Pappakär grabb

Imorse ropade Albin efter pappa och när jag kom in till honom fortsatte han fråga efter pappa och när jag då talade om att pappa är på jobbet blev han jätteledsen och började gråta. Han slängde sig tillbaka ner i sängen och det dröjde innan jag fick ta upp honom.
Lilla gubben, det är inte lätt att vara en liten pappagris och förstå skillnaden på vardag och helg. 

När posten kom upptäckte jag att Peter var med i ett lokalt blad. En helt egen sida hade han och en stor bild. Ni må tro att Albin blev förvånad när han upptäckte att pappa var med i posten! :) Det tittades både länge och väl på bilden ända till pappan kom hem till oss. 


Albin och jag har faktiskt varken bråkat eller tjaffsat en endaste gång på hela dagen idag. Inte ens vid frukostbordet. Helt underbart!!! <3 

Tre veckorsvägning

Lillstumpan och jag åkte i förmiddags in till Bvc för kontroll igen. 
På sex dagar har hon gått från att väga 3830 g till dagens 4090 g. Hon har vuxit två centimeter sedan födseln och hamnade idag på 53 cm. 
Men jag tycker fortfarande hon är så liten :) 

En snabb sväng in på Ica blev det också innan vi styrde hemåt igen till Albin som sällskapade med farfar. 
Grabben hade precis lagt sig när vi kom hem och efter en liten stund började det protesteras där inifrån samtidigt som lillasyster lägger en laddning i blöjan som på något vis hamnar snett och läcker ut. 
Man känner sig ordentligt otillräcklig och kluven när båda barnen härjar och är ledsna samtidigt.
Jag fick tillslut koll på läget och Albin somnade. Jag har äntligen fått mig min dagliga förmiddagskaffe, som idag blev en sen sådan. 
Lillstumpan ligger här i mitt knä och har inte riktigt bestämt sig för om hon ska vara vaken eller sova en stund. 







Ljuvligt leende

Denna lilla dam
har idag gett både sin mamma och pappa världens finaste leenden! <3 

Nu är det inget snack om saken, det var ingen tillfällighet utan hon sken upp som en sol när hon såg oss. 
Inte ens tre veckor fyllda och redan så kärleksfull :) 

Söndagen börjar även den ta slut

Nu är stora barnet stoppat i säng efter ännu en heldag ute. 
Det har inte varit riktigt lika varmt idag men ändå helt okej. 

Efter Albins middagsvila tog vi oss en fika och gick sedan en promenad. 
Så mycket mer har inte hänt här idag. 
Lillasyster har sovit sig igenom större delen av denna dag också. Det är först nu som hon vaknat till liv och faktiskt varit vaken i närmare två timmar nu. 

Albin har faktiskt varit på väldigt bra humör hela dagen jämfört med andra dagar.
Hans trots håller på att ta musten ur både hans mamma och pappa. Ena stunden är han på toppen humör och på en halv sekund förvandlas han till ett litet monster och gör helt motsatt än det man ber honom om. Gap och skrik och massa "itte"/inte har varit vardagsmat här hos oss så det räcker nu. Jag vet att det är en period som går över och att det hör till hans utveckling men jag saknar vår goa, gulliga, hjälpsamma och underbara lille Albin. Låt honom komma tillbaka till oss snart igen! 

Sovmorgon i tysthet

Jag och tjejjan tog sovmorgon idag ända till tio och det trots att både hon och jag sovit gott i varsina sängar hela natten med bara två matuppvak. Hur som helst var det skönt att ligga och dra sig efter att far och son gått ut och huset var knäpptyst. 

Peter och Albin har fortsatt uppgrävandet av nyponrosorna och även påbörjat planteringen av syren på platsen. Det är bra när man har en gammal och bred syrenhäck som kan donera bort lite. 

Nu är lunch precis intagen och Albin har lagt sig för att tupplura en stund.
Lillasyster sover hon med. Som vanligt :) 
Jag tänkte så några fler frön och lägga upp sättpotatisarna som jag inhandlade igår för groning. 

Lördag med riktig vår

Lilltjejjan sov hela natten i vaggan med tre matningar. Inte illa! :) Jag har sovit riktigt gott där i mellan. 
Vi fick till och med sovmorgon ända till halv åtta. 
Frukosten blev dock ingen njutningsfull stund då båda barnen härjade för full hals samtidigt. 

Jag och lillasyster åkte in till Norrtälje på förmiddagen för att köpa lite grejer. Hon var snäll och skötte sig nästan hela tiden men tröttnade lite på slutet.
När vi kom hem satt storebror och pappan och åt lunch. Efter att både jag och lillasyster också ätit lite gick vi ut på en promenix. Den blev dock inte så lång eftersom det numer är Albin som styr denna familj.... 
Vi tog en fika ute i den fortfarande varma eftermiddagssolen. Jag planterade mina nyinköpta penséer så nu är det vår tycker jag. 
Lillasyster sov och sov och sov medan vi var ute. 
Peter fortsatte utrotandet av nyponrosorna som han påbörjade förra året och Albin var ju inte sen med att "hjälpa" till.  Och jycken friserades lite igen. 

När det var dags för middagsgörat gick vi in allihopa och sedan var det kväll.
Lillasyster fick sig ett bad och hon verkade faktiskt njuta av det. 

Nu sover trotspojken och vi andra slöar i soffan halvsovandes vi också. Tjejjan har kommit till ro på pappas bröst. Mys <3 



Skickar också ett GRATTIS till mormor Siv på hennes födelsedag idag! Hurra hurra! 


Just nu

Pappan står vid spisen och kokar ihop familjens favorit- raggmunk och fläsk! 
Vi andra varvar ner med lite Bamsetittande. 




Vi klarade dagen!

Idag var det första heldagen jag var själv hemma med båda barnen och det har gått bra! :) Det var imorse som det var lite körigt en stund och Albin tog fram sin trotsiga sida och försökte visa sin mamma var skåpet skulle stå.
Lillasyster har haft en riktig sjusovardag. Hela förmiddagen när vi var ute sov hon och efter lunch när Albin gick in och la sig passade hon på att sova lite till hon också. 
Efter middagsvilan och lite mellis gick vi ut igen och lagom då kom pappan hem. Vi gick en liten promenad hela familjen och lillasyster somnade igen i vagnen. Givetvis vaknar hon ju precis då vi sätter oss för att äta middagen. Sånt är livet. 
Albin hoppade i badet efter maten, tittade lite på Bompa och la sig sedan. 
Lillasyster har varit vaken mestadels hela kvällen och det är väl inte så konstigt men nu sedan en stund tillbaka kom hon tillslut till ro här bredvid i soffan. 

Snart blir det sängen. Hoppas på en något bättre natt än förra. Lilla damen skulle enbart sova på mig vilket bidrog till att jag inte sovit speciellt bra. 

Sämre kan man ju ha det

Äntligen har lugnet lagt sig efter alla morgonbestyr, bajsblöjor, påklädningar, frukosttrilsk och lite gap och skrik. 

Jag sitter nu i varma solen och inviger min nya kaffemugg jag fick i present. Albin hjälper farfar med veden och lillasyster sussar i vagnen. 

Ha en bra dag allihopa! 😄

Dagen till ära plockade vi fram nya vårskorna till Albin. Det tyckte han var festligt men lite knivigt att ställa om sig att gå i lätta gympapjucks istället för vinterns tunga och stora kängor. Men rätt kul att titta på ;) 
Och att gå ut utan riktig jacka var han rejält tveksam till. Knäppgöken <3 


Eftermiddagen

Vi fick besök i eftermiddags. Mina grannar och hundvakter från Solna var här och det är två år sedan vi sågs sist. Jättekul att äntligen ses och ännu roligare att de har en dotter som är dryga månaden äldre än vår tjejja. 

Albin som vaknade lagom när de kom var först väldigt yrvaken och blyg men när det släppte var det fullt ös med bus. Lite fundersam var han dock av att ha två bebisar i huset helt plötsligt :) 
Han stupade i säng när det åkt. 
Även jag stupar nog snart i säng och hoppas på en lika bra natt som den gångna då lilltjejjan sov i vaggan från elva till ett för en matpaus och somnade snabbt om igen och sov till fem för ännu en snabb matpaus för att sedan sova vidare till halv åtta. Det kallar jag lyx! :) 

Jag virkade några "välkommen till världen" filurer åt deras lilla dam. De uppskattades :) 


Del 2

Albin tjatade enbart om att gå ut och jycken var även han ivrig att få komma ut så vi klädde på oss. Självklart under protest för Albins del. Som vanligt. 
Väl ute tänkte jag vi kunde gå till soptunnan och slänga vår samling av användna blöjor. Lillasyster i vagnen, som fortsatte vara kinkig, och så kunde Albin gå tänkte jag. Vanligtvis vill han ju gå och det är ju inte speciellt långt till soptunnan. Men tji fick jag. Albin som blivit bortskämd med att dras på traktorn nu när vi varit hemma allihopa skulle prompt åka "aktor". Jag kände det att dra vagn, hålla i jycken och putta traktor var lite mer än jag skulle klara av så Albin satt där på sin traktor och surade och hade sig. 
Efter en halv evighet gav han upp och vi började äntligen närma oss något som liknade en promenad till jyckens lycka. 
Då fick Albin för sig att han skulle hålla i kopplet. Det gick ju sådär. När jycken drog iväg lite och Albin tittade åt ett annat håll drattade han ju omkull och katastrofen var ett faktum. Detta hände sisådär fem gånger och varje gång tappade han dessutom kopplet som jag fick springa ikapp och stoppa hunden innan han drog ut på den större vägen. 
Gap och skrik. Trots och gnäll. Det slutade med att jag bar det stora barnet så vi någon gång kom hem. 
Väl hemma byttes den sura Albin mot en glad Albin när farfar föreslog att de skulle greja med veden så de försvann och gjorde det. 
Lillasyster var fortsatt kinkig och ville bara bäras. Jag rotade fram bärselen och där i nöjde hon sig fint och somnade faktiskt medan jag grejade lite.
Jag fixade lunch åt Albin som han nöjt mumsade i sig ute på soliga trappan och lyxade till det med några kex till efterrätt. Sedan bars han in under vilda protester när det var dags för välbehövlig middagsvila. Väl i sängen somnade han på stört och sov typ två timmar.
Även lillasyster somnade i samma veva och sov lika gott hon i vaggan. 
Ett lyckligt slut av en mindre lycklig förmiddag :)




Cirkusmorgon del 1

Det slutade med att Peter skjutsade hem Albin imorse. Varför han var så ledsen är fortfarande ett mysterium. Kanske för han vet att jag är hemma med lillasyster? 

Det uppstod ett kaos här hemma när de kom hem. Albin ville inte gå in trots att han blev inmutad med bulle och när han tillslut var inne och satt vid bordet hade ju bullen blivit alldeles för varm i micron. När pappan sa hejdå och åkte tillbaka till jobbet kom tårarna tillbaka. Samtidigt låg lillasyster skitförbannad i vagnen och nedanför stod en överlycklig hund och skällde för att husse var hemma igen. Jag själv ville inget hellre än att få på mig lite kläder och få något litet som liknade frukost i magen. 

Cirkusen lugnade ner sig efter en stund för att dra igång lite senare igen... 

Mitt hjärta värker!!!

Dom ringde just från dagis och talade om att Albin är tokledsen och otröstlig och har så varit i typ en halvtimme. 
Fy vad ont det gör i mig att veta att han är ledsen och jag inte är där. Jag har just ringt Peter som turligt nog var i deras verkstad, granne med dagis och han skulle gå över bums. 

Dagisfröken som ringde lät lite förtvivlad och sa: Det här är ju inte likt Albin. Han är ju aldrig ledsen och gråter annars.
Och det är sant. Det är väldigt sällsynt att Albin är ledsen och framförallt otröstlig. Inte ens nödsituationsnappen som ligger i hans väska på dagis ville han ha. Lilla pojke <3 



Onsdag

Inatt sov lillasyster i vaggan från halv tre till sju med ett matuppehåll vid halv fem. Inte illa va? :) Vilken duktig tjej! Och jag själv sov som en stock helt ensam på min sida av sängen. 

Vid fem vaknade Albin och började ropa efter pappa och eftersom platsen mellan oss var ledig hämtade vi in honom till oss. Ingen av oss lyckades somna om så Bamse sattes igång istället. 
Innan de sedan kom iväg till dagis var det ett himlans härj på herrn. Allt var "itte" och pappan hann nog bli gråhårig (om han hade haft hår ;) innan det tillslut kom utanför dörren. 
Lämningen på dagis hade iallafall gått bra som vanligt. Det är huvudsaken. 

Jag och lillasyster hade en slappmorgon idag igen och lämnade inte sängen förän framåt halv tio. 
Efter frukosten tog vi en promenad men det har blåst så hiskeligt även idag så det blev ingen lång runda. 

När Albin kom hem från dagis med farfar hoppade han i säng som vanligt och somnade på stört. Även lillasyster somnade igen så jag fick det riktigt tyst och lugnt en stund. 

När Albin vaknade var han på riktigt uselt humör och låg och surade på golvet i säkert en halvtimme innan han samlade sig och blev trevlig igen. 



Tisdag

Första dagen själv hemma har gått bra. 
Vi började dagen lugnt med en sovmorgon efter att vi sagt hejdå till Albin som åkte till dagis med pappan. 
Medan jag fixade min frukost låg tjejjan nöjd i vagnen och när jag satte mig för att äta frukosten fick hon nog och skulle absolut inte ligga kvar där ensam. Typiskt! Efter ett tag somnade hon gott i mitt knä och fortsatte sova medan vi gick ut på promenad med jycken. 
Solen har strålat även idag men det blåste svinkallt. 

Albin kom hem från dagis och gick in och la sig utan nästan några protester. 
Efter att lillasyster ätit lite och sedan somnat om passade jag på att så några tomat frön samt inventera lite i min frösamling.
Albin vaknade vid två och mumsade i sig lite mellis. Lillasyster sov vidare men vid halv tre var det hög tid att försöka väcka henne, få henne att äta, byta blöja och klä på för att senast tre sätta oss i bilen och åka mot Bvc. Det gick ju sådär. Vakna och äta tänkte hon inte göra. Jag bytte blöja på henne och hon sov vidare. Försökte få henne att äta igen men nä, istället lägger hon av en rejäl brakskit i den alldeles nya blöjan så det var bara att börja om och därefter passade det att äta och klockan tickade på.... Farfar kom in för att passa Albin medan jag var borta och tillslut kom vi iväg. Med facit i handen hade jag ju inte behövt stressa det minsta. 

Efter Bvc stannade jag lite snabbt på Ica för lite veckohandling medan pappan åkte hem till Albin och började med middag. 

Albin sover, lillasyster sover här på min mage och Peter fixar med nya ventiler till elementen tror jag. 

Tjejjan har haft en riktigt lugn kväll gällande magknipen. Hon sov hela tiden då vi väntade på Bvc och somnade om när vi åkte till Ica och sov till vi kom hem. Nu sover hon igen så det blir ju spännanade att se hur natten blir.... 

Lilltjejjan 2 veckor

Efter cirka 40 minuters väntan fick vi äntligen träffa vår Bvc-tant i eftermiddags. Hon hade snurrat till det och fått för sig att vi skulle ses hemma hos oss, så när hon ringde och ville ha hjälp att hitta sista biten konstaterade vi att vi åkt om varandra i stort sett. 
Det positiva med att vi fick vänta på att hon skulle komma tillbaka var att Peter hann komma in efter jobbet och vara med. Alltid något. 

Tjejjan fick iallafall godkänt och hade gått upp fint i vikt. 
Födelsevikt- 3540 g
6 dagar- 3520 g
Idag, 14 dagar- 3830 g

Huvudet hade vuxit från 35 cm vid födseln till 36,5 cm idag. 

Och bortsett från att hon kissade på vågen gick allt fint :) 

Kvällens tjejja! 


För övrigt flyter det på bra här hemma. Det känns nästan som hon alltid funnits här hos oss. 
Förutom en knipande mage på kvällarna är hon lugn och sover gärna. Vill hon inte vakna så är det helt omöjligt att väcka henne. 
Eftersom hon sovit så bra på nätterna plockade vi igår upp vaggan och bäddade i ordning i den och tänkte introducera den. Men tji fick vi! Det var ju bara sova på mamma som dög. Och hon lär garanterat bli en magsovare precis som storebror. 
Ligga på skötbordet och bli ompysslad är riktigt skönt tycker hon och lär säkert bli en liten primadonna :) Storebror skrek som en stucken gris så fort han närmade sig skötbordet den första tiden. 
Jag tycker mig ha fått några leenden men det har troligtvis bara varit en tillfällighet. 


Viljan börjar träda fram

Den här lilla damen blir mer och mer bestämd för var dag som går. 
Ännu en natt då mammas bröst/mage bara har varit bra nog att sova på har passerat. Bortsett från morgonen då det gick utmärkt att sova jättegott bredvid mamma. 




Nu har mamman ätit frukost och tänkte nu ge oss ut på en promenad innan Albin kommer hem från dagis och ska sova middag. Farfar är snäll att hämta hem honom.

I eftermiddag har vi äntligen tid för lillasysters första BVC-besök. "Bara" två veckor efter födseln. Tydligen är det inte lika viktigt med första kollen för andra barnet jämfört med första, då Bvc-tanten kom hem hit på besök när Albin bara var ett par dagar gammal. 
Bra att vi iallafall var på återkoll på BB när hon var sex dagar. Då såg vikten bra ut och hoppas den gått åt rätt håll sedan dess. 


Avslut av familjeledigheten

Natten till idag spenderade jag och Peter i skilda sängar, skilda rum och med varsit barn. 
Tjejjan hade en knorrig kväll och det höll i sig även när vi gick och la oss för natten och just då vaknade också Albin och var tokledsen. Peter och han bäddar ner sig inne i gästrummet och jag och tjejjan knorrar vidare i sovrummet. Hon ville inte alls ligga i nestet utan ville bara ligga på mig. Jag gjorde flera försök till att lägga över henne dit när hon somnat för jag sover inte så bra liggandes platt på ryggen med henne på bröstet men varje gång vaknade hon till och vi fick börja om från början igen. Vid halv fyra lyckades jag äntligen flytta över henne och det var så skönt att lägga sig på sidan och kunna dra upp täcket till hakan äntligen :) 
Framåt sju någon gång väcks vi av Albin som börjar härja runt och leta efter "bäbä". 

Dagen här har varit solig och fin och i eftermiddags gick vi rundan runt sjön. Albin tyckte det var skoj att strosa runt i skogen och leta efter älgar, plocka stenar och stampa i vattenpölarna. 

Imorgon är det dagis igen för Albin och det tycker han nog blir skoj efter en veckas uppehåll. Och Peter börjar jobba igen. Frågan är ju hur far och son kommer klara sig utan varandra hela dagarna nu efter att ha tillbringat all vaken tid tillsammans i massa dagar? Och hur ska jag och lillasyster klara oss ensamma hemma halva dagarna? Vi kommer ju längta ihjäl oss efter både pappan och storebror! 








Just nu

Vi insuper dagens sista solstrålar på baksidan efter årets första promenad runt sjön. 


Dock börjar det dra ihop sig för att gå in och börja med middag.

Usch! Imorgon börjar den vanliga vardagen för oss igen, pappan i huset återgår till jobbet igen. Hur ska jag klara mig ensam hemma? Läskigt!!!

Vilken hjälp sen då ;)

Igår när vi var så många samlade av våra nära och kära passade vi på att be om hjälp gällande namn till lillasyster. 
Alla fick varsin lapp att skriva ett av våra fyra alternativ på. 
Toppen bra ju! :) Om det inte hade slutat med att det blev lika! För alla fyra namnen dessutom!!! 

Typiskt! 



Söndagen

Dagen började vid sju då lilltjejjen var hungrig men vi somnade om sov till åtta för att äta lite igen och slumrade om åter igen till nio. 
Albin gick upp vid åtta med mostern. 

Efter frukost gick hälften av sällskapet ut. Jag själv passade på att lägga mig en stund igen när det fanns många öppna famnar för lilltjejjan (som bara sov :). 
När Albin vilat sig lite efter allt bus ute tyckte vi det satt fint med en fika och tårtrester. 
Tiden rusade iväg och efter två började våra gäster packa ihop sig för att brumma hemåt. Vi gick med ut och vinkade av dem. 

Vi tog en kortare promenad men lilltjejjan tyckte inte det var så kul av någon anledning. Albin och pappan stannade kvar ute medan jag och lilltjejjan gick in. Hon var tydligen myssugen för när vi satte oss i soffan somnade hon så gott på mig. 

Nu har vi ätit middag. Jag har blivit nerkräkad och duschat. Far och son sitter i badet och jag sitter återigen i soffan med en sovande tjejja i knät. Hon kom äntligen till ro efter en stunds fajtande med magknipen. 

Albin går nog och lägger sig snart, han är helt slut efter all uppmärksamhet i helgen och det är vi också :) 



Just nu

Såhär skönt har vi det i soffan men nu kommer solen och tar oss tyvärr! :( 




Lika bra att försöka svänga ihop lite middag istället... 

En lördag full med kalasande

Igår stod kalas på schemat. 
Förmiddagen ägnades åt städ och plock av hemmet och lilltjejjan var samarbetsvillig med att sova sig igenom städningen trots en dånande dammsugare. Peter och Albin åkte för att hämta Farmorn och smörgåstårtan hon gjort och när de var tillbaka var städningen nästan färdig faktiskt. Jag lyckades även hinna med lite bakning.

Efter elva dök mormor, morfar, moster och onkel upp. Precis lagom när Albin hade tupplurat en stund. 
Vid tolv anslöt också mormor Siv och moster Helen. 

Vi mumsade god smörgåstårta och faktiskt att även Albin åt en ordentlig bit! Han som just nu är inne i en matvägrarperiod. 
Lagom till det var dags för tårta och kaffe kom också syssling Isak med pappa. Kul tyckte Albin och stojade och busade så mycket han kunde med "Isse"/Isak. 

Efter allt ätande masade vi oss ut allihopa och gick faktiskt en ordentlig promenad. Albin åkte traktor hela rundan och höll nog nästan på att somna vid ratten :) 

Resten av kvällen blev det bara slapp. Vi tittade i fotoalbum från när jag och Peter var små och konstaterade att ingen av oss kan smita undan gällande våra barn ;) Åt massa godis gjorde vi också och lite vickning i form av rester av smörgåstårta.
Trötta var vi och jag och Peter stupade i säng först av alla redan vid halv tio tror jag. Albin somnade som en stock vid halv sju medan lillasyster hade det lite jobbigt med magen under kvällen. Men när hon väl somnade framåt tio så sov hon nonstop till halv fyra! Duktig tjejja <3 

En bra dag med andra ord! Gott att äta och trevligt sällskap. 
Jätte TACK för alla fina presenter och blommor jag fick! 
Lilltjejjan tackar även hon för alla fina presenter hon fått. 




Tack för det!

Bara för att jag gjorde mig till igår med en ordentlig makeup så vaknar jag upp med ömt öga och vagel idag... 

Fredagsgöra

Vi åkte in för att handla vid lunchtid. Albin och pappan festade till det med varsin bulle samtidigt. 
Det tog sin lilla tid att avverka hela inköpslistan och trängas med alla andra men barnen skötte sig bra. Lillasyster sov från det att vi satte oss i bilen och åkte hemifrån till att vi kom hem igen. Albin somnade på vägen hem och snarkade. Han la sig en stund när vi kom hem men somnade aldrig. Medan han vilade passade vi också på att vila en stund på soffan. 
Vi åt mat och sedan gick vi ut. Vi tog en promenad och provade syskonvagnen med båda barnen i. Den funkade helt okej. Lillasyster sov sig igenom alltihopa som vanligt. 
Storebror sitter där uppe och lillasyster ligger under. 

Albin var så himlans trött men skulle ändå stanna kvar ute för att leka. 
Vid sex stoppades han välbehövligt i säng efter att ha retat sin far till halvt vansinne med sitt usla humör, massa "itte" och gap och skrik. 

Vi är helt slutkörda vi också trots att vi knappt gjort något. Tanken var att det skulle städats här idag för imorgon är det ju kalas dags men det fanns inte på kartan att vi skulle mäktat med det i eftermiddags. 
Jag har nog varit igång och gått lite för mycket idag, det känns mellan benen... Tycker att jag återhämtat mig mycket fortare efter denna förlossning och man glömmer lätt bort att det faktiskt bara är lite mer än en vecka sedan man klämde ut en 3,5 kilos klump. Men som sagt, nu ikväll känner jag att kroppen inte riktigt är fit for fight ännu. 

Nu överväger jag att hoppa i säng. 
Lilltjejjan verkar äntligen ha blivit kvitt sina magknip för denna gång och har nu somnat på mitt bröst. 

På Ica 

Just nu

Här sällskapas det i soffan med en magknipig dam




Vår flitiga pojke

Pojkarna i detta hus är något mer arbetssamma jämfört med mamman och lillasyster.
Just nu sysselsätter de sig med att köra in ved. Albin är verkligen jätteduktig att lasta ved på sin skottkärra och köra den bort till fönstret i pannrummet och slänga in veden och sedan börja om. Det ska läras i tid! :) 

Nyss hörde jag honom grina här utanför och ser att han trillat omkull, skottkärran hade tippat och veden trillat ur. Men han ställer sig upp, tippar tillbaka skottkärran och lastar i veden igen och knallar vidare ner till fönstret. 

Duktiga pojke! 




Dagens mamma

Mamman i huset har idag tagit sig i kragen och hoppat ur pyjamasbyxorna, lagt tröjan med bebiskräk och spilld bebismjölk i tvätten och istället satt lite färg i ansiktet med lite smink samt skippat den slafsigt uppsatta hästsvansen/skatboet uppe på huvudet. Vi kan ju faktiskt inte skylla vår just nu slappa livsstil på sömnlösa nätter. Både vår stora och lilla bebis sover ju faktiskt nätterna igenom i stort sett. 
Vi är lyckligt lottade! <3 

Ser ni de hemska fräknarna som fullkomligt exploderar fram så fort minsta lilla våriga solstråle når mitt tryne! BLÄ!!! 


Storebror

Albin tar det hela med att helt plötsligt vara storebror med ro. Han tycker lillasyster är spännande och vill gärna ha koll på var "bäbä" är någonstans hela tiden. Han klappar henne gärna på huvudet och konstaterar flera gånger om dagen att hon har både öron och ögon precis som han. Hittills har hon klarat sig med att bara få en lite för hård klapp på kinden. Skriker lillasyster så härmar han och skriker tio gånger högre. 
Ingen svartsjuka eller avundssjuka ännu men det lär ju komma ;) 

Albin och pappa har kefferep i soffan

Våra finingar




Trötta familjen

Det är helt otroligt vad vi har slöat här hemma den senaste tiden men ack så skönt. Hela familjen samlad varje dag och vi kan göra vad vi vill eller ingenting. 
Peter och Albin är ute mycket, grejar och leker all vaken tid och på kvällarna är de båda helt slut körda :) 

Idag när både Albin och lillasyster sov middag samtidigt satte vi oss i soffan med lite fikamellis och kollade tv. Det slutade med att vi alla tupplurade i sisådär närmare två timmar. Oj vad skönt! :) 

Nu för en stund sedan kom vi tillbaka in efter en liten sväng ute. Tyvärr var det inte så behagligt med blåst, slask och blask så det blev bara en tur till brevlådan och hem igen. 
Albin blev riktigt eftermiddagstrött och småjävlig och sitter nu tillslut i soffan och tittar på Bilar lugnt och stilla. Peter fixar med maten och jag ligger på sängen med en magknipig bebis på bröstet. 

Stackars Krokusar, tulpaner och Vallmo som börjat titta fram. Vilket bakslag för dem. 

Godmorgon torsdag

Vi har fått sova oförskämt bra även inatt med bara två ätningar. 
Albin vaknade vid sjusnåret och likaså vi andra. 
Lillasyster sover nu igen och vi har ätit frukost och lite sånt. 
Peter, Albin och jycken har just gått ut. Här snöar det än! Vi fick nog ytterligare en decimeter snö igår... 



Onsdag

Albin började dagen redan vid fem imorse tydligen. Jag hörde ingenting men Peter och han la sig inne i andra sängen och kollade på Puh. 

Lilltjejjan bjussade på ännu en helt okej natt med enbart tre ätningar varav en av dem avslutades med lite knorr och bök innan vi somnade om. 

Dagen har gått i lugnets tecken och vi har bara varit hemma, bortsett från ett besök till Peters farmor på eftermiddagen. Hon tyckte det var skoj att vi kom. Det var ett bra tag sedan sist. 

Lilltjejjan sover sover och sover lite till dagarna långa. Sedan äter hon lite då och då och bajsar. Hur är det ens möjligt att en sådan liten varelse kan bajsa så ofta?! 
Man hör knappt ett ljud från henne på dagtid medan det framåt kvällen börjas knorra en del. Gissar på att det är magknip. 

I förmiddags satt vi och diskuterade det där med namn. Vi är nog ganska eniga om att valet nu står mellan enbart två namn. Vem av oss kommer ge oss? ;) 
Frågar man Albin vad han tycker lillasyster ska heta säger han antingen "bäbä"/bebis eller "öck"/mjölk. Inte riktigt i vår smak. Haha! 

Annars så ser inte Albin lika blek ut idag som igår och han visar inga tecken på att vara påväg att bli sjuk. Bortsett från att han inte äter då. Det hjälps inte att det serveras favoriten "koj"/korv. Men men, det ger sig väl. 

Nu är Albin precis lagd. Peter har gått ner och fortsatt med putsandet i pannrummet. Lilltjejjan ligger är i soffan och sover. Jag då? Kanske skulle passa på att virka lite innan ögonen går i kors.

Vår sömntuta tidigare i eftermiddags. 

Det stackars flickebarnet får dras med kläder stora som säckar på henne. Vi har bara några få plagg i storlek 50 och 56 är enorma på henne. Byxorna skulle man få plats med två av henne i :) 




Hemska 30!!!

Dagen lider mot sitt slut och så även min 30 årsdag.
Dagen har varit lugn och skön här hemma. Jag har fått paket, massa blommor samt frukost och middag serverat. 

Mina pojkar grattade mig med paket på sängen imorse och Albin var rättvis och delade upp paketen så vi fick varsitt. Sötis! 

Pappan och Albin tillbringade förmiddagen ute och åkte pulka, byggde snökoja och skottade. 
Lilltejjan sov hela förmiddagen så jag hann med att ta hand om tvättberget och plocka lite ordning här hemma. 

Efter lunch kom Jessica på besök och av henne fick jag ännu mera blommor och paket. Likaså lilltjejjan. 
Vi snicksnackade en massa och fikade. Jycken fick som vanligt sitt tokryck när han fick se sin stora kärlek Jessica. 

Peter och Albin tillbringade eftermiddagen ute också och gjorde bl.a. en snölykta som nu lyser så fint här utanför. 

Jag tycker Albin sett lite blek ut på eftermiddagen men fortfarande varit pigg. Ätit har han inte varit speciellt sugen på heller förutom kexen till fikan. Middagen smakade han inte ens på. Vällingen vid läggningen slurkade han i sig iallafall. Återstår att se vilket skick han är i imorgon, om han håller på att bli sjuk igen kanske. Men det hoppas vi inte! 

Nu ska jag nog förflytta mig till sängen. 
Godnatt! 




Lilltjejjan en vecka fyllda

Tänk att det snart om några timmar har gått en hel vecka sedan hon kom till oss. 
Självklart är hon väldens finaste och underbaraste.
Hon sover mest och äter lite däremellan.  Ligger gärna låååånga stunder vid bröstet och varvar ätandet med bara mys. 
I helgen lossnade navelstumpen. Innan den började lukta illa. Skönt det :)
Och sedan någon dag har de "tomma" bebisögonen fått mera liv och hon söker ögonkontakt. 
Stark i den lilla nacken har hon varit från början och kämpar och tränar vidare med att försöka få lite styrsel på den bångstyriga klumpen till huvud :) Hon ser ut som en liten fågelunge. 
Igår sex dagar efter födsel vägde hon 3520 g jämfört med 3540 g vid födseln. Jättebra att hon nästan är uppe på födelsevikten igen. Dundermjölk i tuttarna ;) 

Vad hon ska få för namn är ännu inte bestämt. Vi provar oss fram mellan några olika. 




Kors i taket

Båda barnen sover samtidigt!!! Undrar hur ofta det kommer ske framöver? ;)

Vad passar föräldrarna på att göra då tro?
Jo pappan fixar med puts nere i pannrummet och mamman ska fortsätta det oändliga arbetet med att arkivera och tömma alla tusen foton hon har i sin telefon. Så j*vla tråkigt!!!! Det är mycket roligare att ta korten ju! :) 

Tack lilla hjärtat

Inatt har vi alla sovit riktigt ordentligt! Lilltjejjan har bara ätit två gånger, vid två och fyra och däremellan sovit utan minsta knorr. Tack lilla hjärtat! :) 

När jag halvåtta blir väckt av blomsterbudet som ringer och frågar hur man hittar hit sover lilltjejjen fortfarande och fortsätter så att göra trots att det ringer på dörrklockan, storebror härjar runt och klappar henne på huvudet och det prasslas med både blompapper och presentpapper en halvmeter ifrån henne. Det är tur att vi igår fick veta att det inte är något fel på hennes hörsel ;) 

Albin och pappan är nu ute och leker i snön. Vi har ju tyvärr fått en massa snö, mer än en decimeter skulle jag gissa och tydligen väntas det mera. Känns ju sådär. 

Albin är hemma från dagis denna vecka. Kan vara mysigt att passa på att vara hemma hela familjen nu när det går. Fast för Albins del tror jag inte det spelar så stor roll, han hade säkerligen glatt skuttat till dagis också :) 

Magen då och nu

Det är en vecka mellan dessa bilder. 
Den vänstra togs när vi gick in i vecka 42 och den högra tog jag i fredags, alltså tre dagar efter förlossningen.


Lite skillnad är det och vågen visade den dagen -5 kg cirka. 

Nu väntar jag på att kroppen ska läka och bli redo för att komma i någorlunda form igen. Jag hoppas jag lyckat komma en bra bit på den vägen till sommaren så jag slipper bada i vassen. 

Avrundar dagen

Vi har haft en riktig liten gnällfia här hemma i eftermiddag och kväll. Fast hon och jag började eftermiddagen med en tupplur när vi kom hem förut och ack så skönt det var. Pappan och Albin gick ut dom istället och skottade snö och plockade fram snowracern igen. 

Gnällfian har inte velat ligga själv många minutrar utan har helst velat ligga på bröstet och kuckilura. Hicka har hon haft jag vet inte hur många gånger och hon blir så arg på den efter ett tag. 
Men det är bra att hon har hållit igång nu ikväll för då kanske vi alla kan sova lite bättre inatt. 
Hon och jag har just lagt oss i sängen och nu tuttar hon lite nattamat.

Albin sover som en stock sedan sju. Han och farfar hade haft det bra hemma  i förmiddags och lekt en massa. 
Leken fortsatte när vi kom hem och pappan visade att han köpt en påse med ballonger. Oj vad skoj det är att leka med ballonger! :) De fyra par byxorna och målarboken jag köpt åt honom var inte vatten värt jämfört med ballongerna som pappan fixat. 



Vi väntar

Pappan står vid spisen och vi väntar i soffan :)

Det är en riktigt trött liten kille som väntar på köttbullar. 
Lillasyster sover gott mätt och belåten. 

Snö"kaos" och sjukhusbesök

Inatt har vi faktiskt fått sova liiite mer och bättre! :) Inte riktigt lika mycket knorr och några färre tuttningar. Så nu går det kanske åt rätt håll med att få henne att förstå att man ska sova på natten :) 

Klockan ringde kvart i sex imorse och det var till ett riktigt vinterlandskap vi vaknade upp till. Ett rejält snötäcke på flera centimetrar hade vi fått. 
Vi lyckades bli klara i tid allihopa med alla morgonbestyr och tur var väl det för första biten var oplogad och när vi kom ut på E18 hamnade vi bakom plogbilen och sedan tjockade morgontrafiken på sig så det slutade med att resan tog över en timme och vi kom tjugo minuter försent. Vi hade tur att de hade tid med oss ändå och lillasyster fick godkänt på hörseltestet. 
Sedan gick vi vidare till nästa ställe för pku-prov och läkarundersökning. Där fick vi vänta över en timme efter vår utsatta tid innan läkaren äntligen kom. Men även där fick vår lillatjejja godkänt och sa inte ett pip när blodprovet togs från hennes handrygg. 

När vi äntligen kunde lämna sjukhuset åkte vi vidare till Stinsens köpcentrum, lika bra att passa på med lite shopping när vi ändå var ute och åkte! :) Först laddade vi upp med ytterligare lite frukost då vi hunnit bli rejält hungriga. Lilltjejjan har sovit sig igenom alltihop, som vanligt. 
Lite shoppande blev det också. Jag var ju bara tvungen att kolla in babyavdelningarna nu när vi att hon är en tjej så bl.a. en söt liten klänning fick följa med oss hem. Även storebror har fått lite nytt, han har ju lagt iväg ordentligt på längden och hans byxor är ju förkorta nästan allihopa! 

Nu är vi snart hemma igen hos Albin! Han fick stanna hemma med farfar idag eftersom syskon ej fick följa med till sjukhuset. Vi saknar honom!!! 




Söndag

Lillasyster vaknade lite snabbt vid halv åtta och åt en skvätt. I samma veva hörde jag att även Albin, mostern och onkeln vaknade till liv. 
Efter frukost och lek klädde halva sällskapet på sig och gick ut i det isande soliga vädret. Jag var en av dem som stannade inne. 
Lillasyster sov och sov och sov och sov lite till. Hon är omöjlig till att försöka väcka när jag tycker det börjar bli hög tid för lite käk. En bestämt och väldigt trött liten dam med andra ord. 

Albin har sysselsatt alla med sin lek som givetvis handlar om traktorer, bilar och lastbilar till 99% och lite lego. 

För någon timme sedan vinkades det hejdå till alla men vi ses ju snart igen! 

Albin och pappan sitter i skrivande stund tillsammans i badet och har det väldigt skoj. Jag och lillasyster sitter i soffan då det är matdags. 
Vi är alla ganska så trötta så här blir det inte mycket mer action för idag. Imorgon väntas dessutom en tidig morgon då vi måste åka i ottan för lillasysters hörselscreening och pku-prov. Och vi kan väl hoppas på att ett mirakel sker så vi kan få en lite bättre natt inatt. 


Eftermiddagshäng med en film. 


Och tack för ert besök och alla presenter till våra barn. Kul att vi nu har lite rosa kläder att välja på också till lilltjejjan! :) 

Lördag och en nattlig cirkus

Igår vid lunch kom äntligen mormor och morfar upp för att välkomna lillasyster och leka med Albin. 
Albin blev så till sig när han såg vilka som kom att han rusade ut i bara T-shirt. Lillasyster låg och sov i vagnen men Albin visade glatt upp henne och förklara att hon är en "bäbä". 
Vi fikade och Albin skulle absolut smaka på alla sorterna men bäst var ändå kexen. 
Vi gick ut en sväng i den hemska iskalla blåsten och gick en liten sväng. Albin visade hästarna och åkte traktor (som han numer är en hejare på att styra). Lillasyster låg helnöjd i vagnen och hade det gott. 

Resten av eftermiddagen och kvällen lektes det för fullt med "momo" och "offa" ända till han stupade i säng vid sjusnåret. 
Lillasyster sov typ hela tiden. 

Vid åtta ringde moster och sa att hon lyckats byta bort sitt arbetspass för morgondagen och undrar om de får komma upp och åka redan ikväll. Och visst fick dom de. 

Jag försökte vara smart med att gå och lägga mig skapligt nu när vi hade barnpassare som mer än gärna sitter uppe och håller bebis. Jag försökte amma det sista jag gjorde innan jag hoppade i säng men det är inte så lätt med en bebis som enbart vill sova och är helt omöjlig att väcka. Hur som helst så låg både jag och Peter till säng innan halv tio och jag slocknade lika snabbt som jag släckte lampan. 
Vid elva blir jag väckt av en nyligen anländ moster med en hungrig liten tjejja på armen. Maten serverades och sedan drog nattcirkusen igång. 
Denna lilla dam har inga planer på att ligga och sova i sitt babynest den första halvan av nätterna. Hon ska ligga på en och helst också vid bröstet, då somnar hon gott en stund innan knorrandet börjar om igen och försöker man försiktigt lägga över henne i nestet protesteras det ordentligt. Inatt lyckades hon även hålla sin pappa vaken och också väcka storebror. 
Storebror nöjde sig tillslut med att ligga inne hos moster och onkel medan vi fortsatte försöka behaga lillasyster. 
Efter fyra gav hon äntligen upp och somnade i nestet och sov ordentligt. Jag vaknade vid sju och då sov hon fortfarande! Hon kan om hon bara vill :) 



Lördagmorgon

Vår lilla dam är inte bara världens sötaste och underbaraste. Hon är även en riktig liten nattknorrare.

Ännu en natt utan någon vidare sömn. Jag och damen lyckades nog få ihop max en timmes sömn sammanlagt från att vi gick och la oss vid halvtio fram till fyratiden imorse. Och då var nog max en halvtimme av den timmen sammanhängande sovande för bägge av oss. Det enda som duger är att ligga vid bröstet, där äter hon och kommer till ro och somnar. När jag sedan lägger ner henne bredvid mig hinner jag inte ens lägga mig till rätta förän hon vaknat och grinar igen. Bara att börja om. Så har vi hållt på timme efter timme och mina stackars tuttar hinner bara vila några minuter åtgången. Men ändå läcker dom som såll och håller på att sprängas. 

Efter fyra somnade hon äntligen ordentligt och sov ett par timmar sammanhängande och så även jag. Efter lite påfyllning med käk somnade hon om igen och sover än. Jag har också sovit men fick för en stund sedan in frukost på sängen som smakade väldigt gott! Tack! <3 


Peter och Albin är ute i snöyran. Albin tycktes ha vaknat på fel sida imorse med tanke på vad jag hörde av hans humör men annars har han sovit hela natten inne hos sig. Duktiga kille! 
Ända sedan vi kom hem med lillasyster har han sovit nätterna igenom utan pip inne hos sig. Flera nätter innan lillasyster kom höll han ju på att knorra och vakna och inte somnat om förän han låg inne hos oss, så han kände nog av att något var på gång minsann. 


Nu ska jag blunda en stund till, så länge som lilla damen tillåter. Dessutom väntar vi ju besök idag. Jag hoppas de inte varit så ivriga och bytt bort vinterdäcken bara... 

Såhär på morgonkvisten kan man sova jättegott! 

Och så kom vintern tillbaka

Vilket bakslag man vaknar upp till idag då :( 

Men jag är inte jätteöverraskad, det brukar alltid vara vinter när jag fyller år. 

Mera blommor

Idag fick vi besök av blomsterbudet. 

Vi tackar pappans kollegor för fin bukett och liten nalle! 




Fredag

Albin och pappan åkte in till staden i förmiddags för att uträtta lite ärenden. Självklart passade dom på att kalasa bullfika. 

Jag och lillasyster tog det lugnt här hemma. Hon har inte gjort annat än sovit hela dagen med undantag för lite käkande. 

Vi var ut och gick en sväng i eftermiddags. Albin gick hela rundan själv och drog dessutom skrindan. Det tog sin lilla tid ;) 

Efter middagen fick lillasyster sitt första bad och det var väl inte jätteuppskattat. Albin var såklart med och tyckte hon skulle bada med hans traktor i baljan. 

Nu är storebror nattad och vi andra har parkerat oss i soffan. Blir nog sängen snart för oss också. 

När det hemska badet var avklarat har man det såhär skönt <3 

Morgon

Även denna natt har varit ganska så knorrig. Först efter fyra kom hon äntligen till ro ordentligt och vi sov gott till halv åtta nästan då Albin kom inrusande och letade efter "bäbä"/bebisen. 

Peter kläckte frågan: har hon sovit hela natten? 
Öh, nä! Men du har! Fick han till svar ;) Han har sovit som en gris verkligen och de senaste veckorna har han dessutom börjat snarka också...

Jag fått sådana fruktansvärda eftervärkar sedan igår kväll. Fy fan! Och mina tuttar är såriga, blodiga och variga. AJ!!! Tackar vet jag amningsnapp. Gör ju ont ändå men känns lite bättre och fräschare för lilltjejjen som tuttar för glatta livet typ en gång i kvarten när hon inte sover :)


Morgonchill

Premiärtur ute i vagnen

När Albin hade sovit middag efter han kommit hem från dagis gick vi alla ut. Tvåan tycks gilla läget med att åka vagn och var nöjd (ända till hon blev hungrig). Vi gick bort och tittade på bygget hos grannen. Grävskopa, lastare och stora lastbilen höll på att arbeta till Albins stora förtjusning. Jag lyckades dessutom skåda årets första blåsippor! :)






Klockrent "ytter"!

Det bästa med att få en lillasyster enligt Albin var nog att hon kom hem med paket till storebror.

"Aktor"/traktor sa han när han fick syn på paketet. Jag vet inte om han är synsk eller har röntgensyn för i paketet var det nämligen en låda med Duplo innehållandes bl.a. en traktor :) 
Mycket uppskattat av den lille herrn som lekte med det resten av dagen. 




Andra natten

Natten har varit sådär för mig och Tvåan. Det har knorrats en hel del och mycket sömn har det inte blivit. Snutta vid bröstet är det enda som behagat damen. Minns att det var precis lika med Albin, andra natten var det bara bröstet som gällde eller pappas lillfinger för en liten stund. 

Jag befarade att Albin skulle vakna inatt av bebisskrik men han tycktes inte höra något alls tack och lov, fören Peter kikade in på honom vid fyratiden då vaknade han typiskt nog. Men far och son bäddade ner sig inne i andra sängen och somnade om gott :) 

Albin är iväg till dagis idag som vanligt eftersom han ville dit.
Jag och Tvåan lyckades faktiskt båda somna om där fram på morgonen och tog igen ett par timmar sömn. Mjölken har börjat rinna till nu känner jag och jag tror att hennes lilla mage inte riktigt hinner med kanske och kniper. Men efter några rejäla fisar och lite kräk verkar det kännas bättre :) 

Nu ligger far och dotter i sängen och sover medan jag äter lite frukost. 
Kunde ju inte motstå brieosten nu som jag köpte hem i måndags! Fast jag åt det redan igår faktiskt! Peter kom nämligen upp med en knäcke med flera skivor brieost på till mig från frukosten på sjukhuset :) 

Fina prinsessblommor har vi också här hemma! De är från farmor och farfar. 


Ute skiner solen för fullt! Kanske vi tar en premiärtur ut sedan. 

Spännande med bebis

Det är skönt att vara hemma igen trots att vi inte var hemifrån i ens 24 timmar. 

Albin var så söt när vi kom hem och frågade "ä dää?"/ vad är det och pekade på lillasyster. Sedan klappade han jätteförsiktigt och tyckte det var spännande. Han har haft koll på var "ytter"/lillasyster är och vad hon gör och frågat massor. 
Jycken däremot har inte ens tittat på bebisen utan vänder bort blicken. Stackarn, han vet vad som väntar.

Jag somnade en stund på soffan förut och det var så skönt. 
Tvåan sov hela vägen hem i bilen och fortsatte så göra hela eftermiddagen. Hon har fått smaka på nappen och den satte sig som en propp genast!

Farmor grejade gomiddag åt oss innan hon åkte hem för en stund sedan. 

Albin är nu lagd. En riktigt trött kille efter tidig dag till dagis och så bekantskapen med "ytter" på det. 
Nu hoppas vi på att natten blir hyfsad och att vi slipper ett kaos med att alla väcker alla :)


Just nu soffmys med en liten tröttfia 

Påväg hem

Nu är vi påväg hem till storebror! 

Tjejjan fick MVG av farbror doktorn i förmiddags och inte i närheten av att vara något gul. 
Suger tag i bröstet var hon en mästare på från början och satan vad ont det gör nu i början! Men bra att hon är glupsk :) 

Vi längtar efter vår lillestore prins där hemma!!! 

Då var det klart. Välkommen till världen lilla du <3

Vi är sedan några timmar tillbaka incheckade på patienthotellet på Danderyd. 
Peter snarkar här bredvid som en liten gris och jag ligger med en liten HON (det ni!;) vid bröstet.
Allt har gått bra och vi alla mår fint. 
Det tog inte många timmar från det att vi kom in till förlossningen och till att hon var ute. Långsam i starten och snabb i slutet med andra ord. 
Helt plötsligt låg hon där mellan benen på mig! :) 
Vi har ju varit helt överens om att det skulle bli en liten grabb till och innan vi lyckades samla oss och titta mellan benen så tyckte vi båda att det absolut såg ut som en pojk. Men tji fick vi! ;) Det känns jättekonstigt att säga hon och jag har fortfarande inte riktigt förstått att hon är en hon. Jättekul att ha fått den äran att få en av varje tycker jag :) 

Både Peter och jag tyckte hon såg så himla liten ut och när de äntligen kom in med vågen visade sig att hon är en lite mindre tjejja, jämfört med sin storebror. Nu minns jag inte de exakta siffrorna men runt 3500 g och 51 lång (Albin vägde 3880 g och var 52 lång). Och jag som tidigare idag sa: Tänk om vi packat ner alldeles för små kläder till bebisen. Tänk om det är en liten klumpeduns?
Men nu är jag säker på att hon kommer få plats i strl. 50 bodyn och definitivt 56 och slipper åka hem naken :) Än har vi bara introducerat blöja för henne. 



Jag vet att jag borde passa på att sova jag med nu när hon ligger nöjd på mitt bröst och sover men jag vågar inte. Tänk om hon slutar andas eller jag råkar kväva henne... Ja nu börjar det orosmomentet om när man ganska nyligen släppt den oron för Albin. 

På tal om Albin så kan han ju titulera sig storebror numer! <3 
Det var hemskt att åka hemifrån förut och "lämna" honom hemma. Men tack och lov hann vi få honom lite snabbt i säng innan vi drog och det kändes bra att han slapp se oss åka sådär på kvällen. Men han fattade att något var i görningen ändå, det märktes :) 
Sötnos vad vi saknar dig redan!!! <3 

Då kör vi!

Inskrivna på förlossningen nu. 
Bebis mår bra där inne. Jag har fortfarande ganska oregelbundna värkar men dom känns vill jag lova! Fick just veta att vi kommit hela sju centimeter närmare målet dessutom. Det gjorde oss glada! :) 




Inget nytt

Det tycks ha avstannat nu de sista timmarna. På sin höjd två värkar i timmen om jag har tur. 
Gick en promenad för att komma ut i solen lite förut och så planterade jag om mina risiga pelargoner. Får se om dom vill pigga på sig i år igen. 


Nu är vi påväg till den absolut sista bmkollen. 

Det är drygt det här! Såhär segt var det inte förra gången. 

Väntan fortsätter

Vi är fortfarande hemma och väntar. 
Natten bjöd på värkar var 10.e minut ungefär. Jag har sovit sisådär med andra ord.
Vissa värkar är en riktig pina!!! 

Morgonen fortsätter i samma spår, 6-11 min mellan värkarna så än är det glest. 


Peter håller sig hemma idag, farmor stannade kvar här igår och farfar skjutsade Albin till dagis imorse. 

Jag får sådana fruktansvärda skuldkänslor mot Albin. Det känns som vi håller på att "byta" bort honom mot en ny bebis. Vad har vi gjort?! 
Att skicka iväg honom till dagis imorse helt ovetandes om vad som är på gång känns så enormt fel. Men jag vet att han har kul på dagis och vill dit. 

På gång?

Det är någonting på gång, så nu väntar vi på att det ska bli "värre". 
Jag har haft "mensvärk" hela natten och några klena värkar. Under dagen har "mensvärken" hängt kvar lite i bakgrunden tillsammans med ett par lite kraftigare värkar. Nu på eftermiddagen har värkarna tilltagit i både styrka och täthet men de är fortfarande väldigt glesa. Efter ett samtal till förlossningen förut då jag ville rådfråga om blödningen jag fått, som var fullt normal, så väntar vi nu på att värkarbetet ska komma igång på riktigt. Fortsättning följer....


Albin och farmor har lekt hela dagen. Nu är de ute igen en sväng efter att det klarnat upp från eftermiddagsregnet vi fick. 

Albin har en riktig "itte"/inte eftermiddag. Jag får ingen puss, han ska inte äta, inte klä på sig ytterkläderna och inte lyssna på vad vi säger. Allt är "itte" i kombination med en tydlig huvudskakning. Härligt tvåårstrots? :) 

Förresten så saknar han "momo" och "offa". Han har pratat mycket om er de senaste dagarna! :) 

Måndag

Som vanligt vaknade Albin när Peter gick upp. Han kom in till mig och sedan låg vi och mös till närmare åtta faktiskt. Förstår inte varför han ska envisas med att vakna så tidigt om han ändå är trött och slö? 
Men han kompenserade ändå morgonen med att sova hela natten i egen säng! De sista nätterna har han nämligen vaknat mellan två och tre och inte somnat om förän han fått komma in till oss och trängas. 


Efter frukosten gick vi ut på en hyfsat rejäl promenad och när vi kom tillbaka stannade vi kvar ute. Tyvärr ingen sol idag men skapligt behagligt ändå och man frös inte ihjäl av att sitta stilla. Albin tyckte dock jag skulle hjälpa honom gräva grus och räckte mig en spade men han godtog ursäkten att min tjocka mage är ivägen och gör ont om jag sitter framåtböjd och gräver. Tack älskade unge!

Vid halv elva kom farmor hit igen. Skönt med avlastning känner jag. Passade på att åka iväg själv till Ica och granngården en snabbis innan det var dags för lunch. 
Nu tupplurar Albin och jag har lagt mig på sängen en stund. Min natt har varit sådär med sömn. 


Lite gnäll

Idag har jag inte haft alls lika ont som jag hade igår. Tänk vad fort det kan växla. Men nu framåt kvällen är kroppen trött, värk ner i ljumskarna och magen tung. 

Imorse vaknade jag med lite molande "mensvärk" i mage och bak i ryggen men det gav ju såklart med sig när jag gick upp. 
Nätterna är en pina varje gång jag måste vända mig. En lyftkran vore på sin plats. 

Lite sammandragningar nu på kvällen men inget mer än så.

Imorgon är en ny dag.

Söndag hos oss

Vi slog till med våfflor till efterrätt efter lunchen idag. Smakade gott! Albin donade med grädde och sylt, det var tydligen väldigt viktigt. Att äta dem fanns det inte riktigt tid för. När han sedan skulle äta upp det sista sittandes på golvet av någon anledning så hann hunden sluka dem först. Haha! Ganska snopet. 

Vi gick sedan ut. En runda med hunden, en sväng ner till hästarna, bobbycaren flyttade ut och provkördes, jag satte mig  på en stol i solen och påbörjade en ny bok (den tredje sedan övertiden inleddes). Albin och pappan lastade och "bippade"/tippade bilar med grus. Har man ännu ingen sandlåda går det lika bra att leka med grus. Eller smyga upp till grannarnas när de ändå inte är ute :)


Nu sitter vi hos farmor, mätta och belåtna efter mat och glassfika. Snart ska vi rulla hemåt och lägga den lille vilden. 




Nu då?

Här börjar en rejäl städning lida mot sitt slut. Mattor har hängt ute, Peter har dammsugit och skurat golv, jag har dammat och plockat medan Albin har hjälp till och städat på sitt sätt. 

Vad ska vi göra resten av dagen nu då??? 

Blommor...

.... jag fick igår av Albin på Kvinnodagen :) 

Fiiiint! 


Dagsrapport

Denna familj har varit ute hela dagen idag. Albin har varit in ett par snabbisar för blöjbyte men annars har han tom. tupplurat ute i vagnen för första gången på evigheter. 

Far och som gick ut direkt efter frukost vid niotiden medan jag stannade kvar inte och grejade med lite städ och tvätt samt satt en stund vid symaskinen. Vid halv elva typ gick även jag ut och i samma veva kom farmor. 
Peter och Albin har vårröjt i trädgården och hittat både det ena och det andra som börjat vakna till liv. Bord och stolar fick komma ut och placerades i lä mot varma husväggen, för det har blåst riktigt ordentligt. 

Farmor sysselsatte både barn och hund med långa promenader och lek. 
Fikan avnjöts såklart ute! 

Jag har mest suttit på röven och läst bok, tidningar och korsord. Tillslut fick jag så ont i ändan av allt sittande att jag fick gå in och lägga mig på soffan en stund. Haha. 

Framåt fyra, då solen inte nådde oss mera åkte vi och åt pizza istället. Evigheter sedan vi åt pizza eller färdigmat så det satt fint. 
När vi kom hem slängdes Albin i badet. Välbehövligt efter hela dagen ute. Han somnade sedan ovaggad innan klockan slagit sju. 

Riktigt härligt med sådana här utedagar! Som vi har längtat efter dem :) Tyvärr har dagen inte varit fullt så njutningsfull som den kunnat iom. att grannen, trots all blåst, fjuttade på världens största rishög i förmiddags och höll den brinnande hela dagen. Röken har legat tät här och lukten har satt sig överallt verkligen. Vi luktar, trots dusch och inne luktar det också. Blä! 


Magen har inte gjort sig tillkänna att något skulle vara på G men däremot har ungen levt rövare typ hela dagen. Måste vara all sol :) 
Annars har jag så jävla ont i de nedre regionerna. Ljumskarna är onda som tusan och bäckenet är så mjukt att jag börjar tro att det inte finns längre. Ont ont ont! Fast inga värkar.... Hur är det möjligt?! Lite sammandragningar nu under kvällen men inget att haka upp sig på.

God natt! 

(Det ser ut som Albin har sås eller nått i pannan när han äter pizza men det har han inte! :) 

Tredje gången gillt?


Detta blir min tredje ananas jag trycker i mig på en vecka! 
De tidigare två har ju inte gett något resultat så nu håller vi tummarna för den tredje. 

Befarar dock att resultat enbart blir en halvt skinnflådd mun och läppar som skiftar väldigt i rött pga. irritation... 

Härlig lördag

Här sitter vi mot husväggen och göttar oss. Lite utemöbler har äntligen fått komma fram! :) 

Barnet och hunden har gått till skogs med farmor. Lugnagatan här med andra ord. 


Uppdatering era gissningar

27/2 Farmor         3800 g 53 cm F
27/2 Janos & Eva 3500 g 51 cm F
1/3   Peter            3500 g 50 cm  P 
3/3  Mormor Siv   3280 g 51 cm
4/3 Mormor          3750 g 52 cm F
5/3 Moster Helen 3555 g 50 cm
6/3 Frida               3760 g 52 cm P
7/3 Janina             3760 g 51 cm P
7/3 Onkel              3625 g 53 cm


8/3 Evi                   4100 g 54 cm P
8/3 Moster            3465 g 51 cm
12/3 Jag               3780 g 51 cm  P
12/3 Morfar          3853 g 53 cm F


Ja ni åker ut en efter en. Bara två datum kvar nu. 

Vecka 42 och Bm-besök

Imorse var jag som sagt till barnmorskan igen och det gick fint. 
Bit ihop och kämpa försökte hon peppa mig med. 

Latmasken där inne tycks må bra (vilket är huvudsaken!) och hade återigen vänt sig och ligger nu med ryggen längs min vänstra sida. Så det är ett knä eller fot som buktar ut och kickar mig ganska vårdslöst flera gånger om dagen på högersida precis nedanför revbenen. 

Huvudet är fortfarande något ruckbart. 

Mitt blodtryck var nu det högsta sedan hela graviditeten på hela 112/66. 

Magen hade växt en centimeter sedan sist och jag hade ökat med ett kilo.

På tisdag nästa vecka fick jag en ny tid och det blir absolut den sista. Då ska vi ringa och boka en igångsättningstid på förlossningen och det kommer tidigast bli på lördag den 15.e då jag är helt fullgången. Har vi otur kan det tom. bli framflyttat några dagar till om det tycks vara på gång av sig självt. Känns surt att inte ha ett definitivt slutdatum. En vecka är ju i vanliga fall ingenting men i sådant här läge är två dagar en evighet och en vecka en oändlighet! 


Några jämförelser i ungefär samma vekor.
 
                                       Albin              Tvåan
Vikt (från inskriv.)         +25 kg            +13kg
SF:                                  36 cm             35 cm
 <3-ljud                            136                136


I övrigt mår jag bra. Jävligt ont i bäckenet och fram i blygdbenet dock. På nätterna är det fruktansvärt så fort jag rör mig. Svanskotan är riktigt riktigt öm den också.
Jag har sovit förvånandssvärt bra den sista tiden och det känns skönt att kroppen laddar sig. 
Halsbrännan är kvar men har avtagit något äntligen! 
Idag kan vi äntligen se att magen sjunkit en bit ner!!! Och det känns att den blivit "hängigare". Jag känner mig också annorlundare, att kroppen faktiskt är på G nu. Det strålar ner i ljumskarna och titt som tätt får jag fruktansvärt ont i höger ljumske, nästan krampkänsla. 
Det känns också tyvärr som jag börjat samla på mig vätska nu den sista tiden. 
Sötsuget är enormt! Kakor och choklad lockar konstant och för en gångs skull äter jag det jag vill när jag vill. Lite tröstätande med andra ord :) 
Suget efter brieosten är stort även denna gång och snart får jag smaska brie och saltakex igen! :) 

Dagens mage:
Helt grotesk!!! Snacka om att vara en vandrande koloss. 

Framifrån. Den till vä. är från förra veckan och den till hö. idag. Nu är ju inte avståndet och vinkeln exakt samma men jag tycker ändå man ser skillnad bra. Naveln, eller det som ska föreställa naveln har trillat ner ordentligt. Det finns hopp! :)



Bm, lek och "obb"

Vi åkte hemifrån lite efter åtta imorse. Jag dumpade av Albin hos Peter så fick de hänga medan jag var till barnmorskan. Besöket gick fint och allt såg bra ut. Jag passade på att handla lite snabbt också när jag var ensam och Ica halv tio en fredagsförmiddag kan jag verkligen rekommendera! Lugnt och skönt. 
Åkte och hämtade Albin igen och fick rapport om allt de hunnit med på lite mer än en timme. Allt annat än att "obba"/jobba :) Sedan styrde vi bilen till syssling P för lek. Ute gick det inte att vara då det typ blåst storm här idag så det blev innelek och det gick lika bra det. I lite över tre timmar vände de upp och ner på deras hem ;) Med undantag för en snabb lunchrast och lite fika. Albin var så trött när jag bestämde att vi skulle åka hemåt men ändå protesterades det. När vi kom hem hängde han på farfar och hämtade ved, gick ner och hälsade på hästarna och lekte med sina bilar. Ingen brådska in... Nu ligger han iallafall tillslut för en stunds väldigt sen vila men ack så behövlig. Även jag har lagt mig på sängen och sträcker ut kroppen lite. Skönt! 

"Ebbin mää"

Ännu en dag utan framsteg går mot sitt slut....


Det har inte hänt något speciellt här på eftermiddagen och kvällen heller. 
När jag tillslut fick upp latmasken ur sängen åt vi varsin "siin"/apelsin till mellis och efter det lekte vi lite och lagade mat. 
Varje gång jag säger att jag måste gå ut i köket för att röra om i en kastrull eller dyl. får jag alltid detta svar:
"Ebbin mää" Han följer med mig ut till köket och börjar greja i sitt kök medan jag grejar med mitt. Sötnöt <3 

Efter den dagliga dosen av kvällsbus och lek med pappan tog Albin ett bad och hoppade sedan i säng efter en liten stunds "Bompa" tittande. 
Jag kilade ner och sydde lite under tiden. 

Nu ska jag snart hoppa i säng tänkte jag. Imorgon måste Albin och jag åka hemifrån tidigt då vi har bm-besök klockan nio. Ett besök jag hade hoppats slippa... 


Det senaste påhittet är att sitta på tripptrappstolens fotstöd och äta. Det ser riktigt obekvämt ut men å andra sidan är det ju bara raka vägen att skyffla in maten i munnen :) 

Idag serverades det stuvade makaroner och morötter med stekt falukorv och båda mina pojkar åt med stor aptit. Albin bad om mer två gånger! 
Själv är jag inget större fan av just detta så jag rotade fram en matlåda ur frysen istället. 




Så tråkigt!

Här händer det INGENTING, förutom att telefonförsäljarna tycks ha högsäsong nu. Tre samtal igår och ett idag än så länge. 

Jag har så tråkigt! Vet inte vad jag ska hitta på och vad jag än gör känns bara tråkigt. 
Härom dagen drog jag igång ett syprojekt som jag länge haft i bakhuvudet att jag vill testa och har "samlat" på mig material till det under en längre tid. Jag har inte påbörjat det tidigare för jag har tänkt att jag kommer bara hinna starta det och sedan kommer det bli liggandes i evigheter för att jag inte har tid och det är nog lite av ett evighetsprojekt. Men nu är det som sagt igång och jag har redan hunnit bra mycket längre på det än vad jag kunnat ana. Vad det är får ni se när det är färdigt. OM det blir färdigt någon gång. 

Imorse vaknade jag lagom till när Albin och Peter gick upp men jag stannade kvar i sängen och somnade sedan om efter att de åkt. Framåt niotiden hade jycken fått nog av att ligga och sova och gjorde allt för att väcka mig. Men fy vad segt det var att vakna till liv! 

Farfar erbjöd sig även idag att åka och hämta hem Albin från dagis och under tiden tog jag och jycken ytterligare en promenad och satte oss sedan på trappan idag igen och väntade tills de kom hem.

Jag är lika elak varje dag enligt Albin då han måste gå in och vila direkt efter dagis. Men bara han kommer in och klätt av sig så går han självmant raka vägen in till sin säng och vill hoppa ner. Knäppunge <3

Nu har han sovit i snart två timmar och det börjar bli högtid att väcka och försöka få upp honom ur sängen. Tycker mig faktiskt höra att han rör på sig där inne och ligger nog och myser :) 


Gällande magen så är det fortfarande nollkänningar på att något skulle vara på gång. 
En riktig latmask där inne även denna gång!!! Och det säger ju sig självt att det blir ytterligare en grabb ;) 



<3

Min stora kärlek och jag <3 




Just nu

I väntan på att min lillprins ska komma hem från dagis, som idag hämtas av farfar:
Vår i luften, sol på trappan, kvittrande fåglar, bok och det där jäkla hallonbladsteet. 



Ingen skönhetssömn precis

Jag vet inte hur många gånger jag vaknat inatt av att jag fått en fot tjongad i skallen eller till ordet "acka"/macka. 

Albin vaknade och knorrade redan innan klockan slagit elva igår och själv hade man precis då landat i drömmarnas land. 
Jag hämtade in barnet och dess kudde till oss. Han yrade lite om "acka" innan vi alla somnade om typ bums igen. 
Resten av natten har varit orolig för den lille herrn. Fötter och ben har flugit i luften och "acka" har hojtats flertalet gånger. Men trots detta tror jag faktiskt han sovit hyfsat. Jag har iallafall inte märkt av att han inte kunnat sova eller somna om. 

Jag är ganska säker på att det är tillbaka gången till dagis som ställde till det lite i hans huvud inatt. Han hade ju inte varit där på över en vecka när han återgick igår och det blir väl såklart mycket intryck att ta hand om då. 
Men han tyckte iallafall det var skoj att vara tillbaka på dagis igen! Han hade väl inte rusat in riktigt lika kvickt som han brukar när pappa lämnade honom men det var heller inga problem alls att lämna honom. 
När jag hämtade honom satt han och sken som en sol vid matbordet och knaprade på sin knäckemacka, som vanligt. Han skuttade glatt med mig ut och klädde på sig och vidare ut till bilen. Härligt :) 
Vi fick med oss hans första dagisalster hem också! Ett rött hjärta med lite glitter och paljetter fast limmat på som de hade gjort till Alla hjärtans dag. Jättefint! 

Uppdatering era gissningar

27/2 Farmor         3800 g 53 cm F
27/2 Janos & Eva 3500 g 51 cm F
1/3   Peter            3500 g 50 cm  P 
3/3  Mormor Siv   3280 g 51 cm
4/3 Mormor          3750 g 52 cm F


5/3 Moster Helen 3555 g 50 cm
6/3 Frida               3760 g 52 cm P
7/3 Janina             3760 g 51 cm P
7/3 Onkel              3625 g 53 cm
8/3 Evi                   4100 g 54 cm P
8/3 Moster            3465 g 51 cm
12/3 Jag               3780 g 51 cm  P
12/3 Morfar          3853 g 53 cm F


Mormor Siv fick inte rätt igår och jag vågar även påstå att Mormor också får fel, det lär inte hända något de sista timmarna av detta dygn heller. 

Inga känningar överhuvudtaget sedan värken imorse. Lite sammandragningar framåt kvällen men inget att skryta om. 



Vår i luften igen!

Idag lyckades jag få till en sovmorgon och steg upp efter halv tio! :) Fast egentligen var jag redan uppe innan sex för att jag inte kunde somna om och åt frukost med mina pojkar innan de for iväg till dagis och jobb. 
När Albin hade vaknat till ordentligt och insåg att han skulle åka med pappa till dagis fick han eld i blöjan och rusade in på sitt rum för att plocka fram kläder, innan var han lite grinig och blev ännu grinigare när han inte fick ta med sig sin kudde in till oss och sova vidare en stund till :) 
Det var knappt han hann ge mamman en puss innan han stormade ut till bilen. 

Jag tog med mig en smörgås och gick tillbaka till sängen när de åkt och somnade om ett par timmar till. Skönt! Men fy katten vad mycket och konstigt man drömmer när man somnar om sådär!
Jag drömde bl.a. att Albin hotade folk med pistol när han satt i sin vagn och när han lugnat ner sig gick vi och åt lunch på Operakällaren.... 

EN värk hann jag få innan jag somnade om. Jippie! Inte mycket att skryta med men det är iallafall en mer än jag haft på måååånga dagar :) Alltid något. 

Igår vid middagen surnade Tvåan till ordentligt och rumsterade hejvilt åt alla håll samtidigt. Vi började tro att den höll på att ta avstamp där inne, men icke. 
Det var iallafall inte skönt och jag förstår inte varför den ska trilskas med att stanna kvar där inne och trängas i onödan nu?! Måste vara himla mysigt inrett trots den lilla boytan. 

Nu ska jag fika kaffe, kaka och bulle! Lite tröstätning så att säga. 



Min sysselsättning igår förmiddag. Gjorde en riktig sortering och rensning av Albins avdankade kläder. Nu är det lättare att hitta vart efter! :)




Albin 22 månader

Ytterligare en månad äldre och en månad visare! <3


Lite nya ord:
Äva= gräva
Ättar= hästar
Kuken= halsduk  lite orginellt :)
Bebbil= brandbil
Assen= ambulans
Kogen= skogen
Annen= vagnen
Itte= inte
Päte= Peter
Tati= potatis
Tatej= leverpastej
Puddi= blodpudding 
Utt= lille skutt



Det är en riktig liten teaterapa vi har här hemma nu. Han "illar"/trillar stup i kvarten och när något inte går som han vill när han leker lägger han av ett illvrål och låtsas gråta i tre sekunder för att sedan fortsätta leken som om inget hänt. 
Härma och apa efter oss i både tal och gester ägnar han sig mycket åt och det ger oss många skratt. 
Grimasera är också en hit just nu. 

Munnen glappar konstant om allt och inget. Han pratar med sig själv när han leker och det är så roligt att lyssna på.

Leken utvecklas med bl.a. ljudeffekter, tex. när han serverar något drickbart så har han ett speciellt ljud när han häller upp. 
Gubbar och djur går mer realistiskt nu och bilar kör han med djupt koncentrerat. 
Hans kök leks det flitigt med dagligen och han bjuder ofta på mat eller fika, speciellt på kvällarna då han och pappa leker. 
Favorit leksakerna är den gröna traktorn och den gula grävskopan, bägge fick han i julklapp. 
Han har stenkoll på vilka gubbar som hör till vilka bilar tex. Och trots att han har närmre en miljon prylar vet han vad han har och var sakerna finns (oftast).
Lego kan han bygga med i evigheter och parkera bilar både här och där. 

Sjunger görs det titt som tätt och nu är Huvud, axlar, knä och tå populärt. Rörelserna är ju då roliga!

"Itte"/inte är något man får till svar ofta tillsammans med en tydlig huvudskakning. Passar det inte herrn så är det "itte". Så det så! 

Bamse är den stora idolen och det pratas om honom mest hela tiden. Bamsekläderna används flitigt och på tvn eller datorn ska helst "Basse" rulla. 
Bilarfilmen är också bra och har setts x antal gånger. Härom morgonen när vi låg i sängen och tittade på Bilar kilar Albin helt plötsligt iväg och så hör vi honom rota omkring med något inne på sitt rum. Efter en stund kommer han tillbaka med sin Bilarbok i högsta hugg och deklarerar att det minsann är Bilar på både tvn och i boken! Något han kom på helt själv bara sådär. Man blev riktigt stolt då minst sagt :) Och han har också kommit på att det är Bilar på hans ena vattenflaska. 
Idag när vi pratade om bilarna på hans vattenflaska börjar han även snacka om traktorer och gestikulera. Jag fattar ingenting förän han låtsas trilla bakåt och envist säga "aktor"/traktor om och om igen. Då går det upp ett ljus för mig att han pratar om när de skrämmer de sovande traktorerna i filmen så de blir så rädda och trillar baklänges. Snacka om att han har koll på läget numer! :)

Han väger ca. 13 kg och är ca. 87 cm lång.
Antalet tänder är fortfarande 12 st.
Vi har lite smått börjat använda storlek 92 i kläder men det är fortfarande lite stort. 


Jag fick inte till något bra kort på dagens Albin, så vi tar ett från igår

Inom två veckor är du tom. storebror! Lilla stora älskade du <3 


Man får inte vara pryd

Toasällskap

Egentid på toa är överskattat

Att orka gå ut

Vi kanske borde klä på oss och göra ett nytt försök med att vara ute en stund. Måste bara samla ytterligare lite ork.

Albin tycks det inte gå någon nöd på här inne turligt nog. Han har fullt upp med att leka med sina bilar och parkera dem överallt där det finns plats. 


En ny vecka i samma spår

En ny vecka har startat och vi är fortfarande gravida....

Jag och magen sitter i soffan och har ätit en smörgås precis och Albin tupplurar.
Vi var ut efter frukosten men det blev inte så långvarigt då inget gick den lille herrns väg. Han var för trött. Han skulle fortsätta arbetet med snöhögen men först hade hans snöskyffel frusit fast så han inte fick loss den och när den äntligen lossnade var ju snön för hård för att han att skotta. Ramaskrik!!! Jag stod och sparkade loss snö som han skyfflade över till skottkärran och när han skulle gå iväg och "bippa"/tippa snubblar han och skottkärran välter och lasten trillar av... Ramaskrik!!! Jag öser på snön igen och återigen trillar han och välter kärran innan han hunnit "bippa"....  Ramaskrik!!! Då tog jag ungen under armen och gick in. Ramaskrik!!!
Jag erbjuder ett kex innan han går och lägger sig men det ville han inte ha utan en "acka"/macka istället. Jag tar fram en "acka" men då passar inte det längre utan då ska han ha ett kex istället. Ramaskrik!!! 
Äntligen sätter han sig vid bordet och knaprar kex tyst och lugnt :) 
När jag stoppar honom i säng blir det höga protester igen i cirka fem sekunder, han inser att det var himla skönt att lägga sig och somnar bums. 

Nu hoppas jag han vaknar på rätt sida om någon timme och att resten av vår dag blir något bättre humörmässigt. 

Nu ska jag gå ner och hänga tvätt! 


En utesöndag

Imorse startade dagen traditionsenligt med att titta på starten av Vasaloppet. Därefter åt vi frukost och Albin är inne i någon ordentlig frukostkladdperiod. Idag lektes det med prickigkorven som smetades in i hela ansiktet. Luktar ju jättegott, eller inte.
Framåt elva åkte vi iväg till syssling P för korvgrillning och lek. Vi var där och lekte ett par timmar ute innan vi åkte in till staden för handling.

Grabbarna bus.

Albin blev så ledsen när vi skulle åka därifrån utan att ha varit inne och lekt också men pappan mutade honom med en bulle på Ica.
Medan far och son fikade bulle började jag handlingen och hann nästan färdigt innan de kom in och mötte upp mig. Jag fick för mig att jag skulle köpa med mig en tidning hem och gick för att leta upp någon bra men gissa vad jag lämnade tidningsavdelningen med. Jo en "Basse"tidning.... En överlycklig Albin blev det när han fick syn på vad jag kom med! 
I bilen hem somnade han mitt i läsningen. Sötnos <3


Nu ska jag se om jag kan få till något som liknar middag åt oss. Albin har enbart sovit tio minuter i bilen hem idag så han har fullt sjå att hålla sig vaken och på bra humör här nu. Han kan inte sitta stilla för länge för då börjar det klia i ögonen.


Magen har inte gjort sig till känna ett endaste dugg på hela dagen. Coollugnt med andra ord. Men halsbränna har jag så jag nästan börjar tro att jag förvandlats till en eldsprutande drake. 

En utesöndag

Imorse startade dagen traditionsenligt med att titta på starten av Vasaloppet. Därefter åt vi frukost och Albin är inne i någon ordentlig frukostkladdperiod. Idag lektes det med prickigkorven som smetades in i hela ansiktet. Luktar ju jättegott, eller inte.
Framåt elva åkte vi iväg till syssling P för korvgrillning och lek. Vi var där och lekte ett par timmar ute innan vi åkte in till staden för handling.

Grabbarna bus.

Albin blev så ledsen när vi skulle åka därifrån utan att ha varit inne och lekt också men pappan mutade honom med en bulle på Ica.
Medan far och son fikade bulle började jag handlingen och hann nästan färdigt innan de kom in och mötte upp mig. Jag fick för mig att jag skulle köpa med mig en tidning hem och gick för att leta upp någon bra men gissa vad jag lämnade tidningsavdelningen med. Jo en "Basse"tidning.... En överlycklig Albin blev det när han fick syn på vad jag kom med! 
I bilen hem somnade han mitt i läsningen. Sötnos <3


Nu ska jag se om jag kan få till något som liknar middag åt oss. Albin har enbart sovit tio minuter i bilen hem idag så han har fullt sjå att hålla sig vaken och på bra humör här nu. Han kan inte sitta stilla för länge för då börjar det klia i ögonen.


Magen har inte gjort sig till känna ett endaste dugg på hela dagen. Coollugnt med andra ord. Men halsbränna har jag så jag nästan börjar tro att jag förvandlats till en eldsprutande drake. 

Uppdatering era gissningar

27/2 Farmor         3800 g 53 cm F
27/2 Janos & Eva 3500 g 51 cm F
1/3   Peter            3500 g 50 cm  P 


3/3  Mormor Siv   3280 g 51 cm
4/3 Mormor          3750 g 52 cm F
5/3 Moster Helen 3555 g 50 cm
6/3 Frida               3760 g 52 cm P
7/3 Janina             3760 g 51 cm P
7/3 Onkel              3625 g 53 cm
8/3 Evi                   4100 g 54 cm P
8/3 Moster            3465 g 51 cm
12/3 Jag               3780 g 51 cm  P
12/3 Morfar          3853 g 53 cm F


Jag vågar nog påstå att även Peter nu är ute ur leken. Känns ganska kört att vi ska hinna föda även denna dag.

Näst på tur står mormor Siv och den 3.e skulle faktiskt vara rätt smidigt om det kunde bli. Tvåan fyller 3.e mars och Albin 3.e maj. Perfekt ju! :) 

Dagens tidsfördriv



Det blev en virkad neonboll idag. 

Lördagen

Tänka sig, även denna dag börjar lida mot sitt slut. 

Efter tårtfikan nere hos farfar i eftermiddags begav vi oss ut på en promenad. Jodå, jag vankade på och vi kom runt tre kilometaren även idag. Albin ville åka skrinda och fick så göra men halvvägs ville han gå istället och dra skrindan själv. Han plockade "innar"/pinnar som han lastade i vagnen. Sötis <3 Han gick och drog vagnen en himla lång bit innan han bestämde sig för att lasta ur sina "innar" och hoppa i själv igen och bli dragen den sista biten. 
Hemma fortsatte han arbetet med utrotandet av snöhögen och lastade i sin nya skottkärra såklart. Pappan och han var ute en bra stund innan ungen bars in skrikande i protest :)

Peter stod för maten idag och bjöd på ugnsstekt rostbiff. Han lyckades ypperligt och det var så gott! Dessutom åt vi när Albin lagt sig för natten och jag kan inte minnas när vi satt ensamma och åt sist. (Framöver kommer vi väl knappt äta tillsammans överhuvudtaget :) 

Albin stupade i säng efter ett skönt bad och nu när jag var in och tittade på honom så har han inte rört sig urfläcken sedan han la sig vid sju. Trött! 

Vi har också gått och lagt oss nu. Trötta familjen. 




Albindagen

Ja det är ju faktiskt Albins dag idag med namnsdag (igen). 
Han tackar för alla grattis sms han fått!
Firats har det gjort också såklart, farfar kom hem med en ny skottkärra åt honom eftersom den lilla han fick när han fyllde år nu är urväxt och larvig i plast. Tårta bjöd farfar också på och bulle och pepparkaka! 




Tråkigt och segt

Det är fortsatt grått och trist ute vilket ger en noll energi. 
Jag sitter inne i soffan med virkning för att försöka få tiden att gå. Mina pojkar är ute sedan någon timme och tvättar nu bilarna tror jag.


Jag är så less på att gå här hemma och vänta, känna och försöka få dagarna att gå. Att jag haft en sjuk Albin hemma hela veckan tror jag inte har gynnat förlossningsstarten. Kroppen är nog så smart att den känt att det inte passat att föda barn. Men visst har det varit mysigt att få rå om min lille knoddas lite extra nu så länge det bara är han och kan få all uppmärksamhet.
Men som sagt, jag är less på att bara gå här hemma nu. Känns som jag fixat med allt som går att fixa med i hemmet. Frysen är proppfull med färdiglagad mat och fikabröd, igår städade jag, krukväxterna duschades förra veckan, gardinerna är ju nyuppsatta efter jul och ännu är det förtidigt att rensa ogräs ute. Vad ska jag göra?!?! 
Försökte föreslå att vi skulle hitta på något nu i helgen men fick väl ingen vidare respons av resten av familjen, dom har inga svårigheter med att hitta saker att fördriva dagarna med minsann. 


Min syssla just nu 

RSS 2.0