ond dag

Det har inte varit någon behaglig dag idag. Jag har haft ont ända sedan jag steg upp ur sängen imorse. Boven i det hela är dammsugningen igår misstänker jag. Kände ganska omgånde igår att det inte var något smart drag och ischias på vänster sida gjorde sig påmind. 
Idag har jag "bara" känt av fogarna men det räcker gott och väl.Jag har vekligen försökt hålla mig i skinnet och har lyckats hyfsat bra ändå tycker jag. Skulle velat fått mer gjort här hemma idag men det är en dag imorgon också.
Jag ställde Peter vid spisen när det var dags för middag och han lyckades med råge att få till en köttgryta utifrån receptet. Jättegott blev det! Albin och jag slappade i soffan framför tvn medan vi väntade.
Efter middagen hoppade jag i ett bad och tänkte att det skulle vara skönt för kroppen men jag känner ingen skillnad.
 
 
Min sambo har i stort sett NOLL intresse för allt vad gäller julförberedelser. Igår plockade jag fram alla julklappar som JAG redan införskaffat och bad om att vi tillsammans skulle försöka bringa klarhet i vad vi har och vad som behöver kompleteras samt att slå in dom. Visst, det kan vi göra fick jag till svar. Jag satte mig på golvet och började slå in och ganska snart ligger Peter och snarkar på soffan istället. Tack för hjälpen! ;) 
Pynta och fixa får jag sköta själv också och det gör mig inte så mycket men lite engagemang hade ju inte suttit fel.
Fast en sak han engagerar sig i är iallafall julbelysningen ute! I eftermiddags gick vi ut och började sätta upp ljusslingorna, eller Peter klängde på stege och jag stod på backen och tittade på :) I år får dom hänga i takfoten istället för i äppelträdet som förra året. Omväxling förnöjer! 
Mörkret kom ifatt oss så vi hann ej färdigt utan får fortsätta imorgon. 
 
 
Egentligen känner jag mig redo för sängen redan nu men det känns lite väl tidigt kanske. Blir nog soffhäng en stund till innan sängläge intas.
Hoppas på att morgondagen känns bättre!
 
 

Lördag här i vårt hus

God morgon! 
Här vaknade vi upp i ett knäpptyst hus vid åtta. Vi låg kvar och drog oss lite och hörde att det rörde sig inne i Albins rum.
Nu är frukosten avklarad, saneringen av köksbord och barnstol är gjord, kylskåpet har fått sig en rengöring, Albin, pappan och jycken är ute en sväng medan jag satte mig här och lyssnar lite till melodikrysset.
Dagen kommer väl bestå av adventsstök både ute och inne bland annat. Igår kväll lyckades jag sy Albins gardiner och få up dem tillsammans med fönsterbelysningen. Tycker det blev himla fint faktiskt! Lyser jättemysigt där inne hos honom nu om nätterna och han sov som en prins :) 
 
 
 
 
Igår sov han inte något på hela dagen. Han kom aldrig till ro när han låg och när han lessnat på att försöka satt  han bara och grät den lille stackarn. Jag fick knappt ens plocka upp honom ur sängen, han var så trött och ville egentligen inget hellre än att sova men det gick bara inte. Han ville ha smoothie till lunch så det fick han och sen en clementin på det och efter det var humöret på topp igen! :)
Vi körde en städdrive med dammsugaren, jag drog åt ena hålet och Albin åt andra.... Och efter det byltade vi på oss alla kläder och gick ut i kylan ett par timmar. Tillslut kom äntligen pappan hem lite tidigare och då gick vi in och värmde oss igen.
Kvällen bestod av bus och åter bus! Konstigt nog höll Albin humöret ända till läggdags trots ute bliven vila. Vid nattningen slocknade han typ bums :)
 
Peter sov sedan på soffan till och från resten av kvällen. Jag tittade på På spåret och åt pepparkakor. Lite efter tio gick jag och la mig i sängen medan Peter fortsatte sova kvar på soffan.
 
Inatt har jag drömt två hemska drömmar! Först blev Peter sjuk och skulle ej klara sig speciellt länge till och efter det blev pappa även han dödligt sjuk. Usch vad dåligt jag mådde! Tur det bara var en dröm. Lite roligt var det ändå då pappa bestämde att han skulle skaffa sig en motorcykel innan han checkade in. Haha! 
 
 
Nu ska jag rota fram resten av advetsstakarna! Tjing 
 
 
Såhär hittade jag Albin i sängen igår....
 

Vecka 28 (känner mig väldigt gravid)

Idag är det ynka 90 dagar kvar till beräknat datum och det känns helmysko! Nu stundar jul och nyår, efter det inskolning på dagis och sedan är det typ dags att föda.... Man förstår inte att vi kommit så långt redan.
 
Jag har börjat fundera mer och mer på förlossningen om hur jag skule vela ha det denna gång. Albins förlossning blev typ precis så som jag hoppats och önskat. Jag ville enbart använda mig av lustgasen och så blev det också. Denna gång känner jag likadant, har jag gjort det innan med bara lustgasen klarar jag ju det även denna gång! Men sedan fick jag en flaschback från förlossningen när jag en liten stund efter att Albin just kommit ut säger att: Ska jag göra detta igen ska jag ta mig tusan göra det med bedövning!!!
Så jag vet inte riktigt var jag vill ännu.Samtidigt kan man ju hoppas på att det går lite fortare nu andra gången och att man inte behöver tampas med smärtan i lika många timmar. 
Jag får fortsätta klura på detta :)
 
 
 
Magen växer och jag har helt plötsligt börjat känna mig väldigt gravid! Igår kväll kändes magen så tung och jag orkade inte gå och bära på den.
Lägga sig i sängen om kvällarna är inte längre det skönaste på hela dagen utan tvärtom! Jag får svårt att andas och ligger jag platt på rygg börjar den snart ömma och medan jag ligger på sidan så stramar och drar det i magen. Har börjat använda en kudde som stöd för magen och det funkar hyfast. 
Även halsbrännan är tillbaka igen!
Vissa dagar är det verkligen fest i magen och i förrgår tror jag ungen höll igång från morgon till kväll där inne. Visst är det underbart att känna rörelse där innifrån men nu har vi kommit dit då det ofta känns ganska så obehagligt och även gör ont ibland. De högra revbenen fortsätter att ligga risigt till och kissblåsan är väldigt poppis att reta på kvällarna. 
Inga byxor sitter skönt förutom mina älskade mjukbyxor!
 
 
Magen ser inte speciellt stor ut ser jag nu men framåt kvällen känns det alltid gigantiskt och tung.
 

Det är fredag igen

Hur kan det komma sig att veckorna går så fort? Känns som det alltid är måndag och fredag.
 
Här skiner solen denna fredag med ett par grader kallt och ordentlig isgata. Vi tog bara en kortis promenad imorse för jag orkade inte ge mig iväg på någon längre runda, magen känns tung och öm idag.
Jag åkte iväg för att hämta ut ett paket som kommit (mamma, min julklapp har kommit!;) och lämnade Albin hemma med farfar under tiden. Jag var borta max en halvtimme och när jag kommer hem igen har min grabben hunnit förvandlas till en liten skitgris! Han hjälpte farfar med att sätta på vinterdäck, så både vantar, overall och det lilla trynet var fläckvis svart.... Tur det finns tvättmaskin! :) 
 
Albin ligger i säng sedan en stund tillbaka men har ännu inte somnat, han sitter och läser böcker istället hör jag. Han har lyckats gömma/lägga bort tre av sina nappar imorse och har nu "bara" en i sängen så jag vet inte om det kanske är därför han har det lite svårt att koppla av?
Jag tänkte gå ner och sy Albins nya julgardin som kom även den i paketet, så det hinner bli gjort till på söndag.
 
 
Mina små pojkar imorse!
 

Min egna detektiv :)

Albin och jag var ensamna på Öppna även denna vecka. Tråkigt! :( 
Vid lunch fick vi besök av Therese och vi fick äta lunch, dricka kaffe och snicksnacka i lugn och ro medan Albin snarkade så sött. 
 
Idag åt vi rotmos och julkorv till middag och Albin åt som aldrig förr! Tre gånger bad han om påfyllning. Härligt att se honom äta ordentligt med middag igen efter en vecka med middagstrilsk. 
Efter maten blev det bad för den lille herrn då även håret fått smaka på det utsökta rotmoset. Efter lite "bumpa" på det så var det dags för sängen efter lite pusskalas.
 
 
 
Peter har gett sig sjutton på att få fatt i idioten vi råkade ut för igår. Han har lagt ut en tråd på Facebook och har fått bra gehör från både kända och okända människor. Folk håller ögonen öppna efter en ljus Volvo med trasig vänsterbackspegel.
Efter jobbet satt han till och med på vakt hos en han blivit tipsad om men hon visade sig vara oskyldig då hennes bil var hel. Min snickare tycks även kunna agera privatdetektiv ;)
Och av blinkersdelen att dömma, som hittades på vägen igår, har han lyckats luska fram att bilen inte är äldre än 2007 och även kunnat uteluta några fler Volvomodeller.
Olyckan är nu också polisanmäld och klassad som smitning.
 
 
Nu ska jag betala räkningar :(
 
 
 
Ännu ett konstaterande att vår son inte är som alla andra.
Idag fick han tag i citronflaskan, pillade upp locket och halsade ur den. Tydligen jättegott för flaskan höll han hårt i sedan och fortsatte huttandet.
 
 
 

Oturens kväll

Har precis parkerat mig i soffan efter att vi nyss kommit hem efter en kvällshandling som omväxling. Albin har precis hoppat i säng och Peter häckar nere i pannrummet och eldar.
 
Vi sköt på handlingen till kvällen för att Peter skulle in och köpa bilen han var och kikade på i helgen, så vi åkte in alla tillsammans direkt när han kom hem från jobbet. På vägen in till Norrtälje blev Saaben en sidospegel fattigare i en himla smäll! Jag har  sedan innan respekt för den där vägen, smal och kringelikrokig som den är och inte blir det bättre av alla andra dårar man möter som varken håller åt sig eller saktar ner när man möts. Och idag small det! Peter höll åt sig så mycket han kunde och hade saktat ner. Idioten vi mötte höll varken åt sig eller saktade ner och tjongade in i vår spegel med en jävla smäll! Spegeln vek in sig och det var nog på håret att fönster rutan faktiskt höll. Spegeln gick i tusen bitar och likaså höljet. Vi stannade till vid vägkanten och så att även den andra bilen gjorde det längre bort bakom ett krön. Peter gick ut för att titta på skadorna och under tiden försvinner den andra bilen bort i mörkret. Vi vänder om, stannar och plockar delar på vägen, både från oss och den andra och åker tillbaka för att se om den andra bilen stannat till längre bort men icke!  Fy fan för sådana idiotiska ynkryggar!!!
Både Peter och jag har som (o)vana att läsa registreringsskyltarna på bilar man möter men i mörkret är det inte optimalt att göra det så varken han eller jag la ju märket till det just denna gång såklart. Typiskt nog. 
 
Bilköpet och mathandligen gick iallafall bra och innan vi åkte hem stannade vi till på Donken för kvällsmat. 
På hem vägen möter jag världens största traktor med världens största släp efter i en kurva dessutom! Det var bara att lägga i backen och försöka backa i beckmörkret och hitta en liten ficka. Men det gick bra :) Och resten av resan hem gick också bra. Så även för Peter i "nya" bilen.
Imorgon ska jag ringa och ställa av min gamla fina pärla. Den får inte ens tjäna som jobbpendlarbil längre. Vad vi ska göra med den återstår att se.
 
Nu ska jag titta klart på Bonde söker fru.
 
 
 
 
 
Pussel är något som Albin börjat intressera sig för nu bara de sista dagarna och han är redan en hejjare på det! Vilken tur att jag råkar veta att tomten kommer med nya pussel så han slipper lägga ett och samma varje dag ;) 
 

Uppe med tuppen

Innan klockan sex imorse vaknade en ledsen Albin. Jag hämtade in honom till oss där vi låg och mös till pappan gick upp och då var Albin snabb att hänga med upp han också. När vi vinkat hejdå till arbetarpappan bäddade vi ner oss på soffan istället i sällskap med barnkanalen. Tro det eller ej men Albin satt lugnt och fint i soffan i över en och en halvtimme och tittade! Jag låg bredvid och slumrade stundvis. Riktigt mysigt! 
 
Efter frukosten gav vi oss ut på den sedvanliga promenaden. Idag är det mildväder igen, blött och blåsigt. Usch! 
Vid tio var vi inne igen och Albin var så trött och ville hoppa i säng, han somnade ganska fort och gör så än.
Jag har virkat och kollat lite på playkanalerna. Nu tänkte jag gå ner för att göra lite nytta i tvättstugan och leta fram jullådorna (bland alla andra lådor). 
 
 
Tvåan lever rövare i magen och tycker nog att det börjar bli lite trångt i sin enrummare. 
 
 
 
 
Såhär kan man också ligga och vänta på mat :)
 

Arbetande tokstollar

Jag är nyss uppkommen från ett värmande bad. Känns skönt för kroppen och trött(are) blev man på köpet. 
 
Vi hade syssling P med lillebror och mamma på besök här i eftermiddags. 
Albin och han hade så roligt och nu verkligen leker dom tillsammans. Man ser att Albin ser upp till Philip för att han är äldre och hakar på det han gör. Idag sysselsatte dom sig med att köra in den nyklyvda veden in i vedskjulet. De hjälptes åt med att lasta på några vedträn på pirren och så körde Philip bort den och de hjälptes åt att lasta av. Mycket underhållande att titta på! :) (trots att vi åskådare inte ville något hellre än att gå in i värmen) 
När vi tillslut kom in blev det livat värre och Philip lärde Albin skrika i falsett....
 
När Peter kom hem undrade han om en vivelvind dragit fram här hemma med tanke på röran ;)
 
 
Nu ska jag återgå till tvn och virka lite!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Barnarbete ;) Tänk er dessa två tokstollar tillsammans på dagis sedan....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonstök

Knoddas bjöd på sovmorgon imorse! Klockan blev närmare nio innan jag gick in och hämtade en glad liten skit :) Mamman tackar för det då hon för andra morgonen vaknat innan fem och ej kunnat somna om förän klockan blivit typ sju.
Farfar erbjöd sig att ta en morgonkissrunda med jycken när jag släppte ut honom i linan och det tackade jag ja till. Skönt att slippa skynda med frukost och påklädnad direkt på morgonen för att ge oss ut och kissa hund. Så idag åt vi faktiskt  frukost i pyjamas i godan ro, satte upp tomtekapporna i köksfönstrena, dammade i sovrummet och putsade även fönstret invändigt samt städade toaletten. När vi kom till toalettstädningen hittade Albin bara på en massa bus och satyg medan jag stod och skrubbade toan. Vi tappade tålamodet båda två då men vi samarbetade bra innan dess :) 
Nu ligger busen till sängs efter eget bestämmande och jag äter en välförtjänt smörgås och dricker kaffe. 
Tänkte sedan bege mig ner och stryka julgardinerna jag tänkte sätta upp i sovrummet. Lika bra att fortsätta medan ångan är uppe liksom! :) Hur jag ska göra här i vardagsrummet  har jag inte bestämt ännu. Hittills har dessa fönster varit gardinlösa nu i ett och ett halvt år och jag kan han inte bestämma mig för om och isåfall vad för gardiner jag vill ha här. Men kanske att jag slänger upp ett par julgardiner nu bara för att. Får se. 

Söndag, saffran, trädfällning och fiska

Söndag bjöd på ännu en sovmorgon för vår del. Eller ja, jag vaknade vid sju, låg och halvslummrade ett tag sedan drog vi oss till efter nio innan vi masade oss upp till ett framdukat frukostbord.
Albin tog även han en lugn morgon och ville inte upp förän efter åtta medan jycken istället tydligen glömt bort att han i vanliga fall är morgontrött. Han lyckades lura upp och ut mormorn och lagom till dom var tillbaka inne igen tjoade Albin. 
 
Jag och mamma drog igång ett saffransbullsbak på förmiddagen medan resten gick ut i det soliga men kyliga vädret. Medan degen jäste passade vi på att köra ett parti chinaschack. Det var evigheter sedan sist så det var på tiden. Jag vann såklart ;)
Resten av dagen lektes det friskt med duplo och när bakningen var färdig fikade vi såklart. Gott!
 
Vi vinkade hejdå till mormor och morfar framåt tretiden tror jag och efter det stupade Albin i säng och sov fram till middagen. Tredje kvällen som Albin enbart leker med middagsmaten...
Resten av kvällen ägnades åt att städa undan allt lego som låg utspritt i vardagsrummet, bada och titta på "bumpa".
Strax innan sju hoppar Albin glatt i säng och efter det var det knäpptyst där innifrån. Kvart över åtta skulle jag smyga in och titta till honom men jag hinner bara skjuta upp dörren lite så hör jag hur han rör på sig där inne, då har ungen legat knäpptyst där inne i över en timme utan att kunna somna och Mamma Muskivan var tyst sedan länge. Älskade lilla duktiga barn! Jag tyckte synd om honom :( En halvtimme senare sov han tack och lov när Peter smög in för att titta. Sedan sov han till cirka sex imorse. 
 
Idag har vi varit ute ett par timmar nu på förmiddagen. Vi gick en promenad ner till landsvägen först och jag fick konstant håll långt ner i magen på hemvägen, skit jobbigt! Därefter tittade vi när farfar och granngubben fortsatte arbetet med trädfällningen. Idag använde de sig av traktorn också och det var ju otroligt spännande tyckte Albin. Oj så han tittade med stooora ögon! :) Jag höll på att frysa ihjäl tillslut men lyckades faktiskt lura med honom in utan några protester.
Nu ligger han sedan en stund men har inte somnat. Istället sysselsätter han sig med att försöka fiska efter leksaker som ligger nedanför sängen. Dock var bilen han fick tag på förstor för att komma mellan spjälorna ;)
Jag ska virka lite tänkte jag, har inte gjort det sedan i fredags! Kors i taket :) Jag har varit otroligt trött i helgen konstigt nog med tanke på all hjälp vi fått här hemma.
 
 
 

Igår kväll och idag

Winnerbäck stod för Peters och min underhållning igår kväll och det var jäkligt bra! Helt klart hans bästa konsert på länge. Bra mix av nytt och gammalt, vilket jag tycker om. 
Det är väl inte optimalt att ha ståplats som gravid men det var det enda vi fick tag på så jag är nöjd ändå. Vi stod i stort sett längst bak i ena hörnet med hockeysargen hängstöd. Perfekt! Men nog kände man sig rejält slut i kroppen efter att ha stått upp i nästan tre timmar. En sak som gör Lasse så himla bra live är att spelningen rullar på från början till slut. Igår var det tex. insläpp halv åtta och redan tio i åtta var han uppe på scen och drog igång. Sedan höll de på till klockan var nästan tio, utan några förband, uppehåll och annat trams. Toppen!
 
 
 
 
Vi var hemma igen lite efter elva och möttes av mamma och pappa som satt och väntade på oss. Albin och farmor hade redan gått och lagt sig.
Albin hade skött sig exemplariskt under kvällen. Först underhöll han både farmor och farfar med lek och bus och vid åtta hade mormor och morfar anslutit och då fortsatte såklart busigheterna. Tillslut var han så trött att han knappt höll sig på benen och stupade i säng efter nio, somnade som en stock och sov till sju imorse.
 
Morgonen var rolig tyckte han då både mormor, morfar och farmor var här. Fullt hus och fullt med uppmärksamhet! 
 
Vi var iväg på årets första julmarknad idag, jag mormor och Albin. Två julstjärnor till köksfönstrena fick följa med hem. 
Peter och morfarn var iväg och kollade på en ny bil.
 
Eftermiddagen har bestått av en stund vila för lille herrn och morfar har hjälpt oss med att koppla om fönsterlamporna i köket, så vi slipper ha massa skarvade sladdar överallt. 
Det har byggts kuddtorn och tittats på traktor filmer.
Nu har vi nyss ätit middag och Albin har för andra middagen i rad enbart lekt med maten.
Nu snart väntar sängen för den lille och det är välbehövligt vill jag lova! Vi andra ska fortsätta ätandet ur den stora godiskålen och så ska jag fixa till efterrätten tänkte jag.
 
 

Vecka 27

Ny vecka igen!!! :)
 
 
Sent på kvällarna är det riktig röj inne i magen och resten av dagarna oftast ganska lugnt.
Det känns nu att revbenen börjar ligga risigt till, speciellt på höger sida. Albin var likadan och ibland var det hemskt så ont och ebehgaligt det var!
De senaste dagarna har jag känt som en trötthet i magen, typ som gammal träningsvärk, att man inte riktigt orkar hålla uppe magen, det finns liksom inga fungerande magmuskler typ. Och på det tror jag mig kunna ana sammandragningar lite smått. 
Fogarna protesterar ganska så fort nu mer och vill inte behöva anstränga sig mer än det allra nödvändigaste. Dock har jag lite svårat att få in det i skallen och kör vissa dagar på ganska bra med både det ena och det andra, som jag sedan får sota för ju längre dagen går. Värken kommer ju dessvärre lite i efterhand, när sakerna redan är gjorda. Att sitta på golvet i ett par minuter har jag upptäckt är förödande så det försöker jag låta bli i den mån det går med en 1,5 åring hemma :) 
Jag sover som en stock fram till typ tre, fyra på nätterna då jag vaknar en liten stund men tack och lov somnar om ganska snabbt igen. Med Albin hade jag en lång period då jag inte sov längre än till fem på mornarna och det var stört omöjligt att somna om. Dagarna blev ganska långa då.
 
 
Första besöket hos barnmorskan idag sedan inskrivningen i början på augusti och allt såg fint ut.
Blod och sockervärde låg fint, blodtryck 102/61, SFmått (livmoderns/magens storlek) 24 cm, vikt + 6,7 kg sedan inskrivningen och bebis hjärtljud låg på 138 slag/min. 
 
Skönt att järnvärdet är bra igen och hoppas det kan hålla sig så ett bra tag nu. 
Vikten var jag ju rejält orolig över och jag har fått för mig att jag börjat svälla upp över hela kroppen den senaste veckan så en ökning på "bara" 6,7 kg är jag faktiskt ändå hyfsat nöjd med.*pustar ut lite*
 
Nästa besök: 16/12.
 
 
Bilder tagna igår
 
 
(dock inga super bra sådana, men magen finns där:)
 
 
 
Några jämförelser gällande graviditeten med Albin och med Tvåan nu i ungefär samma vecka:
 
 
           Albin            Tvåan
Vikt:  + 16 kg(!!!)     + 6,3 kg (räknat utifrån min inskrivningsvikt med Albin: ca. 12,3 kg)
SF:    28 cm           24 cm
<3-ljud: ???            138 

Fredag förmiddag

Vi var uppe innan sju imorse, klädde på oss, åt, rastade hund och satt i bilen ett par minuter efter åtta. Vi klarade det! :) Ännu en gråmulen och mörk dag med regnet hängande i luften. Tråkigt!
 
I väntrummet till barnmorskan fanns det massa kuliga leksaker och det första Albin såg och gick raka vägen fram till var en liten spis. Där stod han och rörde ihop något gott :)
Inne hos barnmorskan gick det bra. Albin hittade turligt nog en traktor som han nästan bara var tvungen att ta med sig hem....
Både jag och tvåan mår bra verkar det som och hjärtat tickade på så fint så.
 
En kvart senare var vi klara men lekhörnan var för fint städat tyckte Albin så han var tvungen att stanna där en liten stund till och stöka ner ;)
 
Vi åkte vidare in mot Norrtälje och uträttade några ärenden samt handlade lite. Fy sjutton vilken snäll son vi har som sitter så lugnt och fint i vagnen när man går i affärer och står i köer <3
 
Nu är vi hemma sedan en timme typ och har ätit risgrynsgröt till lunch. Albin är på date med Mamma Mu och jag vilar fogarna en stund i soffan tillsammans med lite kaffe och några pepparkakor. Ska väl försöka få lite städning undan gjort också så vi inte behöver skämmas alltför mycket :) 
I eftermiddag kommer farmor hit och ska sitta barn och hundvakt medan jag och Peter drar in till Stockholm för härligt fredagsnöje. Som jag längtat!!! Och senare ikväll anländer även mormor och morfar och stannar över helgen. 
 
 
 

En riktig solstråle!

Här har vi haft en riktig harmonisk eftermiddag och kväll gällande barnet. En riktig solstråle har han varit utan hetska diskussion innan middagen äntligen serverats och det var bra för idag körde det ihop sig lite just den tiden.
 
Han somnade iallafall tillslut och vid tre fick jag faktiskt gå in och väcka honom. Jag hade planerat ett brödbak när han vaknat och hade tidigare plockat fram smör och mjölk och allt så det fanns ingen återvändå trots att klockan tickade iväg. Jag lyckades baka tekakor och laga kycklingwook på en och samma gång i sällskap med en solstråle. Han fick mumsa resterna av bananpannkakan från igår och det var nog det som gjorde susen :)
 
Tekakorna var det premiärbak av och det blev väl okej. Inte så fina men smakade iallafall bra och det är ju hvudsaken. 
När Albin hade badat tog vi oss varsit smakprov framför "bumpa". Mysigt! 
 
 
 
Nu är solstrålen i säng sedan cirka en timme tillbaka, jag är nyduschad och vi har parkerat oss i soffan.
Imorgon väntar en nästan fullspäckad dag från morgon till kväll och på det helggäster. Trevligt! 
Albin och jag måste upp ännu tidigare imorgon jämfört med idag, helst ska vi dra hemifrån redan klockan åtta för att hinna i god tid till barnmorskan halv nio. Hujja! 

Öppna och Hyacinter

Imorse vaknade jag med en liten kille bredvid mig i sängen. Antagligen vaknade han väl innan Peter åkte till jobbet, som i vanlig ordning alltså :) 
Öppna stod på vårt schema i förmiddags men det var nära att vi stannade hemma faktiskt. Albin fick ett ordentligt utbrott här innan vi ens hunnit äta frukost, tårarna sprutade och han var så arg!!! Hans röda traktor med släp jävlades med honom, släpet har en tendens att lossna och sedan får han inte tillbaka det. Vi har tidigare knytit ihop det med ett snöre men nu hade tydligen snöret lossnat och jag var en dum mamma som inte lagade den var tionde sekund utan istället prioriterade att få på mig kläder, lite mascara och göra frukost så vi skulle hinna iväg i tid. Han lugnade ner sig tillslut iallafall så vi åkte iväg och där var vi åter igen ensamna, ända till tjugo minuter innan det stänger då en mamma och hennes två pojkar dök upp. De hade haft en ännu värre morgon än oss hemma med bulor i pannan bla. och på vägen till Öppna somnade båda grabbarna i vagnen. Men de vaknade och hann leka lite innan vi städa ihop alla prylar och åkte hemåt. 
Hemma åt jag och Albin lite lunch och så stoppade jag honom i säng, han har nu drygt en timme senare fortfarande inte somnat. Svårt att varva ner idag tydligen. Jag var nyss in till honom med lite varm mjölk efter att jag hörde märkliga ljud därifrån. I sängen hittar jag honom och en slaktad bok.Dock skulle man kunnat tro att det varit minst fyra böcker som fått sätta livet till med tanke på alla pappersremsor som låg spridda och ändå hade det en gång varit en hårdkartongbok. 
Får se nu om han lyckas koppla av en liten stund iallafall.
 
Jag har faktiskt hunnit med att tvätta köksfönstrena på insidan. Dock har jag ingen aning om hur resultatet blivit då det är så grått och mörkt ute. Hur som så var fönstertvättmaskinen superlätt att använda (är ju första gången jag använder den) och jag hoppas resultatet är detsamma :)
Utsidan får sig en omgång en annan dag utifrån, vill nämligen inte öppna och svänga runt fönsterna nu då jag fick in en hel drös med insekter när jag öppnade balkongdörren för lite matosvädring förra veckan. De små rackarna hade väl tänkt övervintra mellan listerna och jag gissar att det är samma sak gällande fönsterna. 
Nu tänkte jag faktiskt slänga upp julgardinerna när jag ändå är i farten liksom. Eller jag väntar med tomte kappan och sätter enbart upp de vita längderna nu. Någon måtta på´t får det vara trots att det känns mysigt att snart få jula till det hemma :) 
På tal om det så köpte jag idag äntligen hem mina första Hyacinter för i år! Jag har spanat efter dem i affären nu ett par veckor och nu äntligen är de här! Mina favoriter :) "Bara" att vänta på att de slår ut....

Min romantiska sambo.

Igår på min namnsdag kom Peter hem med hela TVÅ presenter! Det ni ;)
 
Att presenterna var två likadana taklampor med rörelsedetektor i som vi skulle ha nere i källarn är en annan sak ;) Men faktiskt att jag blev lite glad. Jag har länge velat ha just rörelselampor där nere då det ofta står och lyser helt i onödan där nere samt att det såhär års är kolsvart när man kommer ner där vilken tid på dygnet det än är. Plus att lampknapparna nedanför trappan är felkopplade på något sätt så det kan ta evigheter innan man lyckats tända eller släcka den lampan man vill. Haha. 
 
Tack kära du för de romantiska presenterna :) 
 
 

Han kan så mycket den lille herrn! :)

Nu är det kväll igen och det känns i kroppen vill jag lova....
 
Albin och jag festade till med bananpannkakor till lunch idag och det satt fint i kistan. Superlätt att göra och kul med lite variation på den vanliga pannkakan. 
Jag började steka dem innan Albin var färdig soven och när jag sedan var in och hämtade honom var det första han sa: KAKA! Så antagligen kände han igen lukten av pannkaksoset :) 
 
Min lille hjälpreda var också med mig ner till tvättstugan och det tycker han är lika spännande och kul varje gång. Han är jätteduktig att hjälpa mig lassa in i torktummlaren, trots att den är lite läskig och låter konstigt.
 
 
Vi var ut igen en sväng på eftermiddagen, tog en promenad samt "hjälpte" farfar med att elda ris. 
 
 
Trots det tråkiga, ibland blöta, ibland kalla vädret är vi duktiga på att masa oss ut både förmiddag och eftermiddag så vi är ute minst ett par timmar varje dag.
Varje utgång inleds med en katt och råtta lek för att få på den lille herrn alla kläder som behövs. Tråkigt tycker han men när vi väl är ute är allt glömt och vill istället typ aldrig gå in.... 
Jag längtar efter lite snö! Nu är allt bara blött, grått och lerigt. 
 
 
Eftermiddagen, fram till att pappan i huset kom hem går att likna vid ett mindre världskrig. Skrik, gråt, protester och tårar levererades på löpande band och jag min tröga nöt förstod aldrig varför. Men som sagt, när pappan var hemma återkom lugnet.
 
Jag har förberett min fönsterputsning genom att plocka ner de befintliga gardinerna i köket. Imorgon är det "bara" att hugga in på putsningen.....
 

En riktig slöfock!

Ännu en lugn natt har passerat och en ännu lugnare morgon. Jag börjar nästan bli lite orolig att det är något fel på pojken då han nu ligger kvar i sängen på morgnarna ända framåt niotiden utan att beklaga sig. Idag gick jag in till honom lite efter nio, jag möts av ett stort leende men han gjorde inga tecken på att vela komma upp uatn låg istället kvar med huvudet på kudden. Men efter lite morgonsurr lät han mig lyfta upp honom och jag fick en härlig kram och puss. När han sedan är uppe är det full fart som vanligt men frukost tycks inte vara så viktigt. Jag tycker att han borde vara hungrig på morgnarna, vi äter ju oftast middag mellan fyra och fem och efter det får han ibland någon frukt och sedan cirka 200 ml välling runt sjutiden. Igår åt han dessutom knappt någon middag så att han inte var hungrig tidigt i morse är för mig ofattbart. 
Nu har han ju till på köpet gått och lagt sig igen, frivilligt, efter att ha varit uppe i knappt två timmar. Är detta normalt för en 1,5 åring? :) Hur ska det gå på dagis där det inte är vila förän efter lunch och han dessutom måste gå upp flera timmar tidigare på morgnarna? 
Äh, det blir nog bra. Denna sovperiod är nog bara tillfällig efter all sveda och värk med tänderna den sista veckan.
 
 
Vi har iallafall varit ute en sväng, som vanligt, efter frukosten. Kallt och frostigt men lite sol var det väder som det bjöds på (nu har det dock mulnat på). Vi inspekterade farfars och granngubbens fortsatta arbete med slyröjningen och dess eldning, kraschade is på vattenpölarna och lekte tittut mellan träden.
 
Vantar är ju helt odugligt till så små barn! Man får välja på varma med helt värdelös passform och lekodugliga eller tunna, kalla och som blir blöta bums men funktionella. Stackars barn säger jag bara. Tur att Albin inte är den som klagar i första taget utan finner sig både blöt och kall om fingrarna eller varm och typ fingerlös. 
Någon som har bra tips på vantar? 

Ångest delux!

Vi mår fortfarande bra här hemma så vi klarar oss nog denna gång. Skönt!
 
Det har varit ännu en bra dag och Albin har varit på strålande humör. Jag är och har varit öm hela dagen men det har iallafall hållit sig i hyfsat skick. Efter middagen stängde jag in mig i sovrummet för att vila kroppen lite. Gick sådär, Albin stod på andra sidan dörren och bankade och tjöt för att han inte fick komma in. När han väl fick det for han som en tornado i sängen och vände halvt upp och ner på sovrummet ;)
 
 
Igår insåg jag att det bara är drygt en ynka månad till som jag och Albin är hemma tillsammans på heltid. Snacka om ångest!!! Jag vill inte lämna bort mitt barn och låta någon annan ta hand om honom. Jag vill vara med honom JÄMT! Usch, jag vill inte tänka på det. Det positiva är ju att han bara kommer vara borta femton timmar i veckan, resten av tiden är han MIN! :) 
 
En annan tråkig sak jag läste igår är att det kommer bli ont om förlossningsplatser i Stockholm i början på nästa år och just BB Stockholm, där Albin föddes och som vi gärna vill komma till även denna gång, kommer sakna ungefär hälften av sin barnmorsketrupp pga. uppsägningar. Kul kul! Jag som hela tiden tänkt att vi slipper vårträngseln på förlossningen denna gång. Men icke.
Aja, det löser sig. Vi har ju bevis på att det går lika bra att föda hemma :) 

Vår dag idag

Just det! Jag har ju namnsdag idag tillsammans med alla andra övriga kvinnliga släktingar. Grattis till oss! :) 

Utvilade

Albin är precis lagd och jag ska slurpa i mig lite kaffe tänkte jag. Vi har varit ute någon timme, gått vår runda och sedan lekt. Idag är det inte så kallt men istället hänger regnet i luften.
Det märks inte att vi bor ödsligt ute på landet idag ;) Grannen bortanför oss håller på och gräver med maskin och titt som tätt kommer det en lastbil med ett jordlass. Farfar och en annan granne motorsågsröjer sly här på vår sida av åsen och på åkern bakom oss fortsätter arbetet med att sätta upp staket till de kommande hästarna. 
Var man än tittar är det full aktivitet. Albin tycker det är kul och speciellt när lasbilen åker förbi. Han plockade fram sig egen lilla lasbil när vi var ute och fyllde flaket med grus. Sötnöt! <3 
 
Mina fogar ömmar redan från imorse idag, det känns inte bra. Jag undrar hur resten av dagen kommer gå. Vanligtvis är det ju först framåt kvällen kroppen har fått nog och säger ifrån och det känns med okej.
Jag som faktiskt hade tänkt att tvätta köksfönstrena idag och liksom vara förberedd inför advent med gardinbyte och sådant, men jag avstår det idag och hoppas det känns bättre imorgon. 
Inte nog med det! Farmor ringde igår och förberedde oss på vad vi i värsta fall kan komma vänta oss de närmsta dagarna, hon åkte nämligen på magsjukan i söndagskväll efter att vi hämtat hem jycken.... I lördagskväll var hon ju här en kortis men tack och lov att hon turligt nog mötte upp oss ute med jycken så vi aldrig var in till henne. Jag har inga känningar ännu och Albin är också pigg. Skulle vi blivit smittade så borde det väl bryta ut senast idag tycker jag så vi håller tummarna resten av dagen :) Vi knapprade iallafall i oss vitpepparkorn igår så fort vi fick veta.
Magsjuka är det värsta jag vet verkligen! Tack och lov har jag varit förskonad från det i säkert sju år och det är jag otroligt tacksam för. Men jag känner på mig att nu när man har barn kommer det bli ofrånkomligt. Den dagen den sorgen.
 
 
Förresten så har vi haft en exemplarisk natt i detta hus inatt! Albin sov i egen säng utan minsta ljud på hela kvällen och natten och strax efter halvnio imorse gick jag in och plockade upp en skitglad liten grabb. Undrbart!!! 

Lika bra när han ändå håller på

Jag lyckades känna en liten liten vass antydan till nionde tanden nu innan han gick och la sig. Näst längst bak (tror jag) i överkäken på vänster sida. Stackars lille krake! Inte konstigt att din stubin är kortare än någonsin och nätterna är jobbiga <3
Dagen har annars varit riktigt bra faktiskt! I väntan på att pappan kom hem och vi äntligen kunde äta middag tampades jag med en riktig liten tjurskalle. Men så är det ju nästan varje eftermiddag ;) Jag lyckades distrahera honom en liten stund med att bygga lego och när äggklockan ringde pekade han ut i köket, tittade på mig och sa mamma med en väldigt bestämd ton. Jag vågade inget annat än att lyda och gå ut till spisen, där jag tydligen hör hemma ;) 
 
Efter middagen åkte far och son till affären för akutinköp av snus. Jag passade på att lägga mig på sängen medan huset var helt tyst. Bortsett från en ledsen hund som inte fick åka med. Mitt huvud fick en släng av ordentlig huvudvärk medan vi åt och mina fogar tyckte inte om de fem minutrarna jag satt på golvet och byggde lego, men efter fyrtio minutrar vila kändes kroppen bättre och en dusch på det så orkade jag ta itu med middagsdisken. 
 
Nu ligger Albin sedan knappa timmen tillbaka och vi har inte hört ett ljud från honom sedan dess. Blir spännande att se hur denna kväll och natt kommer arta sig.
 
Nu ska jag titta på Halvåtta och ta fram min virkning! 
 
 
Tvåan gymnastiserar hejvilt i skrivande stund :) 

Mumsig söndag

Vi var ju iväg på 16 årskalas igår till Albins gudfar och det var trevligt. Albin hade jättekul och lekte nonstop. Han hittade dessutom en stor låda fullproppad med bilar, traktorer, gubbar och annat smått och gott att plocka med. Däremellan mumsade han in sig både kaka och glasstårta och var det tomt på tallriken lät han hela sällskapet få höra den fruktansvärda tragedin ;) Han upptäckte en ny delikatess dessutom- maräng. Mycket gott och smuligt tyckte Albin. Jättenyttigt tyckte hans föräldrar.... 
 
Gubbhörnan
 
Inte nog med alla kalasgodsaker utan vi stannade även till på Max för en sen lunch påvägen till kalaset. Albin fick sin alldeles egna hamburgare för första gången och den satt fint tyckte han :) Han hade även turen att bli ytterligare en ballong rikare då alla barnen fick ballonger. Lycklig kille! 
 
På hemvägen plockade vi upp jycken hos farmor. Han var helt utmattad efter en lååångpromenad och bus med en ny liten bekantskap. Tydligen hade han blivit ordentligt uppvaktad och pussad på av den lilla tiken. Det kan han behöva! :) 
 
 
 

Nattmonstret har genomgått en radikal uppgradering.

Här började måndagen med sovmorgon till halv nio. Fast jag låg ju halvvaken från sju såklart... 
Kvällen och natten har varit frustrerande för hela familjen. Albin somnade ovaggad och med nästan allt kvar i flaskan igår när vi kom hem vid halv åtta. Vid nio vaknade han fruktansvärt frustrerad, arg och obotligt ledsen. Han är som en orm och slingrar sig så det inte går att hålla i honom. Är han i sängen ska han ur den och är han ur den ska han i sängen igen. Han skrek skrek och skrek, gick liksom inte att få kontakt och lugna honom.
Vi misstänker att de är munnen det gör ont i och försökte få i honom lite Alvedon. Vanligtvis är det inga problem alls att ge honom det, det smakar ju väldigt sött och jordgubb så han brukar slurka i sig det utan några protester men igår ville han inte. Peter fick i honom ett par droppar då och då medans de brottades och sedan ville han tillbaka i sängen. Han somnade ganska fort, helt utmattad antagligen, hållandes pappa i handen. 
Han sov sedan till ett ungefär då jag vaknade av att han satt och gnydde inne hos sig. Jag hämtade in honom till oss och vi somnade om på direkten bägge två. 
Efter tre var det dags igen och då var det åter igen så där hopplöst ledset och enbart frustrerande skrik. Han for omkring i sängen som en galning och både Peter och jag blev bara mer och mer frustrerade vi också då inget hjälpte och vi inte får kontakt med honom. Det är nästan så han inte ens känns vaken, blicken är liksom någon annanstans och han varken ser eller hör oss. Vi försöker få i honom lite alvedon igen men denna gång var det lönlöst. Efter en evighet lugnar han äntligen ner sig med lite mjölk, vi lägger oss till rätta och försöker varva ner med lite youtube tittande. Därefter försöker vi somna om och det gick trögt. Albin ligger och sparkar med benen som vanligt och Peter råkar alltid ut för onda träffar. Jag försöker ligga och ha koll på hans ben och hålla dem borta från pappan så gott jag kan. Efter ytterligare en evighet lyckas vi somna och efter det sov han till halv nio. Han vaknade inte ens av Peters väckarklocka som han vanligtvis alltid gör annars.
På morgonen vaknar han lika pigg och glad som vanligt, precis som inget hänt under natten. Är inte det märkligt?! Borde det inte ömma i munnen även på morgonen så som det gör på natten? Hur som så åt han upp sin frukostgröt utan några invändningar (i helgen var frukostarna ganska gnälliga) och allt är som vanligt.
Vi klädde på oss och gick ut en sväng. Gick en promenad och lekte sedan och efter någon timme gick vi in igen. Det är varken skönt eller roligt att vara ute såhär års (tycker iallafall jag). 
 
Nu ligger Albin till sängs och myser. Blir spännande att se i vilket skick han vaknar sedan. Både i lördags och söndags vaknade han på helt fel sida efter middagsluren och var sådär hopplöst ledsen, lealös och helt omutbar. FY vad maktlös och värdelös man känner sig då :(
 
 
En glad och nöjd Albin som lekte ute i förmiddags!
  

Ballongdramat

Igår när vi gick ut från Ica så fanns det ballonger till barnen (sådana där vaniga på en pinne ni vet), så Albin fick en såklart och blev överlycklig givetvis! Han höll hårt i den och vår inköpslista ut till bilen. När pappan sedan lyfter in honom i bilen lossnar ballongen från pinnen och flyger iväg. Albin upptäcker att han enbart sitter med en tom pinne blir lite frustrerad men pappa lovar att springa in för att hämta honom en ny ballong och när Albin och jag sitter kvar i bilen och väntar får han syn på sin föredetta ballong, liggandes halvtskrumpen en bit bort från vår bil ute på vägen och han börjar gorma och peka. Hehe. Sötnöten! När han sedan får den nya ballongen är allt glömt, han bara tittar på den gula fläcken ute på vägen när vi åker och håller istället hårt i sin nya ballong. 
 
Vilken traumatisk upplevelse med sin allra första gratisballong på pinne. Tur att de slutade lyckligt! ;)

Lördag och söndag och åttonde tanden

Nu är halva helgen förbi, den har gått lika fort som vanligt.
 
Albin har nu varit feberfri sedan i fredags och mår mycket bättre. Inatt sov han hela natten i egen säng igen. Duktiga killen! Åttonde tanden, i underkäken tittar nu även den fram så det var tandfeber han haft. Det är första gången han reagerar så starkt på tandsprickningen och första gången han dras med feber i flera dagar. 
Hans matlust har varit sisådär och det är väl inte så konstigt med ömt tandkött. Mjölk, välling, frukt och youghurt har smakat bäst, men lite "vanlig" mat har han lyckats peta i sig också. 
 
Igår hade vi tänkt åka till Uppsala för att klämma och känna på syskonvagnar samt besöka Leoslekland så pappan och Albin skulle få leka av sig lite denna gång. Men vi ställde in det då han varit dålig. Visserligen var han ju feberfri hela fredagen men han var ändå lite blek om nosen så en "vilodag" istället för fullt ös med lek på lekland kändes klokare. Vi åker en annan gång istället :)
Peter och Albin körde in ved hela morgonen igår och jag fixade lite inne samt strök julgardiner som nu bara hänger och väntar på att få sättas upp snart.
Efter middagsvilan åkte vi och fyllde upp matförråden. Vi började handligen med en fika och bulle, just för att Albin enbart åt lite banan och majs till lunch hemma innan vi åkte. Vi tänkte att det alltid går att muta i honom lite "kaka" :) Men nja, han var inte särskilt intresserad utan tittade på allt annat och drack hellre vatten ur sugrör. Haha! Billig i drift är han iaf. 
Resten av eftermiddagen bestod mest av lek och bus här hemma. Det byggdes med lego, byggdes koja och målades med kritor bla. Lego börjar han bli riktigt duktig på att få ihop nu men kritor och måla är ännu inte så jätteintressant. 
 
Vid sextiden kom farmor förbi här en kortis, mest för att bara säga hej och hämta med sig jycken hem till sig. Lycklig hund som får åka på 24 timmars avkoppling och ompyssling! :)
Peter och Albin skjutsade hem farmor och hund och väl hemma igen hoppade Albin nästan genast i säng. 
Vi var inte uppe längre än till tio. Med bara skräp på tv kan man lika gärna gå och sova och lyssna på blåsten utanför. Fy satan vilka vindbyar det kom ibland! Jag var helt övertygad om att vi skulle vakna upp under bar stjärnhimmel men det ser ut som vi slapp det ;)
 
Nu är pappan och Albin ute, jag tror de tvättar av sommardäcken. Jag äter lite frukost efter att ha haft sovmorgon. Tackar! 
Efter lunch drar vi in mot Stockholm för lite kalasande hos Albins gudfar. 
 
 
Mina fina killar framför "bumpa" härom kvällen
(det var förresten den där leksaken Albin drämde på min läpp en morgon! TUNG och HÅRD! Jag har faktiskt fortfarand rätt ont )
 
 
 
en till liten sak bara :)
Peter kommentar när jag visade upp min broderade tomte för honom:
- Ska vi ha den där istället för brevlådan? 
Hahahaha! Du är SÅÅÅ rolig kära du ;) 
 

Vecka 26

Ny vecka idag igen! 
 
 
 
Magen och dess inneboende växer och frodas. Flera gånger om dagen är det ett himla stök och bök där inne men ännu är det inte obehagligt.
Halsbrännan har de senaste dagarna blivit mycket bättre vilket är väldigt skönt.
Håret tappar jag fortfarande och det gör mig tokig!
Det enda som är skönt att ha på sig är mjukisbyxorna.
Suget efter onyttigheter kvarstår och jag försöker bota det med nötter och naturgodis. Fungerar hyfsat :) 
Den senaste tiden har jag börjat drömma lite om förlossningen, fast aldrig så långt att jag börjat föda. 
 
Härom dagen rotade jag bland Albins bebiskläder och plockade fram de minsta storlekarna. OJ! vad kläder. Typ 20 långärmade bodys och 11 med kort ärm. Känns inte som vi är i jättebehov av att införskaffa nya små söta kläder. Tyvärr :( Fast jo, lite nytt är det klart att Tvåan ska få, inte bara ärva från storebrorsan. Blir den dessutom en lika stor spykråka som Albin var så vet vi av tidigare erfarenhet att de går åt kläder på löpande band. 
För övrigt känns det inte som att det är så jättemycket att förbereda inför andra barnet. Det mesta sakerna som behövs har vi ju sparat sedan innan. En mini vinteroverall fixade jag ju förra veckan och det känns som det räcker. Babynest hade vi aldrig till Albin men till tvåan vill vi ha ett så ett sådant ska ordnas och sedan funderar vi på att skaffa oss en nyare variant av babysitter. Vi har en från 80-talet, då jag var liten och visst den fungerar men den är inte alltid så praktisk. Med Albin använde vi den flitigt under en längre tid så en nyare skulle ju kanske vara värt att ha, en med bärhandtag på så man lätt kan flytta med både bebis och stol.
Vi går också i tankar om att kanske skaffa en syskonvagn. Det känns som det skulle underlätta då Albin fortfarande är så pass liten och inte orkar gå några längre sträckor själv. Frågan är bara vilken sorts vagn vi ska ha och om vi ska satsa på en ny eller begagnad? Vi måste ge oss iväg för att klämma och känna på olika varianter och hoppas kunna få en bättre uppfattning.   

Tomten

Nu är min tomte äntligen färdig!
Det tog bara två graviditeter och två jular ;) 
 
Jag fick damma av både symaskin och strykjärn nu för att göra det sista.Kul att äntligen sy något igen! 
 
 

Då var fredagen här igen

Här började dagen med en fläskläpp på mamman. Godmorgon!
Albin drämde en stor och tung träleksak rak på min läpp när jag låg i sängen och blundade. Satan i gatan vad ont det gjorde och jag såg nästan stjärnor. Otroligt nära att den ej sprack, nu ömmar det och jag känner mig botoxad på halva överläppen. Haha!
 
Natten har väl varit hyfsad, iallafall efter ett. Albin vaknade vid tilv och var återigen väldigt varm, trots att han fick alvedon i förebyggande syfte innan han gick och la sig vid halv sju.
Det tog en stund innan han lugnade ner sig och slutade gråta, fick ännu en slurk alvedon och efter ett tag kommer de där myrorna i brallan på besök. Men tillslut tröttnade han själv, ville ha ny blöja, flaskan och lägga sig igen. Sagt och gjort och nattfriden var åter tillbaka. 
Nu på morgonen är han pigg igen, full fart och han är inte varm. Likadant igår ju så varför kommer febern tillbaka på natten?
Igår mådde han bra hela dagen bortsett från att han sov mycket men där imellan lekte och åt han jättebra. 
Misstänker att det är tänderna som spökar. Tycker mig ana den åttonde tanden och det som kommer ut där bak luktar inte hallon precis. 
Hoppas hoppas att det "bara" är tandfeber.
 
Vi hade lite roligheter för Albin inplanerat nu i helgen men vi får väl se hur det blir med det. Typiskt.
 
 
Imorse ringde jag om min barnmorskekoll igår och kom faktiskt fram. Kors i taket! 
På torsdagar finns det ingen barnmorksa på plats utan hon är på annat ställe och jobbar då så det var mycket märkligt att jag fått den tiden. Enligt deras bokningar skulle jag varit där i måndags istället. Mycket märkligt för jag minns när jag ringde och bokade om tiden redan i augusti efter första ultraljudet och vi blivit tillbaka flyttade en vecka. Första tiden jag fick var den fjärde men så flyttade fram tiden lite mer än en vecka till den fjortonde och det var så smidigt att jag bara kunde sätta dit en etta framför fyran på min lapp med tiden. Men men. Nu fick jag en ny tid på fredag istället. Får alltså vänta en hel vecka till innan jag äntligen ska få höra det lilla hjärtat slå för första gången. Fast har man väntat 25 veckor är ju en bara en spott i havet ;) 
 
 
Albin sover nu (i vanlig ordning) efter att vi varit ute en timme typ. Promenad och gungning stod på schemat ute i grådasket. Inte speciellt njutningsfullt men vi ligger ju massa efter gällande utevistelse nu de sista dagarna så vi får offra oss lite. Dock tycks inte Albin bry sig vare sig det regnar eller solen skiner :) 
 
 
Nu ska jag passa på och göra lite fredagsnytta. Av någon anledning brukar jag alltid få eld i baken gällande fix, städ och annat just på fredagar. Dessvärre har oftast min matlagaranda sinat helt just dessa dagar och vår fredagsmiddag brukar ofta bestå av något lättlagat, tex. korv med bröd. Hehe. Inget överdrivet fredagsmys här inte ;) 

Det gick inte som det var tänkt

Jag kom till barnmorskan i tid och satte mig i ett helt öde väntrum. Där satt jag och väntade till efter trettiominuter efter avtalad tid och inte en endaste människa syntes till. På receptionsdisken stod en lapp att man skulle sätta sig ner och vänta så kommer någon strax. Ingen plingklocka att ringa i och telefontider enbart någon timme på morgonen. VÄRDELÖST! Ska bli intressant att höra vad de har för ursäkt när jag ringer dem imorgon, OM jag ens kommer fram då. 
Jag hade tänkt att flytta över Albin till detta BVC så vi får lite närmre men efter idag är jag tveksam. Kanske även jag byter tillbaka till barnmorskan i Norrtälje där jag gick när vi väntade Albin, samt listar Tvåan på BVC där. Ja vi får se..... Otroligt dåligt hur som helst! Jag hade ju till och med ordnat med barnvakt enbart för detta (nu är ju vi bortskämda gällande det, men ändå det behövde ju inte vara så).
 
Albin sov när jag åkte och fortsatte med det drygt en timme till då han vaknade och farfar fixade lunchen jag förberett.
Jag passade på att handla lite snabbt när jag var iväg. Välling, mjölk och fil med mera var helt slut här hemma. Jag hade inköpslista som vanligt och läste igenom den säkert tio gånger innan jag lämnade affären coh vad inser jag när jag väl är hemma igen? Jo att jag missat Peters fil!!! Det stod på listan men ändå lyckas jag helt missa det och det är ju inte första gången det händer att saker som står på listan förblir oinhandlade. Gravidhjärna!!!
 
Jag försökte ta tempen på Albin förut men det gick han inte alls med på. Kanske dags att skaffa oss en örontemp? :) 
 
Albin var uppe knappt en timme efter sin förmiddagslur innan han med bestämda steg gick in på sitt rum, ville sätta igång Mamma Mu och började klättra på sängen. Och där inne ligger han än, vaken men tillfreds. 
Jag börjar ärligt fundera på om överdrivet lyssnande av Mamma Mu kan vara skadligt? Han verkar ju nästintill besatt :) 

Hej febern

Igår kväll vaknade Albin lagom til vi gick och la oss, jag gick in och hämtade honom och tycket han kändes varm. Mycket riktigt, tempen visade 39,3. Han fick lite Alvedon och tycktes få värsta sockerkicken av det för det blev fullfart på honom. Det är ingen dröm att ha ett superpiggt barn framåt elva på kvällen när man själv inget annat vill än att få sova.
Vi tänkte sätta på en film på tvn inne i sovrummet och hittade då en kvarglömd Labanfilm där i från dem vi köpte tvn av. Tackar! Albin gillade den :) Men efter en kvart sprätte det i de små benen igen och lugnet var åter borta. 
Peter drog igång en ny låtsas nattning med tandborstning, pussar och flaskan. Fungerade faktiskt bra och Albin hoppade glatt tillbaka i sin egen säng. Det gick en bra stund innan han blev frustrerad där inne av att inte kunna somna. Peter gick in och la sig bredvid men efter ett tag gav han upp och Albin flyttade åter in mellan oss igen. Sedan somnade vi faktiskt allihopa! Jag har sovit hyfsat bra och jag hoppas de andra också gjort så. Albin har snurrat runt en del men var betydligt lugnare än förra natten. Morgon gjorde han innan pappans klocka ringt....
 
morgonpigg sjukling med sin älskade senapsflaska
 
Han kändes inte lika varm imorse och tempen hamnade på 38,6 innan han rymde från mig. Han är pigg och humöret är hyfsat.
Vi var ut på morgonpromenaden förut och det var skönt med den kalla friska luften.
 
slöman
 
 
Jag ska till barnmorskan på första kontrollen sedan inskrivningen i augusti nu klockan elva. Hade tänkt ta med mig Albin men nu när han är febrig får han istället stanna hemma med farfar. 
Han ligger sedan en stund tillbaka och jag tror han sover nu. Lille sjuklingen <3
 
 
 

Sjunde tanden

Igår lyckades jag känna att Albins sjunde tand har kikat fram! Äntligen händer det lite igen på tandfronten :) 
Det är den till höger om högra framtanden i underkäkan som nu ser dagens ljus. 

Bra dag, jobbig natt och lyxig morgon

Fy vilken tråkdag det var igår! Vi häckade inne hela dagen för att slippa vara ute och bli blöta och frysa. Albin hade också fårr för sig att han inte skulle sova något på hela dagen. Vi gjorde två försök där han låg i sängen och chillade över en timme varje gång men utan att somna. Turligt nog var han på strålande humör hela dagen ändå :) Eller iallafall fram till fyratiden, då tog orken slut och han somnade. Han sov som en stock till pappan kom hem och fick väcka till middagen. 
Jag fick en hel del avverkat nere i tvättstugan och det känns alltid gött. 
 
 
Natten var inte lika fröjdefull dock. Albin vaknade till lagom till vi gick och la oss men tystnade ganska kvickt och vi trodde han somnade om men efter en stund kommer det ett tjut där innifrån och fortsätter att så göra tit som tätt. Han låg väl vaken och var frustrerad över att inte kunna somna om antar jag. Efter ett tag gick jag in för att hämta in honom till oss istället i hopp om att han lättare skulle somna om igen. 
Jag somnade rätt fort men om Albin gjorde det vet jag inte för någon gång vaknar av en frustrerad pappa som lunkar ut och lägger sig på soffan istället. Albin har som vana att när han inte kan somna ligger han och snurrar som en propeller mellan oss och av någon anledning är pappans rygg alltid måltavla för de sparkande små fötterna. 
Resten av natten har Albin legat som ett plåster på mig och fast att vi hade hela sängen för oss själva så låg jag så långt ut på kanten som det bara gick. Ryggen har värkt så jag nästan blivit tokig eftersom jag inte vågat flytta på mig och ändra ställning när Albin väl sov som en stock tvärsöver mig. 
Morgonen var iallafall bättre då Peter började senare idag och han och Albin åt frukost tillsammans medan jag låg kvar i sängen. När han for till jobbet var Albin påklädd, äten och med tänderna borstade. LYX! :) 
 
Solen skiner idag så vi gav oss iväg på vår rejäla promenad imorse och det tyckte vi nog alla tre kändes skönt :) 
När vi var tillbaka stannade vi kvar ute en stund och Albin plockade glatt med sitt. Helt plötsligt börjar han stortjuta, stora tårar och gäspningarna duggade tätt. Så fort vi kom in och han fått av sig alla kläder gick han raka vägen in till sitt rum pekade upp på hyllan och sa: "Buu". Ner i sängen, sätta igång Mamma Mu (det är tur jag vet att han iallafall får en ny sagoskiva i julklapp. Jag är riktigt less på att höra Mamma Mu nu;) och snabbt efter sov han och gör så än, mer än två timmar senare. 
 
 
 
En fortfarande glad kille ute imorse! :) 
 

Igår, idag och julbroderi

Igår efter lunch åkte Albin och jag iväg tillsammans med syssling P och hans lillebror och mamma till en liten liten ekologiskgård med getter, höns, får och en hund som var galen i att jaga pinnar. Kvinnan som har det driver även ett litet café i en liten liten gammal stuga där. Verksamheten är väldigt ny och fortfarande i startgroparna och på sikt kan det nog bli ett trevligt ställe och då framförallt på sommaren. Såhär års var det mest kallt och lerigt ;) 
Vi hälsade på djuren och gick sedan in i stugvärmen och fikade på Belgiskavåfflor. Det smakade riktigt gott! 
Det var med trötta killar vi åkte därifrån sedan :) 
 
 
 
 
Hemma var det i stort sett bara att sätta igång med middagen. Albin ville faktiskt frivilligt lägga sig och vila lite med Mamma Mu och en liten stund kunde jag väl gå med på då trots att klockan närmade sig fyra, bara det att han somnade som en stock och stördes inte alls av mitt lite väl tilltagna slammer ute i köket. När klockan närmade sig fem gick jag in till han och tände taklampan men han sussade vidare så sött. Lagom till pappan kom hem strax där efter vaknade han tillslut och det var INTE på rätt sida ;) Haha. Men efter lite middag i magen och bråk om senapen blev det sakta men säkert bättre.
 
Efter maten myste Albin och pappan ner sig i sängen för att läsa nya leksakskatalogen som kommit :)
 
Faktiskt att han sedan la sig i vanlig tid för natten och somnade utan något knorr trots eftermiddagsluren. Duktiga killen!
Han sov hela natten ända till Peter gick up imorse och då kom han in till mig och låg och myste lite. 
 
 
Idag är det riktigt grått mörkt och regnigt! Inget muntergökväder alls. Vi var ute på en liten kortispromenad i regnet tidigare men var inte kvar ute längre än nödvändigt. Vi gick in och byggde tågbana istället. Eller jag byggde och Albin plockade tillbaka sakerna i lådan... Jycken skulle också vara med, mitt i! :)
 
 
 
Albin ligger inne hos sig och lyssnar på Mamma Mu (såklart), jag har satt igång tvättmaskinen och vikt tvätt. Nu sitter jag i soffan under en filt och fryser om fötterna. Har plockat fram ett julbroderi jag började med till julen då jag var gravid med Albin. Har för mig att det nästan är färdigt så jag tänkte slutföra det helt nu innan denna jul! Två år senare ;) 
 

Kall måndag

Idag är det kallt här! Frosten låg kvar nu när vi var ute och jag rotade fram snäppet varmare ytterkläder till Albin. Han hade heller inte något intresse av att komma ur vagnen för att leka när vi var tillbaka från promenaden, utan vi gick raka vägen in istället.
Han har blivit så grinig på mornarna och förmiddagarna med ett himla humör. Jag gissar det beror på att han gör morgon runt sextiden.
När vi kom in värmde jag lite mjölk till honom och när han såg det sprang han före in till sitt rum, pekade på cdspelaren och gormade "buu" = att han vill lyssna på Mamma Mu, sedan försöker han klättra upp i sängen själv och när jag lägger ner honom kvittrar han så glatt. Sedan ligger han där inne, dricker sin mjölk och lyssnar till Mamma Mu lääänge innan han behagar somna. Visst är han duktig? Inga protester att läggas i sängen och inga sura miner när han inte lyckas komma till ro och somna på studs. Han ligger och myser tillsammans med alla sina tre till fem nappar och bara slöar :)
 
Jag har istället telefonköat närmare en halvtimme till Försäkringskassan. Jätteskoj! Tack och lov var det en väldigt trevlig och tillmötesgående Björn jag fick prata med tillslut.
De har för andra gången trilskats med att skicka hem ansökan om min föräldrapenning per brev och jag har alltid skött detta via nätet så jag förstår inte varför de nu gör detta? Jag ringde förra månades också och frågade varför och de kunde inte heller förstå hur det kom sig och hon trodde hon åtgärdade det då men tydligen inte då jag fick samma brev denna månad igen.
Att få ett brev hem från Försäkringskassan framkallar alltid en oro för mig och jag är rädd att jag gjort fel. Haha!
Passade även på att höra mig för lite om hur man ska söka sin föräldrapenning när det är dags för inskolningen och jag blev väl liiiite klokare. Blir nog ett par samtal till till FK framöver så det blir rätt i slutändan. Men nu är det iallafall gjort för denna gång och jag kunde återigen slänga brevet jag fick av dem i soporna. Slöseri på papper!!!
 
 
Efter lunch idag ska vi göra ett nytt försök till att ge oss iväg på utflykten vi skulle gjort i fredags. Håll tummarna för att vi lyckas bättre idag :) 
 
 
 

Farsdag

Här är det kväll nu. Albin sover och vi har intagit soffläge. Dagen har varit bra, på självaste farsdag och allt ;)
Morgonen bjöd på sovmorgon till lite efter åtta! Och jag klarade att sova ensam också men vad tror ni händer precis när jag gått och lagt mig igår kväll? Jo jag hör hur någon mus börjar gnaga uppe på vinden och det har jag aldrig hört här innan. Men jag kunde somna ändå :)
 
Vid tio imorse ringde Albin och väckte sin far. Hihi! Rätt åt han! Sedan klädde vi på oss och gick ut. Jag drog in mot staden för att hämta hem pappan och Albin fick stanna kvar här hemma med farfar så länge och hjälpa han med att beskära äppelträden.
Det var en sådär halvpigg Peter jag hämtade ;)
Vi plockade även upp en byrå jag fyndat facebook.
Hemma möttes vi av en glad Albin som satt vid köksbordet och åt pannkaka och banan. Det hade inte varit några konstigheter under de två timmar han varit farfars ansvar. Dock var han väldigt trött och stupade nästan genast i säng för lite vila.
Peter bar in byrån och stupade sedan även han på soffan. Slöfocken! Jag skurade rent byrån och flyttade in i den. Tanken var att den skulle bli räddningen till vår kaosartade hall med typ noll förvaring för alla höstens och vinterns kläder. Jag har fått tuppjuck flera gånger per dag den sista tiden över att Albins möss och vantkorg har blivit alldeles för liten för han vilket leder till att det konstant ligger mössor och vantar utspridda på hallgolvet. Och att få saker i huvudet när man försöker hitta sin egen mössa på den överfulla hatthyllan har gjort mig tokig och bajspåsrullen som trillar ner så alla påsar förvandlas till en stor härva.
Nu har vi en byrå med många lådor att fylla och det känns hoppfullt! :) Hoppas på lite mera ordning och reda innanför dörren hädan efter.
 
Vid tre fick vi faktiskt väcka Albin för då kom farfar in på en farsdagfika.
Jag bjöd på mina livs första cupcakes eller iallafall något snarlikt. Himlans goda blev dom med ganska så juliga smaker jag lyckades komponera ihop riktigt bra om jag ska skryta lite ;) Speciellt vackra blev de ej men jag är ju nybörjare.
 
Albin fick faktiskt för ovanlighetensskull en helt egen kaka och gissa om han blev lycklig! Det mumsades för glatta livet men det var knappt att han orkade äta upp hela. Sötnöten <3
 
 
Resten av eftermiddagen hängde far och son tillsammans. De slöade i soffan och tittade på grävmaskinsklipp med mera på youtube. Riktigt killigt ;) Sedan byggdes det koja och busades både högt och lågt.  
 
Själv fördrev jag resten av dagen i köket i stort sett. Till middag lyckades jag få till en riktigt smarrig ugnsstekt oxfilé. Tror det är första gången jag ger mig på just oxfilé men det gick ju bra ändå :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällens pyssel

Det tog sin lilla tid men nu ser jag ju att det bara är fyra paket kvar att införskaffa! WIHO!!!
 
Jag hoppas ungen uppskattar det efter allt jobb med kalendern ;) Men det gör han nog. Han är ju så tacksam för det mesta. Egentligen skulle han nog bli lycklig över att öppna ett paket innehållandes ett par otvättade och håliga strumpor ;) 
 
 
(måste nog förstärka upphängningen en aning dock. Den väger en del :)

En lekande och bakande gräsänka

Jag är gräsänka idag, sitter här och äter nötter och dricker en öl (givetvis alkoholfri!) i min ensamhet. Båda mina små pojkar sover och min stora är iväg hos en kompis sedan i förmiddags. Han har hjälpt till med att fälla några träd och bortforsling av dem. Som tack bjussades det tydligen på middag och vuxendricka nu framåt kvällskvisten.
Men oss har det inte gått någon nöd på idag! Vid elva mötte vi upp kompisen Molly och hennes mamma för en lekdate på Lekrymden här i Norrtälje. Albin har verkligen fått blodadtand för sådana här ställen nu efter två besök! Jag hade fullt sjå att hinna med honom i hinderbanan. Man är ju inte världens smidigaste just nu vad det gäller att krypa, ducka och klättra. Men roligt var det!
I närmare tre timmar röjde dom runt och det var under protest jag bar ut min son därifrån. 
 
Det bästa på hela stället var en sådan där helikopter man stoppar i en tia i så åker den upp och ner. Trots att mammorna var för snåla med att unna sina barn en tia för en åktur nöjde de sig med att sitta i den och trycka på de tre knapparna där i. Tokungar!
 
Näst bäst var de två hoppborgarna! 
 
Inte heller till dessa avvarade den snåla
morsan ett ynka mynt! ;)
 
 
Ett annat hörn som var väldigt poppis var dock och kökhörnan. Albin plockade bland alla tallrikar och glas, öppna och stängde skåpen, hällde upp dricka i muggar och rörde med vispen i kastrullerna. Han höll på i evigheter! Jag tror nog att ett eget litet kök passar utmärkt till den lille herrn i julklapp! :) 
 
 
I bilen hem slocknade han ganska omedelbart och powernappade väl i sisådär tio minuter ;) Vi plockade med oss farmor hem på vägen samt hämtade en overall jag fyndat till Tvåan.
Väl hemma mumsade Albin i sig pannkaka som farmor hade med sig och efter det lektdes ända till läggdags. Jag passade på att baka nu när jag hade barnvakt och hann med att göra både grahamsbullar och en kaka. 
Albin stupade i säng lite innan sju. Jag var orolig att han var övertrött efter dagen och att nattningen skulle bli långdragen men det var bara onödig oro. Han slurkade i sig sin välling och somnade utan ett pip.
Jag festade till på en sen middag med TVÅ entrecote köttbitar! Gott! :) 
 
Farmor åkte för en stund sedan och nu precis kom farfar in och hämtade jycken för en liten kvällspink. Det regnar så de är nog snabbt tillbaka :) Jag är redan sovtrött och kommer nog göra natt snart. Det blir första gången jag sover alldeles ensam (bortsett från Albin och jycken) här i huset. Hur ska det gå?! Hehe. Nä, jag är inte orolig, kommer nog sova som en stock som vanligt tror jag. 
Ska bli skönt att lägga sig ner i sängen då fogarna gör sig ordentligt påminda efter allt lekande och bakande idag.....
 
 
Albin hittade en glugg ut mot parkeringen i en av tunnlarna. Där kunde han sitta och tjuvkika på alla bilarna! ;) 
 
 
 
 
 

Vecka 25

Helt otroligt att vi redan kommit såhär långt! Det är svårt att förstå faktiskt. Snart är vi fyra i familjen istället för tre (plus jycken såklart!)
Om 11 dagar är vi nere på tvåsiffrigt fram till beräknat datum.
 
 
Halsbrännan hälsar på flera gånger om dagen och det är hemskt! Värst är det vid läggdags.
Kissblåsan är poppis att sparka/slå på och det känns lika obehagligt varje gång.
Det är ett himla bök där inne flera gånger om dagen men värst på kvällarna framför tvn eller vid sovdags.
Hungern är tillbaka och jag kan bli hungrig fem minuter efter att ju precis ätit. 
 
Vi försöker få Albin att förstå att att de ligger en bäbis i mammas mage men det går väl sådär ;) När vi pratar om det kommer han fram och pekar eller klappar på magen. Sötis! <3
Moster lurade ju i honom att mamma har en traktor i magen och det snappade han upp, så när man frågar vad mamma har i magen kan man vissa gånger få svaret: "Tatto" (= traktor) Haha!
 
Min jacka stramar mer och mer för var dag så snart blir det dags att plocka fram den nya jag köpte och hoppas på att den passar ett tag till.
Framåt eftermiddagen och kvällen blir jag mer och mer otymplig och osmidig och det är jobbigt att böja sig och hålla på att greja med blöjbyten och kläder som ska av och på på den lille vilden.
 
Jag sover som en stock på nätterna bortsett från några uppvak med värk i kroppen men somnar fort om efter att jag ändrat ställning.
 
Hår tappar jag fortfarande som en tok!!! Vidrigt! 
 
Bild kommer vid annat tillfälle :)
 

Ny "fin" väggprydnad

Vi har en solig och fin morgon här idag! 
En ordentlig morgonpromenad är avverkad sedan en stund tillbaka och Albin ligger redan till sängs och sover. Tänk vad bra vi samarbetar vissa dagar! :) Efter lunch ska vi nämligen iväg på äventyr och med tanke på hans svajiga morgonhumör idag efter att ha startat dagen i ottan ville jag inget hellre än att han skulle lyckas vila lite innan vi måste ge oss iväg och det lyckades ju bra! Nu hinner han få sova äver en timme om han så vill innan vi måste få i oss lunch och sedan dra iväg.
 
Inatt vaknade lille herrn vid tre och var superledsen. Pappan hämtade in honom till oss och vi alla somnade kvickt om igen. Det är första gången på hela veckan som det krävs att han får komma till oss för att somna om igen. Mycket bra om man jämför med förra veckan nere hos mormor och morfar då han vaknade VARJE natt någon gång mellan 00-06 och bara var tvungen att få komma över till mig. Tänk vad det kan ändra sig :) 
 
 
 
 
Härom dagen satte jag upp ett snöre på väggen i Albins rum med fågelklädnypor och tanken är att framöver kanske sätta upp teckningar med mera där på. Så länge satte jag dit några vykort han fått och Albin tyckte det blev jättefint och går ofta dit och pekar på korten.
Igår skulle han prompt ha den tomma tejpförpackningen att plocka med och efter en stund går han in till sitt rum och börjar ropa efter mig. När jag kommer in till honom står han och sträcker sig mot snöret med förpackningen och vill att den ska hänga där. Och det var ju bara för mig till att lyda ;)
Så mellan kaninen och Pippi hänger nu en tom tejpförpackning i sin fulla glans. Mycket stiligt eller vad säger ni?
Jag hoppas Albins inredningssmak förändras lite till det bättre med tiden ;)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(nu fick jag just veta att vår utflykt idag måste ställas in då syssling P precis hade kräkts. Vi hoppas vi kan åka på måndag istället!) 

Torsdag och Öppna

Vi var en sväng till Öppna nu på förmiddagen. Bara vi och en annan pojke med sin mamma där. Tråkigt! 
Idag plockade han som håller i det fram gitarren så vi sjöng lite. Albin satt helt förstummad i mitt knä och tittade på den konstiga mackapären som spelade :)
Det är lite roligt att det är just en man håller i detta och är med oss mammor och babblar. Vanligtvis är det väl oftast kvinnor som pysslar med sådant. Han är bra och engagerad i leken med barnen, synd bara att han ska prova nytt jobb efter nyår. Återstår att se om verksamheten fortsätter att vara kvar.
 
 
Igår kväll var vi hos farmor och åt mat. Albin röjde runt och spred kastanjer överallt ;) 
På hemvägen stannade vi i affären och Albin fick syn på en bok när vi stod i kassakön och den skulle han HA! Vilken tur att den var på specialpris med Icakortet :) Det var knappt att han släppte den så han i kassan kunnde ta betalt för den och bilen hem satt han med den i knät i ett järngrepp. Somna hann han också på den korta bilresan hem men tack och lov slockande han omedelbums hemma i sängen också så fort pyjamasen var på. 
Imorse såg han boken som låg på köksbordet och hade ingen ro alls till att äta upp sin gröt innan han fick börja läsa.
 
Men visst är det väl väldigt märkligt att han just denna morgon, när vi var tvungna att komma upp i tid för att hinna iväg till Öppna, väljer att ta sovmorgon?! När han alla mornar tidigare i veckan vaknat redan vid sex och bara ska upp.
Idag gick jag upp, gjorde mig iordning och kokade gröt innan jag gick in och hämtade Albin vid kvart i åtta. Då låg han vaken och bara myste i sängen, knäpptyst. Konstiga unge <3 
 
 
Igår åts det sista av lunchen från golvet, då han "råkade" vispa till tallriken så den flög ner och maten trillade ur. Skitarg blev han när han såg all mat utspridd på golvet. Vilken tur att det iallafall var nydammsuget precis innan! :)
 
 
 

Igår och idag

Igår hade vi besök. Jessica och hennes jycke kom hit och för att umgås. Trevligt med lite sällskap tyckte både jag, jycken och Albin! 
 
Två helt tokiga jyckar som busade halva dagen. Faktiskt att Nico intresserar sig, han som annars inte bryr sig nämnvärt om andra hundar. Behöver jag säga att han var halvt medvetslös halva efetrmiddagen och hela kvällen? :)
 
 
 
Idag tycket Albin vi skulle starta dagen redan vid sextiden och så även igår. Jag delar inte riktigt den meningen med honom men får snällt lyda och gå upp. 
Först ska han sitta med pappa vid frukostbordet och dricka jucie och äta cornflakes. Bra förberedelse inför dagisstraten iof. :) 
Efter det har jag faktiskt satt på tvn och barnkanalen och bäddat ner oss i soffan. Faktiskt att han suttit snällt bredvid och tittat ända fram till lite efter halv åtta, så jag har kunnat legat bredvid och blundat och slumrat lite från och till. Ganska mysigt ändå. 
Trött mamma och pigg son igår vid halv sju på morgonen.
 
 
Igår stod regnet som spön i backen när vi gick ut på morgonrundan så det blev bara en kortissväng. Det blåste så pass att regnet blåste in i den lilla gluggen på regnskyddet till vagen så Albin blev riktigt blöt. Men det brydde inte han sig om och inte heller ville han gå in när vi var tillbaka hemma igen. Tokern!
Idag regnar det inte så rundan blev längre och Albin satt och gäspa i vagnen och protesterade inget när vi gick in på en gång. Det tar tydligen på krafterna att gå upp tidigt även på honom ;)
Innan han la sig passade jag på att dammsuga av. Usch vad grus och skit det kommer in såhär års! Hatar det! Men nu är det iallafall borta till vi går ut nästa gång. Får se om jag tar mig för att svabba golvet nu när han sover.
 
Ja Albin somnade gott nu i sällskap med Mamma Mu. Jag har ätit lite och dricker mitt kaffe. Har haft ont i skallen sedan jag vaknade och hoppas det ger med sig nu efter lite kaffe och en pepparkaka :)
 
I eftermiddag ska vi över till farmor för middag. Skönt att slippa tänka på den biten idag! :)
 
 
 

Tänt var det här!

Imorse kom äntligen rörmokaren hit och kopplade igång pannan så nu är det fritt fram! :)
Det första Peter gjorde när han kom hem från jobet var att sätta igång med premiäreldandet och likt ett skott var även farfar på plats. Nyfiken som han är ;) 
Än så länge verkar det fungera precis som det ska. Det har inte rykt in något och elementen är varma.
Albin hjälpte sin pappa att återigen lufta alla element. För vilken gång i ordningen denna höst har vi tappat räkningen på men förhoppningsvis sista nu iallafall. 
 
Nu äntligen har Albin kommit ro och somnat. Det var lite kämpigt och ledsamt av någon okänd anledning. Hoppas nu han fortsätter sova och inte vaknar om några timmar så som han gjorde igår två gånger. 
Reaktion på sprutan är fortfarande utebliven och inte ens en liten rodnad på armen har sett till. Hoppas det håller sig så!
 
 

Att vara hemma igen

Visst är det skönt att lämna hemmet och den ibland ganska uttjatade vardagen för lite miljöombyte och nya påhitt. Men det är precis lika skönt att komma hem igen till sina egna saker och de ordinarie rutinerna. 
Bara det att äta sitt eget bröd till frukosten och göra sitt egna kaffe i sin egen kaffebryggare känns gött samt slippa ränna i en trappa upp och ner och istället ha allt man gör under dagan samlat på en och samma våning, sova, äta och leka (så länge vi bara nyttjar övervåningen behöver jag bara gå ner i källaren när jag tvättar). 
 
Men det har varit minst lika gött att vara borta den gångna veckan och blivit bortskämd med att ha en mormor hemma hela dagarna som mer än gärna passar upp på ens unge dygnet runt. Och visst har det varit mysigt att få dela rum med sin unge och höra honom snusa så gott på nätterna. 
 
Nu är vi på hemmaplan igen och den vanliga vardagslunken har börjat igen med hundrastning, tvätt, städ, matlagning och disk. 
Det som jag saknar mest är den socialabiten. Visst kan det blir ganska så intensivt med att hinna träffa alla man vill när man nere sådär och hälsar på men det är också det som jag kan sakna här hemma. Min umgängeskrets är fortfarande inte så stor här och stundvis kan det kännas rätt så ensamt. Men men, det är så det är. 
 
 
Nu sak jag surfa vidare lite och kika efter tyger, har ett syprojekt på gång! :) Sedan börjar det bli dags att starta middagslagningen och väcka min lille huligan också så han kan somna ikväll. 
 
Tjing tjong!

18 månaders koll och vaccination samt dagisbesök

Vi har nyligen kommit hem, det blev en heldag borta. Först var vi på Bvc klockan 11:15 för 18 månaderskollen. Vi satt och väntade och väntade i väntrummet men ingen ropade upp Albin. Tillslut fick jag fatt i en sköterska och frågade om de var sena och eftersom vi inte skulle till vår ordinare bvctant så visste jag inte hur hon vi skulle till såg ut. Men det visade sig att hon jag frågade var hon vi skulle till fast i hennes tidsbokning stod det att hon skulle ta emot en Isabell den tiden. Så kan det gå. Hon tog iallafall emot oss då om än nästan en halvtimme sent och vi som hade en tid att passa efteråt också.
Allt gick bra! Tanten frågade efter magen, näsan och munnen och Albin visade nästan alla var de sitter. Sedan fick han rita lite och tanten var busig och gömde pennan under pappret! Men Albin lyfte pappret och tog fram den igen :) Sedan gick han loss på inredningen och ryckte i alla lådor och skåp som fanns för att se vad de innehöll. Sist men inte minst var det dags för sprutan, mässling, påssjuka och rödahundvaccinet. Han satt i mitt knä och jag försökte distrahera honom med en leksak och en bild på en häst, det gick väl sådär då han hellre tittade på vad tanten gjorde med hans överarm. Tre sekunder senare var det färdigt och Albin sa inte ett endaste pip och jag hann knappt med så snabbt det gick!  Ett plåster fick han också såklart men var sticket var syntes inte så lappen sattes dit lite på måfå. 
Vilken himla duktig grabb vi har! Nog att han varit duktig de tidigare vaccinationerna också men det har alltid kommit några snabbt övergående tårar då men inte idag. Stora starka killen <3
 
Vikt:11,995 g (12 mån 10,410)
Längd: 84,5 cm (12 mån 77)
Huvudomf: 50 cm (12 mån 48,7)
 
Han följer sin kurva jättefint men ligger lite över den gällande längden. Ett riktigt praktexemplar ;) 
 
När vi var färdiga skyndade vi oss därifrån och åkte mot pappans jobb för ett snabbt lunchintag, vi skulle efter det hälsa på dagiset som ligger där intill, dagiset vi tackade ja till för länge sedan (vårt andrahandsval).
Albin fann sig till rätta bums och rev fram alla leksaker han hittade. Det var sovstund just då så han kunde härja nästan helt själv :) 
Vi tyckte också det kändes bra! Två avdelningar, för små och stora och cirka 15 barn i varje grupp vilket känns lagom. Dom har en stor gård att leka på och är ute mycket. Inne hade det ett akvarium och ute kaniner. I normala fall har de en egen kockerska som lagar maten på plats (dock är hon nu sjukskriven och de beställer förtillfället maten från cateringen från Rånäs slott). 
Det kändes helt enkelt bra för oss alla och pedagogerna verkade vara gulliga och trevliga så ja det lutar åt att vi behåller vår plats där, trots avståndet hemifrån. 
Albin kommer ju bara få gå 15 timmars veckor nu när jag kommer fortsätta gå hemma och barnen med dessa tider går tis, ons, tor 8:30-13.30. Vi frågade om dessa tider kunde gå att justeras lite och istället få tider som passar Peters arbetstider, eftersom han alltid startar arbetsdagen i huset som ligger granne med dagis, vilket skulle bli himlans mycket smidigare för oss och det skulle nog gå att ordna fick vi till svar. Underbart! :) Så istället kommer han kanske gå 7-12 och jag behöver bara sitta och åka de milen en gång fram och tillbaka dessa dagar. Visserligen blir väl det kanske mitt i lunchen för honom men det är väl inte hela världen. 
 
 
Det var en trött liten kille jag hade med mig hem nu efter en händelserik förmiddag och lunch så nu har han stupat i säng för en stund sedan. Stackarn var trött redan imorse när vi var ute på promenaden och när vi kom in la han sig och somnade som en stock. Tyvärr var jag ju tvungen att väcka honom efter knappt en timme för att hinna in till Bvc men det var nog tur att han fick den lilla sovstunden ändå :)
 
Nu är det bara för oss att vänta och se om och hur han reagerar på vaccinet. Detta är ju tydligen ett levande vaccin vilket innebär att kroppen kan reagera som att den får något av dessa sjukdommar och ge feber och/eller utslag i upptill tre dagar efteråt. Ömhet i armen och gnällighet var inte heller ovanligt.
Vad jag kan minnas har han inte reagerat något speciellt på de tidigare vaccinationerna så vi kan ju hoppas att vår lille krigare slipper det även denna gång! 
 

Albin 18 månader

Tiden fortsätter att rusa och idag blir vår lille pojk hela 1 ½ år! 
 
 
Just nu övas det för fullt på att hoppa. Än blir det mestadels bara upp på tå men det är lika roligt ändå! Och gå på tå har han börjat med idag. Även det tycks vara riktigt roande.
 
Han har blivit så pass lång nu att han når upp till dörrhandtagen och kan öppna dörrar. Ytterdörren får numer hållas låst så han inte rymmer.
 
Sitta och pyssla med lego Duplot är roligt, även om det inte blir så mycket byggt.
 
"Mamma" går på repeat dagarna långa och pappa forstätter kallas mamma han med. I övrigt tror jag inte han lärt sig några nya ord den senaste månaden. Förutom att moster lärde honom göra "give me five" och han då säger "FAJ!" 
 
Ett ordentligt humör utvecklas mer och mer och då inte enbart till det goda. Han vet hur han kan reta upp oss och testar oss flera gånger om dagen.
Blir han sur sätter han sig ner, lägger sig ner på rygg och vrålar. 
Springa omkring när det är dags för ytterkläder är också extremt roande. Det tycker dock inte mamman.
 
Billar, traktorer och annat som rullar leks det med för fullt! Böcker är fortfarande intressanta och gräva i sandlådan har stigit på toplistan.
 
Vara ute gillas fortfarande och det är oftast under vilda protester vi får gå in. Det spelar ingen roll om vi varit ute en kvart eller två timmar. 
 
Pussar och kramar är han oftast givmild med och det är så gosigt! <3
 
Kroppsdelarna börjar han bli riktigt duktig på att veta vad som sitter var. Öra, ögon, mun och snoppen såklart har han koll på.
 
 
Albin bugar och bockar för alla grattissms som han fått samt vykort! 
 
 
Imorgon är det stundar 18 månaderskollen på BVC.
 
 
Dagens busunge
 
 
 
 

Återvändna

Nu är Albin och jag hemma igen och återförenade med pappan och jycken. Underbart för oss alla!
 
I förmiddags packade vi ihop alla våra saker hos mormor och morfar (tror ej vi lyckades glömde något:)och åkte sedan för att tända ljus hos morfar. Vi mötte upp moster, onkel och mormor Siv också. 
Det är en speciell känsla att vara på kykogården denna dag.
 
 
Vi avslutade besöket med fika som det bjöds på på plats. Trevligt!
 
Därefter sa jag och Albin hejdå till alla och började resan hemåt. 
Albin var så trött att han somnade långt innan vi ens kommit till Norrköping och sov sedan hela vägen ända till vi svängde av E18 och hade 20 minuter kvar hem. Vilken underbar unge må jag säga! :) Jag kunde i lugn och ro plöja motorvägen fram timme efter timme, minimalt med trafik och hela resan gick som på räls.
 
Hemma åkte vi raka vägen ner till Isak där alla var samlade för lite försenat födelsedagskalas. Albin satt så nöjt i pappas knä och åt både mat och tårta med god aptit. Han visade upp sin nya fina buss och babblade på massa. Lek och bus med Isak var toppen och ännu bättre då han till och med följde med oss hem en stund och fortsatte busandet :)
Det var en väldigt trött liten kille vi hade vid middagsbordet och när vi satt och tittade på "bompa" gick han helt plötsligt in självmant på sitt rum och ville lägga sig. Gullunge! <3 Dock behövdes lite handhållning med pappa för att somna. Men jag tror nog att pappan inte hade några större invändningar om den saken :)
 
 
Peter har nu kollat igenom alla mina inköp och jag tror inte han skakade på huvudet åt något av dem ;) 
Jag har dessutom packat upp all vår packning och plockat iordning alla prylar. Skönt! Enbart tvätten som återstår....
 
 
Just nu sitter jag i soffan med en sovandes Peter bredvid och ett glas vatten. Kylskåpet ekade verkligen ungkarlstomt nu när jag kom hem. Haha! Blir nog en tur till mataffären imorgon så det blir lite ordning på torpet igen ;) 
 

Trippen till Ullared

Jag och syrran startade resan strax innan nio och brummade ner hela vägen i ett svep. Resan gick bra.
Vi kom fram lagom till lunchtid och parkeringen var verkligen full till sista plats. Vi cirkulerade hit och dit men hittade inte en enda plats. Turligt nog hade vi reserverat en parkeringsplats i hotelletsgarage men den hade vi inte tilträde till förän efter klockan tre, så vi gjorde en chansning och åkte dit för att höra om vi inte kunde få ställa oss där lite tidigare. Tjejen i receptionen var snäll och gick ner och öppnade upp portarna åt oss så vi kunde ställa oss där. Oj så glada vi blev! :) Därefter gick vi raka vägen in på Gekås och började shoppingen.
 
 
Vi började med barnklädesavdelningen, mer än en timme lyckades vi avverka bara där och jag hade redan fyllt vagnen med enbart Albinkläder för över tusen spänn!!! Men jag fick mycket för pengnarna. Underställ, överdragsbyxor, vantar, strumpor, tröjor, byxor och några enstaka plagg till Tvåan. 
Sedan fortsatte vi ner till leksakerna och även där gick det nog åt minst en timme och tusen kronor. Hehe! Jag lyckades plocka ihop rätt så många små saker till paketkalendern jag planerar att införa denna jul åt Albin samt klappar som ska ges av andra. Syrran hittade julklappar åt honom och presenter han skulle få när vi kom hem av både moster och mormor och morfar. Bortskämda unga! ;)
 
Man blir faktiskt hungrig av att shoppa så framåt middagstid åkte vi upp till resturangen och fyllde våra magar. Till efterrätt slog vi till på varsin väldigt "stor" kaka.
 
Mätta och belåtna fortsatte vi shoppandet ända till halvåtta typ då vi gick mot kassorna. Det känns som det tar en halv evighet att tömma allt i vagnen och få upp det på kassabandet och sedan lyckas packa ner allt hyfsat snabbt och bra i alla kassar.
Jag blev lite glad när jag betalade då notan blev flera hundra billigare än vad jag själv uppskattade allt till. 
 
När vi kom ut stod regnet som spön i backen och det var skönt att ha nära till Hotellet nästan intill. 
Hotellet var toppen! Billigt, fina rum och "centralt". Så underbart skönt att slippa sätta sig i bilen för en flera timmars lång resa och åka hem efter en hel dags knatande där inne i varuhuset. Varför har vi inte gjort så tidigare? :)
 
 
Sov gjorde jag dock som en kratta. Drömde om shopping och pengar, att jag handlat för mycket och inte hade råd att gå ut från affärn. Haha. Hälsosamt värre ;)
 
Dag två började vi med frukost vid åtta och checkade sedan ut från hotellet och gick återigen in för att kolla på det vi ej hann dagen innan. 
Faktiskt att jag köpte flera plagg till mig själv! Brukar ju bli för snål med sådant annars. 
Alla julklappar blev i stort sett färdig inhandlade samt lite annat smått och gott såklart. 
 
Vid lunch började vi känna oss nöjda och bestämde oss för att betala och sedan få i oss lite lunch. Vi kollade också i några av de andra butikerna utanför (sådant som man aldrig hinner med i vanliga fall) men det var väl inget speciellt i någon av dem. 
Innan klockan hade hunnit bli två började vi resan hemåt igen, trötta, nöjda, mätta och några tusen kronor fattigare ;) 
 
Vi stannade till hos farmor och farfar och tände varsit ljus på minneslunden. Mysigt med alla ljus!
 
Vi var hemma redan vid fem och det var mysigt att få pussa på sin fina gosse igen! Det hade inte gått någon nöd på honom hos mormor och morfar. Han hade inte saknat vare sig sin mamma eller pappa någon gång och åt, lekte och sov jätteduktigt. Vår fina pojk! <3
Visst hade han tjatat om "mamma" flera gånger men det gör han ju även när jag sitter en meter ifrån och umgås 24/7 :) 
Och oj så glad han blev över de fina sakerna han fick! Två stora lastbilar och en buss. Dem kördes det flitigt med resten av kvällen vill jag lova.
 
 
 
Ja resan var toppen och trots att stället svämmade över av folk kändes det inte trångt där inne. 
Aldrig mer att jag åker dit bara över dagen. Det var skönt att slippa stressa sig igenom allt och istället kunna dela upp det på två dagar. 
 
 
 

RSS 2.0