Det gör vi hemma mamma. Beordrade ungen.
Alltså himla unge! Vad trött jag blir.

På vägen hem sitter jag och petar på Elsa hela tiden för att hon inte ska somna och där bak sitter Albin och gäspar på löpandeband. 

Väl hemma blir det ett jäkla liv. Elsa lyckades ju såklart somna på den lilla biten nerifrån byn och hem hit och var en riktig liten surpuppa sedan.
Albin levde apa i hallen. Han tog av sig ena skon men helt plötsligt kunde han inte ta av sig den andra och stod bara och skrek. Jag lät honom stå där. Kunde han ta av sig den ena kan han ju ta av sig den andra också tycker man.
Sedan kom han på att han var kissnödig och det övergick snabbt till akutakutkissnödig men inte sjutton tog han av sig skon iallafall.
Det slutade med att han kissade på sig. I sina nya springskor som han använt enbart TRE gånger.... 
Mamman tappade tålamodet och slängde in honom i duschen. Tvagning både bak och fram.
Sedan tvångssatte jag honom på toan, hämtade tre böcker och beordrade honom att sitta kvar tills han åstadkommit resultat.
En kvart senare är han ett halvkilo lättare, lugnare och gladare och mamma har samlat sig lite 😊
Varför ska det vara så svårt att gå på toa?!?!?!
Albin stupade i säng och sov inom tre minuter. Det tar på krafterna att komma tillbaka till dagis efter sommarlovet.

Elsa då?
Jo hon låg och gormade i sängen i över en timme efter att vi kommit hem. Hur svårt ska det vara att låta sig somna när man är så trött att man inte vet vad man heter?! 

Albin väckte jag tillslut och eftersom han var så duktig på toaletten tillslut så plockade jag fram hans nya bilmatta igen och han blev överlycklig och började köra med en gång! ❤️
Mattan är H&Ms senaste och jag lyckades hinna beställa hem en förra veckan innan de tog helt slut. Väldigt poppis matta.
Albin har ju egentligen redan en stor bilmatta men jag är inte nöjd med den på hans rum. Jag tycker inte den gör sig där och rummet känns så rörigt med den på golvet.
Den nya smälter in bättre och det lilla rummet känns mer harmoniskt 😊 Men vi får väl se hur länge den får ligga kvar, om han hädan efter lyckas hålla brallorna rena.

Efter mellis och när Elsa vaknade gick vi ut och båda barnen var hyfsat hanterliga igen 😉 

Middagen bestod av håriga korvar till barnen 😊
Eller korvar med ormar i som Albin sa.



Just nu




Onsdagen

Albin kom in till oss vid fem på morgonen, kröp ner under täcket intill mig men kunde inte ligga stilla för att somna om.
Även Elsa höll på att knorra och låg i vår säng och det dröjde ju inte länge förän Albin inte kunde låta bli att pilla på henne och hon blev ju såklart överlycklig av hans uppmärksamhet.
Fy så sur jag var! 😊
Albin tröttnade tillslut och gick istället in på sitt rum och lekte. Och faktiskt att jag lyckades få Elsa till att somna om! Lite efter åtta gjorde vi morgon. Mycket mer behagligt. 
Frukost och en ordentlig promenad. Det var länge sedan nu.
Vi började sedan rensa ur jordgubbslandet men kom inte så långt, min lilla hjälpreda ansade lite mycket. Istället gick vi in och drack kaffe.

Hämtade Albin på dagis. Han hade haft det bra. De är bara fyra barn och tre pedagoger på hans avdelning denna vecka så de har det lugnt och skönt 😊 
Hemma stupade Elsa i säng. Det är en konst att inte få henne att somna i bilen både till och från dagis. Tupplurar hon då är det typ omöjligt att få henne sova en riktig middagslur.

Albin var jätteduktig och satt (med lite tvång) på toaletten när vi kom hem och lyckades göra nummer två! Jag mutade honom med en present om han lovade att hädan efter enbart göra sina behov på toaletten och det gav resultat 😊 
Presenten var en ny bilmatta till hans rum och han blev överlycklig när jag plockade fram den. 
Fem minuter senare upptäcker jag att han inte höll vår överenskommelse, han hade lagt en laddning i brallan. Jag tog omedelbart bort mattan igen under höga protester.
- Den var ju så fin mattan! Jag vill ha den! Vrålade han.
Istället la han sig på sängen och läste en bok och vilade lite.

Farbror "Anus" och Isak kom förbi, de hade tagit med sig gammo/gammelfarmor ut på grönbete. Fika hade dom med sig också i form av bakelser. Smarrigt tyckte alla (förutom jag som inte har riktigt samma smak 😉). 
Albin som varit vaken sedan fem på morgonen hade stundvis ett hiskeligt humör och stackars Isak fick sig några skällningar medan de lekte.
Elsa vaknade och hann fika och leka lite också.

Dagen avrundades med poolbad.
Elsa älskar verkligen att plaska runt och hon är riktigt duktig i vattnet. Hon har fattat att hon kan flyta med armpuffarna och simmar nästan stundvis 😊 
Albin är också duktig och försöker bli mer bekväm med att doppa huvudet 😊
Efter bad och dusch var det mysigt att kura under filten framför Bompa.


Båda barnen däckade nästan omgående vi läggning.
Vi såg film även denna kväll men blev avbruten några gånger då Elsa knorrade. Jag tror hon drömmer, hon skriker liksom till ofta men är inte vaken. 

I tisdags

Klockorna ringde innan sex. Elsa sov sig igenom alla snoozningar men när pappan klev upp ur sängen vaknade hon. Och vet ni vad?! Hon sov HELA natten i sin egen säng och med minimalt knorr! Tjoho! 😊
För Albin väntade första dagisdagen på sju veckor, han tyckte det skulle bli kul men samtidigt var han nog lite nervös.

Vi åkte hemifrån allihop vid halv sju men Elsa stannade ju kvar hemma med farfar. De satt och åt frukost när vi åkte och hon brydde sig föga om att bli lämnad ensam kvar hemma.

Mitt jobbpass gick lika bra som tidigare. Timmarna tickar på fort! 
Jag gjorde ett snabbstopp nere på stan efter jobbet för att kila in på garnaffären. Han ska sälja affären och jag hade ju presentkort kvar att handla för innan det var för sent 😊 Lite "godis" fick följa med hem 
Garnförrådet kan aldrig bli förstort 😉

Sedan hämtade jag dagisgrabben ❤️ Han hade haft det bra och han och Viktor hade lekt rymdraket ute i trädkojan berättade han.
Vid lämningen på morgonen hade han varit väldigt tveksam och reserverad ringde Peter och berättade för mig, han hade stannat kvar lite längre vid lämningen än vanligt. Men osäkerheten hade släppt fort sedan 😊
Jag frågade Albin om han hade berättat för kompisarna vad han gjort på sommarlovet och han sa att han berättat att han varit på marknad med Josefine och morfar och köpt en traktor.
Husvagnssemestern och Öland med karuseller och lådbilslandet är glömt 😉

Hemma möttes vi av farfar som gick och drog en trött Elsa i vagnen. 
De hade haft det bra hemma på förmiddagen. Elsa hade tom. tupplurat mellan nio och tio. Till lunch hade hon ätit fem köttbullar och fyra potatisar! Hon som ätit lunch som en myra den sista tiden 😊

Elsa la sig för middagsvila men hade svårt att komma till ro.
Albin var lite sliten men ville INTE vila. Han slöa på soffan med en film en stund istället

Inte sova! 😊

Efter en lite grå förmiddag så blev eftermiddagen fin och vi var ute. 
Medan jag lagade middag fick Elsa tag i en plastpåse som hon packade med picknick och satte sig på golvet och fikade upp. Sötnosan ❤️
Förbannad blev hon när hon inte lyckades få upp skeden och lagt ner i kaffepannan 😉

Efter middagen fick jag ett ryck och bäddade rent samt drog fram dammsugaren (som om jag inte stätat tillräckligt på förmiddagen). Samtidigt fick pappan och barnen ett ryck ute och drog igång gräsklippning på baksidan. Sedan stupade barnen i säng och jag och Peter tittade på film på kvällen. 


Fantastiska blommande tid

Äntligen har mina luktärter kommit igång med blomningen! 

Jag är verkligen världssämst på att plocka av blommor för att ta in och njuta av. Det händer väldigt sällan. Istället går jag bara och njuter av dem ute. Men igår plockade jag in ett gäng luktärter iallafall 😊

Just nu

Direkt från frukost bordet bort till egna köket och "äta" lite till ❤️



Just nu

Jag och lillstumpan tar en liten mellisfika innan vi strax ska åka och hämta hem brorsan från dagis ❤️



Elsas kommande rum

Förra veckan när Peter var ensam hemma påbörjade han förberedelserna inför renoveringen av Elsas tilltänkta rum, vårt gästrum.
Han bar bla. ner dubbelsängen i källarn och rev tapet.

Albin tycker det är jättespännande att Elsa ska få eget rum och att vi ska fixa iordning det. Han var på hugget att hjälpa till redan när vi kom hem i söndags kväll 😊 Och han tycker vi ska måla väggarna rosa.

Idag låg detta reklamblad på köksbordet 
och efter en kort titt utbrister Albin:
- Sånt här rum ska Elsa ha! Och så pekade han på den högra bilden.
- Jasså? Varför kan hon inte ha såhär då? Frågade jag och pekade på den vänstra bilden.
- Nä, det är bara vuxna och stora barn som jag som har så. Svarade han 😊

Så om Albin får bestämma blir Elsas rum ett rosa prinsessrum. 

Vardagsångest delux

Vilken jävla ångest jag haft inför den kommande vardagen efter semestern! Redan när Peter hade två veckor kvar av sin ledighet började jag nojja.
Veckan nere i Linköping gjorde gott. Den kommande vardagen glömdes helt bort och jag hade det bara bra i nuet. Men imorgon är det dags. Då drar allt igång på riktigt igen känns det som. Albin börjar dagis efter sju veckors sommarlov och både jag och Peter börjar jobba 07.00. 
Elsa ska tillbringa förmiddagen hemma med farfar så henne lär det inte gå någon större nöd på.

Den värsta ångesten beror nog mest på att jag inte vet hur min situation kommer se ut framöver. Med jobb och så. Nu har jag ju några timmars jobb varje vecka men det är ju inget jag kan leva på. 
Ska jag kombinera det lilla jobbet med föräldraledighet eller ska jag skriva in mig på arbetsförmedlingen och söka A-kassa? 
Fan vad jobbigt allt känns 😞

En sak som har lättat mitt hjärta med flera kilo är att vi beslutat oss för att skjuta upp Elsas inskolning på dagis. Det känns väldigt bra ❤️ Hon får vara hemma ett tag till, till vi har lite mer klarhet om hur framtiden kommer bli. 
Både jag och Peter hade hoppats på att hon skulle börjat prata lite mer över sommaren men det har hon inte och vi båda känner att vi gärna vill hon kan uttrycka sig lite mer och bli förstådd innan vi släpper taget om henne. 
Min lilla lillstumpa ❤️ Nu ska vi bara få ihop logistiken med jobb och hemmabarn. Tur vi har farmor och farfar som hjälper oss och att Peter kan vara hyfsat flexibel med sitt jobb. 

Nu sova! Halv sju senast ska vi alla, utom Elsa, fara hemifrån imorgon.... 

Härlig måndag

Inatt sov Albin hela natten i sin säng! Nästan varje natt den gångna veckan nere i Linköping, samt ett par veckor innan det, har han vaknat på nätterna och krupit ner under mitt täcke. Mysigt men en dum ovana 😊
Imorse hörde jag honom tassa upp lite efter sju, kika in i vårt sovrum och när han såg att inte pappan låg där gick han ut i vardagsrummet och letade samt gnällde lite efter "paaappa". Sedan gick han in på toan, kissade, spolade, drog upp brallorna och kröp upp i sängen hos mig. Så duktig han är! Trots att han glömde tvätta händerna 😉
Elsa som vaknade när pappan gick upp men som slumrade om på min arm vaknade när Albin kom in till oss och strax efter gick vi upp.
Vi hade bestämt träff med små sysslingarna nere vid sjön klockan nio. En riktig utmaning eftersom vi inte ätit frukost innan nio någon gång den senaste veckan 😊 Morgonbestyren flöt på bra (bortsett att ungarna knappt åt någon frukost alls. De har typ slutat med det bägge två) och efter en kort runda med jycken packade jag in barn, badkläder och matsäck i cykelkärran och trampade ner mot badet. Vi var där lite innan halv tio så jag tycker vi lyckades bra ändå 😊
Vi lekte, plaskade, åt matsäck, badade och hade det jättebra i lite mer än två timmar. Då kurrade allas magar efter lunch så vi packade ihop oss, sa hejdå och styrde hemåt.
Elsa lyckades återigen med att skita på sig i badkläderna! Det hör tydligen till enligt henne.... Jag har lärt mig det nu och tar alltid med mig minst en extra uppsättning badkläder åt henne 😊

Vi åt lunch och Elsa somnade sedan middag. Jag och Albin grejade lite ute med vattning bla. Vi hittade en fet padda som byggt bo under en av mina vattenkannor. "Oj vad stor" utbrast Albin när jag visade honom 😊
Albin var snäll och vattnade lite på paddan och paddan låg så snällt kvar 😊
Jag började ta itu med all tvätt, plockade potatis till middagen och skördade en gurka och några tomater. Äntligen börjar de mogna!

Elsa sov en välbehövlig ordentlig middagslur inne i sängen. 
Sedan var det full fart igen 😊
Det ser ut som Albin puttade ut Elsa i rutschkanan men så var det inte 😊 Och fråga mig inte varför han har stövlar på sig när det var närmare 30 grader varmt. 

Efter middagen blev det efterlängtat bad i poolen. Det är nog närmare fyra veckor sedan det badades i den sist! Peter har varit på vippen att tömma och plocka bort den flera gånger pga. det tråkiga och obadvänliga vädret vi haft, men som tur var kom den äntligen till användning igen! 😊
Ungarna var helt tokiga i vattnet och sjövilda ❤️

Nattningarna drog ut på tiden idag. 
Albin var övertrött och säkerligen lite nervös inför dagisstarten imorgon så han härjade och stökade i nästan en timme och det bidrog till att inte heller Elsa kunde somna pga. oljudet.
Albin sov sedan knappt en timme innan han vaknade igen och var halvt hysterisk. Växtvärk var anledning. I fötterna! Tror jag. 

Vidriga djur!!!

I förmiddags hittade jag en liten bäbisfästing fastbiten i Elsas knäväck. BLÄ!!! 
Bettet är fortfarande väldigt irriterat. Får hålla koll på det! 

Söndag= hemfärd

Idag vaknade vi upp till en strålande dag. Typiskt när vi sitter i bilen större delen av dagen.

Elsa hade sovit risigt även inatt. Jag och Peter har sovit två nätter uppe i nyrenoverade gäststugan så vi har inte hört något knorr. Men vi/jag har sovit uselt dessa två nätter ändå. Imorse vid fem höll jycken på att böka runt och sedan låg vi vakna framåt sju tror jag innan man lyckades somna om. 
Halv tio kom Elsa och väckte oss 😊 

Albin har lärt sig spela Minecraft med onkel. De byggde hus med källare och tvättstuga samt åt blåbär och hallon och när gubben blev hungrig 😊

Barnen åt lunch och vi fikade innan vi påbörjade hemfärden vid ett.
Båda barnen sov när vi hade Linköping i ryggen och vaknade när vi närmade oss Södertälje. Jag var fruktansvärt kissnödig så vi stannade i Saltå kvarn. Toabesök, bensträck och en fika blev det innan vi åkte vidare.
En snabbtitt in i deras butik hanns med också 😊

Mellan Södertälje och södra Stockholm gick det trögt. 
Nu äntligen närmar vi oss Rimbo! Elsa är less och Albin har inte lyckats kissa sedan i förmiddags så jag misstänker han är lite nödig. 

Herr Varför

Albin har kommit in i varför och tusen frågorperioden...

Varför åker vi den här vägen?
Varför åker vi på en bro?
Varför ska vi göra så?
Varför är det så?
Det tar aldrig slut. Och inga svar han får är tillräckligt bra i hans tycke 😊 

Just nu

Vi rullar hemåt sedan nästan två timmar.

Två trötta barn har vi med oss 😊



En dag med maskiner, tåg och kräftor

Igår drog vi ut till Helen och nichlas på förmiddagen och tittade på hans traktorer och maskiner. Albin skulle nog kunna strosa runt där i en evighet 😊 Och Elsa också säkerligen. Hon tycks ha intresse för traktor också 
Vi tog en fika innan vi åkte vidare, nu skulle vi åka mintåg.
På vägen ut till landet bor det en tågfantast som byggt upp en liten järnväg och kör med miniatyr ånglok. Han har nog haft öppet för allmänheten i säkert tio år och nu först blev det av att vi stannade där.
Barnen tyckte det var otroligt spännande och satt som två tända ljus de minutrarna det tog att åka runt 😊
Albin ville åka ett varv till men det fick han inte för oss och vi fick bära honom tillbaka till bilen och han gallskrek hela vägen tillbaka ut till landet.
Det var jättefint uppbyggt men en ganska lång bana man fick åka runt. Man klev av och på vid en station och bitvis var det tom. dubbelspår. Man fick även gå upp till lokstallarna och titta in i verkstaden. Ett café fanns det också men vi var ju relativt nyfikade så vi hoppade det.

Efter middagen gick vi ner till sjön och badade. Albin provade att bada med flytväst så han vet hur den fungerar om han framöver skulle drutta ur en båt. Jag, Peter och Elsa badade också.
Framåt kvällen åt vi kräftor. Gott! Varken Albin eller Elsa tyckte dom var läskiga 😊
Och både tyckte dom var goda. 

Det blev sent i säng igen och Elsa som sovit illa flera nätter nu samt inte ens sovit en timme sammanlagt under dagen stupade i säng. 
Albin la sig strax efter men han har börjat ta lite längre tid på sig att somna om kvällarna hur trött han än är. Men när han väl somnat så sover han som en stock. 

När båda sov drog vi faktiskt igång ett parti med kort. Det är nog över ett år sedan vi spelade sist så det var kul! 



Fredag. Bad. Lek. Pappa.

Igår var jag och ungarna ute på vift hela dagen. Vi packade ihop all vår bråte hemma hos mormor och morfar efter frukosten och styrde bilen ut till en kompis land. Ytterligare en gammal kompis med familj anslöt och barnen lekte och badade. Fika och grillunch hann vi med innan vi var tvugna att åka vidare in mot stan och nästa kompis.

Där blev det lite mera bad i plaskpoolen och vattenpistolskrig. 
Både Albin och Elsa blev helt tokiga i den där poolen och lyckades nog skvätta ut nästan allt vatten 😊 Elsa slängde sig mot kanterna så hon både studsade i och ur. Ett par gånger voltade hon ur tom. 
Albin hoppade han också och stackars Theodor var rädd att hans pool skulle gå sönder. Jag lovade honom att köpa en ny om så skulle ske 😊
Lite bebisgos hann jag med också. Oj då liten goding ❤️ Fyra veckor gammal.
Men mest hade jag fullt sjå att handskas med mina två egna helt slutkörda barn. Jisses alltså! Det är inte lätt att vara iväg själv hemma hos folk som inte har anpassat hem för en ett åring 😉 Lilla damen är överallt och ingenstans! Hon hittade bla. babygymmet och visste precis hur det skulle användas.
Albin sköter sig bättre, speciellt om det finns en låda med bilar. Då lägger han full fokus på att inspektera och provköra  alla bilar. 
Vi bjöds på mat även där! "Ska vi äta här också!?" Utbrast Albin när maten var färdig. Haha! 😊 Vilken lyx att äta borta två gånger på samma dag.

Klockan sju hämtade vi upp pappan och jycken på tågstationen. Äntligen hela familjen samlad igen ❤️ Elsa hängde sig om halsen på pappa medan Albin nöjde sig med att säga hej och bara en liten kram. Men han var bra glad över att pappa kom till oss.
Pappan var hungrig så det blev ett stopp i driven på Donken innan vi åkte vidare ut mot landet.

Klockan hann bli mycket innan barnen kom i säng. Elsa var så slutkörd att hon gallskrek sig igenom blöjbyte, tandborstning och försök till att ta på pyjamas (som helt misslyckades). Hon somnade väldigt fort när hon äntligen fick landa med huvudet på kudden.
Albin tog lite längre tid på sig och var tvungen att ha pappa liggande bredvid såklart ❤️

Jag var helt slut efter dagen. Det tar på krafterna att passa ungarna konstant. På kvällen kom jag på att jag knappt hann prata med vännerna jag träffade, jag hade fullt upp med att jagade Elsa och försöka se till så hon inte trillade i sjön, stod på näsan ned för stentrappan, stoppade småbilar i munnen eller trillade ner från någon köksstol (det är det senaste hon lärt sig- klättra upp på köksstolar). Samtidigt hann jag och Albin ha några duster gällande toabesök under dagen..... Det har blivit ett ordentligt bakslag denna vecka gällande det toabestyren. Det kanske hör till?
Vi hoppas det ordnar till sig när vi kommer igen. 

"Välkommen till världen presenten" till lille A. 

En energislukande dag

Inatt sov Elsa väldigt oroligt tydligen. Hon knorrade en gång i timmen från tolv och fram till sju imorse. Jag märkte dock ingenting, hon delar ju sovrum med mormor och morfar så det var de som fick ta den smällen.

Barnen och jag har fått klara oss själva hemma idag, både mormor och morfar var tvungna att rycka in på sina jobb trots att de egentligen inte börjar jobba förän nästa vecka.

Elsa somnade middag inne i sängen redan innan lunch idag. Och givetvis var Albin enbart intresserad av att gå ut till lekparken just då. Jag lät honom faktiskt gå dit ensam. Det är en liten lekpark här inne på gården bara ett tiotal meter från ytterdörren men ändå kände jag mig lite nojig över att han var där själv. Jag satte mig på en stol utanför dörren så jag kunde höra honom och om jag ställde mig upp kunde jag se honom och samtidigt hörde jag om Elsa vaknade.
Jag beordrade honom att inte gå längre bort än till sandlådan och han skötte sig exemplariskt! Han kom dessutom till mig titt som tätt och snicksnackade lite 😊 
Men vad svårt det är att släppa taget om honom mer och mer. Han blir ju mer och mer självständig och man märker att han växer av att få lite mer fria tyglar.
Jag frågade mamma när hon släppte ut mig själv i samma lekpark ute på gården  men det mindes hon inte riktigt.
När han lessnade på sandlådan gick vi och satte oss på baksidan istället och Albin körde med sin nya traktor och dess maskiner 😊
Elsa vaknade framåt ett och vi åt lunch och gick ut igen.
Vi gick till lekparken lite längre bort och gungade och lekte korvkiosk. Elsa som har så bråttom hela tiden och springer nästan jämt istället för att gå trillade raklång på asfalten minst fyra gånger. Hon klarade sig fint alla gångerna turligt nog.
Efter en stunds lekande bestämde vi oss för att gå bort till affären och köpa oss varsin glass. Jag lät Albin visa vägen och givetvis hittade han rätt på alla gångvägar och mellan hus. Jag har aldrig gått med honom den vägen innan. Han kan allt! 😉
När glassarna var uppätna gick vi hemåt igen och stannade en stund ute på gården innan Albin tyckte det blev för varmt (25 grader i skuggan) och ville in och leka istället. 

Resten av eftermiddagen höll ungarna på att driva mig till vansinne. De bråkade om leksakerna, snurrade alldeles för fort på snurrfotöljen, slängde omkring med leksakerna, Albin plockade isär sina bilar, Elsa klättrade i trappan och jag hade fullt sjå att ens kunna hinna på toan.
Albin och jag har dessutom haft några rejäla duster gällande toabesöken. När jag tog honom på bargärning ståendes klämmande med byxorna på, fem minuter efter att han suttit på toan, fick jag nog och bar ut honom på dass och tvångssatte honom på holken. Där satt han sedan och vrålade efter "moooooormooooor!!!!" som ännu inte kommit hem från jobbet.
Ja den här veckan har inte varit lätt gällande toabesöken för den lille herrn. Jag valde medvetet att INTE ta med hans käresta potta hemifrån i hopp om att hans spärr att inte vela använda vanlig toa skulle släppa. Men det har gått sådär. Med kisseriet går det galant men med resten går det knappt alls. 
Jobbigt är det! Både för honom och oss andra.

När jag började koka ihop middagen började Elsa härja som en galning. Hon blev skogstokig. Herregud! Inga spärrar finns det på köksskåpen och det har hon ju upptäckt såklart. Sopskåpet bla. tycker jag inte är någon jättehöjdare att hon grejar i men när hon hittade skåpet fullt med plastburkar och lock blev hon tvärtyst och fick massvis att plocka med 😊 Tyvärr varade inte den lyckan så länge heller för ganska snart hittade hon elvispen och den tyckte jag inte hon behövde mecka med. Inte heller dra ut hela rullen med fryspåsar....
Maten blev tillslut färdig och lugnet la sig för en stund. 
Albin åt åtta skruvmakaroner, lämnade bordet och började apa sig igen. 
Elsa åt bra, trots brorsans cirkus. När hon sedan ansåg sig färdigäten satt hon och sköt iväg de sista matbitarna med skeden. Ja på riktigt! Det gjorde hon även med lunchen och mellisfrukten. 
Förstår ni att jag blivit gråhårig idag?! 😊

Efter middagen gick vi ut igen innan de hann riva stället.
Lekte lite i lekparken och gick några varv runt huset. Albin tog ett par varv runt helt själv. Stolt grabb ❤️
Men mest höll han på med brevlådan. Han öppnade och stängde den närmare tusen gånger och tröttnade aldrig. Tillslut kröp han nästan in i den hela han
Elsa tyckte det var skitkul och försökte stänga luckan 😊

Mormorn kom äntligen hem framåt sextiden och det var med nöd och näppe vi lyckades få Albin till att gå in och lämna den älskade brevlådan.
Lite Bompa och faktiskt lite mera middag för båda barnen, morfar kom hem och sedan sängen.
Elsa somnade på en kvart.
Albin och jag ringde Peter med FaceTime och sa godnatt innan mormorn läste godnatt bok. Det var väldigt viktigt att det var mormor som läste idag. Sedan somnade han fort.

Just nu

Även grävmaskinister sover middag 



Nyss

Albin hörde åskmuller ute och säger:

- Jag lägger mig i Elsas knä så jag inte ser fönstret.    ❤️❤️❤️




På Skänningemarknad

Oj så skönt det var att lägga sig idag efter att ha rännt på marknad hela eftermiddagen.

Dagen inleddes med hårklippning i förmiddags. Tanten som klipper mamma var här idag och jag passade på att toppa mig. Min plan i våras var att klippa och slinga håret när skattepengarna kom men så långt hann jag aldrig innan vi fick klart för oss vad jycken var i behov av.

Efter lunch åkte vi iväg mot marknaden.
Efter en regnig och åskig morgon och förmiddag, sprack det upp och blev stundvis stekhett.
Albin såg till att vi stannade till vid så gott som ALLA leksaksstånd. Men faktiskt att han när han tittat färdigt gick vidare utan något "vill ha"tjat.
Albin och moster åkte bergochdalbanemasken och så åkte han en bil själv. Han ville väldigt gärna åka en tredje också men vi lyckades få honom på andra tankar och kunde lämna tivoliområdet.

Ombytta platser. Albin i vagnen och Elsa på brädan
Det gick också bra att putta på vagnen hållandes i brädan 😉

Elsa höll oss sysselsatta. Korta stunder satt hon nöjd i vagnen och därefter höll hon på att böka och härja. En kvarts tupplur i bilen var inte tillräckligt.
Hon skulle gå bitvis men hur lätt är det när det kryllar av folk och hon vägrar hålla handen? 
Haha! Henne sätter man sig inte på i första taget 😉

Jag köpte mig några garnnystan och ett par saker från tio kronorsståndet. 
Jag hittade också en ny väska som skulle fungera bra till skötväska (under sommaren har nämligen två väskor som vi använt som skötväska gått sönder för oss). Pappa och mamma erbjöd sig att betala den åt mig och jag tänkte köpa den på tillbakavägen. Givetvis glömde jag helt bort det och gick förbi 😞

Klockan hann bli åtta innan vi åkte hemåt. 
Två trötta men nöjda barn med varsina nya traktorer

En vindsnurra köpte Albin också. Det pratade han om redan i förrgår att han ville ha en och spanade efter en med fjärilar på idag. Vi hittade ingen sådan men en med Frost på gick lika bra 😊
En godisrem köpte han sig också och den räckte under hela marknadsbesöket! Trots att han bjöd oss också! Den som spar han har.

Och Elsa bar/släpade stolt omkring på påsen med sin nya EGNA traktor med vagn
Hon ställde sig också och vilade sig lite vid muren precis som mormor gjorde.
En tant som stod bredvid likadant hade så roligt åt Elsas härmande 😊

Och vem om inte mostern vann på chokladhjulet?!
Det är andra gången vi är på marknad tillsammans som hon vinner 2 kilo choklad....

Klockan nio rasade ungarna i säng. Elsa sov efter en kvart och Albin somnade också fort efter att moster läst pannkaksboken. 

Grisiga barn

Vi har haft ännu en strålande dag idag! ❤️

Jag kom inte upp ur sängen förän efter tio i förmiddags. Visserligen vaknade Elsa redan innan halv sju och låg och drog mig i öronen och håret. En halvtimme senare kom också Albin efter att ha väckts av sopbilen utanför. Tillslut anslöt de båda till mostern istället och jag drog täcket över huvudet och somnade om 😊

Ungarna har härjat ute hela dagen och inte suttit stilla många minutrar. Bla. badades det i vattenspridaren. Albin provade sitt nya paraply han fått av mormor men insåg snabbt att det inte fungerade så bra när regnet kom nerifrån 😊

Mostern bjöd på pannkakstårta till lunch. Med blåbär, banan, grädde, choklad och maräng. Mycket gott! 
(Elsa var grisigare än det som kom med på bild 😊)

Framåt kvällen packade vi ihop oss och åkte hem till mormor och morfar istället.
Barnen hoppade direkt i ett bad och därefter sängen. Vid åtta sov båda som små grisar ❤️ 
Det ska jag också göra nu. Natti natti 

Just nu

Glasspaus 



Måndag

Dagen är till ända och dags att sova.
Vi har varit ute hela dagen och ungarna har hållit igång från morgon till kväll. 
Hur orkar dom? 😊
Jag har mest suttit i hammocken och virkat 😉
Det har gungats, badats, kört rally, tävlat, åkt lådbil, klippt gräs, åkt båt, fiskat och lite annat.

Albin hjälpte morfar med att klippa gräset. Men när hans klippare kördes sönder tog han istället räfsan och gick efter och harvade. Alls sätt är bra utom de dåliga! 😊

Efter middagen tog vi oss en tur ut på sjön med Albin. Lite läskigt i början men det gick fort över.
Fiskade gjorde vi också men ingen fisk blev det. Albin tyckte vi kunde byta drag efter varje kast som inte resulterade i napp. Han tyckte vi kunde dra upp en Gädda som vi kunde äta till frukost imorgon.

När vi kom hem igen var förhoppningen att mormorn lyckats söva Elsa, men vi hörde ända nere vid grinden att så inte var fallet. Jag tog över och efter mycket stök och bök slocknade hon. 
Albin trilskades också och mormor läste mååånga böcker innan hon tillslut kom därifrån. 
Övertötta barn efter all lek och bus under dagen.
Albin har dessutom kämpat med sin mage. Det är inte lätt att ha bråkig mage och dessutom just påbörjat sin blöjfriakarriär och vara borta och inte ha sin käresta potta med sig. Lilla gubben ❤️ 

Just nu

Ner mot sjön för ett dopp!
Albin är duktig och kör badkläderna i dockvagnen 😊 


Söndag

I förmiddags packade jag och ungarna in oss i bilen och styrde ner mot Linköping. 
Resan gick bra men Elsa var trött och gnällig men det dröjde innan hon tillslut slocknade. Vi hann igenom Stockholm och förbi Södertälje, men sedan sov de båda två som stockar och jag kunde bara tuta och köra på. Det gick som på räls. Men vid Södertälje var det någon stackare vars takbox hade gått sönder och det låg utflugna kläder på båda körbanorna i ett par hundra meter. Man fick liksom sicksacka fram mellan nya inplastade jackor och andra plagg. 

Är det pridevecka så är det 😊

Så fort jag körde av på avfarten i Linköping vaknade Albin som på beställning och två sekunder efter vaknade också Elsa.
Albin blev helt förkrossad när vi inte tog vägen till mormor och morfar utan åkte ut mot landet istället och ändå hade jag berättat för honom att vi skulle åka ut till landet för det är där alla är. När vi väl var framme så var det bra igen 😊

Det har lekts nonstop här ända till läggdags.
Till kvällsfikat kom Helen och Nichlas på besök också.
Klockan hann bli åtta innan nattning av barn påbörjades. 
Eftersom mostern och onkeln bor här ute tillfälligt så blir det lite trångt om plats och sovplatser och tanken var att vi skulle åkt hem till mormor och morfar och sovit, men vi blev kvar här ute.
Medan mormorn och Siv försökte natta barn drog vi andra ut på sjön för lite fiske 😊
Vi fick ingen fisk.
Och hemma tog det tid innan barnen äntligen gav upp och somnade.
Sex godnattböcker hann Albin avverka samt byta sovplats innan han däckade. 
Resten av natten sov de som stockar och morgon gjorde dom halv nio! Så duktiga 😊



Just nu

Vet ni vad?!
Idag är det faktiskt sommar på riktigt! Blå himmel, värmande sol, ingen blåst och solkrämssmörjda barn

Vad var det ja sa?!
När Peter börjar jobba blir det fint. 

Just nu

Pappan börjar jobba igen imorgon så jag och barnen har åkt ner till mormor och morfar i Linköping för lite mer semester 

Nu väntar vi på MAAAAAAAT!!!!! 

Lördag loppis kalas

Idag vaknade vi upp till en sommardag. Vilken känsla! 😊
Förmiddagen spenderades ute och Elsa tog en tidig tupplur för att orka med eftermiddagens kalas. 

Klockan ett var vi bjudna till syssling Philips 5 årskalas. Vi kom iväg lite tidigare och hann stanna till på en loppis. Jag fyndade ett par vinterkängor till Albin för 10 kr! Och Albin hittade en liten bil han fastnade för och köpte den. Samt några nya böcker. 

Kalaset bjöd på fika och tårta och barnen lekte för glatta livet.
Albin hade köpt en varselgul "jobbarkeps" till födelsedagsbarnet. För egna pengar. 
Den kepsen la lillebrodern beslag på och vägrade ta av sig 😊 

Den bästa presenten han fått var en egen RIKTIG liten fyrhjuling! Ni må tro att Albin blev avis. "En sån måste vi ha", sa han flera gånger.
Och vilken lycka när han fick provköra den! 😊 Jätteduktig var han.
Såklart tyckte ju också Elsa att den var riktigt fin men hon nöjde sig med att bara provsitta den ett par gånger. 

Det var två trötta och griniga barn vi kom hem med framåt fyratiden. Lite mat i magen gjorde susen.
Farmor kom och lämnade tillbaka jycken.
Albin försvann ner till farfar när det närmade sig läggdags för de hade redan vid lunch kommit överrens om att käka lite ostbågar på kvällen.
Elsa somnade även ikväll helt på egenhand efter att pappan nattat henne. Visst var det gnälligt en stund men hon gav upp fort och somnade istället. Sedan upptäckte vi att hon kastat iväg sina nappar och somnat utan dem. Bra jobbat! 😊
Albin somnade som stock han också direkt efter en saga.

Jag var ut en runda på kvällen och grejade lite i växthuset bla.
Peter började arbetet med att få bort en av tallstubbarna på baksidan. En timme senare stod stubben i brand. Alla sätt är bra utom dom dåliga 😉

Nu har jag precis vinkat hejdå till Jessica. Hon skulle äntligen få hämta hem sin karl från jobb och sedan styra hem till dem igen. 

Nu ska jag stänga mina trötta ögon. Jag tog en powernap på mattan i vardagsrummet medan Albin kollade Bompa. Det var skönt och behövligt!

Imorgon väntar många timmar ute på vägen.



Fredag

På morgonen var det dags för jobb igen och det gick galant.
Efter jobbet var det återbesök hos husläkaren för att få svar på vad röntgen av knät visade. Den visade ingenting. Allting så jättefint ut. Troliga orsaken till att jag har problem är överbelastning. Jag får helt enkelt försöka undvika sådant som irriterar knät och när jag får ont knapra alvedon och Ipren. 
Det känns sådär 😞 

Hemma möttes jag av att Albin kom rusandes mot bilen med ett stort leende, överlycklig över att jag var hemma igen ❤️ Elsa var just påväg att somna middag men hon log lite också. 

Resten av dagen gick till att fixa med lite av varje.
Härom dagen kom jag över diskbänk och skåp till lekstugan så de sattes på plats 

Albin lekte med ena granntjejen. Hon ville inte följa med sin familj ut i skogen för att plocka bär så hon stannade kvar nere hos oss istället. Hon och Albin kom väldigt fint överrens. De lekte i sandlådan, gick upp till deras studsmatta och knatade ut en bit i skogen för att leta bär. Jisses! Vad konstigt det känns att släppa iväg Albin själv mer och mer. Att inte behöva hänga efter och ha koll. Givetvis oroar jag mig. Och givetvis sker det under kontrollerade former. Vi såg och/eller hörde dom hela tiden. Men ändå. 

Jessica dök upp här under eftermiddagen.
Vi fikade och åt middag ute! Kors i taket! Man har faktiskt glömt bort att det fortfarande är sommar. 

Farmor kom förbi och hämtade upp jycken. Lite egentid hos farmor gör honom gott. 

Det hann klippas gräs också! Alla hjälpte till såklart 😉

Och kvällen avrundades med lite fredagsgott framför Bompa.

Elsa somnade för första gången helt själv! Det var pappan som la henne och med honom är hon inte lika larvig.

Peter stack ut på sjön en sväng och fiskade.
Jag och Jessica hängde i soffan resten av kvällen och halva natten. 
Lite efter 01 åkte vi iväg för att hämta hem hennes gubbe som jobbat på sommarjippot inne i Norrtälje. 
Lite efter två kom vi äntligen i säng. Snark! 

RSS 2.0