Kväll på olika håll

Pappan i huset ägnar kvällen åt julbord med jobbet.


Mamman i huset ägnar nästan 3 timmar av kvällen hemma åt att fixa med adventskalendrar...



Just nu

-Elsa, har du haft tusschpennan i munnen?

- Naä..... 
- Varför är du blå runt munnen då? 
- ....... 


Den lille sjuklingen

Albin vaknade ju upp med över 38 i Temp igår natt. Jag var hemma med honom igår och han mådde inte alls bra. Han låg på soffan hela förmiddagen. Framåt lunch börjar han klaga på ont i huvudet och det blev fort värre. Han fick smärtstillande och efter en stund klingar det av. 


Lunch var han inte alls sugen på men jag erbjöd bananpannkaka och det tyckte han lät bra.
Medan jag gjorde iordning det la han sig inne i min säng och vilade och när jag 20 minuter senare ska gå och säga att maten är färdig så har han somnat ❤️

Jag inser samtidigt att det snart börjar bli hög tid att åka och hämta Elsa på dagis.

Jag ringer och hör med Peter om han möjligtvis inte hade jobbärende hemåt och kunde skjutsa hem Elsa, men det hade han inte.
Jag springer ner till farfar för att be honom att åka och hämta Elsa eller vakta sovande Albin medan jag åker till dagis, men givetvis var han inte hemma... Får tag på honom på telefon och han var inte långt hemifrån så han åkte genast hem för att byta av mig. 
Under tiden slängde jag i mig en bananpannkaka. 

Åkte och hämtade Elsa prick 14.00. 
När vi kom hem hade Albin precis nyligen vaknat. Pannkakan hade han tagit en liiiten smakbit på bara. Det hjälpte inte att jag hade lyxat till det med oboypulver på... 
Men Elsa glufsade glatt i sig nästan alltihopa istället 😊

15.30 drog jag och Elsa iväg iväg på sista gympan för terminen. 
Farfar kom åter igen in och höll Albin sällskap. 
Albin var fortfarande riktigt påverkad och slö ❤️


Efter gympan åkte Elsa och jag förbi Apoteket samt köpte med oss pizza hem till middag.
När vi kom hem var Albin mycket piggare! Men han åt bara en liiiiiten pizzabit.
Resten av kvällen mådde han riktigt bra och började tom. leka. Fantastiskt att se! 

Han var så pigg att det inte var lönt att försöka natta honom 😊 Han satt uppe till framåt 21 tror jag och ändå hade han ganska svårt att somna.

Tempade honom innan han la sig och den visade bara lite över 37. 
Han sov som en liten gris natten igenom ❤️

Idag har han varit hemma med pappan och han har legat på lite över 37 i Temp och varit riktigt pigg. 
Nu på eftermiddagen och kvällen svajade humöret endel och ätit har han inte gjort något alls nästan. Blir till att vara hemma imorgon också. 



Vi fick veta i lördags att vattkoppor brutit ut på dagis så när febern dök upp befarade vi och hoppades att det var det här hos oss också, men än har inga prickar gett sig till känna.... Men vi hoppas fortfarande 😊 Vore skönt att få det överstökat. 


Just nu

VAB idag med den lille febriga gosse. Han vaknade med 38,3 inatt. Vi har sovit ganska risigt därefter. Tröttmössan är på! ❤️



Bestämda barn

Sedan ett par veckor tillbaka har de börjat öva luciasångerna på dagis. 

Elsa har gått omkring och sjungit "tripp trapp" bla. 😊❤️
Och jag tänkte vara ute i god tid med kläder till luciatåget.
Elsa skulle vara tomte. Hon var bombsäker på den saken. Röda kläder, tomteluva, en säck och allra helst en ren ville hon ha också.... 
Ingen har tidigare år velat vara tomte så dessvärre finns ingen sådan beklädnad sparad här hemma. Men vi har två eller tre olika uppsättningar som pepparkaka så jag försökte få henne till att vela vara det igen.
Men det var TVÄRNEJ från den lilla damen. Hon ska vara tomte! 

Och Albin ska absolut inte vara med alls.
- Jag vill inte! Var det enda han svarade när jag frågade.
Jag lirkade lite och föreslog att han kunde klä ut sig till ren! Det finns ju massor olika rentröjor och sedan ett par renhorn på huvudet så är ju saken klirrad!
Det tyckte han nog inte var så dålig idé för det där tvära nejet uteblev 😉

Och inte sjutton ska han redan vid 5 års ålder vägra vara med i luciatåg!!!


Igår var vi in till staden hela familjen och jag passade på att försöka fixa dessa bestyr.
Elsa hittade en tomteklänning hon ville ha, men väl framme i kassan hängde en tomtetröja och då ångrade hon sig och ville ha den istället. 

Jag visade ett par olika rentröjor för Albin men han sa bestämt nej till samtliga.
- Jag vill ha en brun tröja. Sa han bestämt. 
Att hitta en vanlig enkel brun tröja är fanken inte lätt! Vi åkte hem utan någon.... 

Senare på eftermiddagen rotade jag fram julgardinerna och i den lådan låg också tidigare års luciakläder. Albins pepparkakströja från förra året vände jag utochin och vipps hade han en brun ren tröja 😉
Elsa fick syn på sin pepparkaksklänning från förra året och ville prova. När hon fått på sig den så skulle hon ABSOLUT inte längre vara tomte i luciatåget, hon skulle nu vara pepparkaka ändå. Trots allt. Suck alltså! 

Haha! Det är ju ett tag kvar så de kanske hinner ångra sig ett par gånger till... 



Just nu

Ungarna sover.

Peter spelar tv-spel där nere.

Jag har sällskap här i soffan ändå ❤️


Hormonell fredagskväll

Mitt psyke har varit lite sisådär de sista veckorna nu efter bilincidenten och det har lett till att mina hormoner kommit ur balans. Kvinnoveckan har varit segstartad och jag har känt mig som en uppblåst ballong, haft mensvärk känningar både nu och då och humör som åkt bergochdalbana. 

Men nu äntligen! Typ en månad försent släppte äntligen proppen. Och nu ska också dubbla hormondoser ut ur kroppen, fy fan vad jobbigt det är att vara en känslig kvinna... 

Mitt humör störtdök i eftermiddags och givetvis känner ungarna av det och allt blir bara pannkaka. 
Och dessutom slant jag med handen så tumnagel gick av långt ner när jag skulle sätta i sladden till kaffebryggaren. AJJ!!! 

Peter kom hem lite innan fyra och jag varnade honom omgående att jag var arg som ett bi.
Osmidig som han är så kläcker han ur sig en grej som får mig att explodera....

Efter middagen ville Albin spela tv-spel så ungarna och Peter gick ner i källarn. 
Jag gick ner med en välfylld bricka åt dom och talade om att de fick stanna där nere huuuuur länge de ville. Ju längre desto bättre. Haha!

Jag tog tillvara på min ilska och frustration och började röja ur Elsas garderob. Det är något som jag tänkt göra i över ett år. Minst! 

När man får hålla på i fred och hinna avsluta det man påbörjat är det faktiskt ganska kul. Lite terapi.

Resultatet blev bra! Lyckades omorganisera  garderoben och få in alla hennes kläder som tidigare legat i byrån och tömma den helt. Perfekt att kunna plocka ut en möbel ur rummet. Det blev genast mycket mer plats för henne att leka.

- Oj vad fint du gjort i min "gabbarob"/garderob mamma! Utbrast hon när hon nästan 1,5 timme senare kom upp från källarn ❤️ 

Och ja, det känns jävligt skönt att äntligt fått det gjort! Nu ska vi banne mig sätta upp lite hyllor och tavlor och sånt inne hos henne också. Inget sådant har vi ju satt upp efter vi tapetserade och hon flyttade in i rummet för typ 2 år sedan eller nått.... SKÄMS på oss! 

Men till min förskräckelse så insåg jag att hennes växagarderob är slut! Hon växer så det knakar. Lagret måste fyllas på! 


Fixarhelg

Det är så konstigt det här med helgmornar! Oftast är ju barnen uppe längre på fredagskvällen men nog sjutton vaknas det tidigt i ottan ändå! Albin är expert på detta. 

Vi försöker banka in i huvudet på honom att på helgen är det lagom att gå upp tidigast 08. Vaknar man innan det så försöker man somna om. Går inte det så kan man ligga och läsa i sängen. Och sover fortfarande resterande delen av familjen efter dessa två steg så kan man leka lugnt och tyst instängd på sitt rum.
Detta funkar sisådär.... haha! 
Som sagt Albin, han är nästan alltid först upp, oftast någon gång mellan 06-07 på helgmornarna. 
Oftast smyger han ut i vardagsrummet och försvinner in i Barnkanalen på tvn. Vi har provat att gömma undan fjärrkontrollerna så han inte kan sätta igång tvn och då inte behöver stressa upp ur sängen direkt när han vaknar, men då kommer han in till oss istället och kryper ner under täcket och ligger och snurrar åt alla håll och kanter i tristess. 
Och av någon märklig anledning så vaknar Elsa så fort hon hör att Albin är uppe och tassar. Hur gott hon än sover så känner hon av att han är uppe och får bråttom upp även hon.... 
Oftast kan de sitta ett par timmar lugnt och fint i soffan och kolla morgon-tv tillsammans ❤️ Men vissa mornar fungerar det inte alls...


Denna lördagsmorgon var Albin uppe redan vid 06 ungefär. Peter påstår det iallafall. Jag sov som en gris till lite innan 08. Då vaknade Elsa, som låg bredvid mig.
Ja helt otroligt att hon sov så länge trots brorsans tidiga uppstigning! 

Framåt 09 dukade jag fram frukosten och strax efter anslöt de två konsertgubbarna. 
De hade haft det jättebra kvällen innan och var så nöjda. 
Elsa som vanligtvis är så himla blyg försökte faktiskt inte gömma sig undan från kusin Baloo en endaste gång! Men hon undvek allt vad hon förmådde att råka titta på honom. Haha! ❤️
Albin var mycket coolare som vanligt. 

Ganska snart efter frukosten vinkade vi hejdå till Baloo. Han skulle fortsätta sin besökarturne innan han skulle flyga hem morgonen efter. 
Och jag kunde pusta ut efter ha försökt kommunicera på engelska. Haha! 


Resten av förmiddagen och en bit in på eftermiddagen så höll vi till ute. 
Peter hjälpte mig fixa lite ytterligare ute i hönshuset. Man får liksom testa sig fram 😊 Det är lite pyssel nu när de mesta dels tillbringar sin tid inne i hönshuset. Vattenautomaten måste ju stå relativt skyddat, ventilationen måste vara tillräcklig och så måste det rengöras en hel del. 
Men jag gillar allt det där pysslet med dem ❤️
När vi höll på där hos dem så fick de gå ut fritt. De flaxade överlyckliga ut men höll sig i närheten och ville ganska snart in och kuckilura igen. 

Senare på eftermiddagen tog vi en cykeltur ner till sjön. Lite is hade lagt sig och någon badlust infann sig INTE!

Efter middagen kollade vi film och åt godis i soffan hela familjen ❤️




På söndagen var ingen uppe vid 06! Tror faktiskt även Albin tog en gnutta sovmorgon till lite efter 07 iallafall. Bra gjort!

Även denna förmiddag spenderades ute.
Jag öppnade upp på vid gavel åt pullorna återigen men de gjorde sig inte besväret med att sticka ut en endaste klo. Haha! Det var ju vitt på backen dagen till ära och det tilltalar dom inte det minsta.
Jag schasade ut dem i hönsgården när jag mockade, de satt precis utanför och surade och väntade på att få gå in igen 😊

Jag tömde komposten på finfin mull. Behöver ju göra plats i den så vi kan kompostera alla köksavfall hela vintern. 

Sedan plockade jag upp den sista potatisen (som jag hade glömt bort). Och även några morötter och palsternackor.
Fantastiskt att kunna trädgårdsarbeta och skörda i slutet av november! ❤️
Några vårlökar grävde jag ner också. De hade jag också glömt bort att jag köpt för läääänge sedan. Men det är lugnt! De hinner blomma till våren ändå 😊 

Peter fick hjälp att köra in ved. Nu slipper vi frysa och duscha kallt i några veckor till 😉



Klockan 15 var det dags för andra passet med Tabata och jag lyckades faktiskt lura med mig Peter dit! 
Det var kul att köra ihop! Och fan så jobbigt det var. Men jävligt skönt efteråt.
Barnen var hos farmor under tiden och vi åt middag där innan vi åkte hem. Tackar! 

Och sedan var ännu en helg förbi... 


❤️❤️


Förra veckan. Vinterns ankomst?

Jag vaknade upp med träningsvärk från helvettet på måndagen. Söndagens tabatapremiär satte sina spår. FY SATAN! 

Mina måndagsjobb är de värsta på hela veckan så ni kan ju tänka er hur jag hade det. Haha! 

På eftermiddagen var det gympadags för barnen.
Elsa var sådär tokblyg och tyckte jag skulle vara med. Ajajaj... 
Vi fick glädjande besked om att det bara var två gånger kvar av denna termin. Skönt! Måndagarna är långa och slitsamma för oss alla i familjen. 


På tisdagen vaknade vi upp till ett frostbitet landskap utanför fönstret. Det låg kvar hela dagen. Albin hade bråttom att komma ut efter vi kom hem från dagis vid 12.30. Enligt honom är det ingen skillnad på frost och snö.
Han höll sig sysselsatt på egen hand ute i ett par timmar ❤️ Gräsklipparen förvandlades till en ismaskin 

Jag och Elsa höll oss inne i värmen istället. 

Nu litar jag så pass mycket på Albin att det känns hyfsat okej med att han är själv ute. 
Men tjatar varje dag om att han bara får vara på tomten, inte försvinna iväg, inte hitta på något farligt och dumt och ropar jag på honom måste han svara. 
Det funkar oftast mycket bra. Men det händer ju såklart att han glömmer bort sig och tex. försvinner in till farfar utan att säga till. Det är tur att jag kan tjuvkika in dit från vårt köksfönster 😊



På onsdagen hade även Elsa bråttom ut när vi kom hem. Men jag höll mig inne. Bortsett från när jag var ut en sväng till hönsen och tittade till dem ❤️ 

Torsdagar hämtar jag ju inte förän 15 på dagis och vi är alla ganska möra då. Fast det är oftast bara jag som erkänner det... 

Jag minns inte hur vi slog ihjäl eftermiddagen men Albin var väl säkert ute den lilla stund innan det blev mörkt och dags för middag. 


På fredagen hade jag fortfarande rejält med träningsvärk kvar... Och jag har dessutom haft fruktansvärt ont i käken i ett par veckor. Troligtvis är det för att jag suttit och spänt mig så jävla dant när jag kört bil den sista tiden nu eftersom jag är så jävla nervös. 

Ungarna var hemma med farmor och farfar på förmiddagen som vanligt.
Jag hade gjort en lista till Albin med några olika arbetsuppgifter. Han tycker om sånt och när jag kom hem vid lunch så hade han bockat av ALLA uppgifter! Bla. så hade han mockat hos hönsen, dammsugit och hämtat hem granris att lägga nedanför trappan ute. Duktig grabb ❤️

På kvällen kom ju Peters kusin från Ungern på ett snabbt besök innan de åkte in till Globen och konsert.
Jag och ungarna hade soffmys men det blev inte så sent för de små. 
Inte för mig heller för den delen. Men usch vad oroligt jag sov innan konsertgubbarna kom hem. 
Vid 02 kom de äntligen och efter det sov jag som en stock! Elsa hade redan kommit in till mig då så jag beordrade Peter att lägg sig i hennes säng istället 😂 


Helgen. Fest och farsdag

I lördags var Albin bjuden på Halloweenfest hos en kompis från dagis. Han var taggad till tänderna 😉 

Vi var rätt slöa allihopa på morgonen men vi hann vara ute någon timme på förmiddagen innan vi åt lunch och sedan åkte. 
Vi lämnade av Albin på festen hos Adam och åkte vidare in till staden. Vi lyxade till det lite med Elsa och gick på café. Nöjd tjej ❤️ Men ujuj så svårt hon hade att bestämma sig vilken kaka hon skulle ha! 
Albin skulle hämtas 1,5 timme senare så vi hann inget mer än fika innan vi fick åka tillbaka igen.

Det var en nöjd grabb vi hämtade men han tyckte tiden gått för fort och hade gärna stannat en stund till 😊 En liten godispåse och några monsterkakor fick han med sig hem. Och han bjöd Elsa på en godis redan i bilen ❤️


När vi kom hem passade vi på att vara ute lite till innan det blev mörkt. Albin längtade efter att cykla.
Elsa ville dock inte vara ute och inte heller inne själv, så jag gick också in. 

Resten av dagen var jag på skithumör av någon anledning och det höll i sig hela kvällen. 


Söndagen startade helt fel. Hela familjen var osams innan vi ens påbörjat frukosten.
Ungarna hade vaknat på krigshumör och höll på att hoppa i soffan och tjafsa om allt och inget. Alla skrek på varandra.... Hemskt! Jag höll på att flytta hemifrån.

På förmiddagen åkte vi bort till edsbro och röstade. Det var i skolan som Albin troligtvis kommer börja i nästa höst så vi passade på att kolla läget lite. I biblioteket och ute på skolgården 😊
Peter gick också där låg och mellanstadie. 

När vi kom hem fick jag hjälp av Peter att säkra upp hönsgården lite. Nu måtte den vara helt inbrottssäker från alla slags vilddjur utifrån! Vi fäste gunnebostängsel på nedrehalvan av gården och säkrade upp grinden med armeringsnät. Nu ska ingen hungrig räv lyckas bryta sig in i vinter! 😊

Pullorna fick komma ut i det fria medan vi höll på. Överlyckliga blev dom när jag öppnade grinden på vid gavel och de bokstavligen flög ut! ❤️ Skönt att sträcka på sig och flaxa runt antar jag.
Men de är ju så nyfikna så de höll sig hela tiden i närheten och hade koll på vad vi gjorde 😊
Albin krattade inne i hönsgården, skyfflade ut gammalt groffs och la sedan in lite nya löv till dem att krafsa runt i. 

Utevistelsen gjorde oss alla på bättre humör och vi åt lunch fredligt och lugnt. 

Fast Elsa höll till inne nästan hela tiden vi andra var ute. Hon hade tom. lurat in farfar som leksällskap. Haha! 

Efter lunchen tog vi en farsdagfika. Pappan i huset fick två paket. Nya Elsa och Albinarmband samt ett par nya pyjamasbrallor. Han blev mycket glad och nöjd ❤️

Sedan drog jag iväg på träning. Ja ni läste rätt! Haha!
Jag provade på Tabata och jävlar vilken timme! Jisses! Jag höll på att inte kunna köra hem efteråt pga. mjölksyra från topp till tå. Riktigt bra var det.

Efter middagen la jag mig i ett varmt bad. Det behövde mina stackars chockade muskler 😅 


Just nu

Ytterligare är fredagskväll jag och barnen får ha kvällsmys själva. Nu mini mello! 

Pappan är inne i Stockholm för att gå på inflames konsert. Hans kusin från Ungern (som var här i somras med sin familj) kom med flyget idag för att följa med. 

Jag har en stor ungerska salamikorv till sällskap ikväll 🤣 



Förra veckan.

Måndagen var som vanligt. 

Skönt att komma igång med vanlig vardag igen efter en veckas höstlov. Ungarna var taggade att komma tillbaka till dagis och träffa kompisarna ❤️

Och jag fick inleda en ny relation med denna pärla. Min nya bil. En Volvo V50. 

Peter hämtade hem den från bilhandlaren tisdagen veckan innan då vi inte var hemma  och nu var det min tur att påbörja bekantskapen. 

Ny bil är ju alltid kul. Men efter dessa omständigheter känns det inte alls kul. Jag har haft noll intresse och ork att fixa med allt efter olyckan men Peter skötte allt exemplariskt ❤️ Och en Volvo har jag alltid velat ha så jag är nöjd 😊
Men det tar ju ett tag att bli kompis med en ny bil.
Första åkturen lyckades jag få två kärringstopp! Jag har enbart kört automat i två veckor och denna nya är manuell så det tog ett tag att ställa om sig. Haha!

Jag hämtade barnen på dagis vid 14 och det blev deras första möte med nya bilen. Spännande!
Men båda två förvisade sig om att deras bilstolar i var okej ❤️ Till Albin köpte vi en exakt likadan som den vi kasserade och Elsa fick överta en av Albins gamla bakåtvända stol. Så allt var i sin ordning och de tyckte bilen var fin.
Denna måndag var det ingen gympa så vi åkte hem till Jessica. Där bjöds vi på smörgåstårta och fika. 
Vi åkte hemåt framåt 17. Elsa hade lyckats trampa i en hundskit så hennes sko osade ner hela bilen. Haha!


På tisdagsmorgonen vinkade vi hejdå till pappan vid typ 05.30. Han skulle ju åka till Malta med jobbet....
Jag som vanligtvis slipper åka och lämna på dagis nästan alla morgnar kände lite stress inför kommande dagar. Men denna morgon flöt på fint. Jag hann tom. dricka en kopp kaffe hemma innan vi åkte. Lämnade barnen på dagis lite innan 07 och var på jobbet ca. 07.15. Nästan i vanlig tid! 😊
Men attans vad jobbigt det var att köra på morgonen. Mörkt, kallt och lömskt väglag. Hua!

På eftermiddagen hemma var jag ut till mina små pullor och fixade lite ❤️ Jag tycker så synd om dom nu när det är kallt och jäkligt. De sitter mest bara inne i hönshuset och kuckilurar. Det måste ju vara skittrist! De är ju vana vid att ha fått gått ute fritt nästan ett helt halvår... 

Efter middagen övertalade Albin mig att klippa honom....

Den ungen har ju så mycket hår!!! Han ville ha kortare bak i nacken. Det var det viktigaste 😉 Jag gjorde mitt bästa och det blev väl ok tillslut. Albin blev nöjd och det är huvudsaken 😊

På onsdagen sköt jag upp lämningen på dagis en timme. Lämnade dem 8 istället för 7. Vi åt frukost hemma tillsammans och så hade det hunnit bli ljust ute. Men halt och jävligt ändå! Fan vad jobbigt det är att tycka det är jobbigt att köra! Jag har aldrig tidigare tyckt det är jobbigt att köra, oavsett väglag. Men nu våndas jag inför varje biltur och jag sitter på helspänn. Och dessutom ska jag lära känna en ny bil mitt i allt...


När jag gjort mitt första morgonjobb så hade jag en lucka och bestämde träff med chefen nere på stan. Vi skulle ta en morgonfika och snicksnacka lite.
När jag kör in på parkeringen ser jag i backspegeln att det ryker väldigt från bilen, men eftersom det var några minus grader så tänkte jag att det är väl bara avgaserna. Fast när jag parkerat och stängt av motorn så fortsätter det rycka. Väldigt mycket dessutom! På trottoaren intill passerar just en man och tittar oroligt mot bilen.
- Brinner det i motorn?! Frågar han.
- Ingen aning?! Fick jag ur mig.
- Öppna huven så ska jag titta. Erbjöd han sig.
Jag ursäktade mig att jag inte ännu visste var spaken satt eftersom jag bara haft bilen i tre dagar. Haha!!! 
När vi tillslut får upp huven så har röken avtagit tack och lov och det såg inget mysko ut i motorn och luktade inget konstigt.
Mannen tyckte dock att allt var mycket märkligt och tyckte jag skulle kolla upp det. Suck! Men jag är glad att han var så hjälpsam.
Frukostfikan ägnades mest åt telefonsamtal. Först pratade jag med Peter och bad om råd. Vi misstänkte att det kanske kunde vara diselvärmaren som bolmat men vi var inte helt säkra på om bilen ens är utrustad med sådan.
Jag ringer vidare till bilhandlaren och han bekräftar att det är en värmare i och att det troligtvis är den som gått igång. Han föreslår att jag kan åka upp till deras verkstad om jag känner mig osäker. Sagt och gjort! Efter avslutad fika kör 500 meter upp till verkstaden och när jag parkerar där så ryker bilen återigen. Dock inte lika mycket.
Jag fick prata med en mycket trevlig mekaniker och han bekräftade att det lär vara diselvärmaren. Eftersom bilen inte körts mycket av oss ännu, det var kallt och att den dessförinnan stått ett bra tag hos bilhandlaren så behövde den nog bränna ur systemet ordentligt. Därav all rökutveckling. Så jag kände mig lite lugnare när jag åkte därifrån och iväg till nästa jobb. 
Ingen mer rök uppstod resten av dagen 👍

Jag hämtade barnen på dagis vid 13.30. Jag hade ett uppföljningssamtal inbokat med en fröken, vi pratade om hur det gått för Elsa att börja uppe på tiger. Men det fanns ju inte så mycket att prata om, allt har gått jättebra och hon trivs riktigt bra. 
Vi åkte hem och jag lämnade över stafettpinnen till farfar. Jag var tvungen att åka och fixa dagens sista jobb. Det som jag inte hann med eftersom jag var tvungen att besöka verkstan... 
Jag var hemma igen framåt 17 och då hade farfar redan utfodrat ungarna med middag. Tackarrr! 
Den kvällen nattade jag dem redan vid 18. Både dom och jag var helt slutkörda ❤️


Torsdagen inledde som vanligt med frukost hemma.
Halvvägs till dagis kommer jag på att jag glömt topsa bort mascaran som jag kletat utanför fransarna! Jisses! Jag kör in till vägkanten och försöker torka bort det värsta med fingrarna. Blev ett hyfsat resultat 😉

Jobba jobba jobba och sedan hämta på dagis vid 15. 
Hemma la vi oss på soffan och kollade Pippi och försökte ladda om inför halloweenfirandet på dagis.
Vi hann vara knappt två timmar innan vi bytte om och packade in oss i bilen igen och åkte tillbaka.



Vi lämnade en förväntansfull PolisAlbin på ett häxlikt dagis. 

Jag och Elsa åkte ju hem till syssling Philip och åt tacos. 
1,5 timme senare hämtade vi på dagis igen och åkte hem. 
Vi var hemma vid 20 och ungarna stupade i säng. Jag la mig nog inte långt efter heller.


På fredagen kom farfar in vid 06.30 som vanligt och jag for till jobbet.
Denna morgon var första gången jag åkte samma väg vid samma tid efter olyckan. 
Usch vad ångestladdat det var! Men jag kom fram välbehållen. 

Jag kom hem framåt 12, precis lagom till när de åt lunch här hemma. 
När farmor lämnade oss framåt eftermiddagen så gick vi alla tre ner i chillmood. Allt var riktigt harmoniskt och vi räknade ner timmarna tills att pappan skulle komma hem vid 19 ❤️ Tyvärr fick vi ju veta att det var ett riktigt jäkligt åskoväder där nere hos dem så de skulle bli försenade ☹️
Vi åt middag redan vid 16 och la oss sedan i sängen och kollade tv. Sedan hoppade vi ner i ett bad tillsamnans alla tre och hade det mysigt. Därefter stod tv och chip på tur.

Jag har för mig att ungarna var nerbäddade lite efter 19. De var trötta och orkade nog inte försöka sitta uppe längre för att vänta på pappan ❤️ Och tur var väl det.
Planet lyfta många timmar senare än beräknat och hann dessutom mellanlanda i Köpenhamn innan de äntligen kom hem till Arlanda. Även jag hann alltså natta mig och somna.
Framåt 02 kommer han äntligen hem! ❤️ Nu var allt som vanligt igen ❤️


Veckan som gräsänka gick ändå väldigt bra! Trots att jag trodde bilen höll på att brinna upp, halloweenfirande och att sova ensam hemma. Jag sov så sjukt jävla bra hela veckan! Förutom natten till fredagen, då drömde jag min första mardröm om bilolyckan. Jag drömde att jag gled baklänges med bilen ned för ett stup och voltade runt i luften och landade på taket. Men det slutade bra även då. 

Framåt småtimmarna hade jag oftast sällskap av två barn i sängen ❤️ och vi kom upp i tid varje morgon och samarbete mellan oss fungerade riktigt bra nästan hela tiden. 
Och ingen av ungarna har saknat och gnällt efter pappan.... Hihi 😉 En gång sa de att de saknade pappa men det var fort övergående 😉 


Fort. Höstlovet förra veckan. Onsdag-söndag

På onsdagen stod hårklippning på schemat för mormorn och mormor Siv och då tänkte jag passa på att även låta Elsa klippa sig för första gången. Tidigare i sina 3,5 levnads år har hon enbart klippt luggen och nu var hennes hår riktigt långt där bak. Och ganska tunt och stripigt nertill.

Elsa var taggad och ville klippa sig. Hon lät Siv klippa sig först och själv satt hon på första parkett i sällskap med moster och Albin. Därefter tyckte hon att även mormor kunde klippa sig. 
När det tillsist var Elsas tur kröp hon in under köksbordet och hoppades bli osynlig. Hon var inte alls peppad längre. Blygheten slog till med full kraft.
Tyvärr har hon en taskig mamma som fiskade fram henne under köksbordet och satte henne på stolen i köket. 
Elsa ville bara sjunka genom jorden och gjorde allt för att inte råka titta på klipptanten. Och hon hade fullt sjå att försöka klippa en någorlunda rak frisyr på den lilla damen. 

Jag satt med alldeles intill hela tiden och när det nästan var färdigt hade Elsa mjuknat upp lite och höjde huvudet en aning 😉 Men luggen var en svår match. Haha! 

Cirka 5 cm kortare blev det blonda håret och efteråt var Elsa riktigt nöjd och stolt trots allt ❤️ 

Spela spel hanns med också och de förvandlades till mycket märkliga gubbar 😊 

Sent på eftermiddagen drog barnen iväg med moster in till simhallen. Där mötte också Joel upp och de badade för glatta livet i ett par timmar. 
På hemvägen stannade på Donken och åt en mycket sen middag. Vrålhungriga var de efter allt badande.
De kom inte tillbaka hem förän lite efter 20 och då var det ganska omgående sänggång ❤️



På torsdagen gick även morfarn på höstlov och slapp åka och jobba tidigt på morgonen.
Vi hade vi bestämt träff med mostern i Valla för att kolla in och prova den sprillans nya lekparken. 
Den var stor! Och verkade vara omtyckt av ungarna.
Det var väldigt mycket barn där men det fanns plats åt alla. 
Elsa tyckte dock till en början att det var jobbigt med massa barn överallt och blev blyg. Hon bröt ihop när hon klättrat upp i en klätterställning och inte vågade gå förbi två lite större pojkar för att komma fram till rutschkanan. Albin tog på sig storebrorstollen exemplariskt och försökte trösta och stötta Elsa där uppe ❤️ Men han lyckades inte.
Tillslut kunde jag hjälpa henne ner på samma ställe hon tog sig upp 😉 Och efter knappt en halvtimme var all hennes försynthet bortblåst och hon for runt överallt ❤️


Efter någon timme gick vi upp till gamla Linköping. Vi kollade in i några handelsbodar och tog en fika. 

Ungarna var ganska gnälliga över att behöva gå men gick att muta med ett besök in på Cloettabutiken 😉
Vi gick tillbaka ner till bilarna och följde med moster hem.
Elsa tyckte det var så länge sedan hon var där. Och det stämmer! Senast hon var där var nog i Juli när onkel fyllde. Men jag och Albin var ju där i oktober när moster fyllde.

Jag hann bara dit och vända i stort sett. Klockan 18 hade jag bestämt träff med mina två barndomsvänner. Jag tog bussen in och vi gick och åt indiskt. Mycket gott och trevligt! Exakt ett år sedan vi sågs sist....
Tog bussen hem och var väl hemma efter 22 tror jag. 



Fredagen ägnade vi förmiddagen ute och höstfixade det sista i trädgården. 
Jobbargubben Albin väcktes till liv och han var så duktig ❤️

Medan de andra jobbade smet Elsa och jag iväg en sväng till lekparken. Hon passade på att låna trampbilen medan Albin var fullt upptagen med annat 😉

Efter några timmar ute var det skönt att komma in och få en sen lunch i magen. Det vankades pannkakor. 

Vi var ganska slitna så resten av eftermiddagen var rätt lugn. 

Jag drog in till Ikano lite efter 18 och kollade i affären i knappt en timme, sedan åkte jag vidare till resecentrum för att hämta upp pappan vid tåget ❤️ (ingen av ungarna ville följa med 😂)
Pappan hade det lugnt och skönt hemma hela veckan. Så lugnt att hans långdragna och försynta förkylning övergick i feber. Han låg till sängs onsdag till fredag. Stackarn 😉
Hur som så var det kul att han kom ner till oss ❤️ (och jag skulle slippa köra hela vägen hem själv 😅)
Vi åt räckmacka när vi kom hem och sedan hoppade de små i säng. 


Lördagen var Allhelgonadagen. 
Vi åkte på förmiddagen in till Linköping och till kyrkogården till min morfar. Där bjöds det i vanlig ordning på kaffe och bulle.
Sedan åkte vi vidare ut till kyrkogården i Mantorp till min farmor och farfar.
Därefter fortsatte vi till Helen och Nichlas och åt våfflor och fika. Mycket gott!
Lyllosen Albin åkte dessutom med i traktorn när Nichlas plöjde. Det gjorde ju veckan helt komplett! ❤️

Söndagsförmiddagen var enbart slappig.

Jag och Peter tog sovmorgon såklart och jag tror faktiskt att ungarna för första gången på hela veckan slog på stort och tog sovmorgon också. Till typ åtta 😅
Därefter umgicks de mest med varsin padda. De fick ju passa på medan tillfälle fanns. Vi har ju fortfarande inga hemma hos oss.

Vid typ 12 tror jag vi hade packat ihop oss, vinkat hejdå och påbörjade resan hem.

Jag var helt övertygade om att båda ungarna skulle somna i bilen efter allt vi gjort i veckan. Eller iallafall Elsa, men båda var vakna hela resan! Vi körde nonstop tills vi kommit lite norr om Stockholm och de var sååå duktiga båda två ❤️ Trots att vi fick ta en omväg vid sidan av motorvägen mellan Nyköping och Södertälje pga. köer efter olycka. Samt att det var köigt och trögt genom Stockholm.
Vi stannade på Donken och åt middag. 
Vi var hemma vid typ 18 tror jag. Allt gick galant! 

Fullt i baksätet. Två barn och en docka/bebis ❤️


Just nu

Mot röstlokalen!



Kontraster

Jag har fyllt sängen med ett berg av nytvättade strumpor och underkläder som jag nu ska börja sortera.


Samtidigt får jag ett sms från Peter där han skriver att de landat. 

Men dessvärre i Köpenhamn!!! 😤
Besättningen behövde tydligen rast. Förhoppningsvis lyfter de om 45 minuter igen.... 


Höstlovet förra veckan. Måndag och tisdag

Jag och barnen unnade oss som sagt höstlov förra veckan. Sedan länge var det planerat att vi skulle åka ner till mormor och morfar men efter att jag kvaddade bilen så kände jag mig inte jättepepp på att köra själv ner. Och inte heller visste vi om vi kunde när vi bara hade en bil. 

Men bilbekymret löste vi genom att Peter lånade sin mors bil att åka till och från jobbet med och när jag såg att måndagen skulle bli solig och inte så kall så bestämde jag mig för att vi skulle åka ner. 

Vi hade ingen brådska iväg utan åkte vid typ 11 tror jag. Då slapp vi det värsta av morgon och förmiddagstrafiken genom Stockholm. 
Resan gick bra men jag känner mig inte alls bekväm med att köra längre. Tyvärr! 😰

Ungarna var galet duktiga där bak och vi körde faktiskt hela vägen ner nonstop. Det tog ganska exakt 3 timmar. 
Så himla duktiga barn! ❤️ 

Eftermiddagen ägnades åt massa bus och gos med mormor och moster. 

Klockan 18 hade jag en bokad middagsdate med Micke och Therese. Vi möttes upp på Pinchos och åt, drack och hade det mycket trevligt som vanligt när vi ses ❤️ (typ 2 gånger om året) 


Lite efter 21 satte jag mig på bussen hem.

En halvtimme senare var jag hemma och fick då höra att nattningen av barnen hade varit lite trixig och trög. Albin hade lyckats somna bara en liten stund innan jag kom ❤️ Men sedan sov de som grisar hela natten. 


Trots en sen kväll innan så gjorde barnen morgon redan innan 07. Albin redan innan 06 tror jag! 😬
Men jag märkte inget, de smyger nämligen ut till mormor och morfars sovrum när de vaknar 😉

Albin var väldigt sugen på att gå ut och leka. Framför allt att plocka fram trampbilen. 
Jag och barnen gick ut på förmiddagen. Albin åkte bil och Elsa tog med sig en bebis ut i vagnen ❤️ Vi gick till lekparken och bebisen fick vara med och gunga och åka rutschkana. 

- Mamma! Ta kort på min bil. Framifrån. Bakifrån. Och på fälgarna. Och på mig! ❤️


När vi intagit lite lunch så åkte vi in till Tornby i förhoppning om att införskaffa dojjor till barnen. Och vi grejade uppdraget i första affären! Fantastiskt! 😊 

Blev en sväng in på toys'r'us efteråt. Vi tillbringade nog en timme där inne. Minst! Men inga inköp gjordes... haha! 
Albin ville bara ha stora svindyra legobyggen och Elsa ett nytt möblerar dockskåp.
- Mamma titta vad fint hus! Mitt dockskåp hemma är fult. 
Tack för den Elsa! Det är ju jag som gjort ditt dockskåp... 😂

Vi gick vidare bort till Ikano för en fika.
När vi gick förbi skomakaren tvärnitade Albin och ville köpa sig en nyckelring med bilmärke på.
Sagt och gjort! Albin köpte sig en Saab nyckelring och Elsa en passat. 
Så kan det gå! Våra barn går tomhänta ur leksaksaffären och handlar istället av skomakaren. Men de var väldigt nöjda och det är huvudsaken ❤️
Albin var fast besluten med att välja saabmärket trots att vi inte längre är saabägare. Det är nog hans sätt att bearbeta det som hänt ❤️


Under kvällen hemma så insåg vi att det var Bus eller godisdagen. Det ringde på dörren ett par gånger men vi hade ju inget att bjuda på.

Albin tyckte det var skitspännande och gick ut och spanade. Elsa var också med lite till och från 😊

Skriv inläggstext 


Just nu

Fredagschill i sängen med playkanaler som sällskap 


Middagen är avklarad. Disken är klar. Torktumlaren jobbar. Alla leksaker är bort städade. Snart ska vi ta oss ett bad.

Vi har med andra ord tagit helg ❤️


Pappan i huset ser ut vara fast nere på Malta. Det var åskväder när de skulle lyfta vid 13 så resan sköts upp. Sista budet nu är 17.00. 
Nåja, vi får väl se. Jag tror inte han kommer hem förän imorgon 😤 


Halloweenfest

Ikväll var det äntligen dags för årets Halloweenfest på dagis! 

Tyvärr fick ju inte Elsa gå då det bara var för de största, födda 12 och 13. Och hon var väldigt besviken över det till en början. Men Albin var riktigt taggad! Och hans utklädnad har varit klar sedan länge. 
Han förvandlades till en läskig polis med Batmanmask och djävulshorn. Mycket nöjd grabb ❤️
Och även om inte Elsa fick vara med på festen så klädde hon ut sig ändå. Ett läskigt skelett med fyra ögon och djävulshorn. Även hon var nöjd ❤️

Jag hämtade dem på dagis vid 15 i eftermiddags. En halvtimme senare var vi hemma och knappt två timmar efter det satte vi oss i bilen och åkte tillbaka till dagis igen. Ett himla farande fram och tillbaka.

Men vi hann chilla lite hemma i soffan och kollade på Pippi. 

På dagis stod det lysande pumpor utanför och där inne hade fröknarna förvandlats till häxor och andra konstiga saker.
Det var uppdukat långbord med småpumpor, spindelnät, spindlar och händer och massa annat. Och tacos stod på menyn. 
Albin skuttade förväntansfullt in i discorummet och vinkade glatt hejdå åt mig och Elsa.
Elsa tyckte det trots allt var skönt att få åka därifrån med mig 😅 
Vi åkte bort till syssling P och åt tacos vi med! Gott! Så mycket mer än så hann vi inte, halloweenfesten höll ju bara på 1,5 timme så vi var ju tvungna att åka tillbaka och hämta vår läskiga polis. 

Festen hade varit kul! De hade ätit, spiderman hade kommit på besök och bjudit på glass, de hade haft disco och ätit kladdkaka med spindlar på. 
Toppbetyg med andra ord! 

Båda barnen höll sig vakna hela vägen hem och vi såg både möss, harar och vildsvin längs vägen.
Lite efter 20 var vi hemma och det var bums i säng. Nu sover de gott ❤️ 
Och nu ska också jag dimpa i säng. Godnatt!
Man blir trött av att vara gräsänka..... 


Just nu

Har nu på morgonen vinkat hejdå till pappan i huset. Han åker till Malta med jobbet idag och jag blir gräsänkling....

Nejdå, jag är varken bitter eller avundsjuk.


Förra helgen

Jag stod på barnloppis 9-14. Det gick rätt bra. Åkte hem med ca. 1000 kr i fickan.


Peter och ungarna kom in till mig lite efter 13. De åt lunch på Donken och sedan hjälpte de mig att plocka ihop och bära ut allt till bilen. Jätteduktiga var dom ❤️


Vi hann bara hem, bytte kläder och åkte sedan ner till M&M där det vankades födelsedagsfika för Isak. Gott och trevligt. 
Ungarna tycker det är skitkul att umgås med storsysslingarna. 
Elsa är ju såklart superblyg till en början men när det släpper är hon gärna ihop med grabbarna.

När vi kom hem igen fixade vi middag och sedan var det i stort sett läggdags. 


På söndagen vaknade vi till små snöflingor utanför fönstret.
- Det snööööar!!!! Vrålade Albin när han tittade ut och kom inrusande i vårt sovrum och väckte oss....

Förmiddagen var lugn och skön. 
Ungarna byggde tågbana bla. (Vardagsrummet var invaderat av tåbanor i flera dagar. Dom gör ont att råka trampa på...)

Och Isak kom förbi en liten stund på eftermiddagen. Då byggde dom lego.


Lite senare åkte vi fram och tillbaka till Rimbo hämtade farmors bil. Peter fick låna den för att kunna ta sig till jobbet. Tackar! 

Resten av eftermiddagen slöade vi i soffan med film och lite godisrester ❤️ 


Förra veckan

Förra veckan blev ju bara knas efter mitt äventyr med bilen på tisdagsmorgonen. 


Dagen efter, på onsdagen, stannade jag hemma. Jag var faktiskt rätt öm i kroppen lite här och var men nacke och rygg var värst. Samt ömhet i skallen och huvudvärk.
Jag låg halva dagen och hämtade barnen på dagis vid 14. 
Bara tanken av att behöva sätta mig i bilen och köra gjorde mig lite kallsvettig men det går inte att banga. Det är bara att vara envis mot sig själv och fortsätta köra.

På eftermiddagen, när Peter kom hem från jobbet så åkte han och jag in till staden för att leta ny bil. Att panikköpa bil känns ju inget vidare men vi hade ju inte så mycket val. Vi måste ha två bilar.
Vår assistansförsäkring täckte bara hyrbil i tre dagar och därefter skulle det bli dyrt...
Vi kollade på en Volvo V50 som kändes helt okej. Något annat tilltalade oss inte. 
Vi stannade på Donken och åt en sen middag innan vi åkte hem.

Farfar passade barnen åt oss och det brukar ju aldrig vara några problem. Men denna eftermiddag blev tydligen ganska vild och tjafsig framåt kvällen. 
När vi kom hem vid 19 så hade han lagt båda två. Fast ingen sov. Båda låg och ylade. Eller Elsa hade somnat men väcktes av Albins ihärdiga ylande.
- Maaaaammaaaaaa!!!! Låg han och vrålade.
Jag gick in till honom så fort vi var hemma och han var helt förstörd.
- DU FÅR INTE VARA BORTA SÅ LÄÄÄÄNGE!!!! Skrek han åt mig med både tårar och snor sprutandes.
Lilla gubben ❤️ Han har tagit bilolyckan hårdast av oss alla tror jag men han har svårt att hantera det hela. 
Han som aldrig annars bryr sig om hur länge vi är borta. 
Han somnade snabbt sedan och likaså Elsa ❤️ 

Torsdagen körde vi på som vanligt. Eller nja nästan. Jag körde jobb 09-21. Hade ju lite att ta igen sedan både tisdagen och onsdagen plus ett flyttstäd som jag lovat. Men jag hade hjälp på kvällen så det gick bra. Men jag var bra slut när jag kom hem. Och hungrig! 
Just det! Jag mötte ju upp Peter och barnen hos bilhandlaren vid 15.30 för att kolla på Volvon lite bättre. Det var ju mörkt ute och ösregn när vi dagen innan tittade och provkörde den.
Den såg ok ut så vi slog till! Dock kunde vi inte ta med den hem på studs. Motorhuven var prickig av stenskott så de ville vi att de skulle fixa till. Troligtvis skulle den bli färdig till på tisdag.

På fredagen var jag faktiskt ledig, vilket var bestämt sedan långt tillbaka. Mycket passande efter allt! 
Farfar kom in i vanlig ordning innan 07 och han och barnen parkerade sig i soffan framför tvn. Jag låg kvar i sängen.
Även farmor kom som vanligt, fast lite senare. 
Jag masade mig upp ur sängen framåt 10. Skönt!

Farmor och ungarna pysslade med pumpor och jag ägnade förmiddagen åt att plocka ihop, sortera och prismärka kläder och diverse annat till barnloppisen jag skulle stå på på lördagen. Även det var planerat, inbokat och bestämt sedan länge. Men eftersom veckan blev som den blev så hann jag inte förbereda som jag tänkt. Det blev istället panikfix dagen innan...

Framåt 15 packar jag bilen full med loppisprylar och styr in mot staden.
Först hämtar jag upp Peter på jobbet. Han lämnade tillbaka hyrbilen tidigare på dagen så nu hade vi bara en bil.
Vi åkt till lägenheten där jag flyttstädade, för att fixa det sista. 
Därefter åkte vi och lastade av loppisprylarna vid mitt bord. 
Och sedan vidare till Ica. Inte ens den sedvanliga veckohandlingen blev av och vi skåprensade hemma kan man säga 😉 Men barnen var lite irriterade över att brödet tagit slut och att de bara fanns en liten skvätt yoghurt till frukosten.
Innan vi handlade så åt vi varsin bit lasange. Gott! Men att handla sent en fredagseftermiddag är ju ingen höjdare...
Efter handlingen fick vi åka tillbaka till lägenheten för att hämta all utrustning och lasta bilen full igen. Vi styrde vidare till min chef och lastade av allt.
Lite efter 19 var vi äntligen hemma! Barnen och farfar hade påbörjat sänggåendet. Det var två trötta och slitna barn även denna kväll. Men inte lika hysteriska 😉
Albin var dock lite bekymrad över att vi kom hem så sent, men jag förklarade allt vi gjort och då förstod han och somnade gott ❤️ Likså Elsa ❤️ 

Dessa två läskiga pumpor välkomnade oss här hemma i mörkret 


Just nu

Det tar på krafterna att ha höstlov....


Men imorgon åker vi hem och påbörjar vardag igen.


RSS 2.0