Paketkalendern 2015

Ikväll har vi rekat det sista med paketkalendern
Imorgon smäller det!!! 


Undrar hur länge den får hänga i fred? 😊

Lördagen

Barnen var vakna runt sju, precis i vanlig ordning. 
Jag vaknade på fel sida fullständigt och som grädde på moset ansåg Peter att det var JAG som skulle gå upp och ta hand om barn och frukost denna morgon.

Mina taggar var utåt hela förmiddagen och väldigt vassa, men ändå lyckades vi med att städa och adventspynta nästan alla fönster. SÅÅÅÅÅ skönt! 😊 

Efter intagen lunch packade vi in oss i bilen, styrde in mot staden för inköp av julbelysning till Elsas fönster. Vi hittade redan i första affären vi var inne i så det var snabbt gjort! Albin ville in på leksaksaffären och jag kilade in på Ica för att köpa med lussebullar hem till fikat. Sedan brummade vi hem igen. 

Jag kom hem på lite bättre humör och det var skönt. 

Denna dag var första dagen på en vecka som jag äntligen slapp trycket från bihålorna. Underbart att slippa dras med ett huvud som är explosionsfärdigt. Täppt, snorig och hostig var jag fortfarande men det är ju en bagatell jämfört med bihålorna. 

Vi hade trötta barn även denna kväll och de la sig i skaplig tid.
Elsa hade bara sovit fem minuter i bilen på hela dagen men hon höll uppe humöret ändå. Fast fem minuter innan hon la sig hade hon inget mer att ge och kollapsade helt i en gap och skrikattack. 

Barnen bäddade ner och nattade pappan innan de själva la sig 😊
Att ta kort på Elsa är inte lätt.
Och Albin sov väldigt avslappnat med benen i kors 😉 


Jag och Peter gjorde (nästan) helt färdigt barnen paketkalender. (Eller om det var i fredagskväll vi gjorde det?) Bara att hänga upp nu till på tisdag. Hoppas dom kommer gilla den! Albin kommer nog inte ihåg den sedan förra året. 


I fredags

Jösses vad trögt jobbet var! Kroppen var så trött och det tog mycket längre tid än vanligt. 
På fredagar har jag ju två kunder men jag orkade inte den andra i fredags. Jag var så slut efter morgonens jobb. Jag ringde dem och hörde om det gick bra att jag kom någon gång under helgen istället och det var inga problem.
En snabb visit in på Ica för att utföra lite helghandling, tillsammans med alla andra, och sedan kunde jag äntligen åka hem.

Barnen var hemma med farmor och farfar. 
Elsa sov redan middag när jag kom hem och Albin läste bok med farmor. 
Farmor åkte hem och jag och Albin la oss på soffan med film. 

Vad vi gjorde resten av dagen har jag glömt. Troligtvis inget speciellt. Jag har för mig att barnen la sig hyfsat tidigt, de var helt slut efter middagen. 

En gris hade byggt bo i klosslådan! 😊 

Diskussion med en 1,5 åring.

Elsa och jag hade en lång diskussion härom dagen 😊

Mamma: är du mammas lillstumpa?
Elsa: nääää 
Mamma: är du mammas sötnos?
Elsa: nääää
Mamma: är du mammas gullefjun?
Elsa: nääää
Mamma: är du mammas gosegris då?
Elsa: nääää
Mamma: tycker du om mamma då?
Elsa: nääää
Mamma: tycker du om pappa då?
Elsa: nääää
Mamma: Albin?
Elsa: nääää
Mamma: mormor?
Elsa: nääää
Mamma: farmor?
Elsa: nääää

Och så typ tjugo andra frågor med samma svar som följd.

Mamma: är mamma tjatig?
Elsa: MMMMM!!!!! 

Haha! 😊❤️


Samtal i bilen med vår 3,5 åring.

Albin: ska inte Elsa få ha en julgardin i hennes fönster?
Mamma: jo, jag måste bara sy den först.
Albin: jag kan sy den åt henne. Jag kan sy. Jag är jätteduktig på att sy. Jag ska sy TVÅ julgardiner till Elsa! 


Vi kanske ändå skulle köpa honom den där symaskinen han önskar sig i julklapp 😉 

Igår

Igår var barnen hemma med farfar på förmiddagen medan jag var iväg och jobbade några timmar. Jisses vad slut jag blev! Men jag klarade det 😊
Jag var hemma till tolv och Elsa låg redan i säng. Dom hade varit ute på förmiddagen, lagat lasagne till lunch och lekt massvis. 
Albin och jag la oss på soffan och kollade film. Ingen idé att försöka få honom att ligga i sängen och vila, vi blir bara arga på varandra. 

Efter middagen gick vi ut på promenad i mörkret och lyste med ficklampor. Så spännande 😉

In, barnen duschade, tittade bompa och dök i säng. 
Elsa är så otroligt duktig att somna om kvällarna nu! Vi säger godnatt, lägger ner henne i sin säng inne på sitt rum, ger flaskan med välling och sedan sköter hon resten själv. Jag tror inte hon sagt ett pip en endaste kväll denna vecka efter hon tömt flaskan, utan bara stoppat in nappen, lagt sig tillrätta och somnat. Såååå duktig! ❤️ Under natten kan hon pipa några gånger men oftast är det bara i sömnen och vi behöver inte ens gå in till henne. Dessutom kan hon sova lite längre på mornarna nu. Tidigare, när hon delade sovrum med oss vaknade hon ju i samma sekund som pappan stack tån utanför täcket och gick upp. Nu kan hon sova sig igenom väckarklockor, toalettdörren som öppnas och stängs, slammer ute i köket och en morgonpratglad storebror. 


Dessvärre blev natten lite mer händelserik.
Elsa vaknade vid fyratiden och kunde inte somna om. Efter att jag gjort några halvhjärtade försök till att få henne somna om inne hos sig gav jag upp och tog med henne in till oss. 
Vi hinner bara lägga oss tillrätta innan Albin kommer insmygande också. 
- Det är fredag idag. Säger han och syftar då på att det ska bli fredagsgott.
- Ja det är fredag men det är fortfarande mitt i natten. Gå in och lägg dig igen! Beordrade mamman.
Ordern lyds inte. Mamman ruskar liv i pappan och ber om hjälp. Han tar med sig Albin in till hans säng och bäddar ner dem båda. Det blåser nämligen ute och Albin tycker ju ljudet av det är obehagligt. 
Elsa är piggelin och har svårt att komma till ro. Hon drar mamman i öronen och sticker fingrarna i både ögon och mun. 
Efter fem lägger sig äntligen lugnet igen. Fyrtio minuter senare ringer väckarklockan. Dags för jobb! Gäsp! 



Just nu

Fredagsmys i soffan framför bompa.
Varsin skål med fredagsgott och god dricka (proviva) i glasen. 
Helgen kan börja! 😊

Men snart blir det faktiskt sängen för de två små tröttisarna. 

Onsdag med jobb och fortsatt sjukt

Igårkväll hann jag bara sova tre minuter innan jag vaknade av att Albin kom smygande och hade som plan att krypa ner hos oss. Min plan var inte den samma, jag ledde tillbaka honom in till sig, under protest, och stoppade om sa godnatt. Han stannade kvar och somnade om.
Jag hade svårare att somna om, täppt och ont överallt i hela huvudet. Det blir arton gånger värre när jag ligger ner så jag försöker ligga högt med huvudet men då får jag ont i nacken istället.

Fem imorse vaknade Elsa, nio av tio gånger hon vaknar somnar hon om själv men inte denna gång. Jag gick in och satte mig på puffen bredvid och höll handen. Hon började få rethosta och kunde inte somna. Efter tjugo minuter var jag sjukt kissnödig och sa till henne att jag skulle gå på toa, hon tillät det och när jag sedan tittar in till henne har hon hunnit somna medan jag var på toa.  
Jag kröp ner i min säng igen och en halvtimme senare ringde klockorna. Givetvis hann jag somna om och hade sedan galet svårt att vakna till liv igen. Planen var ju att åka och jobba så jag var illa tvungen att gå upp, men Albin hann koka låtsas kaffe och bjuda mig på tårta innan jag kom så långt 😊

Jag tog med mig ungarna och lämnade påvägen av dem hos farmor. 
Jobbet gick bra! Jag hade faktiskt frågat min chef om hon inte kunde följa med så vi kunde hjälpas åt, vilket hon också gjorde. Märkligt nog kände jag mig riktigt pigg och stark i kroppen, medan huvudet känns helt översvämmat och sprickfärdigt. 
Farmor hade kokat en termos med "förkylningste" åt mig som jag skulle ta med och dricka av. Jag lydde ordern 😉
Två timmar senare var vi färdiga och kunde åka hemåt igen.
Lite efter elva hämtade två glada men något trötta barn. De hade ätit pannkakslunch och det fanns några över till mig!
Tillslut lyckades jag få med mig de båda, samt hunden som varit hos farmor sedan i måndags, med hem.

Vi var hemma framåt halv ett. Albin slank ner fort som attan till farfar, för att slippa vila. Där blev han sedan kvar hela eftermiddagen.
Jag och Elsa la oss för vila här hemma. 
Musten gick ur mig helt och jag blev helt sänkt. Tyvärr sov Elsa bara en timme. Typiskt! Jag gjorde ett försök att bädda ner oss båda i vår säng och somna om igen men det gick inte. Turligt nog var hon nöjd och skötte sig själv så jag kunde ligga kvar i sängen halvt medvetslös. 

Jag lyckades pallra mig upp och sätta igång middagen framåt fyra. 
Efter maten stöp jag i säng igen. Lite senare tappade jag upp ett varmt bad och gottade mig i. Det gjorde nog susen för resten av kvällen har jag känt mig mycket piggare! Dock blir det jobbigt nu igen när jag lagt mig i sängen. 

Hoppas på bättring imorgon. Är trött på den sabla värken nu! Och allt snor!!!! Jisses vad snor jag snyter. 
Och så tänker jag: tänk om Elsa haft liknande besvär och ont men inte kunnat förmedla oss det. Hon snorar ju också i mängder och har gjort länge nu. Stackars lilla stumpa ❤️😔 

Just nu

Mamma är trött och ligger i sängen.
Elsa är pigg och står och läser tidningar på sängkanten ❤️



En ok dag med hopp om en bättre morgondag

Dagen har faktiskt flutit på riktigt bra. Det är ju inget drömscenario att vara sjuk själv samtidigt som man har två lite krassliga barn hemma också, men det gick bra! 
Vi har tagit det riktigt lugnt och jag har inte ens klivit ut pyjamasen. Tre maskiner tvätt har jag faktiskt lyckats ta hand om.
Albin lessnade lite på mig och Elsa under eftermiddagen och kilade ner till farfar för lite miljöombyte. Elsa och jag fortsatte bygget med tågbanan som plockades fram i förmiddags när farfar var här. 
Elsa är otroligt duktig på att både bygga tågbana och köra tåg på den. Kul tycker hon det är också.

Jisses vad det hinns stökas till när man är hemma och inne en hel dag. Det känns som alla leksaker slitits fram och lite till
Ungefär som när det varit barnvakt i huset 😉

Jag har känt mig piggare och piggare ju längre dagen gått, förutom en ilsk huvudvärk, men nu framåt kväll har värken i bihålorna kommit tillbaka och just nu bultar det rejält. Jobbigt att ligga ner. 
Innan Albin la sig tidigare ikväll tog jag tempen på honom för både jag och Peter tyckte han kändes lite varm. Mycket riktigt! Han trampade 37,7, ingen jättefeber men ändå feber. Helt otroligt att detta elände aldrig tar slut!

Imorgon är min plan att jobba. Hoppas nu på en bra natt och att jag vaknar pigg, fräsch och utvilad om några timmar!


Jag hörde Elsa inifrån hennes rum men när jag tittade in såg jag henne inte. Helt plötsligt sticker hon fram huvudet bakom byrån och säger "hej!". Haha! Sötunge ❤️

Elsa 20 månader

Nu kommer äntligen det obligatoriska månadsinlägget. Bättre sent än aldrig...

Mammas lilla lillstumpa! Du är så stor nu ju!!! ❤️ 

Språket står fortfarande ganska stilla men det verkar ändå lite som att hon äntligen börjar släppa på spärrarna lite smått och dagligen tycker vi oss höra försynta försök till ord. Det händer mer och mer att hon i farten försöker härma efter det vi säger. 
Knäppningen med tungan är dock fortfarande det hon använder till typ allt, tillsammans med kroppsspråket. Och det fungerar ju uppenbarlingen väldigt bra 😉
Fast nu kan vi faktiskt påbörja en elsaordlista! Hon börjar säga efter vissa ord om man ber henne.

Nää och nääj= nej
Mmm= ja
Äddå= hejdå
Dato= dator
Mamma
Dada= pappa 
Däng= stäng
Hej!

En liten början 😊 
Och hon har börjat försöka säga Albin! "Aldo" och "Abn" är hennes varianter. 
Favvo order är "nää".

Humöret hänger fortfarande med och hon kan vara en riktig liten surpuppa om hon inte får som hon vill. 2 års trotsen har nog gjort entré. 
Eftermiddagarna är oftast väldigt svajiga humörsmässigt.
Det är mycket "nääää!" och huvudskakningar. 

Gosig och kramgo är hon något enormt! Vill gärna sitta i knät och gosa eller leka. Pilla örat gör hon också fortfarande. Så fort vi kramas vid hämtningen på dagis så tar hon tag i mina öron 😊 Och när hon är trött letar hon upp ett öra att pilla på. Sitt eget eller någon annans. 

Leker gör hon gärna i köket, lagar mat så det står härliga till och bjuder oss på både mat och dryck. 
Dockorna har hon tagit en liten paus med nu och kör hellre med tåg/olika fordon, bygger lego eller läser böcker. 
Dansa, hoppa och skutta är toppen kul. Gärna till lite musik! 

Sedan ett par veckor tillbaka somnar hon oftast själv både vid middagsvilan och inför natten. 
På kvällen säger vi godnatt, ger vällingen och lämnar rummet, sedan kan hon gnälla ett par gånger när flaskan är tömd men oftast sover hon inom en kvart. 
I början var hon mest bekymrad över den tomma vällingflaskan, hon ville vi skulle komma och hämta den men nu har hon kommit på att hon kan lägga den bredvid kudden istället 😊
Sedan sover hon oftast fram till morgonen, i sin säng! Enstaka gånger vaknar hon och vägrar somna om innan hon fått komma över till oss. Men det är sällan. Sedan hon flyttade in i sitt rum sover hon oftast hela nätterna. Det är helt fantastiskt! 

Dagis är toppen! Hon älskar att gå dit på mornarna och har bråttom att få komma iväg. Och lämningarna är inga problem alls.
När jag hämtar henne fem timmar senare blir hon så glad så hon knappt vet vad hon ska ta sig till ❤️

Tänderna har blivit fler och jag har försökt känna statusen nu men hon är hopplös. Inga fingrar i munnen tack! Men jag tror det är sex där uppe och sex där nere. 

Håret har börjat växa rejält både på längd och i mängd. Jag försöker börja vänja henne att sätta upp i tofs men det är inte speciellt poppis. Inte heller hårband eller diadem.

I klädväg är 86 perfekt men vi har börjat lite på 92. 
I blöjor kör vi på nummer 5 fortfarande. 

Vår sötaste lilla lillstumpa som börjar bli stora damen! ❤️ 



En till

Här hamnade vi 😊❤️

Elsa lagar också mat.
Och så pillar hon bort brorsans klistermärken från hans köksstol och sätter dit på hennes stol istället. Får passa på när brorsan har gått ner till farfar och inte ser 😉 

Just nu

Ingen tillkrånglad middag idag inte med en krasslig mamma. Snabbt och enkelt bara!



Sjukt sjukt här än

Sjukstugan fortsätter. Både jag och barnen är hemma idag. Min första vab-dag med andra ord. 

Elsa fortsätter snora som bara den samt hostar.
Albin snorar också fast inte alls lika mycket. Hostar gör han också lite, det sitter långt ner.

Jag känner mig sänkt idag. Febern gick över inatt och trycket i bihålorna har lättat något men istället har jag en hemsk huvudvärk. Och jag snorar lika mycket som Elsa. Jag är yr och häftiga rörelser får världen att snurra. 

Två coolingar imorse.

Vi har varit lite kreativa nu på förmiddagen




Nu är farfar inne hos oss och jag passar på att lägga mig en stund. Men nu börjar det dra ihop sig till lunch snart. 

Stackars mig!

I lördags försåg mormor snoriga Albin med ett eget paket näsdukar. Jisses vilken hit! Paketet var hans käraste ägodel den dagen och han hade stenkoll på var han hade det.
Igår norpade han åt sig ytterligare ett och likaså idag innan vi åkte hem. Även Elsa hade turen att lyckas sno åt sig ett paket idag 😊

På bilresan hem var det dessa paket som sysselsatte dom mestadels av tiden.
Ibland är det ju inte mycket som krävs 😊

Vi stannar ju alltid till på Ica på hemvägen från mormor och morfar för att köpa hem det viktigaste till frukosten dagen efter. Idag bestämde Albin, långt innan vi var där, att vi skulle stanna och köpa mjölk och näsdukar. Haha! 
På något märkligt vis tog bådas paket slut under resan. Albin snöt sig både nu och då och rullade kikare av några (osnytna) näsdukar. Elsa satt och strimlade sina i småsmåsmå bitar de sista milen. Så några nya paket var verkligen behövligt 😉

Nu har jag, medan de sover, tagit mig friheten att inviga deras storpack!
Jag ligger nämligen däckad på soffan och hackar tänder under både pyjamas och täcke. Febern smög sig på under eftermiddagen. Jag har just tagit ett varmt bad men tyckte inte det blev tillräckligt varmt, trots att det är nyeldat. Jag låg och frös i det ångande badkaret och bad Peter tända en brasa under karet. Fast det gjorde han inte 😔 
Och fy satan i gatan vad ont i gom och tänder jag har! Det är första gången jag besväras så här illa av bihålorna och jag kan inte minnas när jag var så här förkyld senast. Jag är så ynklig... 




Galna ungar och dop

Igår var det dags för dop på eftermiddagen. Min kompis andra son skulle döpas.
Våra barn var otämjbara under förmiddagen och när vi skulle byta om och göra oss fina var det nära att vi lämnade dom kvar hemma hos mormor och morfar och jag och Peter åkte själva. 
Elsa hann tupplura fem minuter i bilen dit och det var nog räddningen 😉 Dom skötte sig väldigt bra under både dopet och fikat efter.
Albin hade med sig sin väska full med bilar så de höll sig sysselsatta och lugna vid bordet nästan hela tiden på bjudningen efteråt. 

Jag hann färdigt med presenten kvällen innan! 😊
Den blev uppskattad av föräldrarna 😊 
Efter massa gott åkte vi hemåt vid femtiden.
Vi hann med lite bompa, lek, dusch och tom. flera dagar försent fredagsgott innan barnen la sig. Dom hade lite svårt att komma till ro men sedan somnade de gott.

Jag satt däckad i soffan resten av kvällen. Jag började få känningar igen av bihålorna på eftermiddagen och kände mig återigen risig. Framåt kvällen blev det värre och jag hann bara sova någon timme efter jag lagt mig innan jag fick djävulskt ont och inte kunde ligga kvar i sängen. 
Galet täppt var jag också och jag tål ju inte nässpray så det är bara att gilla läget liksom. 

Just nu

Albin sitter här bredvid mig i bilen och rabblar:
- Det är inte nödvändigt mamma. 
Om och om igen. Det är för mig oklart vad som inte är nödvändigt, det har inte framgått ännu 😉 

Just nu

Jag har vaknat fyra gånger sedan jag gick och la mig vid tolv. Nu fick jag nog! Fan vad det värker från högra bihålan ner i tänderna och ut i ögat! Klarade inte längre att ligga kvar i sängen. Är så fruktansvärt täppt också.
Nu har jag tagit smärtlindrande, bäddat ner mig på soffan och hoppas på att smärtan ger med sig. 
AAAAAJJJ!!! 😔 

Lördag

Idag har vi varit och hälsat på mostern och onkeln i deras spritt språngande fina nya hem. Igår fick de nyckeln och flyttade in så vi har trängts med flyttkartonger idag. Helen och mormor Siv var också där. Kul! 


På eftermiddagen tog vi en liten promenad runt i området. Elsa tupplurade i vagnen och Albin pangade is. Det känns verkligen vinter ute nu med minusgrader hela dagen. 

Vi kom hem igen efter sju och barnen gjorde sig redo för sängen och la sig genast. Båda somnade omgående. 

Jag har nu ikväll gjort färdigt det sista med doppresenten till imorgon!

Nu se färdigt Big Brother och sedan sängen. 

Och så kom äntligen fredagen

Såhär lång som denna vecka känts var det evigheter sedan det känts, men idag vaknade vi äntligen upp till en fredag! Albin har frågat varje morgon sedan i måndags om det är fredag och om vi ska åka ner till mormor och morfar nu 😊
Natten var lite orolig för oss alla tror jag. Elsa knorrade några gånger hörde jag men jag tror Peter var in till henne eller om hon somnade om själv. 
Jag vaknade helt ihop klämd mellan Peter och Albin. Han hade lyckats smita ner bredvid mig utan att jag märkte något. Det var så trångt att jag tog min kudde och la mig åt andra hållet istället, med huvudet ner vid fotändan. Mycket smart lösning 😊 Jag sov så bra att jag höll på att försova mig! 
Oj vad skallen värkte när jag kom upp och i näsan var det totalt stopp. Tog en alvedon och drog iväg till jobbet.
Under natten hade de första snöflingorna kommit och trappan var liiiite vit 😊 
Huvudvärken släppte på vägen till jobbet men jag kände mig helt kocko i skallen ändå. Jag glömde saker, tappade saker och började göra saker i en helt annan ordning än jag brukar. Knas!

Efter jobbet svängde jag ner en snabbis på stan och hälsade på i blomsterbutiken ❤️

Sedan åkte jag hem. Skönt att bara ha ett jobbuppdrag, eftersom jag och Albin grejade andra stället igår 😊 

Hemma möttes jag av två slöa barn och farmor och farfar. Jag hade bett om att försöka hålla Elsa vaken så hon istället förhoppningsvis skulle sova på bilresan, så hon var bra mör och grinig när jag kom hem vid halv ett.
Farmor stannade turligt nog kvar så jag kunde packa åt oss i hyfsat lugn och ro. Egentligen skulle jag fixar våra väskor tidigare i veckan men denna vecka har ju varit lite hur som helst med allt så jag har varken hunnit eller orkat.
Peter kom hem lite tidigare från jobbet också och vi kom iväg innan tre.

Nu har vi tagit oss igenom trängseln i Stockholm och närmar oss Södertälje. Därefter brukar det gå som på räls. 

Albin har snarkat sedan innan Stockholm och Elsa också. Men hon vaknade till lite nu för en stund sedan men ser ut att somna om snart igen. Lugnt och skönt 😊 

Just nu

I bilen påväg söderut 

Det är slitsamt att passas av farmor och farfar en förmiddag.
Undrar om dom också sover lika gott redan nu? 😉 

Ett brev på posten

Dagens post

En erfarenhet rikare snart.

Men vi är inte oroliga. Ingen av oss har varit i närheten av personen i fråga mer än att vi vistats ett par timmar i samma lokal. 
Men givetvis är det bra att vi blir kallade och får kolla barnen. 

Det blev bättre

Inatt har hela familjen sovit som grisar från början till slut, alla i sina egna sängar!!! 
Albin vaknade när pappan gick upp efter sex och parkerade sig i soffan framför tvn. Han älskar att sitta där på mornarna och kan sitta där knäpptyst i sin ensamhet i nästan två timmar. 
Jag vaknade till lite när Peter stängde dörren och låste men somnade om lika fort igen.
Elsa tog sovmorgon till halv åtta! Tack säger jag! 
Vi låg och mös en stund innan hon blev för nyfiken på vad brorsan gjorde och var tvungen att kolla 😊 
Fy så motigt det var att gå upp! Men när en barn kommer och sliter i sin blöja och menar att den är full och vill byta så har man inget val. Hela mitt huvud svämmade över av snor och huvudet bultade och kroppen värkte precis överallt.

Efter frukosten skickar jag ut barnen till farfar och jag passar på att vila.
Ungarna har knappt varit ute något på två dagar så frisk luft var väl behövt! De var nog ute nästan två timmar innan de kom in med rödblommiga kinder och gäspade. Elsa hade tom. lagt sig på mattan ute i lekstugan för att hon var så trött ❤️
Vi åt lite lunchliknande och så hoppade dom i säng. Elsa somnade men Albin hörde jag höll på med annat inne hos sig och var ut massor av gånger. Men jag var benhård och la tillbaka honom i sängen varje gång. Efter typ två timmar behagade han blunda tillräckligt länge för att somna! Han hann bara sova en kvart innan Elsa vaknade efter sin två timmars tupplur och hon stolpade rakt in till Albin och klappade honom (hårt) på kinden så han vaknade med ett ryck. Stackarn!

Till mellis blev det smoothie och de satt på första parkett

Sedan bestämde jag att vi skulle gå ut innan det blev mörkt. 
Ett jäkla sjå blev det att lyckas klä två trilskande ungar men ut kom vi tillslut och hunden skulle få gå en liten runda äntligen. 
Men hur är det egentligen möjligt att vi ALLTID hinner börja bråka/tjafsa/skrika/gråta innan vi ens kommit utanför tomtgränsen? 
Idag var det Elsa som ställde till en scen  och vägrade gå längre än till garaget. Jag och Albin fortsatte gå lite sakta och efter massa trug och gulligull hängde hon äntligen på. Men det gick inte fort. Varannan meter var hon tvungen att stanna för att plocka ur eller sätta ner dockan i vagnen. Om och om igen.
Albin hade med sig en sopborste som han sopade ihop barr och löv med medan vi väntade på Elsa. Tillslut fick han nog och gick i förväg hem och ner till farfar. 
Jag fick också nog tillslut och ställde vagnen i diket, tog Elsa i famnen och gick hem. Jisses vilken omständig sölkorv alltså!

Medan jag lagade middag satt Elsa och tittade på och snaskade majsringar
Hon har för övrigt gått runt och sagt "mamamamama" typ hela dagen! 😊❤️

Jag piggade på mig ju mer dagen gick idag och på eftermiddagen kände jag mig hyfsat bra. Bortsett från attack snorningarna och hostrosslet.
Jag beslöt mig för att åka och göra det ena av mina fredagsjobb efter middagen. Skönt att slippa det imorgon och det ligger ju så nära här hemma så det är smidigt.
Albin har sagt flera gånger att han vill följa med mig till mitt jobb och hjälpa mig dammsuga och idag passade ju bra! Han blev förväntansfull när jag frågade och bangade inte 😊
Han var jätteduktig och pratade konstant den tiden vi var hemifrån. Jag började nästan blöda i öronen 😉
Han hade med sig matlåda också som han åt tre gånger den stunden vi var där och innan vi åkte hem var jag tvungen att sätta mig och äta också. Såklart!

Vi var hemma vid halv sju och då tog vi en dusch, läste bok och sa godnatt. Han somnade på stört. 

Annars så tror jag nog att vi börjar återhämta oss lite nu. 
Albin har varit minst påverkad av oss, han tycks aldrig bli ordentligt snorig längre men han har samma rossel och hosta som jag, samt att han varit blek och slö.
Elsa slår världsrekord i att snora. Jag fattar inte hur en sådan liten kropp kan producera så mycket snor?! Som grädde på moset får man under inga omständigheter torka hennes näsa längre. Det är en fight vaaaaaarje gång. Typ två gånger i kvarten.
För min del börjar trycket i skallen och bihålorna släppa något och jag slipper tvinga ut eländet, det kommer istället som snorattacker då och då och det rinner som på Elsa typ. 
Peter var tillbaka på jobbet idag och han tycks också vara bättre. Han är nog piggast av oss alla den lyckosten! 

Onsdag. Jobb. Bjuden på middag. Kött.

Barnen och pappan hade fortfarande sjukstuga hemma, jag jobbade. 
Elsa hade bråttom upp ur sängen när jag gick upp lite efter sex och höll mig sällskap i badrummet

Jag åkte iväg och jobbade, bjöds på lunch av min ena chef och var hemma igen vid halv tolv. Här hemma hade dom blodpuddingskalas då. Dom åt så det stod härliga till.
Jag var bara hemma och mellanlandade  i fyrtio minuter ungefär innan jag åkte vidare på nästa jobb. Jag passade på att beta av mitt torsdagspass redan då så Peter kunde återgå till jobb och jag vara hemma.
Jag var hemma igen framåt fem och då var middagen färdig och redo att intagas. Fantastiskt att komma hem till dukat bord och bara sätta sig och äta. 

Resten av kvällen ägnades åt att ta hand om vår årliga köttleverans. Fy så segt! Jag ville inget hellre än att lägga mig på soffan, men det var bara att kavla upp ärmarna och portionera och paketera 40 kilo tjur. 30 kilo köttfärs är mycket kan jag meddela. Haha! Men så underbart det är när frysen är sprängfylld med mat. Nu behöver vi inte trängas vid köttdisken i affären på läääänge 😊 
Två timmar tog det ungefär. Tack och lov att farfar kom in och såg till barnen. Fast Elsa var trött och gnällig och hängde mest runt mina ben och somnade sedan samma sekund som vällingen tog slut efter jag bäddat ner henne. 
Farfar läste bok för Albin och han somnade också nästan omgående.
Jag och Peter fick sedan äntligen lägga oss på soffan. För min del fick vila vänta, vi ska på dop på söndag och jag är ännu inte färdig med presenten. Virknålen och fingrarna har glött här om kvällarna i flera veckor. 



Just nu

Idag känner jag mig överkörd av ett tåg.

Jag har nyligen lurat farfar till att ta med sig båda barnen ut en sväng.
Jag har tagit hand om lite tvätt, suttit på toan helt i min ensamhet (lyx!) och nu lagt mig på soffan. Hoppas de inte kommer in än på ett tag 😉

Fy fan vilken skönhet! På min namnsdag och allt.... 😉 

Tisdag. Mamma jobba. Pappa barn hemma.

De senaste dagarna består bara av ett töcken. Min tidsuppfattning har varit obefintlig stundvis. Det känns som vi vadar omkring i snor här hemma. Elsa är den största boven till det och efter henne kommer jag.

Igår åkte iallafall jag och jobbade. Peter var dålig och likaså barnen så de var hemma allihopa. Elsa hade tom. tagit sovmorgon till halv åtta! Albin vaknade som vanligt innan sex och var snabb som ett skott ut till soffan och tvn när jag gick upp.
Mitt huvud var fortfarande fullt med snor men märkligt nog var bihållevärken borta. Skönt! Och i kroppen har jag faktiskt känt mig hyfsat pigg ändå så jobbet gick bra.
Jag handlade på hemvägen och när jag kom hem sov Elsa middag medan Albin och pappan låg på soffan kollade film. Båda grabbarna gick fortfarande i pyjamas! 

Efter mellis tvingade jag med alla ut en liten sväng. Vi tog en promenad men barnen satt mestadels i skrindan. Latmaskar!
- Elsa lägg dig ner i mitt knä. Det är mjuk och skönt där. Tjatade Albin. 
- NÄÄÄJJ!!! Gnällde Elsa tillbaka. 


Grått och ruggigt ute så vi gick in ganska snart igen.
Albin kilade ner till farfar tills det var dags för middag.
Elsa passade på att botanisera inne i brorsans rum när han inte var hemma och domderade.
Hon plockade fram en stol och satte sig framför bokhyllan och läste böcker i godan ro. 

Efter middagen började Albin leka att han jobbade. Han plockade fram dator, telefon och traktorer att sälja. Pappa var kund och Elsa agerade troligtvis sekreterare eller telefonist.
Bråk uppstod givetvis. Bråket handlade om vem som skulle ha nallespeldosan hängande på sin jobbarstol. Herregud! (Vi har det på film 😉) Mamman löste konflikten genom att informera barnen om att de faktiskt har varsin speldosa från när de var bebisar, den andra hittades och de kunde ha varsin spelande speldosa hängande på sina stolar och tumultet var över (för stunden). 
Albin sålde sedan en traktor till pappan och de gick in i rollen fullt ut. Så kul att se och höra. Albin har verkligen utvecklats och mognat massor huxflux! 

Barnen tog varsin snabbdusch innan sängen och somnade sedan nästan omgående. 

Elsa sov som en stock till tio ungefär, då hade hennes näsa korkats igen fullständigt och hon hade det jobbigt. Hon kom upp en stund och vi försökte suga och spola näsan. Hon skrek som en stucken gris! Helt otroligt att inte Albin vaknade. 
Sedan la vi oss och hon fick lägga sig hos oss. Vi somnade nästan direkt alla tre och har sovit hyfsat bra hela natten. Jag har dock vaknat typ hundra gånger och legat helt ihopklämd mellan Elsa och Albin. Han kom insmygande under natten någon gång och slank ner under täcket helt ljudlöst och obemärkt. 

Sjukt hus

Jag börjar tro att bacillerna byggt bo i väggarna här hemma hos oss. Snacka om sjukstuga alltså!
Elsa har snorat som en galning idag och varit väldigt instabil i humöret men ändå pigg. Hon hann sova tjugo minuter efter lunchen, sedan kom hostan och besvärade henne 😔
Albin nyser typ hela tiden och är kraxig i halsen, annars pigg men med en omväxlande humör.
Jag har sedan lunch börjat känna av bihålorna mer och mer. Precis vad jag befarade redan för någon dag sedan. Det moler i både gom och tandkött och surrar innanför kindbenen. Jag har också en huvudvärk som ligger och lurar. Annars har jag väl ändå känt mig hyfsat kry, bortsett från tröttheten som hängt med ett par veckor nu.
Pappan i huset kom hem tidigare från jobbet. Även han blev dålig efter lunch. Ont i kroppen och lederna, halsen och troligtvis feber. Den lyckosten! Han är den enda av oss som haft feber hittills under alla dessa krassliga veckor vi genomlidit. 
Jag tror att lite feber för oss alla skulle göra susen! Kroppen skulle renas ut på bacillerna som hoppar mellan oss.

Dagen till ära bjöd jag på glöggstek till middag. En vanlig måndag. Det luktade jul så det stod härliga till här hemma må ni tro! 😊 Och tro det eller ej men Albins tallrik blev nästintill renslickad för omväxlingsskull!!! Medan Elsa inte tyckt att något annat än välling smakat idag. 

Barnen lekte otroligt bra tillsammans efter middagen. Iallafall så länge Albin får bestämma 😉 Jisses så han styr och domderar över lillsyrran! Hon är fruktansvärt tålmodig måste jag säga och låter brorsan härska och gör (nästan) allt han beordrar.
Idag byggde de bla. en koja. Elsa skulle bäddas ner inne i kojan och hon försågs med böcker, nappar, filt och vatten ifall hon skulle bli törstig.
Albin har av någon anledning gått klädd i enbart tomteluva och kalsonger halva dagen och när jag bad honom ta av sig mössan vid matbordet svarade han:
- Det är ingen mössa! Jag har en tomteluva på mig.
- Ja men ta av dig luvan då medan vi ska äta. Sa jag.
- Jag är faktiskt en tomtenisse och dom har faktiskt dom på sig när dom äter! Kontrade Albin med.
Luvan åkte tillslut av iallafall 😊 

Efter varsin snabbdusch och lite bompa somnade dom ganska omgående efter nattning.
Albin vaknade för en halvtimme sedan och var upp för att kissa, gick in och la sig och somnade om. Tio minuter senare vaknar han igen och har då väldigt ont av växtvärk. Jag har just gett honom lite smärtlindrande och masserat benet med kokosolja och nu är det tyst inne hos honom ❤️
Elsa har sovit som en stock hela kvällen och nu snarkar hon så de visslar ända in hit till vårt sovrum. 
Det är märkligt att hon sover bättre och mer sammanhängande när hon är förkyld, hur snorig och snagglig hon än är. Ofattbart! 

Peter har mest legat på soffan sedan han kom hem och gör så än. Hoppas han inte är sämre imorgon för då ska han vara hemma med våra sjuka barn medan jag (förhoppningsvis) åker och jobbar. 

Nu är det godnatt!

Jag lyckades faktiskt få upp julbelysning och gardiner i vårt sovrum idag! Mys 😊 


Men jul känns väldigt avlägset. 

Hemmamåndag

Denna tråkiga och gråa måndag spenderas hemma med två snoriga och kraxiga barn. 

Vi var ut en sväng efter frukosten och gick en runda. 
Usch vad trist det är att vara ute såhär års tycker jag 😔 Det låtsas jag givetvis inte om inför barnen men Albin tycks ha samma inställning iallafall, han har nästan aldrig något sug att gå ut och när han är ute har han lite svårt att ta sig för något och gnäller över att han fryser.

När vi kom tillbaka hem från promenaden i förmiddags försvann båda barnen in till farfar. Jag använde den egna tiden väl genom att gå ner och rota fram lite av adventsprylarna samt julgardinerna. Än har jag inte skaffat mig ett fungerande strykjärn heller så gardinerna hängde jag upp nere i tvättstugan och sprayade på massa vatten och hoppas nu på att de hänger ut sig lite grann iallafall. 

Barnen har nu lagt sig. Elsa har nog somnat nu tycker jag det låter som men Albin ligger mest bara och läser. Huvudsaken han iallafall vilar lite på något vis. 

Kalas i storstan

Vi gjorde ett stopp i Täby påvägen in till stan. Nya telefoner blev införskaffade och jag skriver på den i detta nu 😊 Vi uppsökte sedan en leksaksaffär och barnen drömde sig bort. Albin har fått för sig att han vill ha en symaskin och en sådan hittade han såklart. Elsa botaniserade bland dockorna 
vi gick därifrån med varsina nya bilar/fordon införskaffade. 
Sedan tog Elsas humör slut och hon blev en riktig gnällfia. Vi åt på Subway. Eller inte Elsa, hon satt mest bara och surade och dissade allt jag erbjöd. Hon var så trött den lilla stackarn, hon hann bara sova en tjugominuters vila i bilen och så förkylning på det. Och tänder tror vi.

Vi åkte vidare in mot stan och Elsa fortsatte sura och hann tyvärr därmed inte med att powernapa. Hon och jag tog en promenad runt Odenplan och en sväng längs Sveavägen i hopp om att hon skulle somna i vagnen. Vilket hon inte behagade göra så vi anslöt till kalaset istället.

Vi fikade massa gott och barnen skötte sig exemplariskt! De körde mest med sina nyinköpta fordon och var så nöjda 😊 Albin djupdök ner i Isaks leksakslådor och hittade massa spännande prylar.
Klockan gick fort och Elsas humör hann ta slut innan vi kom därifrån. Hon visade sällskapet att hon inte alltid är sådär gullig och söt 😉 

Vi var hemma halv åtta och en halvtimme senare var båda barnen lagda och sov. Båda höll sig vakna timmen hem i bilen. Det var med nöd och näppe för Elsas del men då blev Albin akutkissnödig så vi var tvungna att stanna till vid en bussficka. 

Albin har varit fantastisk gullig och förståndig hela dagen. Inga onödiga tjafs (nästan) och i köpcentret var han helt exemplarisk! 
Elsa skötte sig också fint, bortsett från när tröttheten tog över 😊

Dagens kalasfinisar ❤️❤️



Just nu

Två timmar i Täby centrum resulterade i detta 
varsin ny lur till mamman och pappan. 


Nu vidare på kalas.
Elsa håller på att slå världsrekord i att gnälla så detta kan bli himla trevligt 😉 

Gråa söndag

Vi fortsätter med förkylningar. Igår började barnen snora IGEN. Men de är iallafall pigga förövrigt. 
Jag fortsätter snyta litervis med snor från min högra näsborre och börjar bli lite orolig att det kanske blir bihåleinflammation av det. Och idag känns det som om min hosta är påväg tillbaka igen också. 
Alltså vi vill inte ha mera nu!!! Ge oss lite feber också istället så kanske våra kroppar rensas och renas från skiten. 


Idag gick vi ut tillsammans allihopa efter frukosten. 
Albin ville ha sitt paraply, inte för att det regnade utan för att han frös om huvudet 😉
Elsa tyckte det var lite mörkt och tog ficklampa med sig. 
Sen gick vi in och gjorde oss fina, det nalkas ju kalas idag inne i Stockholm för barnens båda gudfäder. Och nu sitter vi i bilen påväg in.


Jag måste pinsamt erkänna att jag har träningsvärk i magen idag efter lekgympapasset vi var på igår. Haha! 😊 Otränad delux! 

Och så måste jag bara visa hur min sambo ser ut denna movember
Han är så glad och nöjd över att ha en anledning till att odla mustaschen och dessutom framhäva den. 
Jag är inte lika förtjust. Det blir inte mycket ligga av nu om man säger så 😉 
Jag tycker han ser ut som en småkriminell kåkfarare från 80/90-talet. Haha! Speciellt i den där mössan. 

Morgonträning

Idag startade vi dagen med ett familjegympapass på Friskis och Svettis igen. Det var pappan som blev nyfiken på att prova efter jag berättat hur kul vi hade det förra lördagen. Idag provade vi på i Rimbo istället och vi hade lika kul denna gång.
Idag var det en ledare som var med aktivt och ledde oss med rörelser och lekar bla. Mycket kul och Elsa hängde med bra i rörelserna 😊
Mot slutet var det lite yoga och det var väl inte riktigt lika roligt tyckte ungarna. Spring och lek är roligare såklart 😉
Sedan åkte vi hem och åt tomtegröt till lunch.
Elsa la sig för vila och grabbarna gick ut för att byta däck på bilarna.
Albin hade fått en skråma på lacken under sin bil, påstod han, så jag tror han grejade med det

Vi tog en eftermiddagsfika och efter det tog jag, jycken och Elsa en promenad. 

Jag upptäckte att våren är tidig. Eller sen. 
Mina irisar jag satte tidigare i höstas tittar redan upp....

Albin försvann ner till farfar och Elsa passade på att smita in i brorsans rum och leka med hans bilar i lugn och ro. 
Även idag blev middagen en flopp. 
Efter maten hade vi bestämt att se på film från när Albin var en liten pluttis. Det blev dock inte så långvarigt för båda barnen var riktigt slitna och satt inte stilla många minutrar. Tillslut gick det så vilt till att jag blev skallad på hakan och Elsa blev puttad och trillade framlänges och landade två centimetrar från tv-bänken. Det blev istället tandborstning och pyjamas på och sedan hopp i säng. Elsa sov innan sju men Albin hade konstigt nog svårt att somna.  


Fredag 13.e

Fredag IGEN! Helt seriöst! Var tar veckorna vägen? Det är ju alltid fredag känns det som.

Barnen var hemma med farmor och farfar.
Jag kom hem från mina jobb vid ett. 
Albin var ute och hjälpte farfar att meka bil. Elsa sov och farmor skurade i köket. Man tackar! 
De hade haft det bra här hemma under förmiddagen. Farmor hade haft med sig en pumpa som de hjälptes åt med att tillaga. Albin hade skurit, skurit och skurit resterna med skalet i jättesmå fina bitar och sedan hade han och Elsa grejat med dem i deras kök i en evighet. 
Albin hade mest stekt dem och Elsa mickrade dem 😊

På eftermiddagen tog farmor med sig ungarna ut och jag grejade lite här inne i lugn och ro. När farmor åkte hem gick ungarna ner till farfar istället och var där tills pappan kom hem. 

Middagen som varit en fröjd hela veckan blev denna dag till en flopp. Ingen av de små åt självmant. Albin lyckades iallafall tillslut peta i sig sina tre köttbullar och fick därmed lite saltapinnar till fredagsgott. 

Dagen avrundades med lite disco 😊
Elsas dans består nästan enbart av att snurra just nu. Att snurra en hel låt är inte optimalt 😉


Första natten i eget rum gick faktiskt ganska bra. Hon sov inte hela natten men hon befann sig i sin säng hela natten 😊 Pappan var in till henne två gånger och sällskapade tills hon somnade om. Vid sex vaknade hon igen och då la jag mig på madrassen på golvet inne hos henne, hon somnade aldrig om men låg iallafall kvar i sin säng nöjd och drog sig ett bra tag.

Ändå fick vi inte ha sovrummet för oss själva inatt, Albin kom nämligen in och la sig istället. Jag märkte inget utan han helt plötsligt låg han där bredvid mig bara ❤️ 


Innan vi somnade på kvällen hann vi läsa om vad som hänt i Paris under kvällen. Fy fan! 

Fast i en stol och dyk i badkaret

Igår när vi kom hem från jobb och dagis gick faktiskt båda barnen och la sig nästan frivilligt. Och inom en halvtimme sov båda två! Tom. Albin 😊 15 timmars vecka på dagis är slitsamt med andra ord 😉
Jag som återigen fått en ond hals och en snorig höger näsborre (som jag kan snyta flera liter snor ur var dag) la mig på soffan i sällskap med play på datorn och virkningen. Fast först gjorde jag ett par sådana där tråkiga måste saker, som man skjuter på in i det längsta. 

Efter cirka 1,5 timme kom en yrvaken Albin och kröp upp bredvid mig i soffan ❤️ När klockan närmade sig tre beslöt vi oss för att göra lite smoothie till mellis. I samma veva kom farfar in och var lite sällskapssjuk och Elsa vaknade också. 
Vi drack smoothie och knaprade pepparkakor tillsammans 😊

Albin fick för sig att leka med stolen och fastnade tillslut i den
När han kom loss hängde han med farfar ner till honom.
Jag och Elsa började styra med mat. Hon i sitt kök och jag i mitt 😊 Kramades och gosade gjorde vi också. Hon är otroligt kelsjuk den lilla damen ❤️

Pappan kom hem och efter maten hoppade jag och barnen i badkaret. Elsa hade så bråttom att få komma i att hon faktiskt nästan dök i med kläderna på. Medan jag tappade upp vattnet i badkaret stod Elsa otåligt vid kanten och plaskade med vattnet ur kranen, jag stod precis bakom vid handfatet med en vass nagelsax i näven och klippte ut en poängkod ur ett blöjpaket. I ögonvrån ser jag Elsa luta sig framåt och ner i badkaret och jag ser sedan hur hon tappar fotfästet och benen for uppåt och överkroppen neråt, ner i badkaret. Jag lyckas få tag i hennes ena smalben precis innan hon dunkar pannan ner i badkaret och vattnet! Alltså herregud vilken pulshöjare 😊 Hon själv blev inte speciellt tagen av händelsen. 



Sova eget rum

Pappan fick ett ryck idag bestämde att Elsas säng skulle flyttas in på hennes rum. 
Sagt och gjort! 

Nu sussar hon gott där inne sedan lite mer än en timme tillbaka. 
Hon ville ha sällskap för att somna när vällingen var slut, jag satt på puffen en bit ifrån sängen och resten skötte hon själv. En kvart senare sov hon ❤️

Spännande att se hur natten blir. De sista nätterna har hon knorrat en hel del och envist velat komma över till oss. Oftast har hon tillslut gett upp och lagt sig tillrätta i sin säng igen och efter mycket om och men somnat om. 


Ett lugn

Tidigare ikväll slog det mig att vår 3,5 åring har varit väääääldigt lugn och resonlig den sista tiden. Han och jag har inte kommit i någon riktig konflikt på flera dagar! Halleluja! 
Middagarna den här veckan har varit riktigt trevliga. Alla har suttit på rumpan på sina stolar, alla har ätit bra och vi har pratat med varandra i normal samtalston. 

Detta är helt fantastiskt! Vilken underbar känsla 😊 Hoppas bara det fortsätter såhär nu, så det inte kommer bakslag med meta trots och bråk. För denna gång. 

Onsdag

Jag hämtade två spralliga barn vid tolv. I bilen hem hade jag fullt sjå att hålla Elsa vaken och väl hemma dröjde det ändå närmare en timme innan hon lät sig somna. Vad är problemet liksom?
Albin däremot gjorde mig så glad när han utan några protester eller larv, satte sig på toan och på riktigt försökte göra nummer två. Vi har ju en tid nu haft nästan dagliga diskussioner och bråk om den saken så när han (nästan) frivilligt tar saken i egna händer, och dessutom får utdelning, blir man som mamma otroligt glad och lättad 😊

En timme efter vi kom hem fick vi besök av småsysslingarna och deras mamma. Det var jättelänge sedan vi träffades och lekte så det var på tiden! Vi härjade ute i nästan två timmar så Elsa fick sova inne i lugn och ro.
Fikamellis gick vi in och avnjöt och Elsa anslöt till gänget. 
Sedan var det fullt ös inom dessa fyra väggar. Jisses vilken ljudvolym fyra ungar kan åstadkomma. 

Resten av kvällen var vi alla slöa. Jag körde ett varv med både dammsugare och mopp efter middagen. Wienerbröden som vi åt som efterrätt smulade rätt bra om man säger så.... Och när jag ändå höll på så svepte jag över nästan hela övervåningen.

Barnen somnade som stockar innan sju! 😊 

Barnen pratade med farmor i telefonen och Elsa tyckte det var skitskoj! Trots att hon inte pratar 😉 Hon blev arg när vi var tvungna att lägga på. 

Just nu

Här lagas det mat för glatta livet! Både riktig och låtsas mat 😊

Jag blir ju mäkta imponerad när jag ser att Elsa tom. använder grytlapp när hon ställer in och tar ut saker ur ungen! 
Hon har sett hur mamma gör 😉 

En vanlig tisdag

Igår var det inget mer än en helt vanlig tisdag här hos oss med jobb och dagis.

Albin och jag chillade på soffan och såg på Madagaskar medan Elsa sov middag.
Den lille herrn blev bara tröttare och tröttare och mot slutet av filmen säger han med en suck:
- Mamma jag orkar inte vila mera nu.
Haha! Han höll på att somna med andra ord 😉 Turligt nog vaknade Elsa tillslut och vi åt mellis. Sedan lekte vi.
Jag har märkt själv att jag leker mer med och tillsammans med barnen nu på eftermiddagarna nu när jag börjat jobba. Förut styrde jag med sjuttioelva andra saker och var bara med i leken då och då. Men nu prioriterar jag annorlunda och försöker ta till vara på tiden vi har tillsammans på eftermiddagen. Igår byggde vi tex. med Elsas klossar samt lekte affär.
Efter middagen ville Albin leka kurragömma med pappan. Sagt och gjort. Fast Albins kurragömma går mest ut på att irra runt som en yr speedad höna istället för att leta, och när det är hans tur att gömma sig gömmer han sig bara på samma ställe varje gång eller hoppar fram från sitt gömställe innan någon ens hunnit börja leta.
Favvogömstället är bakom/under fatboysäcken i vardagsrummet 😊
Även Elsa är med såklart och förstår innebörden med leken. Hon kröp in under ett bord och kurade några sekunder. Hihi!



Det berömda småhandlandet...

Idag är det chokladensdag råkade jag höra på radion på hemvägen från jobbet i förmiddags. Det är ju en bra anledning till att köpa med sig choklad hem! 😊

Planen var ett snabbt stopp på Ica för inköp av kaffe. 
Jag kom ut därifrån med två paket kaffe (erbjudande), två chokladkakor (veckans erbjudande), tre godispåsar (utförsäljning, 2,90 styck), 4 wienerbröd (veckans erbjudande) och 2 duschkrämer (även det erbjudande). 
Nyttigt och sparsamt! 😉 


Jag har haft en jobbig hals idag igen och nu ikväll känner jag mig nästan lite febrig.... Aldrig tar det slut!!! 
Nu har jag kokat mig ingefära och dukat upp med choklad. Imorgon är jag nog frisk! 😊

Eftermiddagen igår

Det blev ingen tidig tupplur för någon av barnen. De låg och chillade en stund i varsin säng men mer än så blev det inte. Vi åt lunch istället. Sedan behagade Elsa somna gott.
Jag och Albin festade till det med varsin glass! 
Han satt och slickade på sin i närmare en timme! Ingen brådska. Tur det inte var isglass 😊

Efter mellis lekte vi. Det enda barnen lekt med sedan i lördags är prylarna vi köpte på loppisen 😊
Albin är så tuff i sin nya frisyr! Speciellt med lite gelé i 😉 Till middagen klädde han dessutom upp sig med sitt nypärlade halsband och armband. Så fin så 😊

Efter bad blev det lite disco. Det är det nya måstet varje kväll. De hoppar, skuttar och snurrar så det står härliga till. Tur vi inte har grannar under oss! 

Måndagsförmiddagen

Här drog vi igång dagen trögt. Eller barnen var ju vakna innan sju men vi åt inte frukost förän halv nio. 

Vid frukostbordet bestämde vi att vi skulle gå ner till badet.
- Ska vi bada?! Frågade Albin häpet 😊

Men innan vi hann äta färdigt, påklädningstjafsa, borsta tänderna och gå på toa så hade det ju börjat regna ute. Vi struntade i det och traskade iväg ändå.
Vi blev inte långvariga där nere. Albin gnällde över att det regnade och att han frös. Gnällspiken! ❤️

Nu är vi hemma och inne igen.
- Mamma jag vill gå in när vi kommer hem. Beslutade den lille herrn på hempromenaden.

Stora gäspar och utbrott över att jackan var svår att ta av bla. avslöjade att vila stod näst på schemat, så nu har jag stoppat båda barnen i säng. Bara vänta och se om de behagar somna också. Tysta och lugna är dom iallafall 😊 

Min pappa också såklart!

Grattis på farsdag!

Tack för att du är MIN pappa ❤️ 

Farsdag

Inte förän halv åtta imorse väcktes jag av Elsa som låg och drog i mina öron. Tydligen hade hon legat i vår säng sedan fyra men det har inte jag märkt ett smack av.
Hela huset var knäpptyst när jag vaknade så jag trodde även Albin tagit sovmorgon. Det hade han inte, han låg inne hos moster och mös med iPaden.

Pappan i huset fick några paket på sängen. Albin hade bla. pärlat ett hänge att hänga i backspegeln i pappas Audi 😊 Sedan fick han frukost på sängen också. 


Pappan åkte iväg på ett par timmars jobb på förmiddagen.
Barnen var ut en sväng med mostern. Det regnade och Albin ville så gärna testa sitt paraply han fick av mormor i somras och än har han inte behövt använda det. 
Efter lunchen vinkade vi adjö till mostern. Tråkigt tyckte vi såklart 😔

Elsa la sig för en tupplur medan Albin stängde in sig på sitt rum och "vilade" en stund.

När pappan kommit hem och Albin lessnat på att vila och lyckats väcka Elsa, tog vi en fika innan vi gick ut en sväng. Tanken var att ta en liten promenad allihop men Albin ballade ur innan vi ens kommit på andra sidan tomtgränsen. Han kan härja han. Enligt han själv kunde han inte gå, men märkligt nog kunde han både hoppa och springa av ilska och i protest. Haha! 
Elsa traskade på iallafall och blev helt salig av den stora vattenpölen hon hittade 😊

När vi kom in fick Albin stänga in sig på sitt rum för att samla sig. En halvtimme senare kom en lugn och fin kille ut igen ❤️
Jag hade ju sagt ifrån mig allt vad matlagning innebar i helgen så idag fick Peter ta tag i den saken. Han gjorde det lätt för sig och åkte iväg för att köpa Pizza. Han passade på att bjuda sin far på en också, dagen till ära.
Båda barnen åt nästan varsin halva av deras barnpizza. Smakade gott 😊

Elsa var riktigt sliten redan vid fyra i eftermiddags och somnade sedan som en stock vid halv sju.
Albin somnade också nästan direk efter en bok vid samma tid.
Jag hoppade i ett riktigt hett och skönt bad. Låg och läste bok i godan ro. 
Jag har varit lika trött och mosig idag och tog en powernap på soffan efter lunch. Men nu har jag nog kommit på varför jag är så satans trött! Jag är ju aldrig ute längre!!! På förmiddagarna jobbar jag, hämtar barnen och vi åker hem, stänger in oss och vilar middag. Innan vi vaknat till liv, ätit mellis och allt sådant så har ju klockan hunnit bli efter tre på eftermiddagen och då har det ju redan börjat skymma ute samt att det tar en halv evighet att klä på oss alla ytterkläder och sedan är det ju snart dags att gå in igen för att påbörja middagen. Därav bemödar vi oss inte den proceduren längre 😔 Vi som annars är ute mer än inne under vår och sommarperioden. Det är nog det som kroppen börjar protestera mot nu. Men imorgon är jag och barnen lediga och kan spendera förmiddagen ute! Hoppas det inte regnar bara.... 


Lördagen. Gympa. Loppis. Tacos.

Barnen vaknade runt sex som vanligt men tassade gladeligen in till mostern 😊
Skönt att få somna om igen men vid halv nio fick jag motvilligt masa mig upp, syrran och jag hade nämligen bestämt att åka in på Friskis och Svettis familjegympa som började halv tio. 
Albin var taggad och förväntansfull och han blev inte besviken när vi kom dit. Det var första gången våra barn fritt fått springa sig trötta i en stor gymnastiksal. MYCKET uppskattat och lyckat 😊
Det var hinderbana som gällde och de sprang, balanserade, kröp, hoppade, klättrade och dansade för glatta livet. 
Egentligen är det från två år men Elsa hängde med bra ändå. Inga problem alls. Och musiken fick det att sprätta i benen på henne 😉
Välbehövlig vätskepaus. 

En halvtimme senare ballade hinderbanan ur helt. Det börjades leka med rockringatna, hopprepen blev hästgrimmor, konerna användes som hattar och det sprang ungar kors och tvärs. Alla hade det väldigt kul. Stora som små.
Både Albin och Elsa var mer än nöjda när timmen hade gått och alla barnen varit jätteduktiga att hjälpa till med att städa ihop allt.
En banan i magen satt då fint 😊

Vi åkte vidare på loppis.
Albin är en hejare att loppisfynda, han lyckas alltid hitta små billiga prylar, oftast olika slags fordon, som han blir riktigt nöjd över. Denna gång hittade han en kassaapparat som han pratat länge om att han velat ha, en fungerade leksaksborrmaskin, en grävskopa med gripklo och en gatsopmaskin. Den sist nämnda har han suktat efter hela hösten efter att han sett något liknade i en katalog.
Elsa däremot var slutkörd efter gympan och hade inget humör kvar. Hon slängde sig på golvet och vrålade flera gånger när hon inte fick pilla på vissa saker. Tillslut hittade hon ett lok i en påse under ett säljbord som hon fastnade för. Det visade sig att det tillhörde vagnar, räls och lite annat plock till det där loket som vi motvilligt fick med på köpet 😉
Jag fyndade en hel hög med "nya" godnattsageböcker. Tycker det är så tråkigt att läsa samma bok flera gånger så böcker kan man inte få för mycket av.
Allt detta kostade oss inte mer än lite över hundra kronor! Helt fantastiskt! 😊 
Sedan blev det lunch på Donken. Albin har pratat om att äta hamburgare i ett par veckor så han blev glad. Ändå åt han inte upp.... 

Hemma började utforskandet av de nya leksakerna och resten av dagen var räddad med andra ord 😊

Jag var fruktansvärt trött och gick och la mig. Jag tror jag sov två timmar!!! Jisses! Likaså i fredagseftermiddag efter  middagen var jag tvungen att lägga mig en stund, ögonen gick i kors och jag klarade inte av att sitta upp. Då sov jag nog en timme, sedan kom Elsa in och väckte mig. 

Syrran stod för maten, jag avsade mig allt vad mat innebär denna helg, så hon bjöd på Tacos. Gott och efterlängtat! Till efterrätt åt vi banan i ugn med choklad och marshmallows. Evigheter sedan sist. Gott det med! 

Albin och pappan fick äntligen tummen ur och klippte av hans Beatlesfrisyr. Jisses vad tjockt hår grabben har! Med en tablettask i näven så satt han hyfsat stilla dessutom. 
Nu är han en tuff liten snaggad grabb igen 😊 

Diskussion 05.30 en lördagsmorgon

Imorse, vid halv sex hade jag och Peter en diskussion gällande att få plats i sängen.
Han ansåg att jag tog upp på tok för mycket plats och borde hålla alla mina kroppsdelar mer till min sida av sängen.
Jag bad honom ta en närmare titt på min sida av sängen.

På min sida av sängen trängs jag med TVÅ barn. En Elsa som ligger som ett plåster på mig på min vänstra sida och prejar ut mig längre och längre ut på kanten och på den sidan har en Albin smugit in och försöker göra plats så även han ska få plats på MIN halva av sängen.....

På andra halvan av sängen ligger Peter helt ensam och gnäller över att mina ben tar upp lite för mycket plats, så han inte får plats ordentligt. 
Alltså hallå va!? Vi kan gärna byta plats! 

Fredag

Mostern skulle ansvara för vilddjuren medan jag och Peter jobbade. 
Alla var ändå vakna 06.00. Som vanligt 😉

För mig gick jobbet trögt. Kroppen är trött! Men jag betade av mina två fredagskunder och åkte därefter och hämtade jycken hos farmor.
Jag var hemma vid halv två och hade köpt med mig fika hem! 😊

Hemma hade det gått bra. De hade varit ute hela förmiddagen, ätit lunch vid elva och efter det stupade Elsa i säng och sov över två timmar.
Albin slöade i soffan med moster och Ipaden. Tydligen hade han börjat snora igen. IGEN! Och resten av dagen var han blek och oerhört rättletlig och lättstött. 

Eftermiddagen ägnades åt pyssel



Just nu

Det är i köket allt händer ikväll....



Torsdag

Återigen tjatade Albin om att det var tråkigt att åka till dagis på morgonen men väl där var det glömt tack och lov.

Jag kämpade på med jobbet på morgonen men det var trögt. Kroppen orkade inte riktigt som vanligt.
Jag hämtade två glada barn även denna dag och Albin hade minsann berättat för dem där att Josefine skulle komma till oss på kvällen.
- Vem är Josefine? Hade fröken frågat.
- Mammas syster! Kontrade Albin med.
Ordning och reda på grabben 😉

Hemma la sig båda barnen utan protester och tio minuter senare sov de så gott båda två! Snopet! 😊
Jag kunde med andra ord dricka min ingefära i godanro, liggandes vågrätt på soffan. Så skönt! Och faktiskt att jag mådde bättre resten av dagen. 

Mellis och lek och det obligatoriska eftermiddags kivet och gnället.
Pappan meddelade att han troligtvis blev lite senare hem än vanligt så jag och barnen fick äta middag själva.
Efter maten stoppade jag vilddjuren i badet och så anlände mostern. Jippie! Tyckte barnen 😊 

Pappan dröjde som sagt att komma hem, klockan hann bli nästan sju! Tolv timmars jobb stackarn.

Två nybadade och vattenkammade barn ❤️😊 Albin var så orolig ifall moster skulle råka glömma ta med sig iPaden, det gjorde hon lyckligtvis inte och efter badet hann han se lite film. 


Onsdag

Det var två sprudlande glada barn jag hämtade på dagis efter lunch. Vi åkte hem och hemma väntade farmor på oss! Elsa stupade i säng men Albin gick ut och lekte med farmor i ett par timmar. Jag grejade inne och avverkade några tråkiga måstesaker som jag skjutit på. 
Albin och farmor kom in igen vid halv tre och var fika sugna. Elsa vaknade också lägligt nog.
Vi fikade bulle och sedan fortsatte leken inne. 

Jag fick laga mat i lugn och ro!!! 😊

Farmor åkte hem och lånade med sig jycken. Han blev så glad när han insåg att han skulle få följa med!

Barnen, eller framförallt Albin stupade i säng på kvällen efter all lek och bus under eftermiddagen. 

Inget slut på eländet

Min tur igen då. Ond hals, svidig näsa och bomull i skallen idag. 
Tänker jag efter så kände jag att redan igår att kroppen ville förvarna mig. 
Nu Ingefära boostar jag kroppen! Och hoppas det inte blir värre än såhär.
Jag har ju liksom inte ens hunnit bli av med hostan och slemmet som fortfarande sitter långt ner i lungorna sedan förra omgången med förkylning. 

Julen 2015 är härmed inledd

Albin berättade idag att de börjat öva på julsångerna inför Luciafirandet på dagis.  Och istället för en godnattsaga låg vi och sjöng julsånger ikväll 😊 

*hoho* 

Just nu

Väntar.....

Jobbet är avklarat och barnen äter lunch på dagis, ingen idé att komma dit tidigare. 

Oturs damen i farten igen

Idag var det tillbaka till dagis för barnen. Behövligt efter en vecka hemma.

Jag sov som en kratta inatt, vaknade sjuttioelva gånger. Elsa håller nog på att få fler tänder tror vi och vrålar "aaaajjj! Aaaajjj!" flera gånger per natt. Inatt fick hon komma över till oss vid fyratiden efter att jag lessnade. Därefter drömde jag helt galna saker och hann vakna fyrtiotvå gånger till innan klockorna ringde strax efter halv sex. Trööött!!! 
Albin är som en klocka om mornarna och kommer oftast in till oss i samma veva som klockorna sätter igång. Han kryper ner under mitt täcke och har inga större planer på att gå upp igen.
Idag hade han fått för sig att han inte ville åka till dagis.
- Dagis är tråkigt! Var det enda han tjatade om.
Elsa däremot var förväntansfull att komma iväg och var så hjälpsam att hon hjälpte pappan att klä på sig 😊

Jag tog en liten kisserunda med den fortfarande lite slöa jycken innan jag styrde mot jobbet.

På jobbet får jag veta via sms att Albin inte gärna lät pappan lämna dagis. Han klamrade sig fast i knät på han medan Elsa traskade rakt in utan några tveksamheter. Tuff tjej! ❤️ Tillslut kunde pappan gå och resten av dagen hade flutit på fint utan några ledsamheter. Elsa lyckades dock ramla ute och slog i näsa, kind och mun. Igen. Hon blödde från båda ställena tydligen men det gick bra ändå. Fläskläpp har hon men jag har inte lyckats se hur hon ser ut i munnen ordentligt. Hon har ätit bra både till lunch, mellis och middag så det är nog ingen större fara. 
Hon stupade i säng när vi kom hem och sov över två timmar.
Albin la sig faktiskt och vilade också utan några diskussioner. Han somnade aldrig men höll sig lugn och fin instängd på sitt rum i en timme. När han kom ut och ansåg sig färdigvilad lät jag det vara så. Orkade inte dra igång tjafs och tråkigheter igen. Vi satt istället och myste i soffan framför datorn och Play till dess att Elsa vaknade.

Vi åt mellis och sedan lekte vi.
Ungarna bläddrade i lek och klädkataloger. 
- Elsa vad önskar du dig i julklapp? Frågade Albin och pekade på några olika saker.
- Den eller den?
Sötnötar ❤️ Bok läste dom också.
Behaglig eftermiddag. Fram till att jag påbörjade middagslagningen. Det är som att trycka på en knapp, det börjar bråkas och tjafsas på en gång och Elsa hänger runt mina ben och illvrålar till dess hon blir uppburen. 
Pappan kom hem och lyckades bryta den hetska stämningen.

Vips så var klockan halv sex!
Albin är så fruktansvärt långsam på att äta numer så kvällen går i ett nafs iom. att vi blir sittandes vid matbordet så länge. Lite smurfdisco hann vi med innan Bompan.


Måndag med shopping och väntan samt hjärngympa

Dagen spenderades inne i Stockholm som sagt, eller iallafall i dess utkant. När vi lämnat av jycken hos veterinären på Gärdet åkte vi vidare mot Barkaby för att fördriva tiden till dess att vi kunde hämta jycken igen. På vägen dit tog vi bilen genom en biltvätt och Elsa visste inte riktigt om hon skulle skratta eller gråta. Hon såg mest skräckslagen ut när borstarna svepte över oss.
Vårt mål var Ikea och deras Brunch. Vi ödslade ingen tid på frukost hemma innan vi åkte utan sparade oss till Ikea, men de öppnade inte förän halv tio och vi var redan där vid halv nio! Tur att Bauhaus låg granne och öppnade redan sex 😉 Vi kollade på både ditt och datt för att få tiden att gå men det gick trögt och vi blev bara hungrigare och hungrigare. Vi hängde tillslut på låset till Ikea 😊 Men vi var inte ensamma.

Helt okej brunch för 49 kr. Vi blev mätta och Elsa mumsade pannkaka, köttbullar, prinskorv och smörgås. Hon visste nog vad som väntade och struntade därmed i vällingen vi erbjöd henne i bilen in till stan. 

Sedan strosade vi genom Ikea. Det var evigheter sedan man gick i godanro och tittade utan att vara där för något specifikt inköp. Några småsaker följde med oss hem såklart.
Elsa gillade barnsängsavdelningen och provlåg flera av dem. Därefter satt hon mestadels och slöade i vagnen. 
Klockan hann bli tolv innan vi kom ut igen och fortfarande hade de inte ringt från djursjukhuset.
Vi hann avverka Lekmer, Chili och media markt också. Elsa var nu så trött och i upplösningstillstånd. Fortfarande inget samtal om hunden. Jag började bli orolig att han inte vaknade upp ur narkosen.
Vi packade in oss i bilen och åkte planlöst för att låta Elsa somna. Det gjorde hon på tre minuter.
Vi åkte förbi nya gigantiska köpcentret i Solna, Mall  of skandinavia som öppnar om ett par veckor. Ingen vacker syn direkt.... Därefter åkte vi tillbaka till Gärdet och satt och väntade i bilen utanför veterinären. Tillslut ringde dom och berättade att allt gått bra men att han fortfarande var väldigt trött och påverkad av narkosen. Men om man jämför med förra gången, då de gjorde mer i munnen, så såg han väldigt pigg och fräsch ut denna gång. Fast sliten såklart. 
Vi åkte hemåt och var väl hemma vid tretiden.

Hemma möttes vi av Albin och farfar. De hade varit och hälsat på farmor, varit till affären och köpt vaniljyoughurt (Albins egna önskemål), besökt leksaksaffären och ätit glass. Han hade tom. lurat farfar till att köpa en lövblås till han i leksaksaffären. Den är han mäkta stolt över må ni tro! 😉

Resten av dagen var hyfsat lugn.
Hunden var ordinerad vila i ett lugnt och gärna mörkt rum. Dessvärre omöjligt i ett hem med en 3,5 åring och en 1,5 åring. Turligt nog hör han ju dåligt jycken så han sov mest ändå, trots allt oljud. 

Jag köpte ett hjärngymnastikpussel på Ikea och det sysselsatte hela familjen 😊
Jag fick ihop det tillslut, medan Peter var så tråkig att han fuskade. Men fick ändå inte ihop det! Haha!
Albin tyckte det var skoj och tog över. Tror ni inte han klarade det! På långt mycket snabbare tid än mig! Helt galet ju 😊 Han fick bara yttepyttelite hjälp av mig
Nu blev pappan än mer putt 😉
Albin skulle försöka visa pappan hur man gjorde men då räckte inte tålamodet helt.


Elsa handlade istället. Resväskan i ena handen och tåget med snöre i andra. Fullt upp ❤️

Jycken piggade på sig hyfsat under kvällen och både åt samt var ute på kvällspinkrunda. Han är tuff ❤️ 


1.a November söndag

Helt galet att vi redan gått in i November! Nu kan nedräkningen till jul börja på riktigt.

Vi började dagen med sovmorgon. Barnen sov ända till halv sju! Tror jag iallafall, jag var typ medvetslös. Jag kunde inte vakna riktigt. Elsa kom in både nu och då för att visa olika leksaker och såga mig med motorsågen  men det var knappt jag märkte något.
Halv tio började jag få medvetandet tillbaka och masa mig upp ur sängen. TACK Peter för att du lät mig vara! ❤️
Trots sovmorgonen var mitt humör inte det bästa. Det gick upp och ner som en bergochdalbana och jag började tjafsa med Peter ute när vi städade och tvättade bilarna. Han gjorde inte som jag tänkte och tyckte och det fick han höra må ni tro. 

Vid lunchtid tackade Jessica för sig och åkte hem. Hon var nöjd över en helg ute på landet, frisk luft, promenader, fikor, annat gott och virksällskap 😊 
Elsa läste en bok för gudmor till morgonkaffet. 

Vi fortsatte tjafset med vår treåring. Det fanns liksom ingen hejd på honom denna helg. Antagligen är han uttråkad och less efter en hel vecka hemma med sjukstuga. 
Pappan hade planer på att åka på någon liten utflykt på eftermiddagen, för en stunds miljöombyte, men det blev det inget med eftersom sonen fortsatte agera monster. 



Just nu

Påväg hem äntligen!
Allt har gått bra med jycken. Ytterligare sex tänder fattigare och nu väldigt trött. 
Pga. hans hjärta kan han inte sövas och väckas som vanligt och det leder till att han är mer sliten efteråt. Men han är ändå tusen gånger piggare och fräschare denna gång än efter förra gången.

Nu är alla munbestyr klara. (För denna gång) Och hålet i plånboken/sparkontot ännu större... 

Resumé av Elsas inskolning

Som sagt så gick de två inskolningsveckorna hur bra som helst. 
Elsa har känt sig som hemma från dag ett och tar för sig. 

Denna inskolning har vi också haft en pedagog som tagit sig tid att lära känna Elsa och även mig och Peter. 
När Albin inskolades så var hans tilldelade inskolningspedagog sjuk och borta typ hela inskolningen och ingen av de andra pedagogerna åtog sig den uppgiften helt och jag tyckte vi kände oss lite bortglömda och åsidosatta. Men när det är ens första inskolning och man är helt grön i ämnet och inte vet riktigt vad man ska förvänta sig eller förhålla sig till saker så gillar man liksom läget. Dessutom var ju jag typ höggravid då och kroppen full av hormoner, som inte gjorde saken lättare.
Elsas kontakt pedagog heter iallafall Amanda och är jättegullig. Hon är ganska ny där och äntligen känner jag att jag klickar med någon där. De andra är också bra men med Amanda känns det bättre liksom. Hon har även en fin relation till Albin och tagit åt sig av saker jag sagt eller bett om. Plus i kanten på det! 😊

Elsa är inte blyg för någon på dagis, vare sig vuxen eller barn. Hon kastar sig in i leken och hänger på. 
Hon har varit väldigt kreativ dessa två veckor och har redan hunnit komma hem med flera verk

Äta på dagis är inte heller det några konstigheter. Hon lassar i sig både frukost, frukt och lunch. 
Och att bli lämnad är inte heller några problem. Hon har suttit i pappas knä några sekunder och sedan har hon självmant gått in och fram till vinkfönstret. 

Att storebrorsan är där tror jag inte hon bryr sig så mycket om faktiskt. Kanske att hon känner sig trygg av vetskapen att han finns där men annars sköter hon sitt.
Jag trodde att Albin skulle vara på henne hela tiden och styra och ställa och visa sig stor och tuff för att hävda sig, men han har hållit riktigt låg profil och bara varit med lite på kanten liksom. Fast istället har han ju helt plötsligt blivit väldigt mammasjuk och gråtit efter mig ett par gånger. Det har ju typ aldrig hänt tidigare. Men det är säkert någon reaktion av att Elsa börjar och att vi varit där. Nu hoppas vi att det bara är något tillfälligt och snabbt övergående.

Annars tycker både jag och Peter att det varit både bra och roligt att vi delat på inskolningen, så vi båda fått vara med. 
Det är så roligt att få en inblick i hur deras dagar ser ut när vi inte är tillsammans.

Nu är planen att de ska fortsätta gå femton timmar i veckan uppdelat på tre dagar, tisdag- torsdag. Tiderna kommer vara de samma också, 7-12. Pappan kommer sköta lämning och jag hämtar. Och nu har jag ju lyckats få jobb alla dessa dagar också! För om jag inte jobbar får inte Elsa vara på dagis. Albin får det, han är tre år och då gäller allmänförskola och tänk vad besviken Elsa kommer bli om Albin får åka till dagis och inte hon. 


Den första "riktiga" veckan efter inskolningen gick galant. Inga konstigheter 😊 
Dock blev ju andra veckan en sjukvecka men denna vecka kör vi på som vanligt igen.


Just nu

Halv sex ringde klockan imorse. Planen var att sitta ute i bilen senast kvart över sex. Det blev inte riktigt så, men nittonöver satt vi redo 😊
Halv åtta ska jycken skrivas in för sin andra och förhoppningsvis sista tandoperation. 
Intet ont anande om vad som väntar. Han var ÖVERLYCKLIG att få följa med imorse och inte behöva bli lämnad kvar hemma som alla andra mornarna numer. 

Istället lämnade vi Albin hemma. Han ville hellre åka till farmor idag, så han och farfar ska göra det under dagen. 
Det är nog ganska bra att vi är ifrån varandra lite efter den bråkiga helgen. 

Alla Helgona och en galen 3,5 åring

Albin såg till att alla i huset vaknade vid halv sex. Liiiite tidigt tyckte vi och försökte få dom till att somna om. Lönlöst.
Albin satte sig framför Barnkanalen och där kan han sitta i godan ro i evigheter på morgonen. Elsa sysselsätter sig bra själv och grejar med sitt och tittar lite på tv och vi kan ändå ligga kvar en stund till i sängen och dra oss. 

Efter frukost går vi ut.
Jag, Jessica, Elsa och jycken tar en promenad ner till byn och tillbaka. Elsa somnar nästan omgående i vagnen och vi upptäcker att garnaffären är öppen, så en titt in där var givet. Dock hade vi inte med oss några pengar så titten blev billig 😊 
Elsa vaknar lagom när vi är hemma igen och vi går in och fixar lunch.
Albin var nere hos farfar och tiggde till sig lunch där 😉
Sedan började fighten om att få den lille herrn till en liten välbehövlig middagsvila. Det gick inget vidare. Många turer ut och in ur rummet och massa gap och skrik. 
Eftermiddagsplanen var ett fikabesök till Drömkåken följt av ett besök till kyrkogården för att tända ljus. 
Dock var det nära att vi lämnade Albin själv hemma. Det är inte speciellt kul att ta med sig ett monster ut på roligheter. Om man inte ens kan skärpa till sig den lilla stunden det tar att ta på sig kläder hemma och gå ut till bilen så är det illa. På bortaplan är det ju sällan några konflikter men som sagt, det känns inte roligt att ta med sig en unge som levt rövare hemma. Men givetvis fick han följa med.
Vi fikade så vi nästan mådde illa 😉 Utom Elsa, hon gnagde bara lite på sin bulle och åt upp min grädde.
Dessutom såg hon ut som galna professorn med sitt rufsiga hår (tovigt och strävt av intorkad mat och dyl. 😉)

På kyrkogården brann hundratals ljus och det är så vackert. 
Elsa blev skitsur när bara Albin fick hjälpa till att tända ett ljus. Haha! Turligt nog var kyrkan öppen och pappan visste att det fanns ljus där så vi gjorde ett besök in dit också. Albin ville så gärna upp i predikstolen, antagligen hade han spanat in den när vi var på dop för några veckor sedan, men jag var taskig och satte stopp 😉 
Vi gick ut och Elsa fick tända ett ljus också och blev nöjd.
Albin spårade ur (igen) och började springa omkring bland gravstenarna. INTE okej enligt mig. Det visade sig att han var kissnödig. Hur svårt kan det vara att säga det då? 
Efter en pink satte vi oss i bilen och åkte hem igen.
Vi åt middag och Albin fortsatte på samma spår. Det slutade med att jag slängde hans tilltänkta ostbågar i soporna och han illvrålar. En snabbdusch och sedan rakt i säng. Utan saga. Inom en kvart sov han 😉
Äntligen lite lugn i huset. 
Båda barnen sover hela natten igenom. Tack! ❤️ 

RSS 2.0